Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – DEAC

Andjelko Mandics: Mentálisan jót tett a srácoknak a Szolnok elleni siker.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC

Bajnokság, 16. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, vasárnap, 18:00
V.: Cziffra Cs., Tóth C., Söjtöry T. (Forrai S.)

ZTE: Duren - Delas - Bonifert - Vuko - Glenn.

DEAC: Moore - Polyák - Somogyi - Drenovac - Tóth.

Egy nagy győzelem után utazik Zalaegerszegre a DEAC együttese, amely a Szolnokot verte meg hazai pályán az előző fordulóban. A kék-fehérek bár Székesfehérváron kikaptak, Heinrich Róbert irányításával egyre jobb formában van a csapat. A debrecenieknél az eltiltott Kovács Adrián helyett Andjelko Mandics ül majd a kispadon.

Heinrich Róbert, a Zalakerámia ZTE KK edzője: Semmiben nem változott az edzéstervünk, ugyanabban az ütemben készültünk, mint az eddigi mérkőzésekre, most is megyünk még videózni és van még egy edzésünk, de már volt ma egy tréningünk. Ugyanazt a ritmust fönntartottuk, külön köszönet a játékosoknak és a családtagoknak, akik átélték ezt az időszakot. Elég nehéz karácsony volt ez egyébként is a világban mindenhol a pandémiás helyzet miatt és ezt fokozta még a mi szoros menetrendünk is. Nagyra értékelem, hogy a játékosok ilyen elánnal és profizmussal teljesítették ezt az etapot, de az majd holnap derül ki, hogy ez mennyit fog hozni a konyhára nekünk. Úgy gondolom, hogy a Debrecen egy nagyon jó szerkezetű, jól felkészített gárda, amely idegenben és otthon is képes komoly eredményeket elérni. Nekünk ez egy nagy kihívás, de megtesszük, amit meg kell tennünk és nagy örömünkre szolgálna, hogy ha ez győzelmet érne. Nincs sérültünk, mindenki egészséges, teljesen fittek vagyunk erre a találkozóra.

Andjelko Mandics, a DEAC edzője: Kicsit nem jó az időzítés a karácsony miatt, de ugyanezt elmondhatjuk a Zalaegerszegről is, maximum annyiban más, hogy nekünk kell utaznunk. A Szolnokot megvertük, de előtte több mérkőzést is elveszítettünk, szóval remélem, hogy ez nagy lökést ad a csapatnak, főleg mentálisan. Biztos, hogy egy nagyon nehéz meccs vár ránk, a ZTE kilencvenhárom pontot dobott idegenben az Albának, ami komoly teljesítményre vall annak ellenére is, hogy százegyet kaptak. Védekezésben mindenképpen oda kell figyelnünk. A Duren-Delas-Donaldson trió egyénileg jó képességekkel rendelkezik és jól dobnak kintről is. Fontos lesz, hogy őket megállítsuk, valamint a lepattanókat is kontrollálnunk kell, nem szabad második esélyt hagyni az ellenfélnek. Ha ezeket megtudjuk tenni, akkor meglehet a meccs, de mondani könnyebb, mint megcsinálni. Látszik a srácokon, hogy mentálisan jobb állapotban vannak, remélem, hogy most már kifelé mászunk a gödörből. Azzal a kerettel tudunk kiállni, amellyel a Szolnok ellen is.

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MAFCdrukkerZTE ZOLIRedbidLaBeGecse J. Márió Recent comment authors
LaBe
Olvasó

Normálisan ma, valószínűleg telt ház mellett ott ülnénk a lelátón. Iszogatnánk a sört, tapsolnánk vagy idegeskednénk. Szidnánk a bírót, drukkolnánk teli torokból, szünetben beszélgetnénk az esélyekről…Mindezt elvették tőlünk idén. Számomra ez sokkal elkeserítőbb, mint hogy kikapunk vagy hogy milyen csapatunk, edzőnk van. Hajrá ZTE!

ZTE ZOLI
Olvasó

??

Gecse J. Márió
Olvasó

Moore játszhat holnap? 2 tekó miatti kiállítás után nincs eltiltás, ugye?

Vadkakas
Olvasó

Győzni kell!
Mandics mester eddig jól meccselt, csak így tovább.

Hajrá DEAC!

Tomi
Olvasó

Kell a Zetének egy 210 centis masszív center, aki 30 percet tud a palánk alatt bírkózni! Tóth Ádi sajnos nagyon fog élni holnap. A Zetében 3 négyesre jut 80 perc, abból 40 percig valakinek centert kell játszania. Szép és jó, hogy Vuko is tud kintről dobni, meg Szöszi is ha jó napja van, de a palánk alatt ők is és Glenn is súlytalan. Mindenki kényszerből játszik 5-öst. Egy-egy meccset be lehet így húzni, de a playoffhoz kevés lesz ez. Ráadásul még a Gumi is hazai győzelmet jósolt ☹ Pedig ez kötelező otthon a Zetének, ha értékelhető szezont akarnak. Megint a… Olvass tovább »

bluewhitezte
Vendég
bluewhitezte

Teljesen jó értékelés!Hiba nincs is benn!Egyet kiragadnék:Mit csinál a Zete vezetőség??Na erre minden kosárszerető ember kíváncsi lenne úgy sok sok éve…

Redbid
Olvasó

Azért a magyar csapatok jelenleg nincsenek tele 210 centis masszív centerekkel, akik 30percet tudnak a palánk alatt birkózni, tehát annyira nem szükséges dolog ez.
Lásd. Pl. a körmendi Taylor a 203centijével is sorra szállítja a dupla-duplákat!

Egyébként meg a masszív birkózós (általában tohonya) centerek ideje lejárt, mert a kosárlabda a statikus játékból szépen elmegy, elment a gyors látványos játék irányába, ahol a tohonya centerek nem élnek meg!
Természetesen vannak 210-es centerek akik alkalmasak erre a felgyorsult játékra, de őket itthon nem nagyon tudják megfizetni!

Tomi
Olvasó

Ne keverjük az NBA-vel, de még ott is vannak jellemzően európai klasszikus centerek. A 210 centit nyilván nem pontosan kell érteni. Olyan ember kell aki tud a palánknak háttal is játszani. Agafonov, Radics pl. tudott, Tóth Ádi tud, de lehetne még sorolni. Ha nincs ilyen játékos, akkor üres kinti dobás sem nagyon van.
Glennel egy sima kettő- kettőt sem lehet játszani.

MAFCdrukker
Olvasó

Dukics szerintem iskolapéldája a “medvetermészetű” centernek. 120 kg felett van, kinézete alapján nem sokan vélnék sportolónak. A triplát néha bedobja, de lábon kb. bárki megveri, technikailag vagy taktikailag sem kiemelkedő. Kis túlzással más sem csinál, mint toporog a palánk alatt, és ebből tökéletesen megél. Igaz, most már csak a B csoportban játszik, de képességeihez viszonyítva szerintem nagyon szép karriert futott be. Ő szerintem bizonyítja, hogy van (még) van létjogosultsága az ilyen tipusú játékosoknak, bár a tendencia kétségtelenül a gyorsabb játék felé tolódik.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés