Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Budapesti Honvéd SE

Kemény feladat vár az újoncra.

Zalakerámia ZTE KK - Budapesti Honvéd SE

Bajnokság, 17. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00.
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter, Major Ádám (Hartyáni Zsolt)

Zalaegerszeg: Trice - O'Reilly - Polster - Smith - Osztojics.

Honvéd: Simon - Tanoh Dez - Mijovics - Demeter - Peringer.

A Budapesti Honvéd feljutása óta először nyert egymást követő két fordulóban, ráadásul ezt a Paks és az Oroszlány ellen tette meg, ami mutatja a csapat erejét. Most nagy feladat vár a fővárosi együttesre, hiszen ahhoz a Zalaegerszeghez látogat, amelyik legutóbbi 5 mérkőzését megnyerte. A két csapat őszi mérkőzésén a ZTE hazai pályán 83-76-ra nyert.

Sebastjan Krasovec, Zalakerámia ZTE KK: “Figyelemre méltó a Honvéd által elért eredmények, különösen a legutóbbi két fordulóban. Agresszív, kemény védekezés jellemző rájuk, kevés pontos mérkőzéseket játszanak és szinte minden meccsen megszenvednek ellenük az ellenfelek, így volt ez velünk is az első körben. Remek fiatalok és minőségi rutinos játékosaik vannak, ez egy jó kombináció és a csapatjátékuk kiemelkedő. Fontos lesz a lepattanók kontrolálása, valamint, hogy megtartsuk azt a ritmust, amibe az utóbbi mérkőzéseinken kerültünk. Hazai pályán természetesen a győzelem a cél, mindent megfogunk tenni azért, hogy folytassuk a remek sorozatunkat. Németh Ákos még mindig nincs és bár volt pár vírusos problémánk a héten, a többiek szerencsére úgy tűnik a rendelkezésemre állnak majd.”

Baksa Szabolcs, Budapesti Honvéd SE: “Örülünk a jó formánknak és az elmúlt két formában elért eredményeinknek, két rájátszás közeli csapat ellen nyertünk ami bizonyítja, hogy a rendszerünk működik és versenyképes, persze van még miben fejlődnünk. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyese, a ZTE bombaformában van, az Alba ellen győzelmük figyelemre méltó, hiszen idén eddig csak ők nyertek Fehérváron. Ahhoz, hogy szoros mérkőzést tudjunk játszani, fel kell vennünk velük fizikálisan a versenyt – különösen Osztojics és Smith kiemelkedő ebben -, valamint szükséges lesz a tranziciós játékuk lelassítása, – ami a legnagyobb erősségük – ehhez jó döntéseket kell hoznunk támadásban. Mi nem vagyunk az ellenfelet átdobó csapat, míg a Zalaegerszeg a legutóbbi 5 mérkőzéséből 4 alkalommal is 80 pont felett termelt, mondhatjuk ellentétes stílusú csapatok csatája lesz ez, igyekszünk kihasználni, ahol nekünk van előnyünk és odafigyelni arra, ahol nekik. Mindenki egészséges, teljes kerettel utazunk.”

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
zterulezbbzte Recent comment authors
zterulez
Olvasó

Az elmúlt 12 év megtanított szerénynek lenni, ha zalaegerszegi kosárlabdáról van szó. Koncentrált játékkal nem szabadna, hogy problémát jelentsen ez a meccs, ennek ellenére valamiért az az érzésem, hogy ez most szenvedős lesz. Tudom, hogy hülyeség, de ez van… 🙂

bbzte
Olvasó

El kell ismerni szívos és kiszámíthatatlan ellenfél a Honvéd, ezért semmi esetre sem szabad félvállról venni, simán benne van a pakliban, hogy lőtávolságon belül tudnak maradni sokáig. Ezt a meccset ennek ellenére most mindenképp hoznunk kell (szerintem hozni is fogjuk)….de nem lesz sétagalopp. Tippem: szoros, vért izzadós győzelem (10-en belül lesz a különbség). Hajrá ZTE!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés