Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Folytatta győzelmi sorozatát a ZTE

Nem tudta megszorongatni a Honvéd a zalaiakat.

Zalakerámia ZTE KK – Budapesti Honvéd SE 93-80 (22-19, 33-21, 16-22, 22-18)

Bajnokság, 17. forduló
Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter, Major Ádám (Hartyáni Zsolt)

ZTE: Trice 21/3, O'Reilly 13, Polster 13/9, Smith 15/3, Osztojics 12. Csere: Rakicsevics 14/9, Keller I. 5, Zsiros P. -, Szalay -.

Honvéd: Simon K. G. 2, Tanoh Dez 14, Mijovics 15/3, Demeter A. 13/6, Peringer 6. Csere: Sherman 17/12, Völgyi 10, Kopácsi 3/3, Hajdu -.

Sorozatban ötödik győzelmét aratta Székesfehérváron a Zalakerámia ZTE KK múlt hétvégén, egy roppant izgalmas összecsapáson. Az újonc Budapesti Honvéd ellen nem lehetett más célja Sebastjan Krasovec csapatának, mint a győzelmi széria folytatása – ám a ZTE trénere óva intett mindenkit a túlzott elbizakodottságtól: Simon Kristófék már nem egy csapat dolgát nehezítették meg az elmúlt hónapokban, ráadásul most először ők is kétszer győztek egymás után. Ezzel együtt a kék-fehérek számítottak a találkozó esélyesének, ha már nem is bír olyan presztízzsel ez a találkozó, mint a ’80-as, ’90-es években…

Simon Kristóf mellett Völgyi Marcell számára sem volt ismeretlen az egerszegi csarnok, hiszen mindketten voltak a zalai csapat játékosai néhány szezonnal ezelőtt. A hazaiaknál továbbra sem tudott parkettre lépni a még december közepén bokasérülést szenvedő Németh Ákos, ám a heten vírusos megbetegedésekben szenvedőket sikeresen kúrálta ki dr. Szalai Zoltán csapatorvos. A vendégeknél mindenki rendelkezésre állhatott; az tűnt a legnagyobb kérdésnek, meddig sikerül a ZTE támadópotenciálját gyengítenie Baksa Szabolcs tanítványainak.

Sok néző, de meglehetősen hideg csarnok várta a csapatokat; a kezdeti percekben kiegyenlített játékot láthattak a kilátogató szimpatizánsok. Amint kezdtek működni a gyorsindítások a ZTE-nél, meg is léptek a kék-fehérek. Vendég időkérés után a ZTE is beragadt kicsit, de Polster és Rakicsevics hármasa után szűk hazai előnnyel zárult az első negyed.

22-19-ről folytatódott a játék, a ZTE ritmusban maradt, Smith triplájával átlépte a tíz pontot a különbség. A fővárosiak nem adták fel, de Polster második trojkája után ismét időkérésre kellett hívnia övéit Baksa Szabolcsnak. Egyik oldalon sem volt túl acélosnak mondható a védekezés, de a ZTE-szurkolók lehettek nyugodtabbak, hiszen nem csökkent kétszámjegy alá a különbség. Jól jellemezte a félidőt O’Reilly akciója: sikertelen tripladobása után saját lepattanóját gyűjtötte be, majd tette fel a ZTE amerikai légiósa – a Honvéd védekezésének kritikájaként… Mindkét oldalon megoszlottak a pontok, 7-8 játékos is hozzászólt. A ZTE legjobb pontszerzője, Polster Attila elérte mezszámát pontok tekintetében, 13-ig jutott, ám négy faultja már nem volt ennyire örömre okot adó. A túloldalon Völgyi Marcell szerzett okos kosarakat, mellette Tanoh Dez András vétette észre magát – a tehetséges piros-fehér játékosnak minden bizonnyal sok kérője lesz már a tavasz során is…  Kiválóan céloztak távolról a kék-fehérek, 75%-os pontossággal juttattak a kosárba hat trojkát.

55-40-es állásról kezdték meg a felek a második félidőt, ahol néhány véleményes bírói ítélet után a Honvéd büntetőkkel zárkózott – a zalai nézők meglehetősen rosszul tűrték mindezt. 59-51 után viszont ismét megrázták magukat Keller Ivánék, s ismét 14-gyel léptek meg. A fővárosiak azonban nem adták fel, többször is visszakapaszkodtak 10 alá – a negyed végén például Peringer egykezes zsákolásaival. 71-62-es állásnál ért véget a harmadik játékrész.

Villámrajtot vett a ZTE a zárónegyedben, 9-0-lal kezdtek Kellerék, innen pedig már nem tudott felállni a vendégcsapat. Ekkorra már öten is elérték a kétszámjegyű pontot hazai oldalon; nem csoda, hiszen a ZTE továbbra is jól célzott mezőnyből. A meccs vége előtt 2 perccel egy 5-0-ás Honvéd-rohamot követően még időt kért Sebastjan Krasovec. Itt már rengeteg hiba csúszott a játékba, végül Trice hármasa és Mijovics közelije zárta a nem túl izgalmas, de a ZTE szempontjából eredményes találkozót. A hazaiaknál Smith, O’Reilly, Polster és Rakicsevics, míg a vendégeknél Mijovics, Tanoh Dez és Völgyi tett a legtöbbet csapatáért. A győzelemnek – és az Alba szegedi vereségének – köszönhetően a ZTE a tabella 3. pozíciójába lépett elő.

Kiemelt kép, fotók, tudósítás: Bálizs Zsuzsa

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
tormakentinNémet Bence*Z*T*E*Zezekosarak Recent comment authors
*Z*T*E*
Olvasó

Még annyit szeretnék hozzátenni hogy BT-nek minden tisztelet jár de azért jobb lenne ha a padon nem mindig miatta kapnánk a technikaikat…. Függetlenül attól hogy jogos v nem a reklamáció
Véleményem szerint ez nem fair a csapattal és főleg az edzővel szemben sem!!!

kentin
Olvasó

Egyáltalán mit keres a kispadon?

zterulez
Olvasó

Amikor H.R. volt hosszú évekig a szakmai igazgató, akkor ő is ott szokott ülni a padon. Amúgy meg én úgy vagyok vele, hogy amíg eredményes a csapat, addig ott ül, ahol akar. Viszont az rosszul néz ki meccsek közben, hogy sokszor Krasovec edző “feje fölött” átnyúlva, közvetlenül ad utasításokat a pályán lévő játékosoknak. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy ki is valójában az edzője a csapatnak?

heraklith
Olvasó

Láthatóan nem okoz ez senkinek sem problémát a padon, így ez szerintem nem gond.

kentin
Olvasó

Nyílván ezért téma. Krasovecet kérdezted?

kentin
Olvasó

Hosszú évekig nem is volt szakmai igazgató, nem hogy H.R….
?

*Z*T*E*
Olvasó

A meccs számomra egyetlen negatívuma hogy a 4 faultal valaki lenyom egy félidőt úgy hogy a csapat legeredményesebb játékosa az a második félidőt végig uli nehogy kipontozodjon véletlenül…
Szerintem 1-2 tripla később is jól jönne majd…

Zezekosarak
Olvasó

Megvan a győzelem, ez a lényeg. Játszottunk már jobban, de ez sokszor függ az ellenféltől is. Pozitív volt Polster eredményessége, a légiósok tették a dolgukat, de nem mehetünk el a Honvéd magyar magja mellett sem: Tanoh, ill. a nálunk leírt Völgyi is jól muzsikált. Lám, mi lesz, ha sok lehetőséget kapnak a fiatalok: önbizalommal teli játék. Szívesen megnéztem volna Csutit is a palánk alatt. Mindenesetre, régen volt ilyen jó csapatunk, egyenletesen teljesítenek a pályára lépő játékosaink, és bízom benne, ha más ellen több kell, akkor is helyt állnak majd.
Hajrá Zete!

Német Bence
Olvasó

Csuti edzésmunkájával, alázatával van baj! Nem véletlen, hogy csak ennyi játékpercet kap !

torma
Olvasó

Csuti beteg volt a héten, ezért nem játszatták most. Nem is volt most igazából szükség kockáztatni.

heraklith
Olvasó

Edző meccs volt 8 ember ellen. Hihetetlen hogy egy ilyen “egyszerű” meccshez sem tudott felnőni a három veréb.

Nem rossz a sorsolásunk (5 meccs lesz még itthon és 4 idegenben), de a mai forduló alapján (is), lesznek még itt meglepetések.
A 4. helyet jó lenne megcsípni a palyoffra és ehhez van 2 meccs előnyünk a Sopronnal és a Pakssal szemben.

zterulez
Olvasó

Most 4-ből 3 x megyünk idegenbe, ráadásul 3 olyan idegenbeli meccsünk lesz, ahol az ellenfél győzelmi kényszerben van. Sopronban és Debrecenben a legjobb játékunkra lesz szükségünk, ha nyerni akarunk, a Kaposvár meg mindig felszívja magát ellenünk. Remélem nem sérül meg senki, és 4:0-al zárjuk ezt a túrát, mert utána jönnek a “nagy halak”, jön a Szolnok, a Falco és az Ase. Nyilván ott fog eldőlni a végső sorrend.

heraklith
Olvasó

A Sopronnak nehezebb a sorsolása. Az idegenbeli meccsek közül a DEAC és Sopron lesz kifejezetten nehéz, de egyik sem verhetetlen. A Szolnok és a Falco ellen meg itthon játszunk. Szerintem ha mind a 4 meccs elmegy, de a többit sikerül behúzni (lesznek köztük nagyon nehezek), akkor nem lehet veszélyben a negyedik hely. Ha maradna ez a forma, akkor még ennél is lehetünk jobbak. A Paksot itthon verni kell, a Sopron idegenben meg lehet hogy kettőt fog érni.

zterulez
Olvasó

Tisztelettel kérdezem a három bíró sporttárstól, hogy önöket milyen utasítással küldték ma Zalaegerszegre? Az volt a terv, hogy az állandó és sokszor indokolatlan fújásaikkal teljesen szétszabdalják a meccset és ezzel tönkretegyék közel 2000 ember szórakozását? Jelzem, hogy kis hijján sikerült. A 2. és 3. negyed szinte nézhetetlen volt a bírók főszereplése miatt.
Sejtettem, hogy keserves meccs lesz, de azt nem gondoltam, hogy valójában a bírókkal kell majd megküzdenünk a Honvéd helyett.

A csapatnak gratulálok az újabb győzelemhez!

BPeti
Olvasó

Ez most nem a mi meccsünk volt. Gondoltam hogy 2 győzelem után egy erősebb csapat ellen már kikapunk. Simon gyenge játékát nem bírtuk el. Jövőhéten nagyon fontos meccs a Szeged ellen.
Csak a Honvéd!

gabor77
Olvasó

Csak a ZTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés