Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalakerámia ZTE KK – Alba Fehérvár

Nemrég már összecsaptak a felek, akkor az Alba magabiztosan nyert.

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár

Bajnokság, 2. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, hétfő, 17:00
V.: Praksch P., Söjtöry T., Nagy V. (Dr. Páli Kálmán)

ZTE: Duren - Delas - Polster - Vuko - Glenn.

Alba: Turner - Takács Ma. - Vojvoda - Davis - Ahmad.

Az eddig 1-1-el álló ZTE fogadja az eddig egy győzelmet számláló Alba Fehérvár csapatát. Nemrég összecsaptak a felek már egy felkészülési meccsen, akkor az Alba magabiztosan nyert, ezúttal viszont mindkét vezetőedző egy teljesen más mérkőzést vár.

Ante Nazor, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: A legjobb felkészülésünk erre a találkozóra pár napja volt, amikor egy edzőmeccsen játszottunk az Alba ellen. Láttuk, hogy egy nagyon erős csapatról van szó. Akkor nem játszottunk jól és éppen ezért volt ez a legjobb felkészülés számunkra, mert most muszáj lesz kijavítani a hibáinkat és teljesen más energiaszinten kell elkezdenünk az összecsapást. Van pár kisebb sérültünk, de szerintem teljes kerettel tudunk majd kiállni, egyedül Simon Kristóf játékában nem vagyok biztos, de reménykedem a szereplésében.

Forray Gábor, az Alba Fehérvár vezetőedzője: A sors pikantériája, hogy a Zetével éppen mostanában játszottunk egy felkészülési meccset és most újra velük állunk szembe. Az az igazság, hogy nem számítottunk rá és nem erre készültünk, de egyáltalán nem érdekel, hogy ez ilyen hirtelen jött, hiszen az a lényeg – és ez a közös érdekünk -, hogy végre tudunk játszani. Hogy ha a szövetség azt határozza meg, hogy minden nap játszanunk kell, akkor minden nap játszunk. Nyilván nem optimális a helyzet, ez tény, de a sportág és a klubok léte a tét és az, hogy életben maradjon a kosárlabda. Sajnos idáig nem tudtunk mérkőzéseken részt venni az önhibánkon kívül, de most már igen és ennek nagyon örülünk. Egymás után háromszor utazunk idegenbe ezen a héten, de profi játékosaink vannak, ez a munkánk, itt nincs idő keseregni. Pénteken megtudtuk, hogy játszani kell, mi pedig állunk elébe és próbáljuk a lehető legjobban megoldani. A felkészülési meccsből nem szabad kiindulni, ez egy teljesen más találkozó lesz, egyáltalán nem tulajdonítunk annak jelentőséget, hogy akkor mi lett a végeredmény. Tisztelem a Zalaegerszeget, egy nagy tradíciókkal rendelkező klubról beszélünk. Ante Nazor más stílust képvisel, mint amit eddig megszokhattunk a ZTE-től, ő inkább a délszláv kosárlabdát próbálja meghonosítani, aminek az alapja a védekezés és ezt nagyon komolyan számon is kéri. A labdáson folyamatos nyomást gyakorolnak, emellett pedig agresszívan védik az első passzokat. Ha az amerikai centerük nincs fent a pályán, akkor Szabóval és Vukóval a belső posztokon képesek váltani is. Nyilván mindennek megvan az ellenszere, és mi erre fel is fogunk készülni. Támadásban van két nagyon karakteres játékosuk, Duren egy igazi tapasztalt, jó irányító, míg Delas egyestől hármasig mindent tud játszani. Ő egy rendkívül magas kosárlabda IQ-val rendelkező kosaras, hosszú évekig a horvát utánpótlás egyik legnagyobb ígéretének számított. Végül nem futotta be azt a nemzetközi karriert, amit jósoltak neki, de magyar szinten abszolút kiemelkedő képességű légiós. Vuko nagyon képzett, kintről és bentről is eredményes tud lenni, Glenn pedig jól lepattanózik. Nem bőséges a repertoárja, de amit tud azt nagyon jól tudja és nagyon jól használja. Mellettük van két rutinos magyar játékos, valamint a fiataljaik is nagyon hatékonyan és biztatóan szerepeltek eddig. Hazai pályán mindenképpen erősek. Most nem lehetnek nézők, így azt a nagy pluszt nem tudják megadni, amit szoktak. Fel kell kötnünk az alsóneműt, de mi az Albát képviselve mindenképp a győzelem megszerzéséért utazunk Zalaegerszegre. Jelen pillanatban azt megmondani, hogy akár nálunk, akár az ellenfélnél ki játszik, az gyakorlatilag lehetetlen. Nem foglalkozom azzal, hogy ki nincs, mindig abból kell a legjobbat kihozni, ami van. Mindenkinek vannak problémái és lesznek is, az tud nyerni, aki ezeken úrrá tud lenni.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
*Z*T*E* Recent comment authors
*Z*T*E*
Olvasó

héten 3 meccset fogunk játszani, hát nem sok jóra számítok sajnos, papírforma alapján ez 0-3 lesz

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés