Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalaegerszegi győzelemmel zárta az alapszakaszt a Kecskemét

Szoros mérkőzés volt.

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 68-71 (12-11, 17-26, 25-18, 14-16)

Bajnokság, 26. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Minár László Balázs, Kovács Nimród János (Forrai Sámuel)

Zalaegerszeg: Trice 9/9, O'Reilly 10, Polster 5/3, Smith 14, Osztojics 10/3. Csere: Németh Á. -, Keller I. 6, Zsíros -, Csuti -, Rakicsevics 14/6.

Kecskemét: Townes 9/6, Boriszov 6/6, Klobucar 11, Fazekas 2, Karahodzsics 17. Csere: Wittmann 10/6, Kucsera 8/6, Kiss 6, Dramicsanin 7, Ivkovics -.

Karahodzsics kosárral kezdődött a találkozó, Polster dobott egy hármast válaszul, Klobucar kosara után ismét a magyar játékos köszönt be, ezúttal egy duplával. A vendégek ismét átvették a vezetést, Osztojics egy büntetőt dobott csak be, Kiss közelről volt eredményes (6-8). Hosszú kosárcsend után Klobucar is egy büntetőt értékesített, ezt a mintát Karahodzsics folytatta. Mindkét csapat botrányosan dobott a mezőnyből Smith 3 perc után törte meg a zalaegerszegi jeget. Az utolsó két perc valamivel a hazaiaknak sikerült jobban, így egy negyed után egy ponttal vezettek. 12-11

Fazekas kosárral folytatódott a játék, Osztojics dobott egy duplát, aztán Boriszov és Towns is betalált kintről, O’Reilly közöttük dobott egy középtávolit. Townes egy pontot a vonalon hagyott, O’Reilly és Kiss váltott kosarat, Trice triplájával egy pontra jött fel a ZTE (21-22). Kiss középtávolról is betalált, Trice pedig ismét távolról, Dramicsanin is megszerezte első pontjait. Klobucar kosarára Smith válaszolt, Dramicsanin sorozatos pontjaival meglépett a KTE hét pontra. A félidő utolsó percét 4-3-ra nyerte a Kecskemét Klobucar és Karahodzsicsnak köszönhetően, így a félidőre nyolc pontos előnnyel vonultak a vendégek. 29-37

A második félidő elején Keller dobott be két büntetőt, Wittman szórt be egy hármast, Osztojics és O’Reilly kosaraival zárkóztak a zalaiak. Trice megint betalált távolról, megtette ezt Wittmann is, a rutinos játékos Osztojics kettesére is válaszolt (41-45). Smith kettő plusz egyet mutatott be, Keller révén pedig már a ZTE vezetett, de csak ideiglenesen köszönhetően egy vendég hármasnak. Rakicsevics egyenlített, majd újabb két pontjával juttatta vezetéshez csapatát, Smith zsákolt a KTE pedig időt kért (52-48). Az utolsó két perc ismét a Kecskemétnek sikerült jobban, 7-2-vel zárták ezt az etapot, így egy pont megmaradt az előnyükből. 54-55

O’Reilly dobott nehéz kosarat, Wittmann tört be szépen, Smith dobott be két büntetőt, Townes pedig egy ziccert. Kucsera zsákolt nagyot, Smith válaszolt, Rakicsevics pedig középtávolról célzott hibátlanul, ráadásul két büntetőt is mellé rakott. Klobucar hozta vissza egy pontra a Kecskemétet, Smith egy pontot a vonalon hagyott, Rakicsevics hármasával már öt pont volt a ZTE előnye (68-63). Karahodzsics és Townes kiegyenlített, így az utolsó két percre egállal érkeztünk. Kucsera szórt be egy nagy triplát másfél perccel a vége előtt és mint kiderült ez volt a meccsnyerő dobás, a KTE nyert, így a Paks szorult ki a rájátszásból. 68-71

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
MendezdonnarummaDennisredmillerArtur Doki Recent comment authors
donnarumma
Olvasó

Nem taktikusak vagytok hanem SZAROK…
Küldtük..csinaltuk…
Bohocok vagytok..

heraklith
Olvasó

Az megvan, hogy kétszer mosták fel a padlót a falkóval egymás után, ugye? Érthető, hogy fosol tőle, hogy egy éppen a 8-ba kerülő csapat fűzi be megint az oktatófilmet.
Ti viszont taktikusak vagytok. Kikaptatok a Körmendtől hogy ne kelljen Debrecenbe menni, pedig ez jó nektek, mert a Debrecent meg tudtátok otthon verni… ja bocs, nem.
Ennél nagyobb öngólt nem rúgtak itt mostanában, pedig erős a mezőny. ?

Mendez
Olvasó

Sőt, ha van mégegy meccs akár azon is kikaphattunk volna akkora előnnyel nyertük az alapszakaszt.
Többek között úgy, hogy a szenzációs csapatodat szokás szerint oda-vissza megsemmisítettük.
Ennyi jut neked fogyi, hogy más csapatok semmit sem érő győzelme jelenti a legnagyobb boldogságot. ????

zterulez
Olvasó

Jó utat Debrecenbe! Szívesen!

zterulez
Olvasó

A csalódottaknak: Srácok, ez volt a taktikus húzás a mi részünkről. Ha már a 3. helyért nem tudtunk relevánsak maradni, és a Falco meghúzta múlt héten, amit meghúzott, akkor szerintem ez volt a legjobb a számunkra, amit megtehettünk, főleg, hogy menet közben az eredmények úgy alakultak ahogy… A lefújás előtt még úgy nézett ki, hogy a Nyíregy nyerni fog otthon az Skc ellen. Így elküldtük a Falcot Debrecenbe, a Körmendet meg Szolnokra az első körben. Ha felengedtük volna a Körmendet az 5. helyre, akkor ott simán benne van a pakliban egy körmendi elcsúszás, és itt Zalaegerszegen is beragadhat könnyedén a… Olvass tovább »

Borsoka
Olvasó

Szomorú, h kikaptunk na… 🙁
Nekem azért úgy tűnt, h nyerni akartak, legalábbis Osztojics, Rakicsevics és O’Reilly tepertek nagyon…

Viszont pozitívum, h nem voltak főszereplők a bírók, végre 😉

Soós Sándor
Olvasó

Így bajba lesztek Sopron ellen. 5 meccsen bármi lehet.

heraklith
Olvasó

Így? Ha nyertünk volna ezen a meccsen, akkor is a Sopron lenne az ellenfél. Nem a mi meccsünkön múlt, hanem a Sopron meccsén.
Nekünk mindenki kemény ellenfél lett volna. Bajban így a falkó lehet…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ha ma kikap a Kecso akkor Ase a play off ? Mert múltkor nem így vezette le a bb1

redmiller
Olvasó

Ha ma kikaptunk volna, akkor Körmend 6., majd a körbeverések miatt jobb kosáraránnyal 7. a Paks, 8. Kecskemét, 9. a Debrecen. Az ASE nyert a KTE ellen kétszer! A KTE kétszer a DEAC ellen, az DEAC meg kétszer az ASE ellen…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Értem köszi a választ

hp12
Olvasó

Sokkal szívesebben láttam volna a Paksot a 8 között, mint a K.mémet 🙂

heraklith
Olvasó

A Kecskemétnek már a meccs előtt is biztos volt a 8.

hp12
Olvasó

Igen tudom, de a fenti állításom akkor is tartom. Inkább az ASE, mint a vicc csapat.

MTE1975
Olvasó

Már sokadik meccs amikor KRASOVEC mester semmit nem tud hozzátenni a csapat sikeréhez. Egy tét nélküli meccsen is csapágyasra járatja a játékosokat míg kispadon ül Zsíros Németh Csuti . Szerdán egy fontos meccs lenne Szolnok de Gasper Potocsnik köszöni egerszegi edző kollégájának ,hogy szétverte az egerszegi csapatot.Ilyen gyenge edző nem sok van a magyar bajnokságban !
Hajrá ZTE !

heraklith
Olvasó

Végülis csak 4-be vitt egy olyan csapatot, amelyiknek a 8 is jó teljesítmény lett volna.

Zombi
Olvasó

Katasztrófa volt ma az egész csapat….Élén a mesterrel.Kelleren kívül az összes magyar mehetne. Légiósok közül Smith aki ér valamit. Kéne egy Magyar center, mondjuk a Tóth Ádám, meg egy irányító. Ilyen magyar maggal semmire se megyünk. Vagy igazolnak épkézláb játékosokat, vagy a szokásos kuka. A mester is csak nézte a meccset. Ha egy kicsit védekeztek, működött a dolog. Dobni kéne megtanulni, nem kihajigálni a palánk alól a labdákat.

Zombi
Olvasó

Lehet minuszolgatni elvtársaim, de sajnos ez van.

zterulez
Olvasó

Azt majd meglátjuk a Szolnok, és azután a Sopron ellen, hogy “ez van-e”. Szerintem örülj az elért eredményeknek, és feleslegesen ne keltsd a feszültséget.

ZTEKK1979
Olvasó

Zombi!
Szerintem a te életed elég szomorú lehet, ha egy alapszakasz 4. hely után így állsz a csapathoz. Sok örömöd nem lehet a mindennapokban! Kicsit most megingott a csapat, de ennél sokkal több van bennük ezt már bizonyították!

heraklith
Olvasó

Így van. Végre van egy szerethető, harcos csapatunk, akik még eredményesek is. A két utolsó meccsből semmilyen következtetést nem kell levonni.

kékfehér23
Olvasó

Igaz hogy van most egy jó csapatunk, de azt be kell látni hogy csapatépítés során semmi előrelépés nem történt. A légiósok valószínű elmennek, egy két középszintű magyar játékos itt marad, a fiatalokkal nem akarnak foglalkozni, mert az többletmunkával jár, így jövőre minden kezdődik elölről. Ha szerencsénk van akkor ismét sikerül jó légiósokat igazolni, ha nem akkor baj lesz ismét.

Zombi
Olvasó

Magyarok nélkül nem megy. Egyszerű játék a kosárlabda, kell egy fullos 1-es, egy extra 5- ös. 3 jó Magyar. Egy szakmához értő külföldi, meccselni tudó edző.Tudom, hogy sok pénz elmegy a tavalyi szezon okos döntései miatt, de talán a következő szezonra már ez is rendbe lesz.

Zombi
Olvasó

Ne értem aggódj. Nálam minden oké. Ha leveszed a szemellenzőt, akkor meglátod, hogy ennyi van ebben. O’Reilly és Smith a légiósok között, akit megtartanék. Fiatalokkal kellene többet foglalkozni, esetleg játszatni őket. Valóban ég és föld a dolog az elmúlt évekhez képest, de evés közben jön meg az étvágy….

MTE1975
Olvasó

Szia ! Amit leírtál nagyaból egyett tudok érteni ! Az edző szerintem sem kérdés továbbra is tartom a magyar mezőny legalsó kategoriájába tartozó edező!! Magyar maggal szerintem nem lenne baj ez még a szezon elején müködött is ha volt kellő rotáció ! Zsiros Németh sem produkélt rosszabb számokat mit az agyon játszatott Keller.
Csuti is jól mozgott és Szalaiban is van fantázia.

Zombi
Olvasó

Sajnos egysíkú a játék nála. Az ellenfelek is kiismerték már. Ha nem megy a hármas, akkor baj van….Hozzáteszem, hogy hatalmas a fejlődés az elmúlt évekhez képest. Viszont, ha előbbre akarunk lépni, másik polcról kell légiósokat válogatni. Azt már korábban leírtam kiket tartanék meg.

Artur Doki
Olvasó

Majd a következő szezonban bizonyíthat Debrecenben??
Bár ha Mandics kitolja esetleg a Falcot az első körben,akkorlehet nem kell…

Dennis
Olvasó

Hamar elfelejtetted a tavalyi szerepléseteket, akkor még azon remegtél, hogy maradjatok bennt. Playout után egy alapszakasz 4. hely szerintem bravúros teljesítmény.
Ahogy tudom a lóvéval tavaly sem volt probléma.

zterulez
Olvasó

Az alapszakaszban nyújtott teljesítményhez gratulálok a csapatnak! A szezon előtt álmodni is alig mertünk hasonlóról. A magam részéről köszönöm az eddigieket! Hajrá a Sopron ellen!

gabor77
Olvasó

Tippmix, ennyi

Falcokc99
Olvasó

Szép sportszerű mérkőzés volt… szégyen

Falcokc99
Olvasó

Idegenben 17 ponttal lépte le a zte ezt a rémgyenge kecskemétet

zterulez
Olvasó

A sportszerűséget a saját csapatod múlt heti produkcióján kérd számon. Úgy hallom tipszmikszütetek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ennél biztosabb V nem volt a szezonban. ?

Pojaca
Olvasó

68-63 volt ha jól tudom, hogy lehet 0-8 t engedni a végén?

zterulez
Olvasó

Nyíregyen 2x hosszabbítás van…

tormentor
Olvasó

Fairplay díjért nem kell sorban állnotok. Remélem innen már mindent buktok.

zterulez
Olvasó

Körmenden nyerni kellett volna, nem itt hőbörögni.

heraklith
Olvasó

Nyilván nem láttad a meccset, különben nem írnál hülyeségeket.
Meg is lepődtem hogy mennyire csúsztunk, másztunk. Nem kockáztattam volna ennyit egy ilyen meccsen. Remélem sem Ostojic, sem Smith sérülése nem komoly.
A kezetekben volt a sorsotok. Nem itt kell sírni.

Artur Doki
Olvasó

Lehet csúszni-mászni 38 percig a végét meg hagyjuk a fenébe…
Igen,nekünk kellett volna nyerni ma…vagy legutóbb,vagy még sorolhatnánk.Jogos.
Sok sikert a rájátszásra…mindenkinek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés