Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalaegerszegen szerezte meg első győzelmét az ASE

A ZTE a második félidőben magához tért, de a végjátékot a paksiak bírták jobban.

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 86-92 (16-27, 19-22, 31-18, 20-25)

Bajnokság, 8. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Makrai Márton, Szilágyi Bálint (Hoffmann Gergely)

Zalaegerszeg: Hicks 12/6, Mishula 10/3, Simó -, Osztojics 22, Tóth Á. 10. Csere: Keller I. 11/9, Lekunas 12/6, Csuti -, Green 4, Csátaljay -.

Atomerőmű: Ihring 25/18, White 10/6, Radics 2, Nicholson 24/6, Wright 10. Csere: Dorogi 7/3, Géringer -, Sövegjártó -, Woods 11/6, Kékesi 3/3.

Jól kezdte a mérkőzést az Atomerőmű, három perc elteltével 0-8 állt az eredményjelzőn. A zalaiak kosárcsendjét Hicks törte meg, aki az ellentámadásnál célzott pontosan. A folytatásban Lekunas vette hátára csapatát, és kosarainak köszönhetően 11-11-nél egyenlítettek a hazaiak. A vezetést azonban nem sikerült átvenniük, mert a jó napot kifogó Ihring egy hármast értékesített. A szlovák irányító kosarát Nicholson toldotta meg a pontjaival, aki hibátlanul célzott a büntetővonalról. A ZTE továbbra is rendre rossz megoldást választott, így beragadt 11 pontnál. A 10. percet aztán nagyon megnyomta az ASE: White, Woods és Ihring is hármast dobott, míg a ZTE csak a büntetővonalról talált be, így 11 pontos előnyt harcolt ki magának a folytatásra (16-27).

Nem örülhetett sokáig a hazai publikum Keller Iván második negyedet nyitó hármasának, mert az ellentámadásból Ihring azonnal válaszolt rá. Wright is egyre jobban dolgozott a palánk alatt, így a 14. percben már 19-37 állt az eredményjelzőn. A ZTE Osztojics 2+1-es akciójával próbálta lopni a távolságot, de Nicholson rögtön válaszolt rá, majd a padról beszálló Kékesi is triplát dobott. Osztojics és Tóth Ádám pontjaival próbálta tartani a lépést a hazai csapat, de amikor úgy tűnt, hogy némileg megakadt a hazaiak szekere, Ihring a semmiből dobott egy triplát. A paksiak jó dobóformájuknak köszönhetően magabiztosan vezettek az első félidő végén (35-49).

Sok hiba jellemezte a második félidő elejét, de a ZTE-nek valamivel többször sikerült betalálnia. Hazai oldalon Green és Lekunas talált be, a vendégeknél Nicholson kosarazott továbbra is ponterősen. Négy perc alatt tíz pontra olvadt a vendégek előnye, újra nyílt lett a találkozó. 46-56-nál nagyon kellett a vendégeknek White duplája, majd az ellentámadást Osztojics fejezett be egy zsákolással. Nicholson dobott triplát, de Mishula közelijével 52-61-nél már tíz ponton belül voltak a zalaiak. Az ukrán hátvéd a ráadást is értékesítette, majd az elhibázott paksi támadást Hicks büntette meg egy hármassal 56-61-re módosítva ezzel az állást. Ezt követően felváltva születtek a kosarak, és úgy nézett ki, hogy négy pontot meg is tud tartani előnyéből az ASE. Mishula azonban a dudaszó előtt még egy hármast bevágott, ezzel egy pontra felhozva csapatát (66-67).

Kihagyott helyzetekkel indult a negyedik negyed, majd bő egy perc elteltével Nicholson talált be távolról. Osztojics közelről volt eredményes, majd Keller Iván hármasa után a ZTE vezetett 72-71-re. Felváltva estek a kosarak, majd Woods hármasa után már azt hitték a vendégek, hogy némi levegőhöz jutnak, Keller azonban nem így gondolta. Újabb hárompontost értékesített, de hiába, mert a vendégek higgadtak tudtak maradni, és Ihring révén érkezett a válasz. Két és félperccel a vége előtt már eldőlni látszott a mérkőzés, amikor White távoliját követően 81-90 állt az eredményjelzőn. A zalaiak azonban nem adták fel, Lekunas és Hicks révén visszajöttek 86-92-re. Volt még hátra bő egy perc, kosár azonban már nem született, így Zalaegerszegen szerezte meg első győzelmét az Atomerőmű (86-92).

Fotó: hunbasket.hu

HIRDETÉS
48 hozzászólás

48
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
25 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
SkotyBalu11Kovacs LászlóZTE14MTE1975 Recent comment authors
MTE1975
Olvasó

Így két nap után továbbra is azt gondolom sem Simó sem Csátaljayinak nincs keresnivalója ebben a csapatban . Ilyen védekezéssel amit Ők mutattak B csoportban lenne a helyük ! Még arra is alkalmatlanok , hogy megállító faultot üssenek be. Csuti pedig megint mellőzve van aki sokkal többre hivatott mint ez az agyonsztárolt Csátaljay gyerek. Szerintem szombaton nyugodtan ott lehet hagyni Sopronban nem lesz nagy veszteség sőt!! Hicks nagyon lassítja a játékot, jó látható volt amikor nem volt fent akkor jöttünk vissza a meccsbe. Az edző cseréi pedig értelmezhetetlenek. Ákos és Osztojics remekül küzdött mikor Ők voltak fent akkor volt sebesség… Olvass tovább »

ZTE14
Olvasó

Szerintem te valami egészen más meccset néztél. Simó fogta legjobban Ihringet (még “megállító faultot” is ütött), Csátaljay védekezése is kezd javulni. Csuti megkapta a lehetőséget, de ezen a meccsen gyenge volt.

Kovacs László
Olvasó

Szerintem valamit nagyon félrenéztél

ZTE14
Olvasó

Teljesen egyetértek, Simó extrán védekezett

Balu11
Olvasó

Te tényleg valami más meccset néztél, Simó védekezett a legjobban Ihring-en (még “megállító faultot” is ütött). Csátaljay is egyre ügyesebb, Csuti nincs mellőzve, minden mérkőzésen megkapja a lehetőséget, élni kell vele

zterulez
Olvasó

A jelenlegi szabályok alapján jövőre csapatonként csak 4 légiós lesz engedélyezve, és megszűnik az U23-as szabály. Mivel a minőségi, leigazolható magyar játékosok száma nagyon korlátos (többségük a Falcoban pattogtat vagy külföldön), a többi csapat (köztük a Zete is) azokból a játékosokból fog tudni jövőre gazdálkodni, akiket idén felépít. Csátaljayra (és a hozzá hasonló tehetségű fiatalokra) nekünk legalább akkora szükségünk van, mint neki ránk. Mivel 2 éves szerződése van, így elemi érdekünk, hogy minél több játéklehetőséget kapjon most, hisz jövőre nagy szükségünk lesz rá. Azt is sokan elfelejtik, hogy ezek a gyerekek a felnőtt meccs előtt közvetlenül játszanak egy U20-as meccset… Olvass tovább »

Skoty
Olvasó

Gondoljunk vissza a tavalyi szezonra, Trice gyengébb irányító volt, mint Hicks. Hicks a légiósok közül eddig a legstabilabb teljesítményt nyújtotta Ostojiccal egyetemben. Valóban Hicks védekezése lehetne jobb. Támadásban sajnos sokszor kevés a mozgás a csapatban, ilyenkor neki sincs sok lehetősége kinek passzolni. A gond az, hogy több olyan játékosunk van, akinek gyengébb a védekezése, Hicks, Mishula, Csátaljay és Lekunas sem gyorsléptű. Támadásban, pedig nincsenek meg a külső dobások, közép távolik, így nehéz betörni és centerjátékot is játszani. Csátaljay védekezése szerintem javulóban van, legalábbis látszik rajta, hogy nagyon hajt. Greent és Németh Ákost védekezésben lehetne többet használni. Én Lekunas vagy Mishula,… Olvass tovább »

lujo
Olvasó

Szerintem. Ostojics: Hozza a tőle elvártat, mind küzdésben és védekezében. Ádám: A bajnokég elején nagyon ment neki, most kicst gyengébb formát mutat, de egy rossz szó nem érheti! Lekunas: Sok károgóval ellentétban én nem cserélném, Danilo mellett egy egyetlen légiós, aki hajt, az más kérdés, hogy tőle nem huszonx pontot kell várni. Viszont túl sokat szövegel, ezt az energiáját másra is fordíthazná. Hicks: Hozza a számait, viszon nem látom benne a tüzet, védekezésben is lehetne jobb. Green: Ránézésre önbizalomhiánya van és ez egyre rosszabb lesz. Helyette lehetne valakit hozni. Mishula: Nálam ő a csalódás, elvleg szórnia kellene a 3-asokt, amit… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

A szezonban mutatott eddigi produkció láttán kettő ember lemondását várnám a szakmai stábból.Ilyen szerkezetű keret összerakása mellett nem lehet szakmai munkáról beszélni.

zsoti
Olvasó

remélem a következő ellenfélnél nem lesz új játékos mert akkor megint az lesz majd az ellenfél legjobb játékosa.viszont volt 1 pozitivuma is a mérkőzésnek:Simó nagyon jól védekezett.akit fogott addig nem is tudott pontot dobni.nem tudom miért nem játszott többet.úgy szórták az ellenfélnél a 3 pontosakat mintha kötelező lett volna.hajrá ZTE!!!

Falcokc99
Olvasó

Hova lettek a paksi károgók? 4. negyed? Retardált? Semmi megjegyzés?

ReddTardált
Olvasó

Mit kene csinálni táncot járni h egy top4 koruli költségvetésű csapat nyert egy meccset ? Na bravó , ettől meg full alsohaz . Harmadik éve , amíg Gulyás van ebben a projektben én nem
Hiszek .

Artur Doki
Olvasó

Bontsunk pezsgőt mert megvertünk egy kb a szintünkön lévő Zetét és így behúztuk az első sikerünket?
November közepén?
Szerintem nem kéne.

KKKfanta
Olvasó

Mondtam h az ASE, Kaposvár, Kecskemét 3-asból valamelyik most behúzza.

ztefun
Olvasó

Nagy a gond. Itt 3 légióst meg egy edzőt kellene cserélni, erre nem lesz lóvé. A szakmai igazgatónak pedig ha van önkritikája, veszi a kalapját. ( tisztában vagyok vele, hogy előbb nyerünk BL-t, mintsem ez megtörténjen.)

heraklith
Olvasó

Ezt a keretet a Popovich sem vinné sajnos rájátszásba. Ilyen szerkezetű csapatot egy amatőr sem rak össze. Lassuak, fakezűek vagyunk és a csapat fele nem a posztján játszik.
Szerintem már egy jó igazolás is drasztikusan tudna javítani a játékon és az egyértelmű, hogy Green az első, akinek mennie kell. Mindegy, hogy milyen olcsó. Persze legalább 2 csere lenne az ideális.

torma
Olvasó

Sajnos ez a játék itthon skandalum volt.Ez a játékot nem akarjuk látni mégegyszer!
Változás kell ,mert ez nem elég itthon mondom ezt úgy ,hogy a következő hetekben megyünk a vágóhídra. Az edzőben én nagyon biztam az elején ,nem tudom hogy van e gyengébb nála a bajnokságban.Teljes betli egyébként , a játékosok nem is hallgatnak rá .Látszik nem is tisztelik egyáltalán.

Zezekosarak
Olvasó

Nagyjából mindent leírtatok, nagyon szar volt a játék. Míg az ellenfél támadásban folyamatosan mozgott, forgott, üres helyzeteket kialakítva, addig mi támadásban egy helyben álltunk, csak a labda ment körbe, aztán be a centereknek, ami nagyon átlátszó volt egy idő után. 3-as szarul megy, viszont nem tudjuk levédekezni az ellenfél kinti dobásait. Daca, és Ákos játszott teljes erővel, Iván is hozta a megszokottat, de a többiek nagyon indiszponáltak voltak. Ennyi homályt rég nem láttam első osztályban. A bírók viszont nagyon elfújták, és vagy nem fújtak, amikor kellett volna. Megtörték a lendületet. Személyi változás kell a csapatban, és a vezetőedző személyében, mert… Olvass tovább »

Hopihopi
Olvasó

Ez sajnos gyenge volt ma ( is ) sajnos.
Gratulálok a Paksnak az első győzelméhez.

Egyetértek az előttem szólóval, nem biztos, hogy a “k..va gyenge” segít átlendíteni a csapatot a nehéz perióduson…

Sajnálom de ez van, nem baj, Sopronba is megyünk! Hajrá Zete!

eperke
Olvasó

Nagyon nem voltunk ma jók!!! Sőt, sokszor rossz volt nézni a játékosok szenvedését, erőlködését.
DE! Attól, hogy elkezdjük szidni a saját csapatunkat (“B” közép), még nem fognak jobban játszani!
Nem kérdés, változtatni kell!!!
De! A “B” közép is fogja vissza magát, a sokszor alpári megnyilvánulásaival!

Figura
Olvasó

Mondjuk kb felét a légiósok úgy se értik ? Bár tény azt biztos nem gondolják hogy dicsérik őket..

zterulez
Olvasó

A bírók döntően belenyúltak a meccsbe a 4. negyedben. Kínosan vigyáztak rá, hogy kiegyenlítődjön a fault arány, és a paksi légiósok véletlenül se kerüljenek faultgondokba. Az i-re a pontot az ellenőr tette fel, amikor fújatott a padra egy értelmezhetetlen technikait. Nagyon szomorú vagyok, hogy 2023-ban még mindig itt tartunk, hogy erre is szükség van ahhoz, hogy egy csapat nyerni tudjon. Csak ezen múlt a végeredmény? Nem! Múlott ezen is? Igen! Nem tudom miért kell mindig 2-3 negyed ahhoz, hogy magunkhoz térjünk. Szeretném szeretni ezt a csapatot, de így nem megy. Amúgy meg rendes tőlünk, hogy a volt edzőnket nem nagyjuk… Olvass tovább »

Idegen
Olvasó

A technikait azért kaptuk, mert elváltotta magát az edző. Lehozta Németh Ákost, majd ugyanazzal a lendülettel visszaküldte Green helyett (rájött, hogy ki fog védekezni…).

Volna még mit írnom, de most idegben vagyok, inkább nem teszem. Hajrá ZTE KK, változzon valami…

Pampalini
Olvasó

Ne irj húlyeséget. Egyszerű a szabály, amit nem sikerúlt betartani. Sajna tök jogos volt a technikai. Nem ezen múlt ma sem a zakó. Kérdés: Mikor lesz változás? Egyáltalán lesz változás? Addig is: Hajrá ZTE!

zterulez
Olvasó

Oké, jogos a technikai. De amit én nehezményeztem és a körülöttem ülők is, hogy a 4. negyedben végig répázták a palánk alatti embereinket, a síp mégis folyton néma maradt. Egyszerűen semmit se akartak befújni nekünk, pedig lendületben voltunk, még a vezetést is átvettük. Egyszerűen ránéztek a 3. negyed után a faultokra és eldöntötték 3-an, hogy a meccs végére kihozzák kb. egálra a két csapatot, ahogy egyébként mindig is csinálják, függetlenül attól, hogy mi folyik a pályán.

Zombi
Olvasó

Nem ez a baj! Alkalmatlan a szakmai igazgató. Kevés az edző, Három légiós full kuka! A tulajdonos szarik az egészre. Az első negyedbe már a legelső meccs óta 30 körül kapunk. Az ellenfél kicsijei szétdobnak minket, levédekezni nem tudjuk őket. Hármast nem tudunk dobni, védelmet nem tudunk bontani. Mit is tudunk? Semmit. Van két jó centerünk, nem tudjuk használni őket. Ha kintről tudnánk dobni, sokkal egyszerűbb dolguk lennel mert így csak rájuk kell védekezni, De nem én vagyok az edző. Már legalább 2 órája vége a meccsnek és még nem mondott le se az edző, se a szakmai igazgató! Mi… Olvass tovább »

tormentor
Olvasó

“Egyszerűen semmit se akartak befújni nekünk, pedig lendületben voltunk, még a vezetést is átvettük.”
Érdekes, az nem zavart, hogy míg a ZTE a 2. és 3. negyedbe dobott 13 büntetőt, addig a Paks pontosan nullát.

Parus major
Olvasó

Gratulálok Paksra az első győzelemhez! Szezon elött volt egy merész tippem: Falco-ZTE döntő. Volt egy másik is ASE a négyben. Oké, lehet röhögni.

ZTE_KK
Olvasó

Szégyen gyalázat!

Tökéletes alanyok voltunk, hogy a Paks ellenünk szerezze meg az első győzelmét…

Ezt és a kaposvári meccset simán hozni kellett volna, mielőtt belemegyünk egy Sopron,Szombathely,Alba idegenbeli sorozatba + közte egy Deac elleni hazaival. A jelenlegi teljesítményünkkel könnyen kinéz egy 0-6 sorozat…

Aki nem hajlandó küzdeni a csapatért, annak takarodó!

heraklith
Olvasó

Borítékolható a 0-6, legfeljebb 1-5. Teljesen egyértelmű. Ilyen keretet nem rak össze olyan ember, aki látott már kosárlabdát. Hiába küzdenek. Megy a levesbe az Ostojic- Tóth Ádám szezon. Soha többet nem lesz ilyen lehetőség. Ha azonnal hozunk egy Govens kaliberű játékost, akkor lehet esély a 8-ra, egyébként a bennmaradás is kökemény lesz. Green 5 perces cserének is kevés, Lekunas, Mishula kaliberű játékosból meg legfeljebb egyet bír el egy csapat a magyar bajnokságban. Az a baj, hogy el tudom képzelni a vezetésről, hogy még most sincsenek tisztában vele, hogy mekkora a baj a csaptukkal, hiszen a meccsek felét megnyertük. Azonnal kell… Olvass tovább »

Johnson
Olvasó

Hol vagytok paksi károgók? Semmi megjegyzés? Retardált?

Csíkosnapernyő
Olvasó

Mondtam,hogy jó lesz Nicholson,Szegeden is elférne,de nyilván már nagyobb fizetést szeretett volna,szurkolok neki. Grat Paksra!!!

heraklith
Olvasó

A felelős személye: Bencze Tamás, szakmai igazgató. Egy személyben. A második az edző. Ők raktak össze egy ilyen csapatot. A játékosok ennyit tudnak, ők teszik a dolgukat. Augusztusban leírtam, hogy ilyen kerettel nem lehet meccseket játszani. Csuti ül a padon, Csátaljay meg gyengébb mint Polster volt. Benne legalább volt pont. Három 5-össel és 1 db 1-essel nem lehet meccseket nyerni. Minden támadásban 6 ember van a festékben és ott szenved Tóth Ádi és Ostojic. Betörni nem lehet, kintről nem tudunk dobni. Green nem kosárlabdázó, de ez nem az ő hibája. Azonnal változtatni kell, ha a következő meccsre is ezzel a… Olvass tovább »

WestChampi
Olvasó

Szóval az a tanácsod hogy égessétek az adónkat?

heraklith
Olvasó

Itt aprópenzekről beszélünk. Ez nem a zsoldos sereg.

Milos
Olvasó

Mordor=orkok

Pojaca
Olvasó

717 kapott pont 8 meccs alatt, ez meccsenként 90 átlagban! A tavalyi szezon végén is már a védekezéssel voltak problémák, amikor a Körmendtől mindig 100 körül kaptunk! Ruzsicska nem sikerült rendbe tenni a védekezést? Akkor kérem személy vonat indul Prágába a kettes vágányról, kérjük vigyázzanak! Mehetnek a cseh bajnokságból ide hozott haverok is!

Kimaran
Olvasó

Sopronba tudtok javasolni jó kajáldákat? Megyünk, de lehet inkább beülünk enni a főtéren, sokat nem veszítünk

SopronKCfan
Olvasó

Csatlakozunk mi is. Sok jóra én sem számítok

Aranyalba
Olvasó

Jégverem az én kedvencem 🙂

Sebu
Olvasó

Gyógygödör a főtéren.

Kosaras
Olvasó

Szép volt ASE! Kár a ZTE rossz játékáért. Azért hajrá Zete!

Laposvár
Olvasó

Mégis Govens volt a fék? 😀

Sedmakfun
Olvasó

Gratulálok a Paksnak. 66 %-os tripla. Nem semmi.

A ZTE meg egy kalap kaki volt ma. Légiós ügyben lépni kell, de sürgősen. Legalább egy 1-2-es és egy 3-as kell. Holnapra. Edzőn sem ártana elgondolkodni.

Halk megjegyzés, de nem ezen múlt : 4. negyedben 2, azaz 2 db paksi személyi hiba.

Alapvetően az elszórakozott első félidőn ment el. És már nem először történik ilyen. Ez edzői hiba.

Mégegyszer: gratulálok a Paksnak. Nem hittem volna, hogy a vékony padjukkal végig fogják bírni.

Paks II
Olvasó

Halkabb megjegyzés, Zete második és harmadik negyedben 2 azaz 2 db fault, minden jót nektek!

Artur Doki
Olvasó

Pont ránéztem a fullcourtra..
Harmadik negyed 9.percében Szumma 9 faultja volt a hazaiaknak…
Mondjuk akkor ezek szerint a hátralévő időben ezt megduplázták a jv-K…
17-19 faultarány
Ez abszolút nem kirívó
Az Oroszlányra 30 felett fújtak és a Falco meccsén is 26-23 volt…

Amúgy gratula magunknak,de szeptember elején nem gondoltam, hogy november közepéig kell várnunk az első sikerre…gyerünk tovább,Hajrá Ase.
Egerszegre jobbulást,kitartást…

Zombi
Olvasó

Ez komoly! Utolsó általam megnézett meccs volt! Én szégyelem, hogy bérletet vettem. Bencze húzzál el a tehetségtelen választottaiddal együtt!

WestChampi
Olvasó

Herakettyo azt hittem a tavalyi bronzcumi után, nincs lejjebb, de ugy néz ki tévedtem.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés