Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Zalaegerszegen javított a Pécs

Sokáig nyílt volt a találkozó.

Zalakerámia ZTE KK – PVSK-VEOLIA 77-84 (19-19, 22-22, 22-24, 14-19)

Play-out 6. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Goda L., Major Á.

ZTE: Simon 17/6, Polster 2, Bonifert 17/3, Vuko 14, Szabó 16/3. Cserék: Simó -, Antóni 11/9, Csuti -, Völgyi -.

PVSK: Lewis 14/9, Funderburk 11/3, Dragasevic 5/3, Budimir 25/15, Brkics 16. Cserék: Demeter 6, Hőgye -, Carev -, Krivacsevics 7.

Tonko Vuko kivételével színmagyar csapattal – köztük több sajátnevelésű fiatallal, – amerikai légiósai nélkül lép pályára a playout hátralevő mérkőzésein az A-csoportos tagságát jászberényi győzelmével bebiztosító Zalakerámia ZTE KK. A hátralevő 5 fordulóban sok játéklehetőséget kapnak azok, akik az alapszakaszban csak ritkán léptek pályára, illetve az U20-as, U18-as és U16-os csapat legjobbjai is megmutathatják, mit tudnak. A szombati ellenfélnél, Kaposváron is hasonló most a felállás, soros ellenfelük, a Pécs azonban teljes kerettel, ám nem túl jó szériával a háta mögött érkezett – négy meccsből háromszor vesztesen hagyták el a parkettet Rujákék. A pécsiek irányítója bár bemelegített és átöltözött, derékfájdalmai miatt elővigyázatosságból nem játszott a találkozón.

8-0-al indított a PVSK, Heinrich Róbert így értékelte mindezt az időkérésnél: „Úgy mennek át rajtunk, mint a huzat!”  Sokáig Polster középtávolija jelentette az egyetlen zalai mezőnykosarat, a baranyaiak jók használták ki, hogy erősebb kerettel érkeztek. Brkics hat pontjával már 15-3 is volt az állás, amikor éledezni kezdett a ZTE. Előbb Vuko büntetőivel, majd a Pécsről érkező Antóni palánkos triplájával zárkóztak, majd a korábban szintén a Mecsekalján pattogtató Simon betörésével pedig már a hazaiaknál volt az előny, ám Budimir buzzerjével egál lett a negyed vége. Gyengén dobott távolról a PVSK, a ZTE pedig egy 13-0-ás rohammal kiegyenlítette az állást, 19-19.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Szigorított védekezésén a Pécs, el is léptek 10 ponttal. Sok büntetőt dobhatott a házigazda, ám rendre ki is maradt a büntetők fele, így pedig lassan ment a zárkózás. A negyed közepe táján aztán ismét magára talált a ZTE, előbb Szabó, majd Bonifert kapta el a fonalat. A fiatal játékos hét pontjával egyre jobban közelített a ZTE, majd Simon labdalopása után Antóni saroktriplája után ezt a negyedet is egálra hozta a kék-fehér gárda.

41-41-ről folytatódott a játék, az öltözőből a Pécs jött ki harcosabban, s három trojkával tíz ponttal léptek meg a vendégek. Budimir annyira üresen maradt a triplavonalon, hogy bőven volt ideje kiszámítani a labda ívét is… A 3 perc kosárcsendet Demeter szép tempója zárta, majd Szabó Zsolt sérült meg egy támadásnál: Simon könyöke találta el, jegelni kellett a szemét, ami később be is dagadt és már nem tudta folytatni a játékot. Feljavult a ZTE büntetőzése, jobban koncentráltak a vonalról, s ismét egyre jobban zárkóztak, ám Budimir újabb hármasa megint a Pécset juttatta előnyhöz. Antóni hátradőlős tempójával 63-65 állt harminc percnyi játék után az eredményjelzőn.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Bonifert egalizált, ám Budimir ismét megmutatta, hogy jó az öreg a háznál: két hármasa is beakadt. Simon is vállalt egy távolit, majd hosszú időre befagyott az eredmény 68-71-nél. A jól játszó Vuko tartotta magasposzton a frontot, ám 69-75-nél megkapta ötödik faultját – 14 pont, 9 lepattanó és 9 kiharcolt faultos teljesítménye így is megsüvegelendő volt. Ezt követően azonban a színmagyar csapattal felálló ZTE bár becsülettel küzdött, már nem tudott közelebb jutni a PVSK-hoz. Antóni és Simon ugyan még hintett 1-1 hármast, ám a baranyiak okosan tartották előnyüket és végül 84-77-re legyőzték a Zalaegerszeget. A ZTE az első félidőben 10 támadólepattanót is elgedélyezett a Pécsnek, s a meccs során több alkalommal is tízpontos hátrányt kellett ledolgoznia. Közben a fiatalokkal megtűzdelt csapatnak elfogyott az ereje, s hiába játszott jól Vuko, Simon és Bonifert is, a Pécs pedig, bár hullámzó játékot nyújtott, Budimir és Brkic vezérletével megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Fotók és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mexx92tormaFeffo-ZTECsippaAzaferi Recent comment authors
Mexx92
Olvasó

Bravó Veljko nélküled nem lett volna meg! A többiek magukba nézhetnének hogy miként is kell a csapatért küzdeni! Hvala Veljko!Najbolji igrač u Pečuhu!

torma
Olvasó

Teo Cizmicnek lesz itt dolga bőven a látottak alapján….

Feffo-ZTE
Olvasó

Nyilván esélytelenek voltunk ilyen felállásban, ám a 2 darab zalai pont jól mutatja, hogy amíg a hátországban nem lesz változás, nem jönnek tenni akaró és hozzáértő szakemberek a csapathoz vezetői és utánpótlás szinten, addig egy-egy jó szezon becsúszhat jó légiósválasztással, de fellegvár rohadtul nem leszünk. Az elmúlt 20 évben egy darab Tóth Ádámot tudjuk felmutatni, hol van már a Bodrogi-Farkas-Bencze-Földesi időszak!

Csippa
Olvasó

micsoda teljesitmény, hiányos csapatokat, tét nélkül verni, nem semmi… :)))))

Azaferi
Olvasó

Köszönjük Veljko!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés