Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Yordan Minchev: Számomra az igazi elismerés az, hogy egy olyan csapatban játszhatok, ahol nyomot hagyhatok magam után

Az OSE Lions új légiósa azért játszik, hogy országa zászlaját és a nevét méltósággal említsék.:

:

1998.10.17-én született Slivenben, Bulgáriában. Yordan Minchev a 2014-15-ös szezonban a Levszki Szófia csapatánál debütált, majd öt mérkőzést követően újabb öt mérkőzés követett ugyanebben a szezonban az Adriatic League-ban. A 2015-16-os szezon során 27 alkalommal játszott a Bolgár Ligában, 14-szer pedig a Balkán Ligában. 2016-tól hat éven keresztül a török Fenerbahce szerződtette. 2017 februárjától a szezon hátralévő részében a szerb Vrsac klubhoz került kölcsönbe. 2017 októberétől szintén kölcsön adták a macedón MZT Sukopje klubjához, viszont a 2017-18-as bajnokságot már a bolgár PBC Academic játékosaként folytatta tovább. 2018 októberétől az Istanbul BSB profi ligájában dolgozott tovább, 2019-től a Bulgária legmagasabb szintű ligájában szereplő Levszki Lukoil igazolta le. A játékossal az oselions.hu készített interjút.

Az eddigi pályafutásod cseppet sem volt unalmas, profibbnál profibb ligák játékosaként tűntél fel. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, hisz 2018-ban macedón kupagyőztes lettél, a 2019-es esztendő pedig FIBA világkupa kvalifikációt hozott. A te nézőpontodból mi jelentett számodra igazi elismerést profi karriered során?

– Valójában a Fenerbahce csapatánál indult el profi pályafutásom, ekkor mutatkoztam be Európa színtéren. Ezt követően némi tapasztalatot szereztem a macedón bajnokságban és még egy török csapatban, az IBB Büyüksehir klubjánál. Pár külföldön töltött év után és jó játékperceket szerezve a válogatottal, az emberek elkezdték ismerni a nevemet és felfigyeltek rám. Számomra az igazi elismerés az, hogy egy olyan csapatban játszhatok, ahol nyomot hagyhatok magam után, mindenekelőtt azért játszva, hogy országom zászlaját és a nevemet méltósággal említsék.

Mik azok a dolgok, amiket a hosszú törökországi évek alatt megtanultál és úgy érzed előnyödre vált?

– Sikerült igazán minőségi időt eltöltenem a Fenerbahce csapatánál. Az összes játékos, aki akkor csatlakozott a csapathoz, nagyon profi volt. Láthattam, ők hogyan csinálják és megtanulhattam tőlük miként kell profin hozzáállni a dolgokhoz. Megtanultam, hogyan legyek tisztában a csapatban betöltött szerepemmel, óvjam a testi épségem, alakítsam ki az étkezési szokásaimat, vagy csiszoljam a kosárlabda mozdulataimat. Viszont a legfontosabb tanítás, hogy bánj jól mindenkivel és próbálj másoknak segíteni.

Milyen tervekkel érkeztél klubunkhoz? Hogyan tudod majd kamatoztatni az eddigi tapasztalataidat?

– Szeretek a hazámon kívül játszani, ez több önbizalmat ad és így képes vagyok a maximumot kihozni magamból. Friss energiákkal érkezem a csapatba, szeretek gyors és látványos kosárlabdát játszani. Szerintem tetszeni fog a rajongóknak!

Jelenleg sport tanulmányokat folytatsz, van-e konkrét terved a megszerzett diplomával?

– Szófiában tanulok egy sportakadémián, de szüneteltetnem kellett a tanulmányaimat, mert nem fogok tudni személyesen megjelenni. Kosárlabdaedzőnek tanulok, de nem hiszem, hogy ezzel fogok foglalkozni a jövőben.

Nem egyedül érkeztél Magyarországra, valaki elkísért. Hogyan járul a mindennapokhoz az ő jelenléte az életedben?

– Így igaz, a kutyámmal érkeztem. Egy 9 hónapos kisfiú, aki sok örömet okoz a mindennapokban. Amióta velem van, feldobja a napjaim, sokkal jobban tudok koncentrálni a számomra fontos dolgokra, így először a kosárlabdára, aztán persze a kutyusra is. Olyan, mintha a fiam lenne, jól érezzük itt magunkat, már megszokta a környezetet és imádja, hogy itt olyan sok a zöldterület.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

OSE telitalálat !!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés