Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Xavier Pollard: New Yorkból jövök, ahol vallás a kosárlabda

“Profi klubvezetés, felkészült szakmai stáb, és kiváló hangulat uralkodik a klubnál.”:

:

Szombaton megérkezett a tengerentúlról családjával Xavier Pollard Kecskemétre. Az amerikai irányító New Yorkban nőtt fel, ahol a kosárlabdára vallásként tekintenek, így nem volt kérdés számára sem, hogy profi játékos akar lenni. A mindig győzelemre törő Pollard számára ez lesz az ötödik év Európában. A kosarassal a ktekosar.hu készített interjút.

New York az amerikai kosárlabda egyik kiemelkedő helyszíne hatalmas hagyományokkal. Mekkora hatással volt a sportkarrieredre az otthonod?

– New Yorkból jövök, ahol a kosárlabda szinte vallásként van jelen az emberek életében. Szinte lehetetlen úgy felnőni úgy, hogy ne akarj profi kosaras lenni. A középiskolában és az egyetemen is mindvégig ez a cél lebegett a szemem előtt, és nagyon boldog vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit imádok csinálni! Heten vagyunk testvérek, ám sajnos az egyik öcsém öt éve elhunyt, így ő már csak a szívünkben él tovább. Ennek ellenére hálás vagyok a sorsnak, hogy a három fivérem és három nővérem egészséges, boldog családot alkotunk.

Először is szeretnénk gratulálni kislányotokhoz, aki öt hónapja ragyogja be az életeteket. Milyen érzés apukának lenni? Ők is veled tartottak Kecskemétre, kérlek mesélj róluk.

– Apának lenni a legjobb dolog, ami valaha is történt velem. Tudom, közhelynek tűnhet, de tényleg leírhatatlan, mikor a saját gyereked tarthatod a kezeidben. Feleségem, Rachel és kislányunk, Phoenix is velem tartott Magyarországra, ami nagyon fontos nekem. Rachel rajong a divatért, a divattervezésért. Ez egy olyan szakma, amellyel a világ bármely pontján tud boldogulni, úgyhogy az anyai feladatok mellett tud majd ezzel is foglalkozni. Különösebb hobbijaink nincsenek, szeretünk sokat a természetben barangolni. Bízom benne, hogy lesz idő felfedezni majd az ország szépségeit.

Hallottál már azelőtt a magyar bajnokságról? Milyenek a benyomásaid pár nap után új csapatodról?

– Nagyszerű dolgokat hallottam az itteni bajnokságról, néhány barátom már játszott Magyarországon korábban, tőlük tudom, hogy erős ligáról van szó. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméttel kapcsolatban csupa pozitív élményem van. Profi klubvezetés, felkészült szakmai stáb, és kiváló hangulat uralkodik a klubnál. A csapattársak egytől egyik pozitív személyiségek, akik kedvesen fogadtak az öltözőben. Nagyon várom már, hogy vállvetve küzdhessünk a győzelmekért a fiúkkal!

Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

– Kombó irányítónak nevezik az én posztomat, aki a klasszikus irányítói feladatok mellett a pontszerzésből is ki tudja venni a részét. Ezen túl én szeretem a kicsit keményebb játékot, nem ismerek elveszett labdát, sem lehetetlent, mindig a maximumra és a győzelemre törekszem!

Fotó: ktekosar.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DallasHeindrich Recent comment authors
Dallas
Olvasó

Á, ezek a barátok már csak ilyenek,néha füllentenek a haveroknak hogy nem erös a cseresznyepaprika,erös a bajnokság,nem zsiros a csülökpörkölt,és ha van szabadidöd 50km Bukarest ,szeretik az idegeneket,meg a többi,de este vigyél passportot ,mer a múlkor én is Röszkénél találtam magam mire kimagyaráztam a dolgot hogy miért voltunk 5-en az autóba,pedig jól beszélnek Angolul 🙂

Heindrich
Olvasó

Dísztárcsa azért a biztonság kedvéért rá lett gyorskötözővel rögzítve a felnire ?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés