Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Wittmann Krisztián örül Váradi Kornél hosszabbításának

Jövőre rájátszásba jutna a Kecskemét.:

:

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét játékosa, Wittmann Krisztián nyilatkozott a BB1.hu-nak. A válogatott játékos idén 34 mérkőzésből 31-szer kezdett, mely során 31 percet töltött átlagosan a parkettán. Hasznosan töltötte rendelkezésére álló idejét, hiszen 13,6 ponttal gyarapította csapata pontjait, emellett még 4,7 gólpasszt és 2,1 lepattanót átlagolt találkozónként.

Hogyan értékelni az idei teljesítményét, illetve a csapat szereplését?

– Egy nehéz szezon áll mögöttünk, mind egyénileg, mind csapatszinten, de nemcsak mi mondhatjuk ezt, hanem minden egyes csapatnál ez elmondható. Szerintem összességében elégedettek lehetünk, ugyanúgy mint más csapatoknál, úgy nálunk is a vírushelyzet egy kicsit megbolygatta az évünket. Nyilván szerettünk volna bejutni a rájátszásba, de ez nem sikerült, de az alsóházi playoutban szerintem már jól játszottunk és olyan ütemben mentek a mérkőzések, ahogyan előre volt tervezve, úgyhogy abszolút jól teljesített a csapat, és mindenképpen pozitívan fejeztük be a szezont.

Mit gondol Váradi Kornél hosszabbításáról?

– Személy szerint nagyon örülök neki, hiszen szerintem Váradi Kornél egy nagyon jó edző, aki mindig megfelelően felkészült, ezért nagyon örülök annak, hogy marad Kecskeméten jövőre is. Az idei szezon számára és a családjának is elég nehéz volt, úgyhogy tényleg le a kalappal és minden tiszteletünk előtte, ahogyan ezt a szezont ilyen formában végig irányította, és biztos vagyok benne, hogy sikeresek leszünk a folytatásban is.

Tervezik a csapat gerincét megtartani, vagy valami újat láthatunk jövőre?

– Ez nem az én hatásköröm, de úgy gondolom, hogy valamennyire biztosan megmarad az a gerince a csapatnak, ami évek óta van, de biztos, hogy lesznek változások a keretben még, de azt garantálhatom, hogy játékstílusban hasonlóra számíthatnak, mint az előző években.

Mik a céljaik jövőre?

– Igaz még korán van ilyenre válaszolni, de mindenképpen szeretnénk a rájátszásba kerülni ismét. Nagyon hosszú ideje először nem sikerült bekerülünk a rájátszásba, úgyhogy jövőre mindenképp ez a cél, hogy oda bekerüljünk, és még messzebb van, hogy ott mit tudunk elérni, de szeretnénk minél jobb teljesítményt nyújtani.

Részt vesz a válogatott összetartáson?

– Még nem egyeztettem a szövetségi kapitánnyal, abban maradtunk, amit mindig is szoktam ilyenkor mondani, hogy ha szükség van rám, akkor természetesen megyek, de úgy gondolom, hogy az én posztomon abszolút rendben van a válogatott, úgyhogy ha nem jön közbe semmilyen különleges dolog, mint amilyen volt novemberben is, hogy közbeszólt a vírushelyzet, akkor szerintem nem lesz rám szükség.

Mit tervez a nyárra?

– A nyár abszolút a családé lesz, hiszen van két kisgyermekem, úgyhogy nekem ők szabják meg a nyári felkészülésemet és a többi dolgomat is. Szeretnék minél több időt velük tölteni, úgyhogy ez lesz a fő program nyárra, de azért a szezon kezdete előtt augusztus elején kezdjük majd a felkészülést, és majd előtte én is valamikor elkezdek már külön speciálisan is készülni, de addig a családé a nyaram.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés