Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Wittmann karrierje legfurcsább idényén van túl

Jó megoldásnak tartja, hogy nem hirdettek bajnokot, hiszen azt mondja, a szezon legfontosabb fele még hátra volt.

  •   :

:

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény következtében korábban érkezett a nyár Wittmann Krisztián, a Kecskemét kosárlabdacsapatának kapitánya szerint.

“Kicsit olyan érzésem van, mint a szezon végén, amikor jön a nyár, csak most egy kicsit korábban érkezett el ez az időszak” – nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának a korábbi válogatott játékos.

Wittmann egyetértett azzal, hogy a világjárvány miatt egy zárt kapus fordulót követően március közepén a magyar szövetség (MKOSZ) megállította a bajnokságot, és mivel nézők nélkül nem sok értelmét látta volna a folytatásnak, jó döntésnek tartja.

“Az is egy jó megoldás, hogy nem hirdettek bajnokot, hiszen a szezon legfontosabb fele még hátra volt” – fűzte hozzá.

Az ideit karrierje legfurcsább idényének nevezte, és nem csupán a befejezés miatt: mint mondta, már a felkészüléstől gondok hátráltatták az együttest, nehezen alakították ki a csapatot, amely azonban a pontvadászat vége felé már jól működött. Így a körülményekhez képest jónak tartja a KTE “félszezonját”, amelyből kihozta a maximumot a klub.

Örül annak, hogy személy szerint is jól sikerült számára az évad, ám nem foglalkozik az egyéni teljesítménnyel. Elmondása szerint a kényszerszünet alatt a két gyermeke tartja formában napi 24 órában.

“Gyakorlatilag egész nap edzek, csak van, amikor bemegyek a csarnokba is” – fogalmazott.

“Bízom benne, hogy harmincötön túl is hasonló szezonokat tudok majd teljesíteni” – tekintett előre a 35. születésnapját épp egy hónap múlva ünneplő Wittmann, aki szeretné folytatni pályafutását a következő idényben és utána is.

“Kettőt-hármat még tudok játszani szerintem” – hangsúlyozta a KTE csapatkapitánya, aki tavaly – a magyar kosárlabdában egyedülálló módon – pályafutása végéig tartó szerződést kapott a klubtól.

Megemlítette, nehéz előre megmondani a járvány hatásait a következő szezonra, hiszen az idénykezdést, a gazdasági lehetőségeket is befolyásolja majd.

Szöveg: MTI, fotó: hiros.hu

  •   
1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Chikán Sándor Recent comment authors
Chikán Sándor
Olvasó

És akkor 5 hónapig miért játszottál angyalom?? Moziba is mehettél volna meccs helyett!!!!!!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés