Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Williams buzzer beaterével nyert a ZTE

Eggyel verték a hazaiak a Lévát.

Zalakerámia ZTE KK - BK Levicki Patrioti 87-86 (26-17, 17-20, 22-22, 22-27)

50. Nemzetközi Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Kapitány G., Györffy P. A., Farkas G.

ZTE: Doktor 5/3, Williams 25/9, Johnson 19/9, Djurics 6, Agafonov 23. Csere: Bagó -, Szabó -, Farkas 2, Gulyás 7.

Léva legjobb dobói: Hot 19/9, Zilak 16/12, Kirves 13.

A jubileumi, Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa esti mérkőzésén a Zalakerámia ZTE KK a Lévát fogadta. A találkozó előtti ünnepélyes megnyitón dr. Villányi Antal, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke vehetett át kitüntetést Balaicz Zoltántól, a város polgármesterétől. A sportvezető hosszú évtizedek óta főszervezője az eseménynek, melyen ezúttal is három napon át várják a zalai sportbarátokat.

A női mérkőzéseket Székely Norbert, a női szakág szövetségi kapitánya is megtekintette, a ZTE NKK találkozójára pedig Patonay Imre is megérkezett, és az esti meccsre is maradt. A megnyitón a hagyományoknak megfelelően díjazták a megye legjobbjait. Zala megye legjobb fiú kosarasa ez évben az Orlandóban Jr. NBA Global Championshipen is szereplő Szalay Domonkos lett, a ZTE játékosa a díjat az egykori kiváló irányítólegendától, Bodrogi Csabától vehette át.

Emmanuel Ubilla játékát nem kockáztatta a ZTE, így ismét Doktor Péter volt a kezdő irányító. Három perc alatt már 10-4-re vezettek Szabóék, sokat cserélt Bencze Tamás. Williams jól kezdett, blokkja után egy távoli tempóval vétette észre magát. A fiatal Farkas Attila is pályára lépett, s hamarosan be is talált. 26-17-re vezetett tíz perc után a hazai csapat.

Doktor passzát Agafonov zsákolta be, majd az irányító egy hármast is elsüllyesztett a lévaiak gyűrűjében. Ám mielőtt tíz pont fölé nőtt volna a különbség, felszívta magát a vendég együttes. A legjobbkor jött Williams hármasa, a félidő pedig Doktor betörésével zárult. 43-37 volt a szünetben az állás.

Johnson is bele lendült, Williams továbbra is jól kosarazott, Agafonov pedig nem tudott hibázni. A ZTE három triplát is szerzett, így a harmadik negyedben megmaradt a hatpontos előny. 65-59 állt az eredményjelzőn harminc percnyi játék után.

Két gyors hármassal kezdtek a vendégek, Bencze Tamás ki is kérte azonnal első idejét. Ki-ki meccsé alakult az addig langyosabb mederben csordogáló találkozó, a vendégek nagyon akartak nyerni, a 34. percben át is vették a vezetést. Miközben Williams és Agafonov is elérték a húsz pontot, feszült végjátékra volt kilátás. Johnson hármasával átvette a vezetést a ZTE (80-79), ám aztán három ponttal meglógtak a vendégek.

Izgalmas utolsó perc következett.

Öt másodperccel a vége előtt két ponttal vezetett a Léva, amikor Dirk Williams egy buzzer-triplával a ZTE-t juttatta győzelemhez.

Holnap a zalaiak a Sopron ellen folytatják a Göcsej Kupán.

Fotó: Zsu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
*Z*T*E*Tomika2 Recent comment authors
*Z*T*E*
Olvasó

ez nagyon gyenge volt… szinte értékelhetetlen

Tomika2
Vendég
Tomika2

Ahhoz képest, hogy Ubilla és Simon nem játszott, Bagó meg Szabó meg csak pár percet, nem olyan rossz ez a Zetétől. Remélem a Sopron is elkapja azért őket.
Fölöstömöt viszont hiba volt meghívni erre a kupára. Gondolom nem volt más.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés