Connect with us

Bajnokság

Wesley Persont lenyűgözte a szurkolói támogatás, visszatérne Körmendre

A légiósok sajnálják, hogy nem tudtak megküzdeni a bajnoki címért.



:

:

A koronavírus-­járvány megfékezése érdekében és a játékosok, szurkolók egészségét szem előtt tartva múlt kedden döntött a kosárlabda-szövetség a bajnokság befejezéséről. Az Egis Körmend légiósai már hazautaztak, de mindannyian sajnálják, hogy nem tudták befejezni a szezont – írja a vaol.hu.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen hirtelen véget ér a bajnokság a koronavírus erőteljes terjedése miatt. Természetesen én folytattam volna, de a biztonság és az egészség mindennél fontosabb. Úgy gondolom, a szövetség jó döntést hozott, de azért nem lett volna rossz a bajnoki címért küzdeni – mondta Wesley Person, akinek mindössze két bajnoki jutott ebben a szezonban; pénteken délután utazott haza, Amerikába. 

Hogy mit tartogat számomra a jövő? Nem tudom, de szeretnék továbbra is Európában játszani. Ha a lehetőség úgy adja, szívesen visszatérek Körmendre. Az edzői stáb magas szintű munkát végez és lenyűgöző a szurkolói támogatás, ami igazán különlegessé teszi ezt a helyet.

Justin Edwards elsőként hagyta el Magyarországot, már múlt csütörtökön elrepült Kanadába. Hazaérkezve képet posztolt közösségi oldalán.

– Nagyon rosszul érintett, hogy véget ért a bajnokság, hiszen jó eséllyel pályáztunk a bajnoki címre. Egyre jobban összeszoktunk, és mindig jobban és jobban teljesítettünk. A jövőről most még nem tudok nyilatkozni, majd meglátjuk idővel, hogy alakul a sorsom.

Jordon Varnado, a körmendiek egyik kedvence péntek délután hagyta el Körmendet.

– Nem könnyű beszélni most, hiszen jó esélyeink voltak a bajnokságban. Most majd a családommal töltöm az időt, de szeretném formában tartani magamat, hogy a következő szezonom is jól sikerüljön. Hogy hol? Még nem tudom, korai erről beszélni.

Ugyancsak pénteken távozott Frank Turner, a piros-feketék játékmestere is.

Keserédes érzéseim vannak, természetesen játszani akartam, mert jól ment a csapatnak. Ráadásul Tóth Norbi és Wesley leigazolásával még erősebbek lettünk. Tapasztalattal és jó dobóteljesítménnyel gazdagodtunk. Annak viszont örülök, hogy nemcsak a szokásos, két hónapos nyári pihenőt tölthetem a kisfiammal, Royallal, hanem sokkal többet. A család számomra nagyon fontos, szóval most kiélvezem az alkalmat, amit általában nem kaptam meg a hosszú bajnoki szezonok miatt. Nem tudom, mit tartogat számomra a jövő, de úgy érzem, pár év még van bennem. Szeretném folytatni a játékot, de ha szerencsém van, akkor a Knicks, a Nets vagy a 76ers csapatától kapok edzői állást. Ezt nehogy komolyan vegye bárki is, csak vicceltem.

Travis Taylor volt az egyetlen, aki nem szállt repülőre a múlt héten, hiszen neki felesége révén osztrák kötődése is van.

– Különböző érzések kavarognak bennem. Először is nagyon remélem, hogy a családjával együtt mindenki erős tud maradni a vírusveszély ideje alatt. Nagyon jó és fegyelmezett csapatunk volt idén. Szerettem volna a továbbiakban is versenyben maradni a bajnoki címért, mert így nagyon sok kérdőjel maradt az idénnyel kapcsolatban. Nem tudtuk teljesíteni a személyes és csapatcélokat, az álmokat nem tudtuk valóra váltani.

Taylor szerint most az a legfontosabb, hogy mindenki egészséges maradjon, és miután lecseng ez az őrült helyzet, lehet koncentrálni a személyes dolgokra.

– A feleségemmel állandó kapcsolatban vagyunk az én amerikai és az ő európai családjával. Ha nem csillapodik a járvány, akkor ahhoz a családhoz fogunk majd csatlakozni, amelyik biztonságosabb számunkra, természetesen a helyes biztonsági protokollt betartva – nyilatkozta a vaol.hu-nak a légiós.

Fotó: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook