Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

„Volt egy bő három óra az életemben, amit nem kívánok senkinek”

Interjú Benke Szilárddal a trombózisáról, a szolnoki szurkolók reakciójáról, a BL-ről, Okornról és Washingtonról. Tudta, hogy már gimnazistaként is csábította a Falco?:

:

Kaposvárról indult, aztán megfordult Zalaegerszegen és Szolnokon is. A magyar válogatott 24 éves bedobójának elévülhetetlen érdemei voltak az Olaj nyolcadik kupagyőzelmében. Ő lett a győri torna MVP-je, amikor megfogyatkozva, emberfeletti teljesítményt nyújtva gyűrték le a fináléban a Falcót.

Utána aztán elképesztő kálvárián ment keresztül az egész szolnoki csapat, beleértve a 197 centis játékost is. Térdsérülése rutinműtétnek indult, trombózis lett belőle. Nehéz időszakon ment keresztül, de felépült, a nyáron aztán a bajnokcsapathoz szerződött.

Benke Szilárddal ültünk le kávézni, rendkívüli őszinteséggel beszélt a mögötte hagyott viszontagságos időszakról, illetve a sárga-feketéknél három hónap alatt elért sikereiről.

– Kezdjük a legfrissebbel, hiszen talán még mindenki hatása alatt van a Bonn-meccsnek. Hogy emlékszik vissza a németek legyőzésére?

– Kemény hét volt, mert nyolc nap alatt játszottunk három nagyon komoly meccset: két BL-t és egy fontos idegenbeli bajnokit. Arra, hogy Zaragozában egylabdás meccsen kikaptunk, szerintem jól reagált a csapat, rögtön egy győzelemmel Fehérváron, utána pedig jött ez a Bonn-győzelem. Megmondom őszintén, én sem gondoltam volna, hogy ez így sikerül, de felkészültünk belőlük, bele volt téve a meló.

Talán irreális ez a nagy különbség, persze nagyon boldogok voltunk a meccs után, de tudtuk, hogy a földön kell maradni, mert ekkora különbség nincs a két csapat között. Azon a meccsen volt, de összességében szerintem nincs.

Benke és a Falco a Bonn fölé nőtt (fotó: ugytudjuk.hu)

– Hogy érzi magát bő három hónap után Szombathelyen?

– Remekül, nagyon jópofa város. Szeretünk itt lenni a barátnőmmel, a napokban pedig meglátogatott a családom is. Nagyon jól érezzük magunkat, még akkor is, ha szabadidőnk gyakorlatilag nincs. Talán, ha egy héten kétszer, ebéd után eljutunk kávézni a fiúkkal, de nincs ezzel baj, már megszoktuk, fel sem tűnik, hogy nem jutok el sehova… Edzünk, folyamatosan készülünk a meccsekre, nincs időnk semmi másra. Megvannak a jól bevált „háromszögek”: csarnok, bolt, étterem, körülbelül ennyi…

– Mit gondol, mitől ilyen jó ez a Falco?

– Nagyon komoly munkát végzett a vezetőség, hiszen nagyon jól lettek összeválogatva a játékosok ahhoz, amilyen szisztémát, rendszert játszunk. Szerintem ez vezet ehhez az eredményességhez. Nekünk, játékosoknak pedig nincs más dolgunk, mint bíznunk ebben a rendszerben, amit kitalált a stáb. Támadásban viszonylag szabadabb kezet kapunk, viszont védekezésben nincs pardon, ott nagyon szigorú szabályokat kell követnünk. Ha ezeket betartjuk, akkor jönnek a győztes meccsek.

– Önnek mennyire fekszik ez a stílus? Mennyire kellett hozzászoknia?

– Én igazából akárhol játszottam eddig, könnyedén alkalmazkodtam minden játékstílushoz. Abszolút fekszik, megtaláltuk benne a helyünket, nekem legalábbis ezzel nem volt semmi problémám.

Jó a kémia a Falcónál (fotó: falcokc.com)

– Jelentett előnyt, hogy Perlt, Váradit és Filipovityot már ismerte a válogatottból, vagy ott teljesen más a szisztéma?

– Természetesen előny volt, mert ismertem a játékstílusukat. Tudtam, hogy ki mit csinál, nagyjából mit várhatok tőlük, nem ért sok meglepetés, mert nagyrészt tudtam, hogy mikor mi fog történni a pályán.

– Hamarosan vége a 2019-es naptári évnek, azért azt megállapíthatjuk, hogy Benke Szilárdnak kijutott mindenből idén… Nagyjából februárig minden stimmelt, hiszen Szolnokon első számú favoritjai voltak a bajnokságnak és a Magyar Kupának is. Aztán Győrben beütött a krach, bár az első aranyérmet még így is sikerült megszerezniük, ráadásul ön lett a kupa MVP-je, de onnantól viszont nem akármilyen kálvária kezdődött…

– Valóban, az ember hirtelen nagyon fent és aztán nagyon lent érezte magát rövid idő alatt. Ez nemcsak nekem, az egész csapat életében egy nehéz időszak volt. Az eddigi karrierem egyik csúcspontja az a bizonyos februári kupagyőzelem volt az Olajjal. Győrben megsérült két kulcsjátékosunk, aztán utána egyre több gond és probléma tetőzte a mindennapjainkat.

Benke Szilárd: MVP (fotó: MKOSZ Facebook)

Én sem maradtam ki a sorból. Időszakosan fájt a lábam, volt egy hét, amikor kicsit fájt, aztán egy hétig egyáltalán nem éreztem, majd egy hétig nagyon szúrt, és ez folyamatosan ismétlődött. Elsőre úgy nézett ki, hogy csak egy rutinműtétet kell végrehajtani, egy kisebb porcdarabot kell lecsiszolni a térdemben, mert az orvosok azt mondták, nem jó, hogy az a porc ott morzsolódik. A műtét után aztán trombózist kaptam, ami teljesen keresztülhúzott mindent.

– Hogy élte meg azt az időszakot?

– Nehéz volt, de végig számíthattam a családomra, barátaimra, illetve a klubnak is köszönöm, hogy segítették a felépülésemet. Próbáltam csak arra fókuszálni, hogy rendbe jöjjek. Először nem is arra kellett gondolnom, hogy még idén játszhassak, hiszen megmondom őszintén, hogy annál a trombózisnál közölték az orvosok, hogy ez ennél jóval komolyabb a sztori.

– Konkrétan egy ideig életveszélyben volt.

– Ott akkor volt egy bő három órám, amit nem kívánok senkinek, amikor még a dokik sem tudták megmondani, hogy most pontosan mi van. Az egyáltalán nem volt jópofa, de kijöttünk belőle,

ott volt a nyár, a rehabilitáció, megcsináltam mindent, ami csak tőlem tellett. A család, a barátok nagyon sokat segítettek.

“Ott akkor volt egy bő három órám, amit nem kívánok senkinek, amikor még a dokik sem tudták megmondani, hogy most pontosan mi van.” (fotó: Facebook)

– Ha jól tudom, sokáig a menedzserével nem is fogadtak semmilyen ajánlatot a nyáron.

– Nem, mert négy-hat hétig nem is mozoghattam. Sétálni is csak óvatosan lehetett, ágynyugalmat írtak elő az orvosok. Utána következtek a két hetes kontrollra járások, vérhígítót kellett szednem, és nem tudtuk egy darabig, hogy mi fog kisülni a dologból. Elég bizonytalan volt a helyzet. Persze voltak megkeresések, de amíg nem tudtunk semmi konkrétumot mondani, addig nem akartunk belemenni tárgyalásokba. Amikor aztán már megkaptuk az orvosi papírt, hogy minden rendben, és elkezdődhetnek az edzések, utána jöhettek a tárgyalások.

– A lehetőségek közül a Falcót választotta a nyáron, miért? Talán az sem titok, hogy Szombathelyről már korábban is keresték…

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már majdnem gimnazistaként is itt kötöttem ki. Eljöttem ide egyszer egy hétre, hogy itt fogok játszani az utánpótlásban, de akkor még nem tetszett. Elég fiatal voltam, lehet nem is voltam még érett erre. Aztán, amikor eljöttem Kaposvárról, akkor is szóba került, amikor pedig Egerszegről is váltottam, már konkrétan is megkerestek, szóval sokadjára sikerült összehozni ezt a dolgot. A döntésemben a nemzetközi szereplés játszotta a főszerepet. Mindenképpen szerettem volna heti két meccset, egy magas színvonalú kupasorozatban játszani – persze ez akkor még nem volt fix, hiszen annyit tudtunk, hogy selejtezőt kell játszanunk a BL-ben, de én is és a srácok is úgy gondoltuk, hogy meg tudjuk csinálni a főtáblára jutást.

– Ezek után azért kapott hideget-meleget a szolnoki szurkolók egy részétől…

– Én annyira nem foglalkozom ezekkel a negatív hangokkal, de nyilván eljutnak az emberhez ezek a dolgok. A kritikát mindig elfogadom, ezzel nincs is probléma, tudom kezelni, de olyat még nem tapasztaltam soha, hogy valaki odajött volna hozzám face to face, és a szemembe mondta volna a problémáit. Ezzel sem lett volna semmi problémám, hiszen egy jót tudtunk volna beszélgetni az illetővel.

Már majdnem gimnazistaként is Szombathelyen kötött ki (fotó: ugytudjuk.hu)

Nem lehet mindenkinek megfelelni, talán nem is kell. Én úgy gondolom, hogy amíg Szolnokon játszottam, nap mint nap mindent megtettem azért, hogy sikeresek legyünk. Én Egerszegről is azért mentem Szolnokra, mert kupát, bajnokságot akartam nyerni és a nemzetközi porondon akartam szerepelni. Ott is volt BL-selejtezőnk, az nem sikerült jól a Cantú ellen, de az volt a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjak játszani, és minél többet fejlődjek. Mindig ez a legfontosabb nekem, hiszen még abban a szakaszában vagyok a karrieremnek, hogy nem akarok kompromisszumot hozni azért, hogy fejlődhessek.

Sajnálom, ha valakit esetleg ezzel megbántottam, de hát a szurkoló az szurkoló, és én teljesen megértem azokat is, akik esetleg emiatt engem nem szeretnek, vagy nem vagyok szimpatikus nekik emiatt, de ahogy mondtam, nem lehet mindenkinek megfelelni.

Egy szurkoló mindig a saját csapatát biztatja, a játékos pedig játszik. Ez profi sport, üzlet, biznisz is a mai világban. Ezzel együtt kell tudni élni.

– Említette már a BL-selejtezőket. Sötét lóként vágtak neki a Falcóval a sorozatnak, hiszen egy új, formálódó szombathelyi együttes találkozott előbb egy masszív, már évek óta együtt játszó Nagyváraddal, majd pedig a nagy nevű Ventspilsszel.

– Talán a két ellenfél közül a Nagyvárad volt a jobb csapat. Jól kezdtünk ellenük itthon, de túl korán elhittük, hogy megvan a meccs, kész a meló, és leültünk. Ez már nem működik ezen a szinten, meg is bosszulta magát. A szezon elején még voltak ilyen problémáink, hogy elléptünk tíz-tizenöt pontokkal, de nem tudtuk lezárni a mérkőzést, hanem visszaengedtük az ellenfelet. Korán elkezdtük a tétmeccseket, és kiütköztek az összeszokatlanság hibái. Talán az elején még nem is vette fel mindenki azt a ritmust, koncentrációt, amit egy BL-szintű sorozat megkövetel magának. Itt tíz játékosnak kell minden meccsen maximálisan ott lennie fejben és testben. Nem engedhetjük meg azt, hogy ketten esetleg egy kicsit elmélázzunk, mert arra hamar ráfaragunk. Én úgy gondolom, hogy most már sikerült mindenkinek felvennie ezt a ritmust.

A Nagyvárad elleni meccsek sokkal nehezebbek voltak szerintem, mint a Ventspils elleni párharc. Minden egyes siker jót tesz a csapatkohéziónak, talán a Romániában, hosszabbítás után kivívott továbbjutásunk nagyon sokat lendített a csapaton. Rengetegen elkísértek minket, nagyon jó hangulat volt, az is sokat adott a csapatnak, a kémiának, az építkezésnek. A Ventspils ellen az első meccsünk hasonló volt, mint a Nagyvárad elleni, nagy előnyünk után egy még szűkebb maradt a visszavágóra. Nehéz volt az első félidő Lettországban, de az első negyedet leszámítva kontrollálni tudtuk a meccset, utána kiépítettük az előnyünket, amit meg tudtunk tartani.

Az eddigi 8 BL-meccsen 28 perc alatt 11 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt (fotó: ugytudjuk.hu)

Amikor úgy ültünk az öltözőben, hogy megvan a selejtező, egy minicélt már elértünk a bajnokságban is, amit kitűztünk magunk elé, az első kör pipa, az is egy plusz motivációt adott, hiszen láttuk, tapasztaltuk, hogy igenis jó úton vagyunk, ez egy visszajelzés volt arra, hogy amit csinálunk, az nem rossz.

– Azóta aztán sikerült már nyerni két hazait is a BL-főtáblán, és egy paraszthajszálon múlt, hogy most nem három győzelemmel állnak négy kör után.

– A Dijon elleni meccsünk még ráment arra, hogy itt a BL, megjöttünk, szépen fel is törölték velünk a padlót. Rá kellett jönnünk, hogy ez már sokkal másabb kávéház. Az edzőnk is sulykolta belénk, hogy el kell hinnünk magunkról, hogy tudunk ezen a szinten is játszani. Megvan erre a kvalitás minden játékosunkban, viszont ha nem hisszük el, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt, akkor nehéz lesz. Csapatként funkcionálunk jól, ha egyénieskednénk, az nem működne, úgy nem tudnánk meccseket nyerni. Elől is és hátul is egységesen dolgozunk, mindenki kiveszi a részét a játékból. Lehet, hogy az egyik meccsen valakinek van tíz rádobása, a többi háromnak meg összesen jut mondjuk négy-öt, de minden meccs más, és bármikor fordulhat. Jól működik ez a csapat, talán ez is a sikerünk kulcsa, hogy mindenki tudja a helyét, mindenki hozzátesz valamit. Persze nagyon sokat kell még dolgozni, talán mentálisan még többet hozzá kell tenni, mint fizikálisan. Fizikálisan rendben vagyunk, de tudnunk kell, hogy ki az ellenfél, mit fognak csinálni, sok minden fejben dől el.

– Egy válogatott játékos mennyit tud fejlődni ebben a sorozatban?

– Rengeteget. Nemcsak fejlődni, tanulni is. Mondok egy példát a pszichés dolgokra: amikor elutazunk egy zaragozai túrára, az úgy néz ki, hogy hajnalban kelünk, repülünk két-három órát, utána buszozunk négyet, leszállunk a buszról, ebéd, aztán van egy kis szünet, délután edzés, majd este videózás. Egy idő után az egész egy rutinná, életvitellé válik, amit eleinte még meg kell szokni. Ezzel szerintem már abszolút nincs probléma, nagyon gördülékenyen megy.

Ami pedig a meccseket illeti: hozzá lehet szokni a magas tempóhoz, előre lehet lépni döntéshozatalban. Nagyon jól el vannak osztva a perceink, szerintem nem is lehetne ennél többet játszani minőségileg, mivel akkor valahol pihennie kellene egy játékosnak a pályán. Támadásban sem tudjuk ezt megtenni, mert igényli a gyorsaságot, védekezésben pedig pláne nem, hiszen azonnal büntetnek az ellenfelek minden hibát. Minden meccsnek megvan a maga tapasztalata, ami segít a fejlődésben.

– Milyen edző Gasper Okorn? A szombathelyiek már ismerik, hiszen itt van másfél éve, önnek viszont új volt.

– Nagyon felkészült, precíz, nála mindig fegyelem van. Ami szerintem a kulcs, hogy amit magával hozott mentalitás, az átragad az egész csapatra. Úgy mentünk el Zaragozába, hogy nem mi voltunk az esélyesek, de mégis partiban voltunk velük. Amikor ott voltunk a harmadik negyed után is, a negyedik negyedben is, sőt még az utolsó percben is vezettünk, sulykolta belénk, ha már itt tartunk, akarjuk megnyerni a meccset. Nem azért jöttünk, hogy csak lejátsszuk ezt a mérkőzést, hanem mindig próbáljunk nyerni. Ha ez a mentalitás átragad a játékosokra, az nagyon nagy pluszt tud adni. Az is a csapat fejlődésének a része, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt a játékosok, az edző és a stábtagok között.

– Azt látjuk, hogy viselkedik a pályán, de mi a helyzet azon kívül? Mennyire tartja meg azt a bizonyos egy lépést a játékosok között? Lehet vele együtt nevetni, vagy esetleg beülni egyet kávézni edzés után?

– Röhögni lehet vele, de úgy gondolom, azért megvan a normális játékos-edző viszony közöttünk. Valószínűleg nem fogunk összeülni délutánonként kávézgatni, bár ha esetleg megkérnénk rá, lehet, hogy leülne velünk. Szerintem teljesen normális a játékosok és az edző közötti viszony.

– Hogyan illeszkedik ebbe csapatkohézióba Washington? Nyilván sejti, hogy miért kérdezem…

– „Wash” egy nagyon jó srác. Azt azért látni kell, hogy mivel tizenegyen vagyunk, akik az aktív rotációt képezik, nem fog mindig a légiós húszat dobni. Eloszlanak a labdák, és azt is látni kell, hogy nagyon sok mezőnymunka van, ami ehhez szintén elengedhetetlen. Kulcsfontosságú jelentősége lehet adott esetben plusz egy passznak, vagy egy beütött faultnak. Én például nagyon szeretem, hogy védekezésben mindent el lehet váltani vele, kegyetlen sokat melózik, plusz energiát hoz a társaságnak. Attól függetlenül, hogy ez konkrétan pontokban nem látszik meg, ő egy nagyon jó játékos és nagyon sokat hoz a pályára.

“Washington teljesen jó srác, óriási figura” (fotó: Nyugat.hu)

Emellett menedzseli Lake-t és Krivacsevicset is, nagyon sokat segít nekik. Mindketten újoncok, ez az első szezonjuk az egyetem után, Washington viszont már több éven át játszott Európában. Egészen jópofa, mert a fiainak hívja őket. Pontosan tudja, hogy segíteni kell ezeknek a srácoknak, mert teljesen más közegbe kerültek, mint amilyen korábban volt az amerikai egyetemi éveik alatt. Látszólag lehet, hogy nagyon egyszerűnek tűnik az egész, de menjen el bárki, lakjon csak egy hónapot egyedül, egy vadidegen közegben, és teljesítsen úgy a maximumon. Úgy jársz edzésekre és játszol meccseket, hogy közben neked kell elmenni bevásárolni, saját magad tartod fenn a háztartásodat, meg kell tanulnod kézi váltós autót vezetni, és még sorolhatnám az apró-csepró dolgokat. „Wash”-nál ez abszolút magától jött, az első naptól kezdve, nem kérte meg rá senki. Amíg nem kapott autót Lake, addig is minden nap hozta, vitte, cipelte. Szabadidejében pedig a kutyamenhelyre jár kutyákat sétáltatni. Teljesen jó srác, órási figura.

– Nagyon komoly teljesítményt tettek már le az asztalra nemcsak itthon, a BL-ben is. Már ott tartanak, hogy elmennek Isztambulba, és a Besiktas nem intézheti el a Falcót egy karlegyintéssel…

– Lehet, hogy most már egy kicsit komolyabban vesznek minket az ellenfelek, de ezzel nincs baj, hiszen ez egyrészt jól is esik, másrészt egy újabb kihívás nekünk. Minden héten, minden nap azért dolgozunk a Falcónál, hogy minden fronton hasonlóan jó eredmények szülessenek. Nem mondhatjuk azt, hogy esélyesként megyünk a Besiktashoz, de úgy gondolom, hogy benne van a csapatban az, hogy partiban legyünk a törökökkel akár idegenben is. Ha ugyanúgy, mint Zaragozában ott vagyunk a negyedik negyed elején-közepén a nyakukon, és egylabdás meccset tudunk játszani, akkor akár nyerhetünk is. Miért ne? Olyan mentalitással kell kimenni a pályára, mint ahogy Spanyolországban tettük. Nem kell megijedni egy nagynevű csapattól, viszont kőkeményen kell küzdeni, védekezni, és melózni. A mi csapatunk egyénieskedve, one man show-val nem fog mérkőzéseket nyerni ezen a szinten, de ez a Falco nem is erre lett kitalálva. Nekünk keményen kell menni, vért izzadva, és ha sikerül az ellenfélre is ráhúzni ezt a stílust, akkor lehet esélyünk.

– Gondolkozhatnak a szombathelyi szurkolók továbbjutásban a BL-ben?

– Ez még nagyon korai lenne, még csak négy meccset játszottunk, és a bajnokságban is még egészen kedvező volt a sorsolásunk. Nagyon fontos lesz, hogy mindenki egészséges maradjon, profi mentalitás kell a továbbiakban is mindenkitől, de szerintem ezzel nem lesz baj. Erre a kérdésre viszont majd februárban térjünk vissza.

– Szombathelyen sarkalatos pont a kupagyőzelem. Önnek már megvan ez a trófea, éppen a jelenlegi csapata ellen sikerült. Milyen érzés kupagyőztesnek lenni?

– Remek érzés, bár nyilván a februári egy elég speciális eset volt. Én viszont még nem tudom, milyen bajnoknak lenni, ellentétben a többiekkel. A kupa elvileg „csak” egy hétvége, de ott három nap alatt kell játszani három meccset, elképesztően fontos a formaidőzítés, hiszen egyet sem hibázhatsz. Viszont egy bajnokságot fel kell építeni, az sokkal hosszabb idő, sokkal tovább el kell nyújtani a formát, és a végén kell a legjobbnak lenni, illetve egészségesnek maradni. Mind a kettő nagyon nehéz, remélem, hogy a srácok megtapasztalják, milyen kupagyőztesnek lenni, én pedig megtudom, milyen bajnoknak lenni.

Egyszer majd ő is kipróbálná magát légiósként (fotó: ugytudjuk.hu)

– Említette, hogy az elsődleges célja a fejlődés. Nyilván szeretné magát ön is kipróbálni egyszer légiósként.

– Szeretek lépésről lépésre haladni, habár nem beszélek erről, de a távlati céljaim között nyilván szerepel ez is. Természetes, hogy a realitások talaján maradva, szeretném magam kipróbálni mindig az elérhető legmagasabb szinten. Én egyébként sokkal jobban szeretem és követem az európai kosárlabdát – nekem nézhetőbb is –, mint mondjuk az NBA-t, az már sokkal inkább egy show, egy biznisz. De ez még nagyon messze van, ne is szaladjunk ennyire előre. Most előbb csak a Besiktas, aztán a Jászberény. Haladjunk sorjában.

Címlapfotó: ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

72 hozzászólás

72
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
57 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
30 Comment authors
oilersHeindrichAramisMarillionmoldi56 Recent comment authors
oilers
Olvasó

Én sok szerencsét kívánok, kellenek a jó magyar játékosok. Csak annyit kérek, hogy ha újra indulunk nemzetközibe vagy sem, ne igazoljuk őt le többet. Keressünk másik magyart.

Heindrich
Olvasó

Vándornemzetiségi!!! Soha nem fog Voja vagy Miló nyomába érni emberileg és játéktudásban sem.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Jó cikk! Ilyen kellene sok. Néhány elemzéssel, statisztikákkal. Minsen meccshez oda lehetne tenni a statot.
Annak is örülök, hogy ilyen színvonalas interjút sikerült olvasnom évekig Vojvoda Dáviddal, aki sok-sok évig volt a bajnokság kiemelkedően legjobb magyar játékosa.

Trombitás_Frédi
Olvasó
pbask
Vendég
pbask

Cikiiiiiiiiiiiiiiiii.

derryl
Olvasó

Erre az egy valami nyilatkozatra veritek magatokat? Frédi a bennfentes, pbask az ügyeletes, legközelebb a takarítótól olvashatunk egy magasröptű nyilatkozatot, hogy élte meg a második aranyat, amit két emberöltő alatt sikerült összehozni. Söpréssel! Na látjátok, milyen vagyok, még a beszédhibásoknak is odadobtam a labdát, értve ezalatt a bb0-t, talán ebből is tudnak kanyarítani egy cikket!

seanmaguire
Olvasó

Mondja ezt egy olyan akinek a csapatából hetente szólal meg egy utánpótlás játékos (wtf?)…

Mutass még egy ilyen klubot, csak egyet.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Ciki? Az èn koromban? Szerintem nem, én ezt romló memóriànak mondom.

donnarumma
Olvasó

“A kutyák ugatnak, a karaván halad..”

WSreborn
Olvasó

Erre aztán nagy szükség volt….

donnarumma
Olvasó

Pedig csak egy szolnoki”klasszikust”idéztem..
Ha felveszed….

derryl
Olvasó

Citáld már ide légyszi!

donnarumma
Olvasó

Jól van derryl, ide citálom, mert te azt szeretnéd😂

“Ki küldött titeket a picsába? Megint olyat állítasz, ami el sem hangzott! ”

Imádom, mikor Szombathelyen mindenki tudja, mennyit keresett Voja! Benke, Zozó, Curry mennyit kap? Ja, az nem megy, csak az okoskodás! Menjetek a picsába!

2019.10.29. 21:00

Tudom, Ti itt bármit mondhattok..max.meghúzod a vállaid és mész tovább..

derryl
Olvasó

Kb harmadszor másolod be, de írd ide a szövegkörnyezetet is, úgy korrekt! Természetesen tartom amit írtam, de te jó szokásodhoz híven megint csak vetítesz, és nem a kérdésemre válaszolsz! De nem gond, ha ránk gondoltál, akik kritikával merik illetni dicső szakportálotokat a filkó seggnyalás miatt, és kutyának minősítettél sok száz embert, akkor csak azt tanácsolom, nézz körül szűk környezetedben, találsz elég csahos talpnyaló korcsot! Ha kibújtál az ólból, nézz körül, nem csak a karám van körülötted, és még a nap is ragyog! És nyugodtan csatlakozhatsz a karaván utolsó szekeréhez!

donnarumma
Olvasó

Te szerencsétlen..hát ott van az egész amit írtál..ne menekülj egyik hazugsából a másikba..Azt írd miért hazudtál!?Miért engem állítottál hazugnak?
A kutya ugat,a karaván halad..szerinted ki írta ezt?kiknek?..de gondolom nektek szabad….másolgassa nektek ezek után aki akarja..Vagy amnéziásak vagytok, vagy simán hazugok.

Több száz emberre? Megint hazudsz,már sokadszor…
Ez megy nektek. Beszólni, hazudozni, ha meg szembesítenek vele,meg felháborodni…
Csak olyan dolgot engedek meg magamnak amit,ti már réges régen megtettetek-megengedtetek…(igen volt cig@nyozas is)
szar dolog a görbe tükör

derryl
Olvasó

Ajaj, van baj rendesen, de tudomásul veszem értelmi képességeid, ígérem, többé nem feszegetem határaidat! Nem szoktam hazudni, most sem tettem, semmi baj, kérd meg Benitezt, vagy pbask-ot, vagy marillont, ha a közelben van, szerintem szívesen korrepetálnak, utána a cipőjüket is kipucolhatod! Na pá!

donnarumma
Olvasó

Ha azt mondom, hogy szerintem”gyerekkorodban aládraktak, mint fecske az eresznek” akkor Te azon sértődsz meg, hogy le”ereszeztelek”?😂
Kutya ugat, a karaván halad.
Leírták többen is mit jelent. Segítek, semmi köze a kutyához Engedd el,ne rágódj rajt, mert már megtörtént.
Persze neked azt,hogy több száz embert lekutyáztam😂(több százan..persze..5-6 an hőzöngtök itt mindig, hogy nem tetszik az oldal,csak azt nem tudom, akkor miért kínozzátok itt magatok? Olyan mint ha házhoz mennél a pofonért,neeem?)
Nem szoktál hazudni?
Csak elküldeni valakiket a pics@ba, majd utána letagadni!Nevezd aminek akarod

nyolcmegnyolc
Olvasó

Kosárlabda szakportál! Értelmezd!!!
Téged nem minősítelek, minősíted te, magad. Most sem ő a legjobb magyar játékos, ebbwn a bajnokságban (természetesen még lehet), de neki ez jár. Gondolom azért, mert így több hsz-re számítanak.

donnarumma
Olvasó

Értelmeztem..Kosárlabdára szakosodott portál.Jelen esetben a magyar női ill. férfi csapatokkal és játékosokkal kapcsolatos híreket,információkat közöl.

“Most sem ő a legjobb magyar játékos, ebbwn a bajnokságban (természetesen még lehet), de neki ez jár.”

Ez meg gondolom csak elírás és nem őszinte gondolat részedről, hogy a legjobb magyar játékosnak jár az interjú? Mert akkor elég rendesen “minősíted te, magadat”

WSreborn
Olvasó

A negatív ( de jogos) érzelmeket félretéve ez szerintem egy jó cikk, több játékossal is kellene ilyen

olaj75
Olvasó

Pont beleillik a Falco-ba. Ugyanolyan lelketlen zsoldos mint a többi. Nagy az arc most Szombathelyen, van közpénz bőven. Lehet Keller is ott köt ki… Nem baj ha nem jönnek az eredmények majd csak elzáródnak a pénzcsapok. Ebben bízom. 101 százalék anti Falco

2lee14
Olvasó

Hát szia te kis fóbiás.

Dudi
Olvasó

“Hülyével vitatkozni olyan, mint galambbal sakkozni. Felborítja a bàbukat, leszarja a tàblàt, és úgy jàrkàl, mintha győzött volna….”

derryl
Olvasó

Klasszikusokat idézni, csak pontosan! Sakkozni lóval szoktak!

Dudi
Olvasó

Igazad van, nyomtam egy làjkot, de a lovakat túlságosan is tisztelem. Bocs a ferdítésért!

Marillion
Olvasó

A Keller mehet mindenhova csak Szombathelyre ne!!!!!!! Ha nem megy az Ö posztja Magyar játékossal akkor inkább külföldről igazoljanak…

Aramis
Vendég
Aramis

Annyi közpénz mint Szolnokon volt soha nem lesz sehol ebben a magyar bajnokságban.

moldi56
Olvasó

Tévedsz! Dr.Nyerges Zsolt volt aki pénzelte a kosárlabdát Szolnokon.Mitől lett volna itt pénz ?Szolnok nem gazdag város,itt nem telepedtek le milliárdosok (egy kivételével)

laja
Olvasó

Tudod Benke úgy is lehet egy csapattól távozni,ahogy Voja és Tóth Á.távozott. Amit te csináltál azt a férgek csinálják.

moldi56
Olvasó

Kedves Benke Szili ! Sok sikert kívánunk neked Szombathelyen,velünk lesajnált szolnoki szurkolókkal pedig ne törődj.Kívánom mindig igazoljál az aktuális bajnokcsapathoz,mert ők garantálják a nemzetközi szereplést.Dehát megy ez neked,minden szívfájdalom nélkül eljöttél Kaposvárról,aztán Zalaegerszegről,aztán Szolnokról,pár év alatt nem semmi.Ha netán valami krach ütne be Szombathelyen,te őket is ott hagynád.Azért alkalomadtán megkérdezhetnéd Vojvodát,hogy bírt ki 6 évet Szolnokon,meggyőződésem ha nem sikerült volna az olasz szerződés,ő még mindig itt maradt volna.Ő nem Lóránt Péter és nem Benke Szilárd.Ha lenne benned egy kis lelkiismeret furdalás akkor a két Falco-Olaj meccsen le lépjél pályára.A mostani Falco szakadéknyival jobb csapat az Olajnál,nélküled is győznétek.Persze te nem… Olvass tovább »

Trombitás_Frédi
Olvasó

Vojvoda Szolnok előtt megfordult Kaposváron, Zalaegerszegen és Pakson is. Apropó Paks, kérdezd már meg tőlük, milyen körülmények között hagyta ott őket?!?!

Ja tényleg: a zegieket is 😁

moldi56
Olvasó

Kábé úgymint amikor tőletek eljött Váradi Kornél…hozzánk.
Azonban a 6 év az 6 év.Aki ennyi időt eltölt egy helyen az nem vándormadár.Kornél is több időt eltöltött volna itt,csakhát a sérülései nagyon makacsak voltak,nem volt mit tenni,vissza kellett vonulni.

Rouge
Vendég
Rouge

Komoly cikk.

De legalább megtudtuk,
hogy Washingtont taxisnak és kutyasétáltatásra szerződtették (kábé annyit is ér),
a férget pedig azért, hogy meséljen a kupáról.

pbask
Vendég
pbask

Lehet én vagyok az unintelligens pasas,de ezen jót felnevettem 😀 (Egyedül a férgezéssel nem értek egyet,ha Benkére vagy Szilire írtad volna,teljesen patent lenne a comm.)

pbask
Vendég
pbask

Ugy néz ki igen.

Rouge
Vendég
Rouge

Komoly cikk.

De legalább megtudtuk,
hogy Washingtont taxisnak és kutyasétáltatásra szerződtették (kábé annyit is ér),
Szilit pedig azért, hogy meséljen a kupáról.

(A normális Falco szurkerért mindent….:):)

Trombitás_Frédi
Olvasó

Szolnokiak túlléphetnének már a “megcsalt a szerelmem, menjen a francba” effektuson.

moldi56
Olvasó

Már túlléptünk.Már nálunk nem ő az első számú probléma.Viszont ha mégis meglátom a szőrös ábrázatát nem tudom kihagyni.

Zsarkov
Olvasó

Senkit nem bántottál meg Szilárd…, úgy látszik, hogy vagy te vagy olyan hülye, hogy nem érted, mi a probléma, vagy a szolnoki szurkolókat nézed hülyének…, tudod nálunk az adott szó többet ér a “magas színvonalú kupasorozatnál”…, a mi szemünkben igazi féreg maradsz!
Ha nem ígérted volna meg, hogy maradsz (igaz, csak opció volt a szerződésben, de te szóban lehívtad) és most simán annyit mondasz, hogy a kicsit több pénzt és a kevesebb felelősséget választottad, nem foglalkozna ezzel senki…

makelovenotwar69
Olvasó

Azt fogadjuk már el, hogy az élsport (labdarúgástól a Forma1-ig) üzlet, érdekérvényesítés, könyöklés más ellen, pozícióharc! Ennek tükrében Zsarkov, Te arra hivatkozol, hogy “igaz, csak opció volt a szerződésben, de te szóban lehívtad”… Akartátok hogy Benke maradjon vagy nem akartátok? Vagy csak Ti is időt húztatok (ahogy egyébként szokás a szerződés aláírása előtt) és bíztatok abban, hogy más nem tett le neki csábító ajánlatot…? Hm? A business kemény világ, illik leírni a dolgokat (akár adsz, akár kapsz), mert később ez lesz belőle… Úgy látszik, Benke volt a profibb. Nem mellékesen a saját (játékos- és anyagi-) fejlődésének érdekében lépett így, célja… Olvass tovább »

Zsarkov
Olvasó

Megint mondom, nem azzal van a baj, hogy miért lépett így, hanem azzal, ahogyan…., mi jeleztük neki időben, (még amikor milliókért otthon nyomogatta a playstationt) hogy élni szeretnénk a plusz 1 évvel, erre neki az volt a válasza, hogy ő is így gondolja…., majd történt, ami történt.
Ha neked az a profizmus, hogy megígérsz valakinek valamit, majd baszol betartani, ráadásul hazudsz is, akkor mások erkölcsök szerint élünk…, és ne gyere azzal, hogy le kellett volna írni, mert akkor intett be a féreg, amikor erre került volna sor…

pbask
Vendég
pbask

Lehet így is gondolta,de aztán Térkő Fecóval csúnyán öszerúgta a port. Arra nem gondoltok,hogy a döntését ez is nagymértékben befolyásolta?

deinosuchus
Olvasó

És min rúgták össze a port? Erről is van infód? Egyáltalán mi köze egymáshoz egy kosárlabda játékosnak és egy polgármesternek?

pbask
Vendég
pbask

Csak annyi amennyi Körmendnek egy Bebeshez. Elég nagy marhaságokat írsz,ha szerintem Szalaynak 0 köze van az Olajhoz, és nem ő parancsol fentről,így az értelmes vita hitelét veszti.

Zsarkov
Olvasó

Lehet, hogy igazad van, de akkor azt kell, mondani, hogy azért csináltam segget a számból, mert időközben olyan személyes konfliktusom támadt, ami miatt nem dönthettem másként…, ez szerintem elfogadható érv lenne…

makelovenotwar69
Olvasó

Még egyszer: a profi sport üzlet! Nekem sem szimpatikus, de ez van. Szerződések, kiegészítések, opciók világa. Ráadásul ezek ritkán publikusak és már mindenhol meghatározzák, hogy ki mikor miről nyilatkozhat. Megy a ködösítés, a trükközés; összecsapnak a menedzserek az ügynökökkel és a klubok vezetőivel. Ezért mondtam azt, hogy végül az számít, ami le van írva. Amiben megállapodsz, azt írd le!
Nem élünk más erkölcsi alapon, családommal, barátaimmal én is bizalmi alapon működök, de az üzlet az más – megtanultam már régen.

pbask
Vendég
pbask

Így van,nálunk pl Keller táncolt ki a legutolsó órákban.

derryl
Olvasó

Ahogy zsarkov írja, nem a ténnyel van gond, hanem a hogyannal. Sitku kettő! És akkor most előadja ezt a nyilatkozatot, természetesen a tisztességről, becsületről egy szó sincs. Na jó, tudom, nem diplomával a zsebében játszik.

nagyapátok
Olvasó

“de menjen el bárki, lakjon csak egy hónapot egyedül, egy vadidegen közegben, és teljesítsen úgy a maximumon. Úgy jársz edzésekre és játszol meccseket, hogy közben neked kell elmenni bevásárolni, saját magad tartod fenn a háztartásodat, meg kell tanulnod kézi váltós autót vezetni, és még sorolhatnám” …és még sorolhatnám. Főzni? Felöltözni? Ebédelni? Nem szoktam játékosok fizetésével és mindennapjaival foglalkozni, de arcpirító, hogy milyen szinten elkorcsosult az értékrend pár éve.. itt nem kifejezetten Falcoról van szó vagy a kosárlabdáról, hanem az összes közpénzből működtetett társaság felfogásáról ami átragadt a játékosokra. Szili elmesélte milyen problémái vannak egy játékosnak a tudatlan 150ért melózó nép… Olvass tovább »

seanmaguire
Olvasó

Alapvetően értem, hogy mit akarsz mondani, de hibás az okfejtés, ugyanis a 150ért melózó népnek nem kell 3naponta csúcsteljesítményt hoznia a pályán. Ha kellene, akkor helyén való lenne az összehasonlítás, így viszont nem az.

Redbid
Olvasó

Szili ezt magától választotta, amiért nem kérdés, hogy megdolgozott, kelló kitartással kimunkálta a tehetségét, le a kalappal előtte!
De.
De, ne degradáljuk már a dolgokat, mert valóban az a valóság, hogy a “népnek” meg saját “pályán” kell minden nap bizonyítani!!
Fikailag hasonlóan vagy akár még …, aztán olyan is van ahol mentálisan van csúcsra járás, aztán még több esetben a kettő együtt!! És messze ennyi idő nincs a regenerálásra!

Így szerintem “nagyapátok” érvelése sajnos valamivel közelebb van a valósághoz!

seanmaguire
Olvasó

Az evolúció során senki sem kosarasnak születik. Mindenért meg kell dolgozni. Kőkeményen. Arról meg hadd ne a játékos tehessen, hogy pl. mennyit keres. Én soha nem irigyeltem tőlük semmit, mivel pontosan tudom, hogy mennyi meló van benne. Persze ezt le lehet butítani, hogy nekik milyen könnyű dolguk van, de azért a citromot vegyük ki a szánkból előtte.

Redbid
Olvasó

Nézd, te azt butítottad, erre kicsit mutattam, hogy ezt is lehet, hiszen sosem minden fekete vagy fehér!

A citromot nem szeretem, de amúgy egyetértünk. 🙂 Vagyis ha nem lehet összehasonlítani akkor nem kell összehasonlítani!
Szilinek nem kellett volna ebbe belemennie, mert ….
Na és ide lehetne felsorolni millió dolgot pro és kontra!

derryl
Olvasó

Látod, ebben igazad van! A 150 ezer forintos munkakörében naponta a csúcson kell dolgozni, különben mehet az utcára!!!!!

nagyapátok
Olvasó

Értelmezési hiba. Szilit nem a 150ért melózó néppel, hanem egy profi sportolóval hasonlítottam össze. Egy profi nem nyilatozik ilyet. Tovább azt hiszem nem kell részleteznem.

derryl
Olvasó

Ehhez egy kis ész is kellene, hogy egyeseknek leessen, miről van szó!

derryl
Olvasó

Nagyapa! Ritkán értek veled egyet, de most adom!

deinosuchus
Olvasó

Ezt a face to face dolgot inkább ne feszegessük Benke, ha pedig emiatt hiányérzeted van, könnyen lehet, hogy összejön tavasszal amikor a NAGY NAGY FALCO tiszteletét teszi Szolnokon.

seanmaguire
Olvasó

ez most egy burkolt fenyegetés?

deinosuchus
Olvasó

NEM! Max verbális inzultus és kérdések érhetik, semmi fenyegetés!

Bilbao
Olvasó

A szolnoki résznél azért nem fejti ki Benke, h abban az estben egy megállapodást rúgott fel és nem véletlenül orrolnak rá a szolnokiak…

zetekosarak
Olvasó

Nem kell a szardobálás. Szili egy jó játékos, akárhol játszik. Örülök, hogy nálunk is nyomta, egy kicsit magaménak is érzem, ugyanúgy, mint Voját. Figyelem a sikerüket, és ha Ő nem ellenünk játszik teljes szívvel szorítok Neki.

Horváth János
Vendég
Horváth János

Ez teljesen korrekt,így gondolom én is.

Marillion
Olvasó

Minden szavad a helyén van!

Downtown
Vendég
Downtown

Jó kis interjú.

De azért érdekes, hogy a bb1 ELVILEG egy országos portál, akkor miért nem bírtok például a 30 KM-re lévő körmendiekkel hasonló interjút csinálni? bármelyik játékossal, vagy Zollnerral?
miért lopkodtok mindig az oldalról? más nincs itt, csak a lopkodás.

vagy ZTE,vagy Sopron, vagy bármelyik másik csapattal? nem is kell személyesen, vagy utazgatni sem. telefon. net. Bármi.

Nem a Falco csapatát bántva, mert legkevésbé a játékosok tehetnek erről, na meg a szurkolók, de Falcos interjú dögivel. BL ide vagy oda.

Szilire fúj itt pár szolnoki, de nem kell nektek itt védőfalat játszani, hogy erre is kitértek az interjúba.

Vicc.

sztogram
Olvasó

micsoda szar életük lehet a hozzád hasonló megkeseredett, irigy embereknek

Downtown
Vendég
Downtown

nem vagyok irigy. miért lennék?
Szar életem lenne? 😀 haha 😀

Én azon kevesek egyike vagyok itt kedves sztogram, aki szurkol a Falconak a BL-ben.
Mindössze hiányolom a hasonló kaliberű interjúkat más játékosokkal. Akár magyar akár külföldi,mindegy.

Nektek kb mindenki irigy, aki kritikával mer élni szeretett házisajtótok irányában. csak szólok: ez egy portál, egy fórum, és megirhatom a kritikámat.
Nem vagyok irigy.
mire legyek? 3 bajnoki, 7kupa.
majd szólok ha irigy leszek Szombathelyre 🙂

sztogram
Olvasó

Nem Falco szurkoló vagyok, bocs.

Ez most mellé ment 🙂

Zvezda
Olvasó

Újra előkerül a 3 bajnoki, 7kupa. Unalmas.
Némi esélyünk lesz a 3-dik bajnokira idén. Talán kupát is nyerünk végre (nekem egy bajnoki arany 5 kupaarannyal ér fel), de az annyira nem fontos. Lassan majd le kell állnotok a 3 – 7 anyarannyal, akkor mi lesz? De egyenlőre jogos, még jobbak vagytok a múltat tekintve.

Emőkevagyok
Olvasó

Minden héten egy Igen Pista interjú????

piros710321
Olvasó

Ezzel a gyáva kis pöcs emlőkével is csinálhatnátok egy cikket! Talán kiderülne mi a baja a polgival! De csak úgy, hogy küldjétek el neki a kérdéseket, majd megbeszéli a “kikkel”, hogy mit kell válaszolni.

donnarumma
Olvasó

Úgy érzem, ez egy kössünk bele valamibe hsz…
Az összes hírportál 90%-ban copy paste módon üzemel..
Szerinted pl.az NSO mindenhova odamegy?
Miért nem csinálsz egy interjút valakivel és küldöd el? Biztos lehetsz benne, hogy lehoznák…Te írtad,hogy bármi! Ez lehetne az első lépés, hogy ilyet is lehet, szóval hajrá én kíváncsian várom…És ez kialakulhatna minden csapatnál…

Jó interjú…de felesleges…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés