Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Vojvoda szerződést hosszabbított

Marad az Albánál.:

:

Három éve, 2020 tavaszán írta alá első szerződését az Arconic-Alba Fehérvárral Vojvoda Dávid, aki az olasz Reggio Emiliától tért haza és kötött három idényre szóló megállapodást egyesülettel. A csapatkapitány azóta az együttes vezére, komoly érdemeket szerzett a tavalyi szezonban szerzett bronzéremben, valamint abban is, hogy a 2022-23-as bajnokságban elsőként kerültek az elődöntőbe, a Kecskemét legyőzésével. A rövidesen lejáró kontraktust a felek újabb két esztendővel meghosszabbították, így a válogatott hátvéd 2025 nyaráig biztosan a Gáz utcában szerepel – írja az Alba honlapja.

– Nagy örömmel írtam alá új szerződésemet Fehérváron, úgy gondolom, három éve remek döntést hoztam, hogy ide igazoltam. Úgy gondolom, megvalósult, amiért annak idején a csapathoz szerződtem, a Fehérvár visszatért a közvetlen, hazai élmezőnybe, ahova korábban mindig is tartozott. Az első, albás idényemben a hatodik helyen végeztünk, tavaly bronzérmesek lettünk, nem sok hiányzott a döntőbe jutáshoz, nagy csatában szenvedtünk vereséget az elődöntőben, a későbbi aranyérmessel szemben. Úgy gondolom, ezúttal minden esélyünk megvan a fináléba kerülésre. Szerdán kezdjük az elődöntőt a Körmend ellen, ami óriási, kőkemény csata, lesz, a vasiak az esélyesebb Szolnok ellen pályahátrányból nyerték meg a negyeddöntőt, megérdemelten kerültek az elődöntőbe. Erős, egységes csapatot alkotnak, ezzel együtt is bízom abban, hogy jobbnak bizonyulunk nálunk. Nem véletlen a bajnokságban nyújtott tizenegy meccses győzelmi szériánk, együtt vagyunk, harcolunk egymásért. Korábban voltak hullámvölgyeink, a legnagyobb a négymeccses vereségszéria volt, ami után edzőcsere következett. Azóta másik arcunkat mutatjuk, mindössze egyszer kaptunk ki, a kupa negyeddöntőjében, az Aréna Savariában, négy ponttal. Ott is nyerhettünk volna, végül a házigazdák jobbnak bizonyultak. Számunkra most kezdődik a szezon lényegi része.

A válogatott hátvéd elmondta, volt ajánlata más klubtól is, azonban gyorsan megállapodott a Fehérvár irányítóival.

– Akadt más lehetőségem is. Amikor az Alba vezetői megkerestek és újabb, két idényre szóló megállapodást kínáltak, nem sokat gondolkodtam, nagy öröm, hogy itt folytathatom. Jól megy a játék nekem is és a csapatnak is, nagy céljaink vannak. Amikor megérkeztem, a városban és a klubnál mindenki szeretettel fogadott, úgy gondolom, én is mindent megtettem azért, hogy minél gyorsabban beilleszkedjek. Itt tervezem a jövőmet, még hosszú éveken át kosárlabdázóként, remélem, nagy sikerek várnak rám az Arconic-Alba együttesével.

Annak szintén örül, hogy rövidesen a válogatottba is visszatérhet, ugyanis a napokban rendezte a vitás kérdéseket korábbi, ügynökével, Vinkó Lászlóval.

– Boldog vagyok, hogy a nyáron már ott lehetek az olimpiai előselejtezőn. Sajnálom, hogy pereskedés lett a vége a korábbi ügynökömmel, úgy gondolom, le lehetett volna zárni korábban, korrektebb módon is, kár, hogy idáig jutott az ügy. De a lényeg, hogy túljutottunk rajta. Lassan három éve húzódott, jó, hogy vége. Mindenkinek megvan a felelőssége, az enyém is, amit vállalok, ugyanis elkövettem én is hibákat. Voltak nehéz időszakaim, ugyanis emiatt nem tudtam csak a játékra koncentrálni, végig ott motoszkált a fejemben, amennyiben a jogvita nem rendeződik a közeljövőben, nem léphetek pályára a válogatottban. Köszönet a klubom, a város, valamint az MKOSZ vezetőinek, hogy végig mellettem voltak és keresték a megoldást, ami végül meg is született. A klubcsapatom mellett egy évtizede a nemzeti együttes is nagyon fontos nekem. Az is marad, amíg meghívnak. A bajnoki szezonokat követően minden nyarat a válogatottal, a felkészüléssel töltök. Ez így lesz most is. Az eltiltásom alatt is ott voltam a fiúkkal, de pályára nem léphettem, amit érthetően nem éltem meg jól. Nagyon sokat köszönhetek a szövetségi kapitánynak, Ivkovic Stojannak, aki végig kiállt mellettem, szembement bárkivel, hogy megvédjen, végig biztosított a támogatásáról. A társak is mellettem álltak, mindig elmondták, várnak, hogy visszatérjek közéjük. Ha majd egyszer visszavonulok a címeres mezes csapattól, azt szeretném, ha a játéktéren lenne az utolsó meccsem, nem úgy, hogy a lelátóról invitálnak a parkettre és úgy búcsúztatnak.

Az Alba ügyvezetője, Simon Balázs szerint a további sikerek kapcsán nagyon fontos a stabilitás, a csapat gerincének együtt tartása. Ebben fontos lépés Vojvoda szerződésének meghosszabbítása.

– Szerdán, hazai pályán kezdjük az elődöntőt, komoly céljaink vannak ezúttal is, ezért nagyon fontos a nyugalom és a kiszámíthatóság. A csapattal az utóbbi hónapokban nagyszerűen szereplő vezetőedzővel, Alejandro Zubillagával is meghosszabbítottuk a szerződést, nagy öröm, hogy ez történt Vojvoda Dávid esetében is. Az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, aki nagyon sokat jelent együttesünknek. Azon dolgozunk, hogy a csapat magját együtt tartsuk, folytatni kívánjuk a megkezdett építkezést.

41 hozzászólás

41
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
23 Comment authors
AluluWilsonHajraKaposzterulezMendez Recent comment authors
HajraKapos
Olvasó

El se tudom mondani, hogy ebből a “Vojvoda gyere haza” dologból mennyire elegem van.
Most nem leszek népszerű, de ettől a Vojvoda seggnyalástól felfordul a gyomrom.
19 évesen hátat fordított nekünk, hozzáteszem teljes joggal, mert nálunk nem ért volna el hasonló sikereket… nekem Hendlein a kaposvári ikon… többször is volt nálunk sokkal jobb lehetősége, de maradt, és kitartott a kaposvári kosárlabda mellett… Ő egy igazi kaposvári, aki ha abbahagyja, hatalmas űrt fog maga mögött hagyni…

zterulez
Olvasó

Véletlenül se menj haza Kaposvárra te pénzéhes k…a.

albc
Olvasó

Nem akar kiesni….

Alulu
Olvasó

Szerintem inkább a Fehérvári asszonykórus lenyűgözi. Nem tud szabadulni

albc
Olvasó

Írja ezt valaki alulu névvel. A baj nem kicsi….

Very Alba
Olvasó

Tényleg.Megvalósult Dávid.Amúgy örülök,hogy nem ti vagytok akik kiperkálták a tartozást,idióták.Ebben a három évben benne van még a mostani négyes döntő és ki tudja mi lesz a vége.Hátha nyerünk egy érmet.Hajrá Alba.

Rózsabimbó
Olvasó

Cherchez la femme!

Vulcano
Olvasó

Tényleg? Megvalósult, Dávid??
Szóval 3 éve egy darab bronzéremért szerződtél Fehérvárra?
Amúgy örülök, hogy nem mi vagyunk az idióták, akik kiperkálták a tartozást.

albc
Olvasó

Ne irigykedj vulkán . Hol is van az istenített benitek? Ja keretbe se fér be. :DDDD

Mendez
Olvasó

Előbb tájékozódj mielőtt balfaszságokat írsz.
Amúgy egy csöppnyivel erősebb csapatban, mint a kompót.

albc
Olvasó

Befér vagy nem? Nem. Minden más mellépofa filcos részről

Mendez
Olvasó

Sérült te idióta!

albc
Olvasó

Azt tudom. Fejben mindig is sérült volt. Na személyeskedsz még egy kicsit mellébeszélés helyett?

Mendez
Olvasó

Ki beszél itt mellé?
Én leírtam, hogy miért nem játszik te pedig aljas undorító hazugságokat kaparsz ide.
Te székletfehérvári retek.

albc
Olvasó

Te. Sérült. De akkor egész életében nem játszhatott volna, hisz fejben születése óta sérült.
Személyeskedést élőben!

Mendez
Olvasó

És mégis játszik, ráadásul egy litván élcsapatban.
Tehát bebizonyítottad saját magadnak, hogy mekkora kretén vagy. ???
Minden elismerésem!

YoWassupFam
Olvasó

“Nagy örömmel írtam alá új szerződésemet Fehérváron(?), úgy gondolom, három éve remek döntést hoztam, hogy ide igazoltam(?).Úgy gondolom, megvalósult, amiért annak idején a csapathoz szerződtem(?,?),”

Nem vetek rá követ. Én is így cselekedtem volna.

Very Alba
Olvasó

Engem sem hagy nyugodni a kisördög,lehet hogy tényleg jól érzi magát nálunk?Hajrá Alba.

abcabc
Olvasó

És Somogyi is,illetve Kmd is/elvileg/ húzott egy jót.

red-black01
Olvasó

Merthogy??

abcabc
Olvasó

Nem játékos. Tamás fölé egy szak.ig.
J

Mike21
Olvasó

Kár, hogy 2 évre írtál alá, és nem térsz haza Voja, nagy lehetőséget szalasztottunk el, úgy érzem, hogy Ronca után nincs meg a Klub arca, kereshetjük tovább, jövőre még lehet 5 légiós utána már csak 4.
Sok sikert a válogatottban!

Pojaca
Olvasó

Idén megfejeli egy bajnoki címmel!

Pbask
Olvasó

Sok sikert Vojának, de a kisördög főleg Simiéket ismerve nem hagy nyugodni.
Miért érzem azt, hogy itt arról volt szó, hogy amit eddig megígértek az ügynök felé de szartak bele, azt most Vojánál tények elé lökték? Ergo, ki lesz fizetve a tartozásod Vinko felé, de ha csak alá írsz hozzánk? Meg ugye ezt már rég el lehetett volna intézniük, csak az érdekük nem úgy szolgálta.
Ez egyébként nem Voja ellen szól, még jó pár év van benne, remélem ér el sikereket az Albával, Ő megérdemli, de az maximum legyen csak egy ezüst:)

Evandro
Olvasó

“Miért érzem azt, hogy itt arról volt szó, hogy amit eddig megígértek az ügynök felé de szartak bele, azt most Vojánál tények elé lökték?”

Szerintem azért, mert egy rosszindulatú hater vagy, és szeretsz konteókat gyártani Simon/Alba ügyekben.

Csakegyfan
Olvasó

Sajnos azért érzed ezt, mert pontosan így történt…

Expert
Olvasó

Brown kiesésével idén meg is lesz a bajnoki cím az Albának.

Vulcano
Olvasó

Ha nem baj, ahhoz nekünk is lenne egy-két szavunk?

Expert
Olvasó

Nem baj. Két csapat kell amúgy is egy döntő lejátszásához 😀

albc
Olvasó

Be se juttok , tehát nehezen vulkán .

Mendez
Olvasó

Gondolom ti igen.
Ahogy a kupában is. ???

albc
Olvasó

Azt se tudod Kiknek szurkolók cinege. : DDDD

Mendez
Olvasó

Marha nehéz kitalálni… ???

albc
Olvasó

Na kiknek?

2lee14
Olvasó

Azé na.

pirosf
Olvasó

Eldobálgat Ő a színházban is, van az a pénz.
Sok sikert, de majd jövőre! 😉

Knézy Ernő
Olvasó

Jó pénz mellett nyilván nem gondolkodsz klubváltásról??

Milivoj
Olvasó

2 évre 100M-et egy pályafutása zenitjén túljutott, leszálló ágban lévő játékosnak felelősen gazdálkodó, épeszű klubvezető nem fizet ki…

nezo828
Olvasó

Szerintem pedig bármelyik magyar csapatban meghatározó játékos lenne. Szeptemberben lesz 33 éves, irányító-dobóhátvéd poszton, jópár sikeres szezonja lehet még, ráadásul nem sérülékeny, kiegyensúlyozott teljesítményre képes, rutinos játékos.
Szóval, azt gondolom “megéri a pénzét”!

Evandro
Olvasó

Ezt a “leszálló ágban lévő” hülyeséget még hányszor kell megcáfolni?

– Pontszerzésben karrierje 3. legjobb szezonját hozza.
– Mezőnyből 1. (50,3%)
– TS% 2.
– PER 1.

Sokan szeretnének ennyire ” leszálló ágban” lenni. 🙂

A 100/2 ajándék egy ilyen játékosért. Meg is lepődtem, hogy ekkora infláció mellett kevesebbért aláírt, mint 2020-ban.

Wilson
Olvasó

Csak iligyek, mint Somogyi klubváltásánál.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés