Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Vojvoda Dávid: Remélem ez az ügy minél hamarabb le fog zárulni

“99%, hogy nyáron már játszani fogok a válogatottban.”:

:

Az elmúlt időszakban nagy a felhajtás Vojvoda Dávid körül köszönhetően annak, hogy a FIBA eltiltása értelmében kénytelen kihagyni a litvánok és a bosnyákok elleni utolsó két világbajnoki selejtezőt. A játékos most röviden beszélt a kialakult helyzetről, és itt összefoglaljuk mi történt az elmúlt 10 napban.

Elsőként Bodnár Péter beszélt arról a Sportrádióban, hogy a játékos ügynöke – Vinkó László – az MKOSZ-nél is eljárást kezdeményezett, a szövetség szabályzatai szerint pedig az a sportoló, aki nem teljesíti a Sportdöntőbíróság ítéletét annak új játékengedélyt nem lehet kiadni. Emellett a főtitkár úgy fogalmazott, hogy száz százalékig biztos benne, hogy hamarosan megoldódik az ügy.

Ezt követően Sztojan Ivkovics volt a Kosárlabda magazin vendége, a szövetségi kapitány pedig kiemelte, hogy Vojvoda Dávid egy hős, 16 éve minden meccsen a válogatott rendelkezésére állt. Abszolút a játékos mellett van a válogatottból mindenki, a stábtagok és a játékosok egyaránt. Szerinte ez mindössze egy jogi kalamajka, Dávid korrekt volt az ügyben, egy baj van vele, hogy túl tiszta és nem olvasta el a kisbetűs részt a szerződésben. Ő az a fajta ember, akinek a kézfogás a fontosabb nem a papír.

“Ha nem lesz megoldás, én fogom állni a számlát, ha kell, leülök egy kispadra, hogy Dávid tartozását lerendezzük. Nem tudom elképzelni, hogy a nyári olimpiai selejtezőben Dávid nem lesz velünk” – mondta Ivkovics.

Erre reagálva közleményt adott ki Vinkó László FIBA-licences menedzser. Ő úgy fogalmazott, hogy:

A magyar kosárlabda alapvető érdeke, hogy a sportági szereplők a szerződésben vállalt kötelezettségeiket maradéktalanul betartsák. Bárki, aki ezzel ellentétes magatartás tanúsítására, illetve jogerős választottbírósági ítéletek megtagadására bíztat másokat, a magyar kosárlabda érdekeit veszélyezteti.

Szeretném, leszögezni, hogy Vojvoda Dávid nekem nem ellenségem, hanem az adósom és a történtek ellenére a magyar válogatott továbbra is szívügyem.”

Magát az érintettet, az Alba Kaposvár elleni mérkőzés után a sportal.hu munkatársai megkérdezték, hogy mennyire van az ügy a fejében.

Nyilván az ember foglalkozik ezzel, remélem, hogy mire vége a bajnokságnak, vagy előbb lezárul az ügy. Biztos vagyok benne, hogy ez meg fog oldódni, azt nem mondom hogy 100, de 99%, hogy nyáron már a válogatottban fogok játszani.” – mondta Vojvoda.

A teljes interjú itt megtekinthető.

Kiemelt kép: Girgász Péter

A BB1.hu és az MKOSZ megállapodásának értelmében a magyar válogatottal foglalkozó cikkeinket Facebook oldalunkon lehet kommentelni. Ezt a cikket: itt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés