Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Vojvoda Dávid: Remélem, a következő idény végén érmet akasztanak a nyakunkba

Sajtótájékoztatót tartott az Alba Fehérvár.:

:

Sajtótájékoztatón számolt be az elmúlt hetek történéseiről az Alba Fehérvár, valamint bemutatták az új szakvezetőt, a szlovén Dejan Mihevcet. A korábbi évekhez képest két héttel előbb kezdte a felkészülést a csapat, ami nem is meglepő, hiszen a bajnokság is előbb indul. Szeptember 22-én, szerdán Pakson kezd a Székesfehérvár, szombaton pedig a bajnok Falcót fogadja – áll a klub honlapjának részletes beszámolójában.

– Ahogy mondani szokták, új év és új remények, azonban kicsit érdemes visszakapcsolódni a legutóbbi szezonhoz. A pandémia miatt különleges idényen, zárkapus meccseken vagyunk túl, először is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítettek az egyesület működtetésében, hálával tartozunk a klub dolgozóinak, valamint azoknak támogatóknak, akik nem engedték el a kezünket – mondta Balássi Imre, klubelnök. –  Valamint köszönet illeti a játékosokat, kitartottak és becsülettel elvégezték a munkát, nem volt könnyű üres lelátók előtt vívni a meccseket.  Költségcsökkentést hajtottunk végre, racionalizáltuk a működést, így tudtuk túlélni a nehéz időszakot. A drukkereknek különösen nehéz lehetett, főleg azoknak, akik bérletet vásároltak, nem látogathatták a mérkőzéseket, nem láthatták kedvenceiket. Elmaradtunk a várakozástól, a kitűzött célt, a négy közé jutást nem sikerült megoldanunk, ennek nyilván megvannak az okai. Újult erővel, megújult szakmai stábbal és játékosokkal vágunk a 2021-22-es szezonnak. A jelenlegi szabályok szerint a mérkőzésekre – nyilván a hatályos szabályok betartása mellett – korlátozás nélkül bejöhetnek a szurkolók, remélem, ez így is marad. Bízom abban, hogy a teljes idényben nézők előtt szerepelhetünk, ez fontos a szimpatizánsainknak, a játékosoknak és a klubnak is. Drukkerek nélkül a játék elveszti a lényegét, hangulattalanná válik. A bérletek árusítását szeptember elején megkezdjük, nagyon remélem, sokan lesznek ránk kíváncsiak és buzdítanak bennünket.

A klub első embere közölte, a közelmúltban elhunyt Nagy Gábor, a klub meghatározó vezetője, aki sikeres klubot épített a Gáz utcában. Munkássága előtt tisztelegve jövő nyártól emléktornát rendezne az együttes.

– Őrizzük az emlékét, ezért 2022-től felnőtt tornát szeretnénk rendezni, ezzel hagyományt teremteni, a szezonkezdéseket megelőzően. Elnökségi döntés született erről a rendezvényről, mindent meg fogunk tenni, hogy minden esztendőben nagyon színvonalas eseménnyel emlékezzünk Gáborra.

Mészáros Attila, sportot felügyelő alpolgármester közölte, ő is szívből reméli, hogy a csapat szimpatizánsai kora ősztől ismét helyet foglalhatnak a lelátón.

– A tavalyi szezon különleges volt, a csapat hol pályára léphetett, hol nem, nehéz objektíven értékeli a történéseket. Bizonytalan volt minden, nehéz szezon, ami persze nem csak a Fehérvár, az összes klub teljesítményét befolyásolta. Mindannyian nagyon reméljük, ősztől minden a korábban megszokottak szerint zajlik, természetesen albás győzelmekkel. Az első hazai meccs azonnal rangadó a szombathelyiekkel, remélem, telt ház előtt. Az önkormányzat a nehéz helyzetben átgondolta a város költségvetését, a sportra is kevesebb jutott, ám igyekeztünk minden erőforrást biztosítani a klub számára. A folytatásban is ott leszünk a csapat mellett, kiemelten kezeljük és támogatjuk a kosárlabdát, amely fontos a településen. Nem csak a felnőttekre, az utánpótlásra is figyelünk, lényeges, hogy minél több kisgyerek sportoljon. Ehhez sikeres csapat kell, olyan vezéregyéniségek, mint például Vojvoda Dávid. Nagyon bízom abban, hogy sikeres szezon elé nézünk. Az önkormányzat célokat nem tűz ki egy csapat elé, a feltételeket igyekszik biztosítani, valamint reménykedik, hogy a szezon végén érem kerül a fiúk nyakába.

Simon Balázs ügyvezető elmondta, a vezetőedző kérése volt, hogy minél előbb összeálljon a csapat, ez több-kevésbé sikerült, a légiósok időben megérkeztek, azonban Donte Thomas térdsérülés miatt távozott, keresik a megfelelő játékost.

– Továbbra is négy légióssal tervezünk az új idényben, aztán szezon közben kiderül, szükség lesz-e ötödik külföldire, vagy sem. Bízom abban, hogy a szakmai stáb a rendelkezésre álló állománnyal megoldja a feladatot. A bajnoki rajt előtt 10-11 edzőmeccset tervezünk, a fiúk csütörtökön hajnalban elutaznak Lengyelországba, ahol a hétvégén két, kemény összecsapást vívnak, a folytatásban is tervezünk nemzetközi összecsapásokat, például idegenben a Cibona Zagreb ellen, illetve pályára lépünk Szlovéniában is. A szezon előtti utolsó, Oberwart elleni hazai edzőmeccset reményeink szerint szurkolóink is megtekinthetik, ezen a derbin mutatkozik be új csapatunk a Gáz utcában.

A közelmúltban szerződtetett új vezetőedző, a szlovén Dejan Mihevc optimistán tekint az elkövetkező időszakra.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek, profi klubhoz kerültem, ahol minden adott a minőségi munkához. Keményen edzünk, reményeim szerint ennek meg is lesz az eredménye. Gyors és eredményes kosárlabdát szeretnénk játszani, lépésről lépésre haladni, minden nap jobbnak kell lennünk. Természetesen minden meccset szeretnénk megnyerni, bár tisztában vagyunk azzal, hogy ez aligha fog sikerülni, de minden megteszünk, hogy összejöjjön. Nagyon fiatal csapatunk van, persze akadnak rutinos játékosok, valamint olyan légiósok, akikkel megvalósíthatjuk céljainkat. Úgy gondolom, a szezon kezdetére készen leszünk, elég edzőmeccs lesz a hátunk mögött a Paks elleni szezonkezdésig.

A válogatott hátvéd, Vojvoda Dávid elmondta, egyértelműen jobb idényt vár a tavalyinál.

– Egy éve azért szerződtem Fehérvárra, hogy dobogóra lépjek, idén ősszel pedig kilépjek fiúkkal a nemzetközi porondra. Ez nem jött össze, nem sok hiányzott, de nem tudtuk elérni a célunkat, remélem, a következő idény végén érmet akasztanak a nyakunkba. Keményen dolgozunk, a hangulat jó, a csapategységgel nem lesz gond. Úgy érzem, az igazolások jól sikerültek, be kell bizonyítaniuk, hogy az Alba valóban top csapat.

Fotó: Alba Fehérvár Facebook/Simon Erika
Forrás: albakosar.hu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
MiloMAFCdrukkerBezsepaprikaYellowblack Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Az utóbbi évtizedben az Albára eléggé jellemző volt a hullámzó teljesítmény egymást követő szezonokban elért helyezést tekintve. Úgyhogy én azt mondom, idén is jön a “kenguru-effektus”, vagy érmesek lesznek, vagy 8 közé sem jutnak.

Milo
Olvasó

Gyakorlatilag hátra nem nagyon tudnak menni szerintem. Az Alba Deac Falco Olaj 4es közé/elé szerintem nem tud senki kerülni. A sorrend majd kiderül. Falco szinte biztos az egyik döntős, de azért tavaly is sikerült valahogy alapszakaszt nyernünk. Utána viszont nyílt szerintem a harc. A Kaposvár Körmend Oroszlány Paks Sopron Szeged ZTE között nem tudnék most sorrendet felállítani, de őket várom az 5-11 hely közé, de a halál unalmas Kecskemétet sem lehet soha leírni, de szerintem már lassan szerencsére kiöregednek. Én Pécs Nyíregy Playoutot várok idén.

paprika
Olvasó

Csak rá kell nézni a fotóra. Csupa életvidám, önbizalomtól duzzadó férfi…

Bezse
Olvasó

jaja ! Nekem is feltünt 🙂 Meg a testbeszéd … tessék csak Voját figyelni !

Yellowblack
Olvasó

Kívánom hogy sikerüljön bár tavaly sem volt rossz a keret Curryvel,Csorvásival

Artur Doki
Olvasó

Már léptek egyet előre az új edzővel…)))

SárgaPárna
Olvasó

Hajrá Alba!!!
Küldöm Szolnokra szeretettel!!!

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Tiszta szívből kívánom, hogy a tavalyi évhez hasonlóan csapat szinten idén is szarabbak legyetek, mint a fos.
Sajnos az edzőzseni menesztésével ez eléggé megugorhatatlan feladatnak tűnik, így már csak a megkérdőjelezhetetlen szaktekintélynek számító kaposfehérvári legendában lehet bízni, hátha még egyszer össze tud hozni egy, a tavalyihoz hasonlóan teljesen diszfunkcionális foshalmazt ennyi pénzből.
Neked ezzel együtt sérülésmentes, egyéni statisztikák terén sikeres szezont kívánok, Vojci!

hp12
Olvasó

Elküldték Fofót és így megugrottak az esélyek ?

moldi56
Olvasó

Hát Vojvoda a dobogó az Szolnokon is meg lett volna neked,dehát ilyen az élet…

YoWassupFam
Olvasó

Hidd el nem rajta múlott…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés