Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Vojvoda Dávid: Jó meccset kell játszani és akkor a szurkolás is parádés lesz

A válogatott hátvéd bokasérülése ellenére is a csapat egyik húzóembere volt a portugálok ellen.:

:

Hétfőn 18 órakor a magyar nemzeti válogatott az olimpiai ezüstérmes Franciaországot látja vendégül a Kaposvár Arénában. Mindkét csapat győzelemmel vette az első akadályt, a mieink Portugáliában nyertek 81-75-re, míg a franciák Montenegrót verték 73-67-re hazai pályán. A magyar sikerből oroszlánrészt vállaló, 17 pontig meg sem álló Vojvoda Dávid bokasérülése ellenére is a válogatott húzóembere tudott lenni, immáron sokadjára. A magyar csapat sajtónyilvános edzésén jártunk.

Egy kicsit tekintsünk vissza a portugálok elleni mérkőzésre. Bokasérülésed ellenére is a válogatott egyik húzóembere tudtál lenni, hogyan élted meg belülről a találkozót? 

– Elsősorban örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Ez egy kellemetlen sérülés, amit most már több, mint két hete szedtem össze a Körmend elleni bajnokin. Azt hittem, hogy javulni fog a helyzet, de az edzőtáborban volt egy rossz lépésem, ahol megint kicsit rásérültem. Most már nem azt mondom, hogy 100%-os, de 70-80%-os állapotban van a bokám. Nyilván vannak csodaszerek, csodadoktorok, akik egy ilyen mérkőzésre össze tudnak rakni, de ettől függetlenül ha pályára lépsz, akkor nem arra gondolsz, hogy sérült vagy, vagy fáj valamid, hanem megpróbálod a maximumot nyújtani. Mindig nehéz elkezdeni egy ilyen selejtezősorozatot, örülök, hogy nekünk ezt győzelemmel sikerült. Remélem, hogy a srácoknak és nekem is kellő önbizalmat adott ez a franciák elleni meccsre.

Egy hosszú út áll mögöttetek, mentálisan és fizikailag hogyan tudjátok frissen tartani magatokat? 

– Hozzá vagyunk már szokva, hogy meccsek után korán kelünk, fáradtak vagyunk. Nyilván a stáb figyelt arra, hogy tudjunk pihenni is. A hosszú út után volt egy átmozgató edzésünk, ami ilyenkor mindig jó a testnek és a csapatnak. Rövid az idő a két találkozó között, úgyhogy nagyon kemény edzések nincsenek már ilyenkor, szerintem azzal nem lesz baj, hogy nem leszünk kellően frissek a mérkőzésre. Motiváltak vagyunk, hazai pályán játszunk, jó hangulatú összecsapás lesz. Neki kell esni a franciáknak és majd meglátjuk, hogy mi kerekedik ki ebből.

Félig-meddig úgy is mondhatnánk, hogy kaposváriként duplán hazai pályán játszol. Milyen érzések vannak benned ezzel kapcsolatban?

– Örülök, hogy itt fogunk játszani, ugye Benke Szilárdnak és Filipovity Márkónak is hazai a pálya, nem én vagyok az egyedüli a csapatban, aki hazaérkezett. Nyilván rengeteg ismerős lesz, természetesen a családtagjaim is sokan kilátogatnak majd. Ugyanúgy várom, mint a többi meccset, rengeteg nagy mérkőzésen vagyunk már túl, sokszor jártam már itthon ellenfélként. Persze ez egy kicsit más lesz, remélem, hogy egy nagyon jó hangulatú találkozót játszunk majd. A szurkolók készülnek, ismerem a kaposvári közönséget, hogy ha fontos mérkőzés van, akkor remek hangulatot tudnak teremteni. Jó meccset kell játszani és akkor a szurkolás is parádés lesz.

Magyarország – Franciaország, hétfő, 18:00 (M4 Sport)

Fotó: fiba.basketball

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HeindrichzetekosarakMike21 Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Hajrá Magyarok!!!🔴⚪🟢

Mike21
Olvasó

comment image
Hajrá Magyarok!

zetekosarak
Olvasó

Erre ki a tököm adott negatívot? Azon gondolkodtam, hogy mennyi jó játékost adott országunknak a KKK. Hajrá Magyarok!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés