Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Visszavonul az A-csoporttól Kerpel-Fronius Balázs

A Szedeák csapatkapitánya alsóbb osztályban még folytatná pályafutását.:

:

Az idény utolsó hazai mérkőzése, a Kaposvár elleni győztes bajnoki előtt elbúcsúztatta a Szeged a csapatkapitányi tisztséget is betöltő Kerpel-Fronius Balázst.

Az 1992-es születésű bedobó a Honvédban nevelkedett és 2011-ben, az Atomerőmű színeiben mutatkozott be a legmagasabb osztályban. Később megfordult Zalaegerszegen és két ízben Jászberényben is, de a legtöbb A-csoportos mérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák színeiben játszotta. Öccsével, Gáspárral együtt 2019-ben érkezett a Napfény városába, ahol tevékeny részt vállalt a klub történetének két legnagyobb sikerében: a 2021-es bajnoki bronzérem és az egy évvel későbbi Magyar Kupa-ezüst megszerzésében.

A rutinos játékos a Szeged TV Aréna című műsorában elmondta, már a tavaly nyári alapozás során megfordult a fejében, hogy a jelenlegi lehet az utolsó idénye a legmagasabb osztályban, de a végleges döntést csak a szezon második felében hozta meg, miután deréksérv miatt kellett mérkőzéseket kihagynia, majd visszatérését követően sem mindig nyújtotta azt a teljesítményt a pályán, amit elvárt magától.

Egyelőre csak az A-csoportból távozom, alsóbb osztályokban még szeretnék pályára lépni – nyilatkozta a szegedi televíziónak az utolsó élvonalbeli mérkőzését nevelőegyüttese ellen játszó Kerpel-Fronius.

Fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák/Kamenik Balázs

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hp12Marko_tropojából Recent comment authors
hp12
Olvasó

Szép volt Kerpi! Sok sikert a továbbiakhoz is!

Marko_tropojából
Olvasó

Balázs Pakson nem egy alapember volt, de Berényben megkapta a bizalmat, és élt is vele. Futott egy remek évet, ez volt élete szezonja. Tolta a triplákat, passzolt, védekezett, volt olyan meccs, amikor 30 pont felett hintett. Akkor még nem gondoltam, hogy egy év alatt ellőtte a puskaport. Vitte Bencze a Zetébe, ahol már nem tudott meghatározó lenni. Amikor két év múlva visszajött Berénybe, már ugyanolyan halvány maradt. Szegeden sem volt húzóember finoman szólva. Néztem a statjait, de nem ment már ez neki. Ez az egyetlen éve volt “A” csoportos, amit itt töltött nálunk, az első évadában. Örülök neki, hogy ez… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés