Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Visszavágott a Körmend az Oroszlánynak

Mitchell 30 pontos teljesítménnyel tért vissza.

Egis Körmend - MVM-OSE Lions 89-85 (21-18, 24-17, 18-19, 26-31)

Bajnokság, 14. forduló
Körmend, Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Minár László Balázs, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Körmend: Chambers 3, Takács 2, Parrish 5/3, Moore 22/12, Cakarun 4. Cserék: Mitchell 30/15, Kiss M. -, Ferencz 10/6, Durázi -, Omenaka 13.

Oroszlány: Dimitrijevic 17/3, Ruják -, Carev 9/3, Calloway 22/9, Krestinin 6. Cserék: Illés 8/6, Dorogi 1, Barnjak 12/9, Werner 8, Mucza 2.

A forduló egyik legpikánsabb találkozójának a Körmend-Oroszlány ígérkezett, hiszen a vendégek nem csak az első fordulóban tréfálták meg a vasiakat, – 104-98-ra nyert otthon az OSE – de a Szeged elleni győzelmükkel a kupától is elütötte a hazaiakat.

Moore triplájával indult a találkozó, a légiós fordulásból dobta be középről a kísérletét, Krestinin szépen sarkazott ki egy ziccert. Parrish volt csapata gyűrűjét terhelte meg egy hármassal, majd Cakarun egy labdaszerzés után dobott könnyű ziccert. Ismét a hazaiak 55-öse volt eredményes a festékből, Takács közelről iratkozott fel az eredményjelzőre, a túloldalon viszont odaütött Callowaynek, aki ennek ellenére beverte a triplát (10-8). Mindkét csapat lassan kezdett, hosszú kosárcsendet Dorogi átadásból Dimitrijevics szórt egy hármast a sarokból, így 9-2-es sorozattal fordított az OSE. Dorogi csak egy büntetőt értékesített, Omenaka egyenlített a festékből, Mucza nehéz dobást értékesített. Egy gyorsindítást Barnjak fejezett be, Mucza faultja után Mitchell állhatott a vonalra és nem is hibázott (14-16). Ismét az amerikai dobott be két büntetőt, Carew egy fadeawayt dobott pár másodperccel a támadóidő lejárta előtt, viszont Ferencz rögtön első triplakísérletét elsüllyesztette. Durázi szép sapkája után Mitchell talált be dudaszóra középtávolról. 21-18

Nehezen kezdődött a második negyed, Dimitrijevics verte meg szépen Cakarunt, majd Mitchell dobott be egy hármast, majd szépen játszotta magát tisztára és egy duplát is, ezzel átlépte a 10 pontos határt. Chambers ment végig egy floaterig, Simon Petrov így 8 pontos hátrányban időt kért (28-20). Barnjak dobott elképesztő 3+1-et Ferenczről, Dorogi döbbenetes blokkja után, Calloway tett vissza egy támadólepattanót, Kocsis Tamás is kikért így egy időt. Cakarun egy büntetőt sem dobott be, a túloldalon ráadásul mellőle egyenlített Dimitrijevics (28-28). Mitchell csak egy büntetőt dobott be, Chambers pedig Moore-t találta üresen egy triplára. Calloway válaszolt kintről, Omenaka egymás után két támadásban zsákolt, aztán Parrish és Calloway váltott kosarat. Omeneka megint üresen maradt a palánk alatt, és bár Calloway visszahozta -5-re az OSE-t Moore 3/3 büntetőt értékesített. Omenaka blokkja után Parrish szerzett könnyű kosarat és mivel a negyedben több kosár már nem esett, a Körmend 10 pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre. 45-35

Omenaka kettőből egy büntetőt dobott be, Werner pöcizett vissza egy támadólepattanót, majd Mitchell állt bele tökéletesen egy hármasba. Carev középtávolról célzott hibátlanul, akárcsak Moore, Ruják hozta kihagyhatatlan helyzetbe Wernert a palánk alatt (51-41). Barnjak triplájával közelebb lépett az OSE, de csak addig, míg Ferencz vissza nem dobta azt, majd a már 700 bajnokin is túllévő legenda két büntetőt is a helyére küldött. Werner idei legjobb negyedét produkálta, gyors négy pontot tett a közösbe, Moore triplájára, Dimitrijevics felelt egy betöréssel. Ferencz és Moore révén 13-ra nőtt a különbség, a negyed végére Dimitrijevics vezetésével ezt 9-re csökkentette a Lions. 63-54

Illés kosara indította meg a záróetapot, Cakarun csak egy büntetőt értékesített, Carev triplájával és lendületes betörésével négyre jött fel az OSE, Kocsis Tamástól jött is az időkérés. A szünet után Illés egy hármassal már -1-re hozta fel csapatát, a 10-2-es vendég futást Mitchell triplája zárta le (68-64). Krestinin csak egy büntetőt dobott be, a visszatérő Mitchell azonban újabb távoli dobást vágott be, amivel már 23 pontnál tartott. Omenaka zsákolt hatalmasat, amivel 8-ra nőtt a hazai előny, a Lions időt kért. Illés újabb hármasa úgy kellett a vendégeknek mint egy falat kenyér, Mitchell büntetőivel érkeztünk meg az utolsó 5 percre. Dimitrijevics tört be szépen, Chambers hatalmas labdát adott Mitchellnek, Moore kinti dobásával pedig 10-re hízott a differencia 4 perccel a mérkőzés vége előtt. Dimitrijevics ment el könnyen Mitchell mellett, Omenaka tett vissza egy támadólepattanót, Calloway dobott be egy nehéz fadeawayt. Mitchell hármasa lezárta a mérkőzést, a Körmend nem csak visszavágott az Oroszlánynak, de lezárta négy meccses vereségsorozatát. 89-85

 

 

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
MisiCsakÉnEllenívKendeffy BotondÓriás Recent comment authors
Misi
Olvasó

Jó mérkőzés volt! Az OSE ötletes, időnként látványos kosárlabdát játszott, de ezen az estén az MTE erőben, főleg sebességben simán verte. Ebben sokat tett az utóbbi időben sokat kapott Chambers, aki ugyan ma keveset dobott, de nagy tempót adott és sok asszisztot. A csapatnak most jár dicséret. MTE!

SzhelY
Olvasó

nagyon bejglis volt ez a mecs még szerencse,hogy az új légiós nem ért ide mert akkor nagyon nehéz lett volna,Omenaka tetszett Cakarum?

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Grat a Körmendnek, megérdemelten nyertek.
Nagy harc lesz a nyolcért, remélem mindkét csapat oda fog érni.

nick19
Olvasó

Egy agyonnyert meccs lett a végére kicsit izgalmas. A meccs utáni nyilatkozatban erre is utalt Kocsis Tamás. Jenő a közvetítésben a 3. negyed végefelé kijelentette, hogy az Oroszlányban nem látja, hogy bennük lenne, hogy visszahozzák a meccset……. nem sokkal később feljöttek szinte egálra …. majd ismért ellépett kicsit a Körmend és elég sokkal a vége előtt egy körmendi kosárnál kijelentette, hogy nyert a Körmend …… aztán ismét feljött az Oroszlány :). 88-83-nál nagyon izgult a Körmend büntetőinél, mert – szerinte – 3 ponttal vezet a Körmend, és ha az egyik bemegy, akkor 4 pont lesz 🙂 …. egyik bement, de… Olvass tovább »

Dennis
Olvasó

+ Calloway kosarainál folyamatosan Carevet említette, pedig akkor Carev a pályán sem volt…

YoWassupFam
Olvasó

Vajon kit ismerhet az öreg, hogy még van munkája …:)

ritus3
Olvasó

Parrish hova megy tovább? mostanában feljött azért..

Redbleck88
Olvasó

Gratulálok a Körmendnek!
De ha egy kicsit higattabak vagyunk
akkor ezt meg is nyerhettük volna! Többször is vissza jöttünk a meccs be mindig csináltunk valami oltári hibát! Remélem az új centerrel sokkal erősebbek leszünk! Hajrá Oroszlány! ♥️??

pirosf
Olvasó

Néha már úgy érzem magam egy-egy cikketek olvasásánál, mintha “Keresd a hibát!” játékot játszanék.

pirosf
Olvasó

Parrish 16/6?? Jó lesz az 5/3-nak, Babos úr…

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Első negyedet nem láttam, de izgalmas meccs volt, gratulálok a győztesnek! Persze én az oroszlányi tesóknak szurkoltam és akár fordítani is tudtak volna. Nem sikerült. De élvezetes, jó meccs volt, nagy küzdelem, sok hullámheggyel és hullámvölggyel. Omenaka meglepett, nagyon jól játszott. A másik oldalon a fiatal Werner villogott, csak így tovább! Amúgy több egyéni teljesítmény (pl. Mitchell, Carev…) megsüvegelendő mindkét oldalon! Ami még tetszett: nem voltak köcsögög a bírók. Hajrá KKKK/OSE !!!

Dennis
Olvasó

Azért ezzel vitatkoznék egy kicsit, hogy nem voltak köcsögök a bírók.
Az igaz, hogy Mitchell extrát játszott, mi pedig sokat hibáztunk, de még ezzel együtt is meg lehetett volna, ha Dimitrijevicset, főleg Benczúr “nem szedi ki a játékból” azzal, hogy a 2. negyed közepére ráfújtak 3 faultot, őt pedig folyamatosan, büntetlenül gyepálták. És még így is nyerhettünk volna, ha Ruják nem betlizik és Barnjak kulcsmomentumokban nem adja el a labdát. És akkor még a 29/10-es büntetőarányt még meg sem említettem.
Mindent összevetve ezt a meccset nyerhettük volna ha kevesebbet hibázunk és Mitchell egy fordulóval később tér vissza.

Motoros
Olvasó

Azok a csúúúúnya bíró bácsik elfújták a meccset óvónéni????.
Leigáztuk a favágó vájárokat????.

A sírjáááál kicsi komisz????.

Csak
Olvasó

Ti múltkor miért szídtátok Papot?

Motoros
Olvasó

Az jogos volt, mindenki elismerte?

Óriás
Olvasó

A Szolnoki meccs után miért nem írogattál? ?

Motoros
Olvasó

Amiért te sem az Alba meccs után ?

Csak
Olvasó

Motoros, ti ki ellen is játszotok a kupában? Elfelejtettem a csapat nevét!

Motoros
Olvasó

Mi már játszottunk idén ott kicsirigó, ahova ti sosem kerültök be?.
Ja és 7xkupagyőztes?.
Nektek mennyi is van csak? ????

Csak
Olvasó

Kit érdekel, hogy tavaly játszotatok a kupában. Senkit nem fog érdekelni hogy tavaj ott volt a körmend de az ose nem. Mindenki arról fog beszélni hogy nincs ott a körmend és kész, de ott az ose.

Motoros
Olvasó

Kicsirigó, a nemzetközi Kupáról van szó, ami nektek csak álom?, nekünk idénre elég ez is?.
A tavaly az ly?.
Továbbra is várom a Kupagyőzelmetek számát?.
Úgyis kizúgtoknaz első kanyarban, aztán kisebb lesz a vájárok arca?.

Ellenív
Olvasó

Ezek a gondozók, megint nyitva hagyták a ketrecet!!!! A főorvosúr mondta a Motorosnak mindig igaza van!Papp egy geci, Benczur a csaszi!

Kendeffy Botond
Olvasó

Tavaly.

SzhelY
Olvasó

látod ha nem vagyunk ott akor is ottvagyunk ez a történelem és a tradició

Dennis
Olvasó

Bocsi Motoros ne haragudj elfelejtettem, hogy csak ti sírhattok a bírók miatt.

CsakÉn
Olvasó

Biciklis !Te egy igazi büdös gyökér vagy.

Csak az Oroszlány
Olvasó

A higgadtabb csapat nyert ez egy jò mérkőzés volt
Sok hibával mindkét oldalon gratulálok a Körmendnek ma higgadtabbak voltak
Hajrá Ose

elfogult vagyok
Olvasó

Mitchell + Moore + HAZAI pálya MEGÉRDEMELT GYŐZELEM!!!!
Becsülettel küzdöttünk!!!!!!!
Hajrá OSE!

Rambo
Olvasó

Grat a Körmendnek és szép volt fiúk kicsit higgadt abban és jó lessz ez hajrá OSE

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/ilcsdY

tortajanos
Olvasó
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés