Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Visszatér Körmendre az amerikai légiós

Xavier Thames újra piros-feketében.:

:

Ismét az Egis Körmend játékosa lesz az amerikai Xavier Thames, aki első alkalommal 2018 decemberében érkezett a vasi csapathoz – adta hírül a klub honlapja. A hátvéd akkor szezon közben, Kenyon McNeailt váltotta, ami után az együttes meghatározó játékosává és szurkolóink egyik kedvencévé vált. Részese volt az Alpok Adria Kupa megnyerésének és a bajnoki döntőnek is.

Xavier az amerikai Sacramentoban született, California államban. Első egyetemi évét a Washington State-en töltötte majd a San Diego State hallgatója lett.

2014-ben a Brooklyn Nets színeiben vett részt az NBA nyári ligájában, majd első profi szerződését a Baloncesto Sevilla együttesével kötötte meg. Innen visszavezetett az útja az államokba, a G Ligában, ahol a Fort Wayne Mad Ants színeiben lépett pályára. A következő nyáron is részese volt a Summer League-nek, majd Macedóniába, az MZT Skopje együtteséhez igazolt. Itt bajnoki címet és szuperkupát nyert együttesével. Ezt követően az izraeli Bney Herzliya játékosa lett, innen igazolt Görögországba, a Trikala Aries együtteséhez.

Körmendre érkezése előtt Új-Zélandon kosarazott, a Canterbury Rams gárdájánál. Legutóbb pedig Lettországban a VEF Riga játékosa volt.

Forrás: bckormend.hu, fotó: hunbasket.hu

23 hozzászólás

23
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
KoopsSárgaPárnaSajkaColeNagy Többség Recent comment authors
Koops
Olvasó

Jó igazolás! Számunkra pár kellemetlen percet hozott a meccsek folyamán… 😀

SárgaPárna
Olvasó

Korai az öröm, nyitott szerződése van…
Keller-szindróma, csak most nem választást kell nyerni, hanem megtartani a többséget a közgyűlésben.
Persze aztán majd kitudja, milyen fotókat kattintanak róla is….

Sajka
Olvasó

Igen jó fogásnak tűnik a Körmend számára. Ismeri a közeget, a játékrendszert, nem kell beilleszkedési problémával megküzdenie, ami egy rookie-nál óhatatlan.

Cole
Vendég
Cole

Oké, akkor ennyit arról, hogy nem lesz erős a Körmend. 😀
Helyes. Izgalmas, jó vasi meccseket várok. 🙂

Kendeffy Botond
Olvasó

Azért érdemes egy kicsit gondolkozni. Tavaly volt 5 komoly, nem rookie, légiósunk. Most ugye van Balogh Máté, aki nyilvánvalóan töredékét kapja egy komoly légiós centernek, plusz Moseley, aki ugye rookie. Na ő is kevesebbet keres, mint mondjuk Turner. Szóval ez így már jelentős költségcsökkenés. Thames komoly játékos, láttuk, hogy mit tud és komoly csapatból érkezik.

donnarumma
Olvasó

Akkor gondolkozzunk…egy légiós 9 hónap alatt keres 9×8000=72.000 dollárt..ez 23.000.000 ft
Az éves 500m költségvetés -40% az 300m..

Tehát 9 légiós éves bére fedezi a – 200 milliót, ha elhisszük a -40%-ot….

Torcida
Olvasó

Akkor nálunk,Szegeden,Sopronban,Kaposváron miért nincs légiós!? Ti meg villogtok kettővel. Örülnék én ilyen költségcsökkentésnek nálunk!!!

Torcida
Olvasó

Toljátok a mínuszt,akkor is segget csinált a szájából Bebes sokadszorra

Nagy Többség
Vendég
Nagy Többség

Jó lenne ha a szégyentelen,súlytalan,szavahihetetlen,ingyenélő,tehetségtelen pénzt soha nem szerző,önkormányzat bábjával foglalkoznál a szurkolói csoportod tagjaival együtt!Jó Reggelt Torcida!!!

jozsi67
Olvasó

Nem.

Sajka
Olvasó

Hány éves vagy?? Láttál már igazmondó politikust?? :))

jozsi67
Olvasó

A körmendi sajtótájékoztatón, a Polgármester úr, feltehetően erős biztonsági ráhagyást hagyott, a jövővel kapcsolatban. Mind a következő szezon csapatát illetően, mind az elkövetkező évekre vonatkozólag. Mondjuk az 5-8 év szegénységet már akkor sem vettem komolyan. 🙂 Az tény viszont, hogy nincs annyi pénz idén a kosárlabdára Körmenden sem, mint volt eddig. Persze a csapatok többségénél, szintén ez a helyzet. Akkor lesz világos a kép, amikor összeáll minden csapat. Akkor fogjuk látni, mik is az erőviszonyok, nagyjából.

milanka487
Olvasó

Gratulálok!
Erős lesz a Körmend is!
Bárcsak már nállunk is lenne valami

Torcida
Olvasó

40%-os csökkentés :DDDD
Hogy a faszomba,nekünk 1 légiós sincs még
körmENDen volt legtöbb lóvé ezek szerint

Milos
Olvasó

Szerintem most a jobb légiósok ára is visszaesett a járvány miatt.

Pbask
Olvasó

40% nem is, megközelitése lehet valós.
Zollner helyett új edző,sokkal kevesebbért vállalta Zsiga,most elöször vezetőedző (azt hiszem,javítsatok ki),ez neki nagy lehetőség szakmai előrelépés végett is. Örül a lehetőségnek,szerintem Zollner töredéke.
Első légiósuk nem áll egy veretes statisztikával, rajta is spóroltak, hogy Thames visszaigazoljon és Taylort itt tudják tartani. 5 légiós helyett 4 lesz ezenkívül,ha az ifista reménységet nem tekintjük annak.
És a többi amiről nem tudhatunk,mert nem csak légiósokban látszódik.
Szerintem is kicsit politikusos lett ez a nyilatkozat de egy 20-25 % visszaesés elképzelhető. Más kérdés,hogy nagyon jól kezelik,és a Körmend előreláthatóan nem a playoutért fog harcolni és az alsóházért.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Nagyon örülök, hogy hozzánk igazolt.
Jó csapatunk lesz, akkora nagy baj nincsen talán ezek szerint.
MTE!!

Kendeffy Botond
Olvasó

Szerintem az annyira nem rossz igazolás. Következik Taylor?

Pbask
Olvasó

Igen,úgy hírlik marad 🙂

SopronKCfan
Olvasó

Vannak itt azért erős igazolások. Izgalmas szezon előtt állunk. Csak kezdődne már el 😄

Pbask
Olvasó

Már jó lenne 😀

Pbask
Olvasó

Na akkor újra:
Nem megjátszásból de tényleg örülök. Jó csapat formálódik, így tovább! 2 jó légiós, Balogh-ra is kíváncsi vagyok,jobbnál jobb ifisták(szabály miatt simán előnyt tudtok belőle kovácsolni), Fepu ,illetve Norbi aki egy nagyon jó védekező játékos,Taylor válláról tud terhet levenni. Nem tűnik rossznak. Jó meccsek ígérkeznek,talán mégsem lesz annyira lefutott a bajnokság,mint vártuk. Hála a jó égnek.
Hajrá VAS!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Korrekt vagy, köszi! Hajrá Vas!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés