Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Villámrajtot vett, majd végig vezetve győzött az Alba

A fehérváriak így bebiztosították a helyüket a Magyar Kupában.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 79-89 (16-22, 16-24, 22-19, 24-24)

Bajnokság, 13. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Györfy Rúben (Páli dr. Kálmán)

Szeged: Persons 26/9, Cook 12/3, Szatmári -, Bognár 14, Alston 12/6. Cserék: Keller 3, Kerpel-Fronius -, Balogh 3, Polányi 2, Filipovics 6, Mayer -.

Alba: Pongó 8/6, Vojvoda 20/6, Smith 8, Fakuade 13, Omenaka 3. Cserék: Stark 13/3, Takács Mi. -, Lukács 5/3, Balsay 3/3, Szabó 4, Laksa 12/9.

Jobban kezdtek a vendégek, Smith középtávolija és Pongó triplája után már 0-5 volt az állás, amikor Persons szépített. Volvoda is hozzátette a maga hármasát, ráadásul Fakuade is feliratkozott a pontszerzők közé, pár perc játék után már meg is volt a közte tíz (2-12). Elkezdett életjeleket mutatni a Szeged, Persons és Bognár kosaraival lopta a távolságot, de jött két gyors kosár a vendégektől és Simándi Árpád kénytelen volt időt kérni (6-16). Sokáig ez sem lassította le a fehérváriakat, akik robogtak tovább, de a negyed utolsó perceire megtalálta a játékát a Szedeák és felzárkózott hatra. 16-22.

A második felvonást is a Székesfehérvár kezdte jobban, visszaállt a kétszámjegyű különbség (18-28). Filipovics jól szállt be a padról a szegedieknél, ám Vojvoda és Laksa kosaraival tovább tudta növelni a differenciát az Alba Fehérvár, újfent időt kellett kérnie a hazaiaknak (20-33). Persons befejezéseit nem tudták levédeni a vendégek, az irányító már tizenkét pontnál járt ekkor, de nem volt egyelőre senki, aki érdemben fel tudott volna lépni mellé, míg a Fehérvárnál jobban eloszlottak a pontok. Vojvoda büntetői után egy technikait is kiosztottak a hazai csapatnak. Alston és Cook is megszerezte az első kosarát a meccsen, ezzel pedig benézett tíz alá a Szeged, ám innen egy huszáros hajrával újra növelte fölényét az Alba. 32-46.

A fordulás után megpróbált már az elején feljönni az ellenfelére a Szedeák, egy 6-2-es nyitással fel is jöttek tíz pontra, időt kért Matthias Zollner (38-48). A kis szünet megtette a hatását, ezúttal a fehérváriak fogtak ki egy jobb periódust és megléptek tizenöttel (38-53). Ezúttal mindenre volt válasza a vendégeknek, egyre csak nyílt az olló a két fél között (42-59). Persons mellé Alston is kezdett fellépni, ők tartották a lelket a hazaiakban, olyannyira, hogy a negyed vége előtt tizenegyre zárkóztak a szegediek. 54-65.

A záró felvonás is vendég fölénnyel indult, hiába próbálta növelni a tempót a Szeged, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, kezdett eldőlni a mérkőzés (59-76). A továbbiakban is jól sáfárkodott az előnyével az Alba Fehérvár, amely így már zsinórban a harmadik győzelmét húzta be és bejutott a Magyar Kupába is. 78-89.

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WSrebornratorperMendeztörrögszultánVery Alba Recent comment authors
Mendez
Olvasó

Gratulálok Vojcinak.
Szenzációs játékos olyan csapatok ellen ahol két méterre nincs védő a közelében.
Ahol meg van ott az edző egy köcsög.

ratorper
Olvasó

Gyökér

Mendez
Olvasó

Nézz meg egy meccset ahol a Vojcin van védő. 🙂

WSreborn
Olvasó

Majd meglátjuk dec 30.-án, hogy mennyire szar Voja, persze tudjuk, ha szoros meccs lenne, vagy esetleg az Alba nyerne, az csak azért lehet, mert nem vettétek komolyan….

törrögszultán
Olvasó

Végig követtem, szurkoltam!
Szép karácsonyi ajándék, gratulálok!
Csak így tovább! Jót tett az edzőváltás!

Very Alba
Olvasó

Na végre valami megmozdult.Csak így tovább.Hajrá Alba.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés