Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Világbajnok eredményt ért el a Pécs

Juhász Olivér együttese a bennmaradást tűzte ki célul, végül bejutott a play off-ba.:

:

A Pécsi VSK-Kronosz Kiadó NB I. B-s együttese a bajnokság Piros csoportjának nyolcadik helyén zárt, pedig a szezonnak úgy vágott neki Juhász Olivér csapata, hogy a bent maradás volt a célja.

– Úgy kezdtünk, hogy a BKG-től kikaptunk 58 ponttal, aztán jött a második meccs, elutaztunk Miskolcra, és ott már „csak” 30 volt közte – kezdte a szezon értékelését a klub honlapjának Juhász Olivér, a PVSK-Kronosz Kiadó edzője. – Na ehhez képest az, hogy végül bejutottunk a play off-ba, világbajnok eredmény!

Az ősz végén meglett az első győzelem, sikerült elmozdulniuk a tabella utolsó helyéről, majd tavasszal elkezdték azt a menetelést, ami végül az alapszakasz nyolcadik helyéig repítette a fiúkat.

– Sok munka van ebben, az kétségtelen – jegyezte meg Juhász. – Ahogy haladt előre a bajnokság, egyre több rutint szereztek fiatal játékosaink. Illetve az is számított természetesen, hogy Bíró Levente, Demeter Attila is ott volt velünk a fontos meccseken, valamint, hogy Dragasevics Veljko is visszatért hozzánk év közben. Nem kell eltitkolni, hogy a sorsolásunk is szerencsés volt olyan szempontból, hogy tavasszal azokkal a csapatokkal játszhattunk hazai pályán, akiket ellen azért volt esélyünk nyerni – és szerencsére ezeket a meccseket hoztuk is. Meg persze jött néhány bravúr, mint például a Honvéd legyőzése. Mindent egybevéve azonban hatalmas eredmény csapatunktól, hogy ebben a mezőnyben sikerült odaérnünk a nyolcadik helyre.

Juhász Olivér világbajnok eredménynek nevezte a nyolcadik helyet (fotó: pvsk-panthers.hu)

A rájátszásban aztán már nem sok jutott a sikerélményből, így az alapszakasz nyolcadik helyről már nem sikerült előrébb lépniük.

– Azt azért a play off előtt tudtuk jól, hogy egyik párharcban sem mi leszünk az esélyesek – árulta el az edző. – Közben az A-csoportos csapatnál is voltak sérülések, így a legjobbjaink ekkor már nem is tudtak játszani nálunk, sőt volt olyan, hogy az U20-as döntőre készülve eleve U20-as kerettel álltunk ki. Ennek ellenére a play off is nagy élmény volt nekünk, élvezte a csapat ezeket a meccseket is.

Mivel az együttes U23-as csapatként indul a felnőtt NB I. B-ben, így jövőre Berkics Bence, Olasz Ádám és Popgyákunik Balázs sem játszhat már, azaz egy még nehezebb év várhat Juhász Olivér tanítványaira a Piros csoportban.

– Ez egyfelől igaz, hiszen ebben a mezőnyben rutinosnak számító játékosok esnek ki, de van ennek a történetnek egy másik oldala is – hívta fel a figyelmet Juhász. – Jövőre ugyanis könnyen lehet, hogy jóval kevesebb olyan játékos lesz, aki a nagycsapatból játszik majd vissza, tehát sokkal többen tudunk majd közösen dolgozni, így talán összeszokottabban vághatunk majd neki az új bajnokságnak.

Ami a nyári szünetet illeti, Juhász Olivér vezetésével még június 21-ig mennek az edzések, aztán két hét pihenő, majd két hét munka következik. Ezt egy három hetes vakáció követi, azután pedig már gőzerővel kezdődik a munka a 2019/2020-as szezonra.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés