Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Viktor Kelechi: most értettem meg igazán, mit jelent az európai kosárlabda

A Körmend fiatalja szerint a nyári szünet után fontos szezon következik. 

  •   :

:

Okoh Viktor Kelechi tavaly nyáron került az Egis Körmend kosárcsapatához, ahol részese lett az újonnan induló utánpótlásprogramnak. Mint azt a vaol.hu-nak adott interjújában elmondta, egy év alatt sokat fejlődött, és jól érzi magát Körmenden. Olyannyira, hogy magyarul tanul és hagyományos magyar ételek elkészítését tanulmányozza. A 2000-ben született kosaras Godwin Eneke Omenakával érkezett Magyarországra, 2018-ban.

– 2017 decemberében majdnem felhagytam a kosárlabdával. Elvesztettem az egyik testvéremet, ez nagyon nehéz időszak volt nekem. 2018-ban jött egy magyarországi lehetőség, összeszedtem magamat és Pécsre költöztem. Nehezen ment a beilleszkedés a pályán és azon kívül is. Egy-két hetem volt rá, hogy kilencféle játékszituációt elsajátítsak, emellett alkalmazkodnom kellett olyan videós programokhoz, elemzésekhez, amelyeket Nigériában soha nem láttam, mert ott nem is volt ilyen. Egy évet töltöttem a Rátgéber Akadémián, aztán próbajátékra Debrecenbe mentem, de az nem sikerült valami jól. Szerencsémre Matthias Zollner, a Körmend akkori vezetőedzője látott bennem lehetőséget, így ide kerültem. A szerződésem 3+1 évre szól, amelyből egy telt el eddig. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat tanultam, még ha a kezdet itt sem volt egyszerű. Most értettem meg igazán, mit jelent az európai kosárlabda, mit jelent a profi szemlélet. A szüleim – akikkel napi kapcsolatot tartok – mindig azt mondták nekem, hogy bárhová sodorjon is az élet, mindig keressek magamnak egy helyet, ahol tudok relaxálni, magamba fordulni és elidőzni az élet dolgain. Én egy kollégiumhoz közeli helyet választottam, ez a Hősök tere Körmenden, ide gyakran kijárok és ilyenkor mentálisan is próbálok készülni az edzésekre, mérkőzésekre.

A 208 centiméter magas játékos szerint a nyári szünet után fontos szezon következik.

A nyáron egyéni edzésprogramot végzünk annak érdekében, hogy az augusztusi kezdésekor jó formában legyünk. Reményeim szerint a következő hetekben találkozhatok nigériai származású kosaras barátaimmal is, Godwinnal, aki Debrecenben játszik, Seyi Awogbemi Sodiqkal, aki Fehérváron él és James Ugochukwu Nnajival, aki a Rátgéber Akadémiát erősíti.  A nyári szünet után fontos szezon következik, figyelnem kell majd mindenre, hiszen meg kell küzdeni a pozíciókért. A célom az, hogy jól védekező játékos legyek, aki tudja szedni a lepattanókat. Igyekszem felnőtt fejjel gondolkodni, de ez nem újdonság, ez így van már jó pár éve.

Fotó: vaol.hu/Jámbori Tamás

  •   
7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Kasib PowellSárgaPárnaRedbidandrásDowntown Recent comment authors
Downtown
Vendég
Downtown

Hajra Viktor!
Afrikabol Europaba kerultel,egy nagy lepest mar megtettél egy talán jobb élet felé, kívanom hogy legyel hasznos tagja a tarsadalomnak. Nyilatkozatod alapjan, Te beilleszkedtél. Tanulj csak szorgalmasan, így tovabb! 👏👏👏

hopehely
Olvasó

Hány éves vagy igazából, Viktor, eszem a szívedet?

Pbask
Olvasó

Ránézésre cirka 27 év.

Redbid
Olvasó

Vagy esetleg mert Afrikában nem olyan édesek a gyermekévek mint pl. a tiéd lehetett??

SárgaPárna
Olvasó

Patai Bendzsámin mit mond, hányadikos matekfeladatokat tud megoldani?

andrás
Olvasó

“Igyekszem felnőtt fejjel gondolkodni, de ez nem újdonság, ez így van már jó pár éve.” 😅

Kasib Powell
Olvasó

25 től gyakorlatilag határ a csillagos ég

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés