Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Veszprémet is bevette a listavezető Nyíregyháza

Kevés „narancslevet ivott” a MEAFC a MAFC otthonában, így utóbbi már második a másodosztályban.:

:

A felsőház kettő, az alsóház egy fordulóval folytatódott a múlt héten a másodosztályban.

A Piros-csoportban a 15. forduló budafoki győzelemmel kezdődött, a MEAFC-ot győzte hosszabbítás után az együttes. A MAFC szakította meg a Honvéd győzelmi sorozatát, a Bajának 56 dobott pont is elég volt a TF legyőzéséhez, a Salgótarján pedig a Veszprémet fektette két vállra odahaza. Riválisa botlását rögtön kihasználta a Nyíregyháza, amely már a hét vége előtt pontelőnnyel vezette a bajnokságot a Vasas legyőzését követően. Az MTK is nyert, a Nagykőrös bánta.

Utóbbi győztes nem tudta megnyújtani győzelmi sorozatát: a 16. fordulóban a BKG vendégeként maradt alul. Heti második sikerét szállította a Budafok, ezúttal viszont nem volt elég egy ráadás a PVSK ellen, dupla hosszabbításos meccsen sikerült begyűjteni a két bajnoki pontot. A Salgótarján is legyőzte a Honvédot, a TF az egypontos vereséget Nagykőrösön kétpontos győzelemmel feledtette, a Vasasnak pedig a Baja ellen jött össze az újabb nyertes mérkőzés. A MAFC nyert a MEAFC ellen, így már második, ugyanis a forduló rangadóját a Nyíregyháza húzta be Veszprémben egy jó hajrával.

A Zöld-csoportban még hétfőre maradt a 16. forduló Pápa–Olajbányász U23 találkozója: a vendégek győztek. A 17. fordulóban a Cegléd és a Győr ünnepelhetett a nyitónapon: előbbi az Egert, utóbbi a SMAFC-ot verte. A Pápa a Békés vendégeként javított, az Újpest győzelme nem forgott veszélyben a Vásárhely ellen, míg az Óbudának a Bonyhádot kellett felülmúlnia az újabb sikerért. A KTE nyerte a tartalékcsapatok meccsét Debrecenben, a Tiszaújvárosnak pedig sikerült elkapnia a pécsi akadémistákat.

NB I/B

Piros-csoport

15. forduló

Hosszabbításos meccsen verte a Budafok a MEAFC-ot

Rendkívül kiélezett küzdelmet hozott az ismét két azonos mérleggel (8 győzelem, 6 vereség) álló csapat mérkőzése. Már az első negyedben látszott, hogy mindkét fél komoly hangsúlyt igyekszik helyezni a védekezésre. A pontszegény nyitányhoz azonban a csapatok rossz dobószázaléka (30%, illetve 27%) is nagyban hozzájárult (15-12) – emlékezett a MEAFC honlapja.

A folytatásban Kozák M. kosarai mellett Takács és Thornton is betalált távolról, így hiába látszott távolodni a Kovács-Puszta vezette hazai csapat, a félidő végén ismét szoros volt az állás (34-30).

Hosszabbításra kényszerítette a Budafokot a MEAFC. Fotó: hunbasket.hu

Kozák B. ponterős játéka és egy addiginál stabilabb miskolci védekezés fémjelezte a harmadik negyedet. A lepattanók begyűjtése után jó százalékkal értékesítve a közelieket meg is ugrottak Lippaiék. Egy betörésnél Kozák M. és Homoki ütközött össze a levegőben, amely után a vendégek magasembere – később kiderült – orrcsonttörést szenvedett, így számára befejeződött a találkozó (49-51).

A negyedik részben Takács triplájával és Kozák M. tempójával már kilenccel is vezetett a MEAFC, ám a legrosszabbkor pár hirtelen és kapkodó döntéssel visszahozták a meccsbe a Budafokot. Thornton egy végső labdaszerzést követően döntetlennél még megiramodott, ám a ziccerdobás pillanatában megcsúszott, így győzelem helyett következhetett a hosszabbítás (65-65).

Zsinórban három eladott labdával indított a Miskolc, Siklós pedig túl könnyű ziccert dobhatott. Takács büntetőből egyenlített, majd következett a negyedik miskolci eladott labda egy ki nem kényszerített lépéshiba formájában. Kovács hármassal büntette a sorozatot. Thornton szintén triplázott, ám Varga pontjai után a fejben a szokottnál fáradtabb vendégek már nem tudták megfordítani a mérkőzést (84-78).

Károly Máté, a Budafok edzője: Nagyon nagy mérkőzést játszottunk! Azt gondolom, hogy mind a két csapatnak kijár a gratuláció, mind a két csapat kitette a szívét a pályára. Ahogy korábban már többször, ma is egy padról beszálló játékosunknak köszönhetjük a győzelmet: Siklós Olivér olyan impulzusokat adott a csapatnak, amelynek köszönhetően előbb hosszabbításra tudtuk menteni a mérkőzést, majd ott felőrölve az ellenfelünket meg is nyertük azt. Gratulálok a csapatomnak és a Miskolc együttesének is!

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Először is gratulálok a játékosaimnak, mert egy nagyon komoly mérkőzésen bizonyították azt, hogy lehet rájuk számítani. Már-már úgy tűnt, hogy megvan ez a meccs, de Homoki kiválása egyértelműen a hazaiaknak kedvezett, akik vissza tudtak jönni a meccsbe. Ennek ellenére a rendes játékidő végén is a kezünkben volt a labda döntetlennél, ám sajnos hosszabbítás lett, ahol kikaptunk. Ettől függetlenül le a kalappal a csapatom előtt, a sok hiba ellenére is úgy harcolt, ahogy kell. Szép munka volt, nincs más hátra, jövő kedden újra pályára lépünk a Budafok ellen.

Budafok – MEAFC-Miskolc 84-78 (15-12, 19-18, 15-21, 16-14, 19-13)

Budafok: Kovács S. 19/6, Puszta D. 17/6, Lados 14, Varga D. G. 13, Mészáros B. 7/6, Horváth M. 4, Fehér Cs. 4, Jilling 4, Siklós 2, Tóth Sz. -, Nagy G. I. -.

MEAFC: Thornton 19/9, Kozák B. 16/3, Takács D. 14/6, Kozák M. 13/3, Lippai 12, Homoki 4, Béres -, Pap A. -, Sándor B. -.


A MAFC állította meg a Honvédot

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Először is abszolút gratuláció a csapatomnak! Azt gondolom, hogy az egész mérkőzés során azt, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. Nagyon örülök annak, hogy a csapat újra megmutatta, hogy védekezésben is tud nagyon jót produkálni. Különösen a második félidőben, amikor még tudtunk azon javítani is, hogy még hatékonyabb legyen. A palánkok alatti területet uralni tudtuk, sikerült tizennyolc támadó-lepattanót szereznünk, és ez megkönnyítette a játékunkat. Nagyon sok gyors indítást és korai pick and roll-szituációt tudtunk kialakítani. Így ritmusos volt a játékunk végig. Nagyon örülök annak, hogy az utolsó két mérkőzést így sikerült abszolválnunk, ugyanakkor fel is hívtam a játékosaim figyelmét, hogy ezután ezt el is kell felejteni és azonnal fókuszálnunk kell a következő kihívásra. A Honvédnak további sikereket kívánok!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a MAFC csapatának, megérdemelten nyert! Nyilvánvaló, hogy többet vártam a csapatomtól, pláne nyolc zsinórban hozott győzelmet követően. Azt gondolom, hogy nem voltunk elég kemények a mérkőzés legfontosabb szakaszában, a kezdetnél. Az egy találó mondás, hogy mindig az első pofon a legnagyobb. Arra nem nagyon tudtunk reagálni keménységben. Sorban kaptuk a második esélyből a kosarakat. Ezzel a MAFC még jobban felpörgött, mi pedig elbizonytalanodtunk, és kialakult egy olyan különbség, ami gyakorlatilag nagyjából eldöntötte a mérkőzést már a félidőre. A harmadik negyedben sokkal jobb szemlélettel és sokkal keményebben léptünk pályára. Ott már mutattunk olyan dolgokat, amit a győzelmi sorozat idején, viszont tizenegy pontnál megint hoztunk három rossz döntést, és ott megint kinyílt az olló. Nem lehet húsz eladott labdával nemhogy egy MAFC szintű és minőségű csapatot, hanem egy nála gyengébbet sem megverni. Azt gondolom, hogy ezen a napon a mutatott játék alapján volt ennyi a két csapat között. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak ehhez a nyolc mérkőzéses győzelmi szériához. Bízom benne, hogy szombaton kezdünk egy újat. Sok sikert kívánok a MAFC-nak a feljutásért vívott csatában!

MAFC – Budapesti Honvéd SE 90-67 (34-19, 23-21, 15-18, 18-9)

MAFC: Richmond 22/9, Katona 21/15, Tóth P. 11/3, Csapai 11, Harazin 10, Lakits 7, Polgárdy 4, Bordács 2, Bartha 2, Németh B. T. -.

Honvéd: Horváth Á. 22/18, Stefán D. L. 12, Pintér D. 8/6, Bea B. 7/3, Halász 5/3, Tichov 5/3, Szentirmai 4, Gáspár B. 3, Fülöp L. B. 1, Kopácsi -, Tanoh -, Kármán -.


Ötvenhat dobott ponttal verte a Baja a TF-et

A TF szempontjából jól indult a találkozó, 10-2-vel kezdett és úgy tűnt, minden a lehető legjobb kerékvágásban halad, az 5. perc elejétől kezdve azonban csupán büntetőből talált be, Pongóék a játékrész végéig 15-2-es sorozatot produkáltak – tudósított a TF honlapja.

A második negyedben is folytatódott a vendégek vesszőfutása, ráadásul a hazaiak ekkor voltak a leginkább termékenyek. 35-22-vel mentek a nagyszünetre.

A védekezés dominált a Baja és a TF találkozóján. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyedben már 46-29-re is vezettek a Pongó Martin vezette bajaiak, nagyjából ekkor kaphattak észbe a fővárosiak, és a 30. percre 49-39-re jöttek fel. A záró játékrészben próbálták menteni a menthetőt. El is kezdett csökkenni a különbség, és a 37. perc végére 53-53-nál utol is érték a Baját, de a végjátékból nem jöttek ki jól. Kimaradtak a dobások, és az utolsó két percben egyetlen Ivosev-dupla került a TF neve mellé.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést. Az első félidőben támadásban, de legfőképp a védekezésben nagyon agresszívek voltunk. A harmadik negyed közepén a TF zónavédekezése megfogta az addigi ritmusunkat, a kinti dobások sem mentek be. Sajnos ezzel felhoztuk ellenfelünket, de a végjátékból mi jöttünk ki jobban. Ennek nagyon örülök, remélem a csapatnak új lendületet ad ez a győzelem!

Vlaski Vladimir, a TF edzője: Nagyon rosszul játszottunk ezen a mérkőzésen és alábecsültük az ellenfelünket. A végén túl későn jöttünk vissza a meccsbe. Szerencsénk sem volt. Nem játszottunk elég keményen, csak az utolsó negyed második felében volt elfogadható a játékunk. Gratulálok a Bajának!

Bajai Bácska FKE – TF-BP 56-55 (17-12, 18-10, 14-17, 7-16)

Baja: Pongó 20/3, Goldring J. B. 15/3, Vukicevic 8, Goldring G. 5, Kővágó-Laska 3, Nagy D. 3, Fehér Á. 2, Dr. Ágfalvi -.

TF: Ivosev 20, Czura 17/3, Beák G. 6/6, Kovács B. 3/3, Karosi 3/3, Somogyfoki P. G. 3, Timkó 2, Pintér M. F. 1, Kerkai -.


A Salgótarján is legyőzte a Veszprémet

A mérkőzés elején, habár a kezdődobást a Salgótarján hozta el, Medve jó védekezése és Körtélyesi lepattanója után a vendégek támadhattak. Szücs próbálkozását nem váltotta pontokra, így az első duplát az ellenfél jegyezhette. A válasz gyorsan érkezett, McCalltól, egy középtávolival. Mindkét oldalon kemény volt a védekezés, de a vezetést a hazai gárda tudta megszerezni, Sömenek duplájával majd Szanyi triplájával (4. perc, 8-2). A Veszprém pontcsendjét McCall törte meg, de gyorsan érkezett a válasz egy betörésből. Kovács és Füzi összjátéka újabb két pontot hozott a bakonyi együttesnek. A különbség ennek ellenére mégis tíz pontra duzzadt, köszönhetően Boinitzer kétpontosának (8. perc, 16-6). Völgyi kétszer eredményes tudott lenni, hat pontra csökkentve ezzel hátrányukat. A negyed utolsó másodpercében Boinitzer szerzett egy középtávolit (10. perc, 21-12) – foglalta össze a VeszprémKosár.hu.

A második etap McCall labdaszerzésével majd Kovács triplájával vette kezdetét. A Salgótarján továbbra is nagy százalékban tudta értékesíteni hárompontosait. Körtélyesi próbálkozása után Czirbus támadó-lepattanója után tudott eredményes lenni (14. perc, 29-20). Madár a hárompontos vonalon kívülről talált be, ezzel visszahozva társaiba a tüzet. Egy jó védekezés után Medve hozta közelebb csapatát az egyenlítéshez. A kemény védekezés ellenére támadásban nem tudta kellően nagy számban pontokra váltani próbálkozásait a Veszprém (17. perc, 33-25). Újabb jó letámadásokat hajtott végre a Tarján, így az előnye már tizenöt pontos volt. Völgyi a neki megítélt kettő büntetőből nem tudott pontot szerezni. Ismét McCall tudott labdát szerezni, de ez a félidei eredményen már nem változtatott, tizenöt pontos hátránnyal várhatták a vendégek a mérkőzés második felét (20. perc, 40-25).

Hiába McCall pontjai, Salgótarjánban sem termett babér a Veszprémnek. Fotó: hunbasket.hu

A találkozó harmadik negyedét Szücs nyitotta meg egy duplával, ám gyorsan érkezett a válasz a hazaiaktól. Ezt követően egy jó védekezés után McCall triplája hozta közelebb a vendégeket ellenfelükhöz. Füzi harcolt ki egy támadófaultot, majd váltotta pontra mindkét neki megítélt büntetőt (25. perc, 44-32). A salgótarjáni együttes két jó leindulással ismét elhúzott. Jó védekezés után a hazaiak támadóideje lejárt, ezt Körtélyesi használta ki. A vendéglátó hármasa után Kovács pöccintette be a lepattanót, majd McCall volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről (28. perc, 51-41). Ismét lejárt a Salgótarján támadóideje, így a Veszprémé lett a labda. Kovács a két megítélt büntetőből egyet tudott bedobni. A veszprémi védekezés a meccs második felében felkeményedett, ismét egy labdaszerzést hajtott végre, majd Füzi dobhatott kettő büntetőt, nem remegett meg a keze, hét pontra zárkóztak (30. perc, 51-44).

Az utolsó játékrészt ismét jó védekezéssel kezdte a Veszprém, de a támadásból nem tudott eredményes lenni. McCall továbbra is tartotta a lelket a csapatban, ismét egy triplával. Medve próbálkozása után Kovács tudta a labdát a gyűrűbe juttatni egy lepattanót követően (33. perc, 61-51). Újabb kemény védekezést követően Medve középtávolija volt hatásos. Füzi hármasával a hátrány már csak öt pont volt. A Veszprém feljavult dobószázalékának köszönhetően a Salgótarján mindössze egy ponttal tudott vezetni (36. perc, 63-62). A vendég vezetést Völgyi két értékesített büntetője hozta el. Medve leindulása tovább növelte az előnyüket. A védekezés azonban a meccs végére fellazult, és támadásban sem volt elég pontos a vendég csapat, a hazai gárda visszajött a meccsbe, majd fokozatosan hatpontos előnyre tett szert. A mérkőzés vége már nem hozott újabb fordulatot, így hazai győzelemmel zárult (40. perc, 75-69).

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Heroikus küzdelemben nagyon fontos győzelmet arattunk a feljutásra pályázó Veszprém ellen. Az első félidőben apróbb hibáktól eltekintve szinte tökéletesen játszott a csapat, a fordulás után viszont kicsit megzavart minket az ellenfél alacsony szerkezete, amit nem tudtunk támadásban kihasználni, mert nem foglalkoztattuk kellőképpen a centereinket. Azonban, amikor az ellenfél átvette a vezetést, akkor is helyén volt a játékosok szíve, és mindig volt valaki, aki tudott lendíteni a csapat szekerén. Mielőbbi felépülést kívánok az ellenfél sérült játékosainak, és további sok sikert a Veszprémnek a bajnokság hátralévő részében!

Mérész Csaba, a Veszprém edzője: Gratulálok a Salgótarjánnak, mi az első félidőben katasztrofális játékot produkáltunk, és az akkor megszerzett előnyüket a hazaiaknak sikerült a mérkőzés végéig megőrizniük. Az utolsó negyedben ugyan egyszer még át tudtuk venni a vezetést, de a felzárkózás nagyon sok erőt kivett belőlünk. További sok sikert kívánok ellenfelünknek!

Salgótarjáni KSE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75-69 (21-12, 19-13, 11-19, 24-25)

Salgótarján: Sömenek 15/3, Nshimba 14, Boinitzer 14, Berkics B. 13/9, Herendic 8, Szanyi 6/6, Piukovics B. 3/3, Hajdu 2, Karanfilovski -, Csabák -.

Veszprém: McCall 18/12, Völgyi 11, Madár A. 10/6, Füzi 9/3, Kovács Á. 7, Medve M. 6, Körtélyesi 4, Czirbus 2, Szűcs P. 2.


Az első negyed után kiengedett, de jól hajrázott az MTK

Amikor 30-11-re megnyerte az MTK-Elite Basket az első negyedet a Nagykőrös ellen, majd 32-11-re, azaz 21 ponttal vezetett, nem gondolták volna a hazaiak, hogy izgulniuk kell majd. Alig nyolc perc múlva 40-38 volt az állás. Az első félidő az ifjú Vranek Máté triplája után 46-40-es állással zárult – jelezte az MTK honlapja.

Az első negyed után túlságosan megnyugodott az MTK. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik játékrész végén viszont már vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (58-60), sőt egy perc múlva igencsak melegedett a pite (58-67). Utána viszont ismét kezébe vette az irányítást a hazai gárda, és pillanatok alatt fordított. Jött még egy kis bizonytalankodás, de végül kijött a nagyobb tudás, és az MTK behúzta a győzelmet.

Horváth Balázs, a MTK edzője: Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert egy parázs és egyben nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernünk. Gyakorlatilag az első negyedben kiderült, melyik a jobb csapat, ami ezután következett, az nem kosárlabdapályára való. Nagyon sajnálom, hogy egy-egy játékvezető képtelen felnőni a bajnokság színvonalához… A Nagykőrös csapatának további sok sikert kívánok!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Ma sikerült lényegesen jobban játszanunk, mint a Pécs ellen, majdnem sikerült megnyernünk a mérkőzést. Visszajöttünk nagy mínuszból, átvettük a vezetést, de a végén az MTK többször betalált és így ők hagyhatták el győztesen a pályát.

MTK-Elite Basket – Nagykőrösi Sólymok KE 87-80 (30-11, 16-29, 12-20, 29-20)

MTK: Farkas S. D. 21/21, Horváth B. 17/6, Takács A. 17, Jakab P. 15/3, Szatmári Zs. 10, Nagy Sz. Sz. 3/3, Vranek 3/3, Czakó 1, Dobos -, Bognár -.

Nagykőrös: Mácsai 17/3, Fehér P. J. 15/3, Molnár M. 14/6, Lakosa Á. 10, Viqueira 9, Bartos 7/3, Mester M. 6/6, Jókai 2, Csukás -.


Már pontelőnnyel élen a Nyíregyháza

Visszavágóra készült csütörtök délután a fővárosi Vasas csapata ellen az ősszel elszenvedett három pontos vereség miatt a Nyíregyháza. A találkozó nem úgy indult, ahogy a hazaiak elképzelték. Nem sikerült jelentősebb fölényhez jutniuk az első és második negyedben. A védekezés akadozott, és ezt a vendégek rendre kihasználták. A kiegyenlített meccsen a nagyszünetben 44-44 volt az állás – írja a Nyíregyháza honlapja.

A Vasas sem tudta megfogni a Nyíregyházát. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyedben azonban rendezte sorait a házigazda, a védekezése is hatékonyabb lett, és a pontszerzésben is maga mögött hagyta ellenfelét. A véghajrában is alapvetően a hazaiak akarata érvényesült, és amikor megnyugtató fölénybe került, Siska János vezetőedző pályára küldte fiatal játékosait is: az utolsó percekben négyen is játéklehetőséget kaptak közülük.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatnak. Az első félidőben a Vasas játéka érvényesült. Túl puhán védekeztünk, aztán a második félidőben megmutattuk, hogy mi is tudunk védekezni, ezáltal könnyű kosarakat tudtunk dobni. Sok sikert kívánok a Vasasnak a továbbiakban!

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Szerintem a jelenleg legjobb formában lévő csapattal játszottunk. Egy félidőig működött a kommunikáció, és aránylag jó döntéseket hoztunk. A második félidőben sajnos ez már nem ment, és kiépített a Nyíregyháza egy biztos előnyt, amivel a meccs végéig tudott sáfárkodni. Kicsit többet vártam, de eléggé limitáltak voltunk ma támadásban, de remélem lesz ez még jobb is. Keményen védekeztünk, nem volt nagyon rossz, most jönnek azok a mérkőzések, amiket szeretnénk megnyerni. Arra ez egy jó felkészülés volt, bár megmondom őszintén, nyerni jöttünk, ez most nem sikerült. Gratulálok a Nyíregyházának! Egyértelműen jobban játszott, mint mi, úgyhogy nem volt kérdés.

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 83-67 (23-21, 21-23, 21-11, 18-12)

Nyíregyháza: Hobbs 27/3, Tóth G. 15, Bazsó 11/6, Bus I. 11/6, Sitku 6/3, Mokánszki 6, Dancsecs 4, Szobi 3/3, Czinger -, Vaskó -.

Vasas: Andrássy 15, Sólyom Bo. 13/9, Debreceni 12, Kelenföldi 7/3, Moravcsik 7, Radics 7, Boros 6, Csík Ro. Z. -, Steier B. -, Kozma -, Meződi -.


16. forduló

Két negyedet is elveszített, mégsem forgott veszélyben a BKG győzelme

Elszántan és nagyon összeszedetten kosárlabdázott az MTK az első hat percben, aminek meg is volt az eredménye, 10 ponttal vezetett (6-16). A negyed végére háromra csökkent az előny (17-20). A második játékrészben hagyták magukat teljesen kizökkenteni a vendégek, és dekoncentráltakká váltak, így a félidőre elhúztak a hazaiak (46-29) – emlékezett az mtkbasket.com.

A BKG-nak jött ki jobban a lépés az MTK ellen. Fotó: hunbasket.hu

Mivel a második félidő is négy hazai ponttal kezdődött, 21 ponttal vezetett a BKG. Ekkor újra megmutatta az MTK, hogy nem felejtett el kosárlabdázni, és kitűnő védekezéssel, valamint koncentrált támadásokkal szép lassan zárkózott. Négy perccel a harmadik negyed vége előtt 11 pontra csökkentette a hátrányt, és támadhatott (52-41). Ekkor egy félpályánál eladott labdából viszont kosarat kapott, majd a következő támadásnál újra eladták a játékszert, amiből újabb pontokat szereztek a hazaiak. Ez végképp megtörte a vendégeket, és a végére teljesen szétestek.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Egy jó formában lévő MTK-t sikerült megverni, szerencsére továbbra sem tudnak dominálni idegenben. Nekünk meg nagyon szükség volt már a vereségek miatt arra, hogy hazai pályán újra harcképesek legyünk, és lássuk egy kicsit a jövőt. Nehéz időszak vár ránk, szerintem ezzel az MTK elleni győzelemmel abból a bizonyos gödörből kikerült a csapat. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz.

Horváth Balázs, a MTK edzője: Először is szeretnék gratulálni a BKG csapatának, mert a mai mérkőzés végkimenetele nem volt kérdéses. Egy harminchárom pontos vereséget nem nagyon lehet kire fogni, csak saját magunkra. De azért azt szeretném megjegyezni, hogy tudom, hogy mi kis csapat vagyunk, és tudom, hogy a BKG úgymond a nagy csapatok közé tartozik, de szerintem a törökbálinti vereségünknél sem fért bele a huszonkettő per kettes faultarány a második félidőben, a mai napon is huszonhárom per kilences büntetőarány volt. Kaptunk két technikait, kaptunk két sportszerűtlent, szerintem a játékvezetőknek nem kellene eldönteni az ilyen mérkőzéseket, hagyják, hogy a csapatok döntsenek. Még egyszer hozzátenném, a BKG sokkal jobb volt nálunk a mai napon. Mi negyvenhat órán belül játszottunk két mérkőzést, ami nekünk nagyon sok. És még egyszer szeretnék gratulálni a BKG csapatának!

BKG-Príma SE – MTK-Elite Basket 99-66 (17-20, 29-9, 14-17, 39-20)

BKG: Allen 23, Nagy Bo. Á. 22/6, Bán T. 17/12, Nagy S. 9/3, Reizer 8, Nagy Be. Á. 7/3, Hegedűs A. 4, Szeleczki 4, Laman 3/3, Meleg K. R. 2.

MTK: Takács A. 16, Szatmári Zs. 15/6, Jakab P. 5/3, Bagi D. 5/3, Dobos 5/3, Horváth B. 5/3, Farkas S. D. 4, Tóth A. 3/3, Czakó 2, Bognár 2, Nagy Sz. Sz. 2, Juhász 2.


A PVSK-t is hosszabbításban verte a Budafok

Károly Máté, a Budafok edzője: Mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ez ma is így volt. Kedden is bajnoki mérkőzésünk volt, nem tudtuk teljesen kipihenni magunkat, ez látszott is. Nem voltunk itt fejben, többször is visszaengedtük ellenfelünket a mérkőzésbe, majd mikor már úgy látszott, hogy el is veszítjük a meccset, Varga Dani a csapat élére állt, és először hosszabbításra mentette a meccset, majd a ráadásokban is, mind támadásban mind védekezésben vezére volt együttesünknek. Csapatunk erejét mutatja, hogy fáradtan, rossz játékkal is képesek vagyunk mérkőzést nyerni. A Pécsnek sok sikert kívánok a folytatásban!

Rab Gyula, a PVSK edzője: Először is gratulálok a Budafok csapatának, akik az elmúlt egy hétben már a harmadik mérkőzésüket játszották, ennek ellenére bírták a kétszeri hosszabbítást. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat megérdemelte volna a győzelmet, de mi sajnos elfogytunk a végére. Többen kipontozódtak, amit főleg belső posztokon éreztünk meg, a végén fontos szituációkban vesztettük el a lepattanó-csatát. Ennek ellenére minden tiszteletem a fiúké, küzdöttek-harcoltak, de a szerencse ezúttal elpártolt tőlünk.

Budafok – Pécsi VSK-Cargate 98-84 (26-14, 10-20, 26-13, 16-31, 6-6, 14-0)

Budafok: Varga D. G. 23, Kovács S. 21/6, Fehér Cs. 13/9, Lados 13/3, Mészáros B. 11/6, Jilling 5/3, Kiss M. B. 5, Tóth Sz. 4, Horváth M. 2, Siklós 1.

PVSK: Dragasevic 23/9, Bíró L. 15, Carev 13/6, Kocsis Z. 9, Riskó 7, Futó B. 6, Mándity M. 5/3, Erdei Á. 4, Laufer 2.


Komoly sorozatban a MAFC

A találkozót utólag vizsgálva akár jelzés értékű is lehetett a hazaiak amerikai légiósának első sikeres tempója. Richmond ugyanis messze idei legjobb dobóformájával végül 7/11 hárompontossal zárt. A nyitány során a hazaiak igyekeztek váltogatni védekezésüket, ám a vendégek Kozák M. vezetésével így is eljutottak húsz pontig (24-20) – írja a MEAFC honlapja.

Béres agilisabb támadásaival kezdődött a folytatás, ám a sérült Homokit saját fiataljaival pótolni igyekvő miskolciak könnyedén elkerülhető hibákat vétettek. A hazai rutin így megúszta az egyenlítést, és a második részt is két kosárnyi távolsággal zárták (49-40).

Fokozatosan növelte előnyét a MAFC. Fotó: hunbasket.hu

Tartotta tíz pont körüli előnyét a MAFC, ám a vendégek kezdtek sokkal ritmusosabban mozogni. Thornton szedte a lepattanókat, a robogó miskolciak pedig szemre is tetszetős támadásokat vezettek. Hiába volt hazai időkérés 63-56-nál, Takács azonnal üresen triplázhatott. A lélektanilag is fontos négypontos határt azonban nem sikerült elérni, mivel a dobás kiperdült, Katona pedig azonnal betalált. A negyed végi rohanást Tóth hármasa zárta le (71-58).

Kozák B. büntetője után Thornton is triplázott, így tíz másodperc alatt négy ponttal indította utolsó rohamát a MEAFC. Richmond hármassal, Katona lerohanásból azonban visszaverte a támadást. További két perc elteltével a vendégek sorcserére szánták el magukat, és az utolsó hat és fél percben a Pap-Szőke-Asszú-Ragályi-Szőke sorra alapozva fejezték be a mérkőzést. Érdekesség, és örömteli egyben, hogy az alig több mint 16 esztendős Ragályi Levente megszerezte első NB I-es pontjait. A megérdemelten vezető hazaiak igyekeztek tovább ütni a forró vasat, csupán ezért duplázódott meg a lefújásra a különbség (104-75).

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk a mai mérkőzésen és ezáltal megérdemelt a győzelmünk. Megint voltak olyan percek, amikor a csapat elhitte, hogy ez már elég és kiengedtünk, illetve közel engedtük magunkhoz a Miskolcot, de aztán rendezni tudtuk a sorokat, és a végére egy nagy arányú győzelmet sikerült szereznünk. A MEAFC-nak sok sikert kívánok a továbbiakban!

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Az volt a tervünk, hogy több narancslevet tudunk meginni, mint ők kicsavarni, de nyilván hazai pályán, most egy olyan szakaszban jár a MAFC, ahol nagyon nehéz megszorítani. Mi igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat. Elégedett vagyok a játékosaimmal. Sok sikert kívánok a MAFC-nak, az egy betűvel többől álló MEAFC-nak még több sikert kívánok!

MAFC – MEAFC-Miskolc 104-75 (24-20, 25-20, 22-18, 33-17)

MAFC: Richmond 28/21, Tóth P. 18/9, Bordács 15, Katona 12/6, Lakits 11, Harazin 7, Bartha 4, Polgárdy 3, Németh B. T. 2, Herló 2, Csapai 2.

MEAFC: Kozák M. 20, Thornton 16/6, Lippai 10, Takács D. 7/3, Kozák B. 6, Asszú Á. 5/3, Béres 4, Szőke G. 4, Ragályi 2, Pap A. 1, Szőke G. -, Sándor B. -.


Egylabdás meccset hozott a TF Nagykőrösön

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Ismét egy egylabdás meccs, és a végjátékban megint nem volt szerencsénk, de annyi ziccert és üres dobást hagytunk ki, hogy igazán nem is érdemeltünk volna győzelmet, bár az ellenfél sem. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, hősiesen küzdöttünk, de megint alulmaradtunk.

Vlasko Vladimir, a TF edzője: Nagyon kemény mérkőzésre számítottunk itt, a Nagykőrös ellen. Nem volt túl sikeres a hetünk eddig, hiszen Baján egy ponttal kaptunk ki. Tudtuk, hogy hasonló felfogású meccs lesz ez is, nagyot harcolt a Nagykőrös, és tulajdonképpen szerencsés két ponttal sikerült most nekünk behúzni a meccset. Amit szerdán elvesztettünk, azt most sikerült visszahozni. Gratulálok a csapatnak, a Nagykőrösnek pedig sok sikert a továbbiakhoz!

Nagykőrösi Sólymok KE – TF-BP 64-66 (6-15, 23-19, 17-20, 18-12)

Nagykőrös: Molnár M. 26/15, Fehér P. J. 13/3, Lakosa Á. 9/3, Mácsai 8/6, Viqueira 5/3, Bartos 3, Mester M. -, Petrás -, Csukás -.

TF: Ivosev 23/6, Timkó 14, Beák G. 12/6, Karosi 7/3, Somogyfoki P. G. 5, Czura 5, Pintér M. F. -, Kutrovich -, Kerkai -, Kovács B. -.


A rutin dönthetett a Tarján javára a Honvéd ellen

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok a Salgótarjánnak és Szabó Zoltán kollégámnak. Szomorú szívvel kell elismernem, jobbak voltak a mai napon. Egy olyan csapat, amelyik huszonöt százalék alatt dobja a triplákat idegenben, ha otthonától távol tizenhárom per huszonnyolcas mutatót produkál, megérdemli a győzelmet. Egészen extrán kosárlabdáztak, míg belőlünk hiányzott a sikerhez szükséges szikra. Mentünk, csináltuk, voltak jó periódusaink, ám rengeteg hibával dolgoztunk. Tudomásul kell ezt vennünk, azonban önsajnálatra és szomorkodásra nincs időnk. Megyünk tovább.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Gratulálok mindkét csapatnak, egy magas színvonalú mérkőzésen sikerült megvernünk egy nagyon jó Honvédot. Jó látni, hogy sok fiatal tehetséges játékosa játszott az ellenfélnek, talán a csapatom több rutinja miatt tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolók buzdítását!’

Budapesti Honvéd SE – Salgótarjáni KSE 86-93 (26-21, 18-22, 24-23, 18-27)

Honvéd: Horváth Á. 23/15, Halász 16/6, Stefán D. L. 14/3, Pintér D. 7/3, Gáspár B. 7, Tichov 6, Kopácsi 5/3, Bea B. 4, Kovács D. 4, Fülöp L. B. -.

Salgótarján: Sömenek 27/6, Boinitzer 17/9, Berkics B. 16/6, Herendic 12/3, Karanfilovski 9/9, Piukovics B. 6/6, Hajdu 6, Csabák -, Kovács M. -, Nshimba -, Szanyi -.


A Vasas most a Baját kapta el

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Igyekszünk minél több hazai mérkőzést megnyerni az előttünk lévők ellen. A mai napon végig kontrolláltuk a mérkőzést, és azért nem alakult ki sajnos nagyobb különbség, mert picit pontatlanul támadtuk, de úgy gondolom, nem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a csapatnak, ez jó munka volt! Pénteken pedig igyekszünk visszavágni a Veszprémnek a hosszabbításos mérkőzésért, amit elszenvedtünk. Készülünk.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos nem tudtunk úgy védekezni, mint az előző mérkőzésen, puhábbak voltunk. Támadójátékunk sem volt olyan, mint megszoktuk. Gratulálok a Vasasnak!

Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE 82-73 (25-21, 15-12, 23-18, 19-22)

Vasas: Moravcsik 22, Boros 16/6, Andrássy 13, Kelenföldi 10, Sólyom Bo. 8, Debreceni 7, Radics 3, Barócsi 2, Kozma 1, Steier B. -.

Baja: Jakab P. 35/9, Pongó 11/6, Vukicevic 11, Goldring J. B. 6, Nagy D. 5, Pálkerti 3/3, Kővágó-Laska 2, Dr. Ágfalvi -, Goldring G. -.


Nyíregyháza: fontos lépés az alapszakasz-elsőségért

A feldobást a Veszprémnek sikerült elhozni, amiből Kovács egyből ziccerbe került, de nem sikerült azt értékesítenie. Ebből az ellenfél oldalán Hobbs tudott eredményes lenni, faulttal együtt. Az első hazai duplát Madár jegyezte egy ziccerből. Több rossz hazai támadást is kihasznált a vendég csapat. A csendet Kovács betörése szakította meg, és kerültek közelebb a Nyíregyházához (3. perc, 4-7). Bazsó tudott eredményes lenni a hárompontos vonalon kívülről. McCalltól érkezett a válasz, szintén egy tripla formájában. Ismét egy hármas következett, ezúttal nyíregyházi oldalról (5. perc, 7-17). Szép összjáték után Füzi passzából McCall talált be. Jó védekezés majd egy leindulás után Medve triplája csökkentette a különbséget (6. perc, 12-17). A vendég együttes jó támadására Füzi triplája volt a válasz. Ismét Füzi volt eredményes, megismételve előző mozdulatát (10. perc, 18-27) – foglalta össze a történéseket a veszprémiek honlapja.

A második negyedet a Nyíregyháza nyitotta meg, majd egy rövid csend után Völgyitől érkezett a válasz (13. perc, 20-29). McCall tört be majd volt eredményes faulttal együtt. A Nyíregyháza rontott passza után McCallal szemben vétettek hibát, egy büntetőt tudott pontra váltani, majd mind a két oldalon egy-egy rontott támadás következett. Ismét jól védekeztek a hazaiak, és a támadás után Szücs triplája dolgozott le a hátrányukból (17. perc, 28-34). Völgyi dobhatott két büntetőt, amiket értékesített is. Kovács leindulásból szerzett két pontot és dobhatott még egy büntetőt, amit elhibázott, viszont a lepattanót megszerezve egyenlített (18. perc, 34-34). Czirbus büntetőivel a mérkőzésen először megszerezték a vezetést a veszprémiek. Czirbus betörés újabb két pontot jelentett a hazai csapat számára. A vendégek pontcsendjét Czinger törte meg, ezzel beállítva a félidei eredményt (20. perc, 41-39).

Otthonában verte a Veszprémet a Nyíregyháza. Fotó: veszpremkosar.hu

A második félidőt McCall triplája nyitotta meg, majd Tóth válaszolt egy palánkalattival. Szücs betörése tovább növelte előnyüket. McCall betörése utáni lepattanót Kovács pöccintette a helyére. Medve passzából Völgyi tört be és szerzett pontot, faulttal együtt. A bedobott büntető után már tízpontos előnyük volt (23. perc, 51-41). Ezután a Nyíregyháza tudott egy duplát szerezni. Nem kellett sokat várni az újabb hazai triplára, ismét McCall talált be. Kemény védekezésüknek és Kovács Hobbsszal szembeni blokkjának köszönhetően a hazaiak előnye tovább nőtt. Ezt követően két rossz támadás is volt, amit a Nyíregyháza megbosszult (27. perc, 55-47). Czirbus személyi hibája után a két megítélt büntetőből Tóth egyet tudott pontra váltani. Hobbs triplája után Madár zsákolt (28. perc, 57-52). Egy rövid pontcsend következett, mindkét csapat elrontotta támadásait. Ezt Hobbs betörése törte meg, ám jött a válasz Körtélyesitől. A negyed utolsó másodperceiben még egy triplát dobott a vendég csapat, ezzel egy pontra felzárkózott (30. perc, 58-57).

Az utolsó játékrészt a Nyíregyháza tudta megnyitni egy hármassal, amivel át is vette a vezetést. Kovács büntetőivel egyenlítettek a hazaiak. A következő támadásuk újra elhozta a vezetést, csapatkapitányuk talált be egy középtávolival, majd egy újabb jó védekezés után Madár volt eredményes (34. perc, 64-60). Medve védekezését ítélték sportszerűtlennek a játékvezetők, majd a megítélt büntetőkkel és egy hármassal vette át a vezetést a vendég csapat. Az utolsó játékrészben a hazai csapat támadásai rendre pontatlanok voltak. Pontcsendjét McCall törte meg. Hobbs újabb büntetőket értékesített, amivel tovább növelte az előnyüket (39. perc, 66-77). Madár betörésével próbálta tartani a reményt, ám a vendégek már nem engedték ki a vezetést a kezükből. A mérkőzés végeredményét Mokánszki büntetői állították be (40. perc, 68-79).

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-n: Gratulálok a csapatnak! Úgy gondolom, hogy mind a negyven percen keresztül úgy mentek és küzdöttek, ahogyan azt kell. Sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére a srácok megérdemelték volna.

Siska János, a Nyíregyháza edzője a VeszprémKosár.hu-n: Gratulálok a csapatomnak! Egy nagyon nehéz mérkőzést tudtunk ma megnyerni. Jól kezdtük a találkozót, de miután a Veszprém erőszakosabb védekezésre váltott, rosszul támadtunk és hagytuk, hogy átvegyék a vezetést. A második félidőben mi is védekezést váltottunk, és úgy gondolom, hogy ez volt a győzelmünk kulcsa. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban!

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – HÜBNER-Nyíregyháza BS 68-79 (18-27, 23-12, 17-18, 10-22)

Veszprém: McCall 18/9, Kovács Á. 10, Madár A. 8, Völgyi 7, Czirbus 7, Füzi 6/6, Medve M. 6/3, Szűcs P. 5/3, Körtélyesi 1.

Nyíregyháza: Hobbs 33/6, Tóth G. 16, Bazsó 12/12, Mokánszki 9/3, Bus I. 6, Czinger 2, Szobi 1, Dancsecs -, Sitku -.

Az alapszakasz állása:

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HÜBNER-Nyíregyháza BS 16 13 3 1417 1221 +196 0,906
2. MAFC 16 12 4 1400 1298 +102 0,875
3. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 16 11 5 1449 1373 +76 0,844
4. Budafok 16 10 6 1388 1336 +52 0,813
5. Salgótarjáni SKE 15 9 6 1145 1145 0 0,800
6. BKG-Príma SE 15 8 7 1348 1213 +135 0,767
7. Bajai Bácska FKE 16 8 8 1249 1243 +6 0,750
8. MEAFC-Miskolc 16 8 8 1359 1354 +5 0,750
9. TF-BP 16 8 8 1255 1268 -13 0,750
10. Budapesti Honvéd SE 16 8 8 1328 1373 -45 0,750
11. MTK-Elite Basket 16 7 9 1279 1351 -72 0,719
12. Vasas Akadémia 15 4 11 1202 1272 -70 0,633
13. PVSK-CARGATE 15 2 13 1243 1433 -190 0,567
14. Nagykőrösi Sólymok KE 16 2 14 1191 1373 -182 0,563

Zöld-csoport

16. forduló

Pápán is nyert a Szolnok

Kálmán László, a Pápa edzője: Gratulálok a Szolnoknak! Ez a mérkőzés nem a kosárlabdáról szólt. Döntő szituációkban az ellenfél bedobta a büntetőket, mi pedig nem. A játékvezetők bizonyos eseteket másként láttak! A következő mérkőzésre koncentráltabbak, harcosabbak leszünk!

Veres Dávid, a Szolnok edzője: Örülök, hogy az év első mérkőzését megnyertük. A meccs elején rengeteg eladott labdánk volt. A második félidőben taktikus játékot játszottunk és ennek köszönhetően tudtunk győzni!

Concordia Motax KC Pápa – Szolnoki Olajbányász KK U23 73-88 (17-12, 20-27, 21-27, 15-22)

Pápa: Murai 27, Sonyák 21/9, Márton Á. 7, Hódi 6/6, Márton L. 6/6, Kocsis T. Z. 2, Horváth A. 2, Keller 1, Balla 1, Bakos D. -.

Szolnok: Gilszki 19/9, Csák B. 18/12, Kókai 14/6, Orbán B. 11/3, Frank Á. 9/6, Frikker 8, Arnóth 7, Rékasi 2, Komlósi -.


17. forduló

Ceglédi KE – EKE Eger KOK 91-62 (30-21, 18-17, 20-18, 23-6)

Cegléd: Miller 22/6, Nárai 17, Kovács B. B. 12, Fekete V. N. 10/6, Tóth Z. 9/3, Csákvári 8, Berkics M. L. 6, Hegedűs G. 5/3, Andó L. 2, Józsa M. B. -, Piukovics P. M. -.

Eger: Papp B. 22/15, Horváth R. 8, Szabó M. 7/3, Ungi 6/6, Máté B. 6, Szicsák 6, Szatmári R. 4, Illés B. 2, Steier K. 1, Mohamed -, Kátai -, Pomázi -.


Simán hozta a megyei rangadót a Győr

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: Gratulálok a Győr csapatának! A játék minden elemében felülmúlt minket, sajnos! Tanulni kell a hibákból, megyünk tovább az úton és próbáljuk kijavítani a következő mérkőzésre azokat.

Rátvay Tamás, a Győr edzője: Először is itthon, hazai pályán nagyon örülök a győzelmünknek, de legfőképpen a mutatott játéknak, hogy védekezésben úgy érzem, hogy a szezon egyik legjobb napját fogtuk ki. Szerencsénk volt ezen a napon, hogy ilyen jól tudtunk védekezni, ebből tudtunk fordítani és nyerni. Ugyanakkor gratulálok a SMAFC-nak is, mert amit az idén teljesít, az nagyon szép! Remélem mind a két csapat oda tud érni a nyolc közelébe. Én ezt kívánom mindenkinek!

SMAFC – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 67-88 (16-29, 15-18, 15-23, 21-18)

SMAFC: Soós 16/9, Panta 12/6, Czukor 12/3, Márkus 10/6, Kovács B. 8, Krajisznik 5/3, Bakk 4, Papp B. -, Németh M. -.

Győr: Csaba Gy. 24/6, Berneczei 16/3, Rátvay T. 12/9, Domsitz 11, Nagy T. 7/6, Geiger 7/3, Horváth Á. 6, Kámán 5, Gáll -, Földesi -, Tóth K. -.


OMNIA Pub & Food Békés – Concordia Motax KC Pápa 87-89 (26-21, 25-22, 12-28, 24-18)

Békés: Balog G. 20/9, Koma 15, Szabó N. 14, Krisztics 12/6, Kertész 12, Lógár 6, Osiyemi 5/3, Vass 3/3, Nógrádi -.

Pápa: Burai R. 33/15, Balla 16, Keller 11, Murai 8, Hódi 6/6, Horváth A. 6/6, Márton Á. 5, Sonyák 2, Kocsis T. Z. 2, Márton L. -, Szeier -.


Újpest-MT – Vásárhelyi Kosársuli 83-56 (21-11, 23-15, 30-13, 9-17)

Újpest: Rackley 18/6, dr. Franczva 14, Nagy K. A. 13/6, Joó 13, Pollák Á. 10/6, Széphelyi 10/3, Nagy R. I. 3, Surmann P. 2, Ipacs -, Balogh A. -.

Vásárhely: Rostás 10, Kelemen B. 10, Varga Z. 9/3, Molnár B. 9, Bálint E. 6, Pavlovic 5, Bodócsi 3, Hargitai 2, Balogh L. 2, Perák -, Acsimovics -, Varga Á. -.


Óbudai Kaszások – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 74-66 (18-18, 15-15, 20-16, 21-17)

Óbuda: Rosemond 25/3, Bencsik 20/9, Ondima 12/3, Bea G. 6, Reiter 5/3, Van Der Meer 4, Keresztesi 2, Vígh -, Jenei -, Koflanovics -.

Bonyhád: Pupp 10/3, Gébert 10/3, Somogyfoki Sz. 10, Baki S. 9, Ugrinic 8, Pajor 6, Tömösváry 5/3, Maskaljevic 5, Dorogi 3, Csobán -.


DEAC U23 – KTE-Duna Aszfalt II. 53-64 (6-18, 18-20, 12-15, 17-11)

DEAC: Neuwirth 10, Sólyom Be. 8, Asszú Á. 8, Tóth G. 5, Várbíró 4, Csikai 4, Kiss K. 3/3, Balázsi 3, Fábián Sz. 3, Gáspár M. 3, Opre 2, Pollák B. -.

KTE: Molnár D. 28/6, Plézer 9, Kucsera 7/3, Ivkovic 7/3, Orgona G. 5/3, Fülöp B. 3, Nagy J. 2, Cserkó K. 2, Tóth B. 1, Popa -.


Tiszaújvárosi Phoenix KK – Pécsi NKA 82-79 (24-25, 19-26, 22-9, 17-19)

Tiszaújváros: J. Martin 26/6, Tóth V. 15/3, Lajsz 12, Szilasi 9/3, Kovács Z. 6, Pöstényi 5/3, Kiss B. 4, Szabó N. 3, Molnár B. 2, Orliczki B. B. -.

Pécs: Meleg G. Z. 17/3, Dobrijevics 16, Vukasz 11, Fülöp Zs. 9, Rosic 8/6, Benke 7, Váits 6, Rátvay B. 5, Fekete D. -.

Az alapszakasz állása:

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Újpest-MT 16 13 3 1263 1057 +206 0,906
2. Ceglédi KE 15 12 3 1225 1038 +187 0,900
3. Pécsi NKA 15 12 3 1221 1055 +166 0,900
4. KTE-Duna Aszfalt II. 16 10 6 1203 1131 +72 0,813
5. Concordia Motax KC Pápa 16 10 6 1205 1154 +51 0,813
6. SMAFC 16 9 7 1197 1194 +3 0,781
7. Óbudai Kaszások 16 8 8 1147 1168 -21 0,750
8. Szolnoki Olajbányász U23 15 7 8 1044 1067 -23 0,733
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 16 7 9 1279 1291 -12 0,719
10. Vásárhelyi Kosársuli 15 6 9 1118 1198 -80 0,700
11. DEAC U23 15 6 9 931 1067 -136 0,700
12. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 15 5 10 1121 1183 -62 0,667
13. OMNIA Pub & Food Békés 15 4 11 1223 1297 -74 0,633
14. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 15 4 11 1159 1237 -78 0,633
15. EKE Eger KOK 14 2 12 957 1156 -199 0,571

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Artur DokiCommonNagy IvóegyforintotseerDennis Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

Én a csóringer Czingit mindig megnézem,ezúttal két meccsen 2 pont
213 centivel nagyon ugrania sem kéne…14 meccsen 1.9pontos és 2 lepattanós átlag majd 9 perc alatt
Minek csinálja egyáltalán?

Dennis
Olvasó

Tovább folytatódik a veszprémi komédia. Valaki komolyan gondolja Veszprémben a feljutást, mert az tisztán látszik, hogy a rutin rókáknak eszük ágában sincs feljutni, jól elvannak a “pirosban”. A nyilatkozatok alapján Mérész se dőlt bele a kardjába a 4. zamek után se.
A féleszű, roppant szimpatikus elnökük pedig tapsol hozzá.
Pedig ennyi lóvéból többet is ki lehetne hozni, de az kinek lenne az érdeke…
Sebaj van még az A-ban egy-két kiöregedő magyar, vegyétek-vigyétek.

egyforintotseer
Vendég
egyforintotseer

A rutin rókák, ahogyan te nevezed őket, már a B élmezőnyébe is kevesek, olyan szinten “rutinosak”. Lassúak, motiválatlanok és öregesek, míg a fiatalok bizonyítani és nyerni akarnak, éhesek a sikerre. Ezek a játékosok mehetnének nyugdíjba, ha a Veszprém feljutna, oda ők nagyon kevesek és kimondottan öregek.

Nagy Ivó
Olvasó

🙂 ezek a játékosok jelenleg a harmadik helyen állnak a b csoportban, ha a 3. hely nem az élmezőny akkor mi?

Nagy Ivó
Olvasó

Láttad a meccset? Biztos, hogy nem! Mert ha láttad volna, nem mondanál baromságokat! Csúsztak másztak a labdáért, harcoltak, ha kellett keményen odatették magukat. A hozzáállásukkal nem volt baj a “rutin rókáknak”! Így ki lehet kapni! Biztos, hogy ők is nyerni akartak! Az más kérdés, hogy szerintem az edző, még nem találta meg mindenki helyét a csapatban, és vannak nagy problémák a játékosok fejében is. Nem mindenki hajlandó a csapatérdeket az egyéni érdek elé helyezni. Milyen véleménnyel vagy egy vezetőről, az a te egyéni döntésed. Legfeljebb levonjuk a következtetést, hogy nem szimpatizálsz a Veszprém vezetőjével. Hidd el, attól ő még nagyon… Olvass tovább »

Göcsej
Olvasó

Korrekt!Ott a pont.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés