Connect with us
Hirdetés

B-csoport

Veszprém- és MAFC-győzelem a forduló két rangadóján

A BKG egy negyedben nem tudta tartani a lépést a listavezetővel, a Nyíregyháza még ennél is szorosabb meccsen kapott ki.:

:

A felsőház a 12., az alsóház a 13. és 14. forduló mérkőzéseivel folytatódott az elmúlt héten a másodosztályban.

A Piros-csoportban két rangadót is rendeztek: a MAFC egylabdás meccsen nyert a Nyíregyháza vendégeként, míg a listavezető Veszprém úgy verte a BKG-t, hogy három negyedben is csupán egyetlen pont volt a különbség a felek között – a harmadik tíz perc veszprémi rohamait viszont nem bírta el a vendég csapat. A Salgótarján a Baját győzte le, majdnem százig jutott az MTK a PVSK ellen, a Budafokot pedig ezúttal a Vasas verte meg. A Honvéd a Nagykőrös vendégeként is nyert, és a MEAFC is győzött a TF otthonában.

A Zöld-csoportban a 13. fordulóból visszamaradt meccsen verte a Szolnok U23 a Békést – hosszabbítás után. Száz fölött állt meg a Pápa a Győr ellen, a kecskeméti fiatalok a SMAFC-ot is elkapták, a Cegléd pedig az Óbuda ellen nyert. Szoros meccsen a Vásárhely ünnepelhetett a Tiszaújváros ellen, az U23-as csapatok pedig kikaptak: a Szolnok az Újpest, a DEAC a Békés vendégeként maradt alul.

NB I/B

Piros-csoport

12. forduló

Otthon továbbra is verhetetlen a Tarján

A Zöld-csoport májusi fináléját követően első alkalommal találkozott egymással a két gárda, így az akkor szoros csatában alul maradó tarjániakat, hazai veretlenségük megőrzése mellett, ezúttal a visszavágás vágya is motiválhatta. Ennek megfelelően a hazaiak igencsak bekezdtek, s kiváló védőmunkájuknak, a Sömenek, Boinitzer páros tripláinak, Herendic két szép betörésének, valamint Nshimba palánkszaggató zsákolásának köszönhetően villámgyorsan elléptek. A bajaiak első mezőnytalálata csupán a hatodik percben esett be, ám a folytatásban is igencsak megszenvedett ellenfele kőkemény, pattogós védekezésével Cservék Csaba együttese. A túloldalon ellenben egyre-másra potyogtak a kosarak, Herendic remekül mozgatta csapatát, s a tíz pontja mellé öt gólpasszt is kiosztó horvát játékmester vezérletével az első felvonás végén immár 25-12-re vezettek a tarjániak – emlékezett a BeszterceKK.hu.

Ami azt illeti, a második játékrészben sem igazán engedtek a szorításon a piros-feketék: szűk nyolc perc alatt mindössze három kosarat szedtek be, s a félidő hajrájához közeledve immár húsz fölé növelték a különbséget Sömenekék. Akiknek ekkortájt egyedül Goldring Bence semlegesítése okozott gondot, a fiatal hátvéd tucatnyi pontjával tulajdonképpen egymaga tartotta versenyben a nagyszünetre valamelyest közelebb lopózó vendégcsapatot (43-27).

Saját közönsége előtt nem ismer pardont a Salgótarján. Fotó: hunbasket.hu

A harmadik negyedet a találkozó addigi részében látványosan szenvedő extarjáni Jakab két találata nyitotta, amelyre alapozva a folytatásban hamar tíz pont alá szorította hátrányát a Bácska. A korábbiakhoz képest nagyot változott a meccs képe, az öt perc alatt mindössze hat pontig jutó SKSE támadójátéka alaposan visszaesett, s a védelem sem állt már olyan stabilan a lábán, mint az első húsz percben. A palánk alól és triplavonalon túlról is sokkalta eredményesebbé váló bajaiak így kisvártatva már lőtávolba is értek, igaz 49-44-nél ők is hosszú időre megpihentek. A csaknem négyperces gólnélküli időszakot követően azután a holtpontról Sömenek és Herendic által kimozdított tarjániak kaptak hamarabb lábra, s a záró periódusra is átnyúló 10-2-es rohamuknak köszönhetően a piros-feketék immár ismét megnyugtatónak tűnő, tizenhárom pontos előny birtokában fordulhattak a hajrába (59-46).

Csakhogy a hazaiak ekkor váratlanul kapkodni, bizonytalankodni kezdtek, amit a nagyot küzdő Vukicsevics és a „beszélgetéshez” hosszú idő után öt ponttal hozzászóló Goldring Bence révén a látogatók egy 16–4-es futással büntettek. A végjáték így meglehetősen kiélezetté vált, ám 63-62 után Boinitzer ziccere, Szanyi labdaszerzése és a fontos pillanatokban nem először nyerőemberré előlépő Berkics négy hibátlan büntetője végül a vezetőedzőként első győzelmét elkönyvelő Szabó Zoltán legénysége javára döntötte el az ellentétes félidőket hozó összecsapást.

Szabó Zoltán, a Salgótarján edzője: Az első félidőben a játék szinte minden elemében tökéleteset nyújtott a csapat, a harmadik negyedben viszont a védekezésünk nem volt kellően agresszív, sok könnyű gólt kaptunk, s így a Baja közelebb tudott jönni hozzánk. Ebben a periódusban ráadásul már támadásban sem úgy járt a labda, ahogy kellett volna, ezért a végére eléggé magunkra húztuk az ellenfelet. Szerencsére azonban előnyünkből öt pont a lefújásra is megmaradt, s az első húsz percben mutatott teljesítményért, illetve a hazai veretlenség megőrzéséért mindenképpen dicséret illeti a srácokat.

Cservék Csaba, a Baja edzője: Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a védekezésünk nem igazán állt össze az első félidőben. A fordulást követően már más sebességgel tudtunk támadni, s hátul is feljavultunk, de igazából így is mindvégig csak az eredmény után futottunk. Gratulálok a Salgótarjánnak!

Salgótarjáni KSE – Bajai Bácska FKE 69-64 (25-12, 18-15, 9-17, 17-20)

Salgótarján: Herendic 20, Sömenek 15/3, Boinitzer 10/6, Nshimba 6, Berkics B. 6, Hajdu 6, Szanyi 3/3, Piukovics B. 2, Csabák 1, Kovács M. -, Szőke Sz. -.

Baja: Jakab P. 19/9, Goldring J. B. 19/3, Vukicevic 14, Nagy D. 6/6, Pongó 6, Dr. Ágfalvi -, Pálkerti -, Goldring G. -, Kővágó-Laska -, Fehér Á. -.


A Nyíregyháza szerint ők nyertek, nem a MAFC

A klubhonlap beszámolója szerint a mérkőzést jól kezdte a Nyíregyháza, a kinti dobásai bejöttek és 10 ponttal sikerült meglépnie a MAFC-tól az első tíz percben. A második negyedben kiegyenlítettebbé vált a játék, az ellenfél próbálkozott felzárkózni, de a félidőben még így is a hazaiak vezettek 49-43-ra.

A harmadik játékrészben kicsit kapkodóvá vált a Nyíregyháza játéka, ezt jól használták ki a fővárosiak, és hét ponttal több kosarat dobtak a meccs ezen szakaszában. A negyedik negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. A véghajrában két ponttal vezettek a vendéglátók, amikor egy erősen vitatható játékvezetői ítélet után az ellenfél vezetést szerzett. Fordítani már nem volt lehetősége a Nyíregynek, így két ponttal vereséget szenvedett a budapesti csapattól.

Idegenben tudott nyerni a MAFC. Fotó: hunbasket.hu

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Nos én úgy gondolom, a szakmai stáb nevében is, hogy ezt a mérkőzést mi megnyertük. Sajnálom, hogy a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe a végén. Egy jó mérkőzést játszottunk. Két nagyon jó csapat volt a pályán. Nagyon sok taktikai dolog volt védekezésben és támadásban is. A védekezésünk nem volt olyan agresszív, mint amilyen szokott lenni, de hát a MAFC csapata azért jó játékosokból áll. Nagyon szomorú vagyok, mert igazságtalannak tartom, hogy a MAFC nyerte meg ezt a mérkőzést. Ettől függetlenül sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Az első és legfontosabb, hogy gratulálok a csapatnak! Bár nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést – ezért a szünetben meg is dorgáltam a csapatot, mert ez már a bemelegítésből indult. Ha nincs fókusz a bemelegítéstől, akkor így lehet kezdeni egy meccset, nagyon negatívan kezdtünk. Idő kellett mire meccsbe kerültünk, viszont utána végig megfelelő fókusszal és koncentrációval játszottunk. A védekezésre most nem mondhatnám, hogy jó volt, de azt hiszem, mindkét csapatban nagyon komoly potenciál van támadóoldalon, és ez egy sok pontos mérkőzés lett, ráadásul egy egylabdás mérkőzés lett. Mondhatom azt, hogy idegenben egy ilyen Nyíregyháza ellen, így játszva végül megérdemeltük a győzelmet. Ez egy igazi kosárlabda-csata volt, nagyon szép dolgokat láttunk a pályán. A Nyíregyházának természetesen sok sikert kívánok a továbbiakban!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – MAFC 92-94 (30-20, 19-23, 16-23, 27-28)

Nyíregyháza: Hobbs 28/15, Tóth G. 25, Bus I. 15/9, Dancsecs 12/9, Bazsó 12/6, Szobi -, Sitku -.

MAFC: Richmond 21/3, Tóth P. 18/3, Csapai 16/3, Katona 15/6, Lakits 8/6, Harazin 6, Bartha 6, Misek 4.


Önkéntes edzői gárda a pályán, nyert az MTK

Horváth Barnabás triplájával indult a mérkőzés, majd 9-6 után megakadt az MTK, és zsinórban kilenc pontot dobtak a pécsiek (9-15). Az első negyed döntetlen állásnál ért véget (20-20). Farkas Dániel, Jakab Péter, és az egyre jobban beinduló Takács András találataival csakhamar nyolcpontos előnyhöz jutottak a vendéglátók (32-24), amiből a félidőre hatpontos fór maradt (40-34) – írja az MTK honlapja.

.

MTK-győzelmet hozott a hétvége. Fotó: hunbasket.hu

A nagyszünet után Takács látványos zsákolása megadta az alaphangot, majd Nagy Szabolcs percei következtek: dupla-dupla-tripla sorrendben hét pontot dobott bele a közösbe. Egyre nagyobb fölénybe került az MTK ELITE Basket, és Czakó Tamás szép megoldása, majd Horváth hárompontosa után először növekedett 20 pontnyira a különbség (60-40). Takács-parádé következett, úgy szerzett szinte pillanatok alatt újabb hét pontot, hogy benne volt egy faulttal együtt bedobott tripla is. A henger folytatódott, a záró játékrész előtti eredmény Dobos Márk büntetőivel alakult ki (73-46).

Mind a 12 nevezhető MTK-játékos lehetőséghez jutott, és szépen éltek is ezzel, Juhász Kájusz és Harsányi András is feliratkozott a pontszerzők közé, Tóth András pedig két triplát is elsüllyesztett a vendéggyűrűben.

Horváth Balázs, az MTK edzője: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen ez nem csak egy győzelem volt, hanem egy rossz szériát lezáró, kiemelten fontos siker. Egy mérkőzésünk van az ünnepekig, jövő héten felkészülünk a Baja csapatából és megteszünk mindent annak érdekében, hogy nyerni tudjunk egy nehéz pályán. A PVSK csapatának további sok sikert kívánok!

Juhász Olivér, a PVSK edzője: Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez, főleg a harmadik negyedhez, ami eldöntötte a mérkőzést. Az első félidőben nagyjából fegyelmezetten azt csinálták a srácok, amit kértem, csak sajnos nyolcból egyet dobtunk be a hárompontos vonalról. A harmadik negyedben volt egy kis streetball, egy önkéntes edzői gárda a pályán, és ott sajnos elbuktuk a mérkőzést. A negyedik negyedben körülbelül kilencven százalékban az történt, amit kértem, persze az ellenfél becserélt néhány U20-as játékost, de ezt a negyedet mégiscsak megnyertük úgy, hogy nálunk sem játszott senki a kezdőcsapatból.

MTK-Elite Basket – Pécsi VSK-Cargate 97-72 (20-20, 20-14, 33-12, 24-26)

MTK: Takács A. 30/3, Nagy Sz. Sz. 12/6, Jakab P. 12/3, Farkas S. D. 8/6, Horváth B. 7/6, Dobos 7, Tóth A. 6/6, Czakó 6, Bognár 4, Juhász 2, Harsányi 2, Szatmári Zs. 1.

PVSK: Dragasevic 16/6, Riskó 16, Bíró L. 13/3, Erdei Á. 9/3, Laufer 8, Mándity M. 5, Carev 3/3, Popadic 2, Kocsis Z. -, Puskás B. -, Vad B. -.


Őrzi első helyét a BKG-verő Veszprém

A mérkőzés első pontjait a vendég együttes szerezte, de gyorsan érkezett a válasz Madár triplájával! Továbbra is érkeztek a hárompontosok, előbb a hazai együttes majd a vendégek találtak be a vonalon kívülről (4. perc, 11-13). A csapatok fej-fej mellett haladtak egy pár percig, ezt egy vendég betörés szakította meg. Az egyenlítést Medve középtávolija hozta el (8. perc, 17-17). Ismét a hazaiak csapatkapitánya tudott eredményes lenni, ezúttal a hárompontos vonalon kívülről. A szigetszentmiklósi együttes elhúzott, de Kovács egyéni megoldásának és a támadófault utáni jó akciónak köszönhetően egypontos előnnyel várhatta a második negyedet a Veszprém (10. perc, 27-26) – tudósított a VeszprémKosár.hu.

A második negyed gyors, agresszív játékkal indult mindkét részről, amiből négy perc után a Veszprém jött ki rosszabbul (14. perc, 31-35). A negyed felénél még mindig a vendég együttes vezetett, dacára a hazaiak gyors leindulásainak. A tizennegyedik percbe lépve az ellenfél edzője időt kért. McCall duplájával hat pontra csökkentette a házigazda a hátrányát (17. perc, 35-41). Ismét pár perces adok kapok alakult ki, a különbség nem változott a két együttes között. Czirbus a neki megítélt két büntetődobásból egyet tudott pontra váltani. A veszprémi védekezés felkeményedett, az egyenlítésért támadhatott, ami Czirbus révén sikerült is. A center zsinórban harmadszor volt eredményes, majd védekezésben tudott blokkolni (20. perc, 47-47).

Rangadót nyert a Veszprém. Fotó: veszpremkosar.hu

A második félidőt jóval erősebb védekezéssel kezdte a Veszprém, ennek eredménye lett, hogy át tudta venni a vezetést, sőt Czirbus büntetőjével öt pontra növelte azt (23. perc, 54-49). Madár duplája után már kilenc egység volt az előny, ekkor a vendég csapat vezetőedzője időt kért. Czirbus ismét faulttal együtt tudott pontokat szerezni, majd értékesítette azt. Továbbra is kemény védekezés volt jellemző a hazai csapatra. Madár lepattanóját Kovács ütötte be, majd McCall volt eredményes leindulásból (27. perc, 65-51). Madárnak ítéltek meg büntetődobásokat, aki ebből egyet dobott be. Mucza elkövette első személyi hibáját, majd a támadásból a BKG a palánk alól szerzett két pontot. A bakonyi együttes nem engedett kemény védekezéséből, valamint gyors leindulásaiból, tovább növelte előnyét (75-60). Eredményes támadás után ismét faultolt, az ellenfél váltotta pontokra mindkét megítélt büntetőjét, így tizenöt pontos előnnyel várhatta a Veszprém az utolsó negyedet (30. perc, 77-62).

Medve hármasa nyitotta az utolsó játékrészt, ám gyorsan érkezett a válasz a másik oldalról. Gyönyörű csapatjáték után ismét egy triplával talált be a Veszprém, ezúttal Madár (32. perc, 85-67). A hazai csapat kemény védekezéssel és szép csapatjátékkal tartotta az előnyét. Medve passzából ismét Czirbus tudott eredményes lenni egy palánkalattival. McCall eladott labdája után a BKG támadhatott, de nem tudott pontot szerezni abból. A leindulás végén Kovács passzából Czirbus növelte az előnyt (36. perc, 91-78). Egy elrontott támadás után az ellenfél légiósa, Allen volt eredményes. Medvétől érkezett a válasz, egy tripla formájában. Füzi küzdötte be a labdát palánk alatt, ezzel átlépték a száz pontot (39. perc, 101-88). A mérkőzés végül magabiztos hazai győzelemmel zárult (40. perc, 106-90).

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a klub honlapján: Gratulálok a srácoknak, különösen a második félidőhöz, nagy szívvel, igazi csapatként tudtunk játszani. Büszke vagyok nagyon a csapatomra, és arra, hogy győzelemmel tudtuk zárni az utolsó hazai mérkőzésünket az évben, kiszolgálva remek közönségünket.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője a VeszprémKosárnak: Gratulálok a listavezetőnek, a pályán nyújtott teljesítménye alapján kétségkívül megérdemelte a győzelmet. Sajnos olyan sebességgel ment a mérkőzés, hogy a játékvezetők nem győzték kapkodni a fejüket, főleg a harmadik negyedben nem nagyon tudtak lépést tartani az eseményekkel, ezt nagyon jól használta ki a Veszprém és el tudtak annyira húzni, amelyet már nem tudtunk behozni. Remélem, hogy hasonlóan erőteljes játékvezetés lesz akkor, amikor majd mi fogadjuk a hazai pályánkon a Veszprémet.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – BKG-Príma SE 106-90 (27-26, 20-21, 30-15, 29-28)

Veszprém: Czirbus 32, Madár A. 24/12, Medve M. 18/15, Kovács Á. 13/3, McCall 11/3, Füzi 4, Mucza 4, Szűcs P. -.

BKG: Nagy Bo. Á. 40/12, Allen 22, Nagy S. 12/6, Bán T. 4, Hegedűs A. 4, Nagy Be. Á. 2, Meleg K. R. 2, Szeleczki 2, Reizer 2.


Most már nyert a Vasas

Faragó Péter, a Vasas edzője: Biztos voltam benne, hogy nyerünk és ezzel halvány esélyünk mutatkozik a második körben, hogy utolérjük a mezőnyt. Elsősorban gratulálok a gyerekeknek! Ezt a mérkőzést a nagypapámnak szeretném ajánlani, akitől örököltem a bennem lévő tüzet és azt a kiírhatatlan derűt, ami ezekben az időkben is jellemzett engem, és meg is maradt erre a mérkőzésre. Köszönöm a csapatnak és a szimpatizánsainknak, akik mellettünk álltak!

Károly Máté, a Budafok edzője: Gratulálok a Vasasnak, abszolút megérdemelten nyert! Három negyeden keresztül tudtuk azt a kosárlabdát játszani, amit elképzeltünk, utána kicsit úgy éreztem, hogy fejben elfáradtunk. Támadó-, védőoldalon hibáztunk, és sajnos megérdemelten nyert a Vasas.

Vasas Akadémia – Budafok 89-75 (21-21, 24-22, 24-18, 20-14)

Vasas: Moravcsik 16/9, Debreceni 15, Boros 14/6, Kelenföldi 14, Andrássy 10/6, Steier B. 9/3, Sólyom Bo. 6/3, Csík Ri. 5/3, Meződi -, Radics -, Barócsi -, Csík Ro. Z. -.

Budafok: Kovács S. 22/3, Siklós 12/3, Lados 11, Horváth M. 11, Jilling 7/6, Varga D. G. 7, Mészáros B. 3/3, Fehér Cs. 2, Tóth Sz. -, Kiss M. B. -.


Hosszabbítás után is lendületben a Honvéd

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: Hatalmas energiákat mozgósítva visszajöttünk a mérkőzésbe, átvettük a vezetést is, de ekkor viszont elkapkodott rossz döntéseink voltak, mindenki meg akarta nyerni a meccset. Nem volt szerencsénk se, kipördültek a dobások, a büntetőket kihagytuk, így megint az ellenfél tudott hosszabbítás után nyerni, akinek gratulálunk! Megpróbálunk a Miskolc ellen javítani!

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Nem akármilyen izgalmakat tartogatott a mérkőzés, mely csak a laikus számára tűnhetett úgy a félidőben, hogy eldőlt. Nagyon jól tudtuk, hogy vezetésünk csak olaj lesz a tűzre és a Nagykőrös jönni fog. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire leblokkolunk, és nem tudunk mit kezdeni a hazaiak nagyon lelkes és agresszív védekezésével. Mindenképpen a csapatomat dicséri, hogy egy ilyen hullámvölgyből is sikerült megnyerni a mérkőzést, amihez gratulálok a sajátjaimnak. De a gratuláció megilleti Lakosa Zsolt kollégámat és csapatát is, hiszen egészen elképesztő tartásról tettek ma is tanúbizonyságot. Egy ilyen mérkőzésen mindig nüanszok, apróságok döntenek, alakulhatott volna másképpen is, de most nekünk sikerült nyerni. Szerintem egy fantasztikus kosárlabda mérkőzés volt a mai, nagyon örülök, hogy megtelt a sportcsarnok és kiváló hangulat volt.

Nagykőrösi Sólymok KE – Budapesti Honvéd SE 77-79 (18-33, 13-15, 21-10, 14-8, 11-13)

Nagykőrös: Lakosa Á. 21/6, Molnár M. 18/3, Mácsai 14/3, Fehér P. J. 12, Bartos 6/6, Viqueira 6, Jókai -, Lakatos -, Csukás -, Mester M. -.

Honvéd: Stefán D. L. 19, Horváth Á. 17/9, Bea B. 14/9, Gáspár B. 9/3, Pintér D. 7/3, Szentirmai 6, Kopácsi 4, Kovács D. 2, Halász 1, Kármán -, Tichov -, Tanoh -.


TF-BP – MEAFC-Miskolc 93-99 (25-23, 17-30, 26-30, 25-16)

TF: Czura 33/18, Beák G. 23/15, Timkó 12, Kovács B. 11/3, Somogyfoki P. G. 9/6, Karosi 3/3, Molnár L. 2, Pintér M. F. -, Kerkai -.

MEAFC: Thornton 31/15, Kozák M. 22/12, Lippai 16, Takács D. 14/3, Kozák B. 9, Béres 5, Homoki 2, Sándor B. -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 12 11 1 1132 1015 +117 0,958
2. HÜBNER-Nyíregyháza BS 12 9 3 1088 944 +144 0,875
3. MAFC 11 8 3 949 915 +34 0,864
4. BKG-Príma SE 12 7 5 1095 989 +106 0,792
5. Budafok 12 7 5 1016 988 +28 0,792
6. Bajai Bácska FKE 11 6 5 902 872 +30 0,773
7. Salgótarjáni SKE 11 6 5 830 839 -9 0,773
8. MEAFC-Miskolc 12 6 6 1040 1022 +18 0,750
9. MTK-Elite Basket 12 6 6 983 1000 -17 0,750
10. Budapesti Honvéd SE 12 6 6 1002 1034 -32 0,750
11. TF-BP 11 4 7 874 921 -47 0,682
12. Vasas Akadémia 12 3 9 987 1037 -50 0,625
13. Nagykőrösi Sólymok KE 12 2 10 895 1020 -125 0,583
14. PVSK-CARGATE 12 1 11 967 1164 -197 0,542

Zöld-csoport

13. forduló

Három pont döntött a Szolnok és a Békés között

Jakab Máté, a Szolnok edzője: Gratulálok a fiúknak! Sikerült egy rutinos csapat ellen mérkőzést nyernünk.

Balog Vilmos, a Békés edzője: Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, sikerült egy jó mérkőzést játszanunk! Nagyon akart a csapatunk, nagyon nyerni akartunk, mely arra jó volt, hogy sikerült kiharcolnunk a hosszabbítást. Sajnos a végjáték nem a miénk volt.

Szolnoki Olajbányász KK U23 – OMNIA Pub & Food Békés 99-96 (23-21, 17-20, 20-13, 26-32, 13-10)

Szolnok: Csák B. I. 25/18, Pallai 19/6, Taiwo 15, Frank Á. 13/9, Gilszki 12/6, Kókai 7/3, Orbán B. 3/3, Frikker 2, Arnóth 2, Rékasi 1, Nyerges -.

Békés: Krisztics 31/15, Koma 29, Szabó N. 14/6, Balog G. 9/6, Vass 8/6, Lógár 3, Kertész 2, Osiyemi -.


14. forduló

Magabiztos volt a Pápa a Győr ellen

Kálmán László, a Pápa edzője: Az első félidőben nagy előnyt szereztünk. A második félidőben visszaestünk tíz pontra, de okosan megfogtuk a védekezést. Kettő sérülés is sújtott minket, ennek ellenére maximálisan elégedett vagyok.

Rátvay Tamás, a Győr edzője: A Pápa egyértelműen szép sikert aratott. A második félidőben próbáltuk kozmetikázni, hellyel-közzel sikerült is, viszont óriási előnyt adtunk. A Pápa győzelme megérdemelt volt.

Concordia Motax KC Pápa – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 101-83 (28-19, 23-10, 19-23, 31-31)

Pápa: Burai R. 41/6, Balla 12, Hódi 10/6, Sonyák 10/3, Keller 8, Murai 7, Kocsis T. Z. 5, Horváth A. 3/3, Márton L. 3, Márton Á. 2, Kovács B. -.

Győr: Csaba Gy. 21/9, Rátvay T. 17/3, Nagy T. 14/12, Horváth Á. 12/6, Kámán 8/6, Berneczei 7, Domsitz 2, Geiger 2, Varga Z. -, Tóth K. -.


Újabb KTE-siker

Váradi Kornél, a KTE edzője: Gratulálok mindkét csapatnak! Jó mérkőzést játszottunk, és gratulálok a játékosaimnak, hogy ilyen higgadtan játszottak a végén. A sérülések és az NB I/A-s mérkőzés miatt elég felforgatott szerkezettel is a pályán voltunk, de a soproniak extra dobóformáját a lepattanó-csata magabiztos megnyerésével tudtuk kompenzálni

Csaplár-Nagy Arnold, a SMAFC edzője: A sérülések és egyéb elfoglaltság miatt nem tudtunk teljes kerettel eljönni. De ennek ellenére egy extra hárompontos-dobó formát tudtunk csinálni. Sajnos ennek ellenére kikaptunk. Gratulálok a játékosaimnak, jól küzdöttek, és gratulálok a Kecskemétnek!

KTE-Duna Aszfalt II. – SMAFC 84-76 (24-12, 17-24, 20-20, 23-20)

KTE: Plézer 22/9, Molnár D. 21/6, Lewis 11/9, Fülöp B. 11, Varga B. P. 7, Kucsera 6, Cserkó K. 4, Lukács D. 2, Velkey -, Nagy J. -.

SMAFC: Bakk 19/9, Márkus 16, Heiszenberger 12/12, Soós 8/6, Tukovits 7, Szegedi 6/6, Papp B. 5/3, Németh M. 3/3, Hencz -.


Óbudai Kaszások – Ceglédi KE 73-86 (29-26, 19-14, 8-19, 17-27)

Óbuda: Vámos 26/15, Rosemond 20/6, Reiter 11/6, Van Der Meer 8/6, Koflanovics 6/6, Jenei 2, Vígh -, Kovács M. -, Bea G. -, Hegedűs O. -, Keresztesi -.

Cegléd: Miller 20/6, Fekete V. N. 17/15, Csákvári 15/3, Tóth Z. 8, Nárai 8, Hegedűs G. 5/3, Berkics M. L. 4, Kovács B. B. 4, Andó L. 3, Piukovics P. M. 2.


Nagy hajrával fordított a Vásárhely

Tóth Tamás, a Vásárhely edzője: Gyengén kezdtük a rangadót, ami az egész első félidőnkön végigkísért. A harmadik negyed elején tíz ponttal lépett meg a jól játszó ellenfelünk, mélyponton voltunk. A záró negyedet extrán indítottuk, és egy végletekig kiélezett végjátékból mi jöttünk ki jobban. Ki szeretném emelni a vásárhelyi utánpótláskorú játékosaink fergeteges szurkolását, óriási erőket mozgósított ez bennünk! Ezekért az élményekért éri meg minden nap keményen dolgozni!

Szendrey Zsombor, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a hazai csapatnak! Úgy gondolom, ami tőlünk kitelt a mai meccsen, azt véghezvittük. Sajnos harmadik mérkőzésünket veszítjük el egy utolsó dobással. Voltak hibáink, nem kevés, főleg a negyedik negyedben megragadtunk és nem volt önbizalmunk az üres helyzeteket eldobni, ez pedig eladott labdákban végződött. A saját dolgunkat technikai hibákkal újra megnehezítettük. Talán ez is lehet oka az egylabdás vereségeinknek.

Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Phoenix KK 86-83 (21-32, 31-22, 12-16, 22-13)

Vásárhely: Kelemen B. 13/9, Varga Z. 13/6, Varga Á. 12/6, Molnár B. 12, Perák 11, Rostás 8, Hargitai 8, Pavlovic 7, Bálint E. 2, Balogh L. -.

Tiszaújváros: J. Martin 31/15, Kovács Z. 11/3, Szilasi 11/3, Kiss B. 9/3, Szabó N. 9/3, Orliczki B. B. 8, Lajsz 4, Molnár B. -, Pöstényi -.


A hét vége Békés-győzelmet hozott

Balog Vilmos, a Békés edzője: Nagyon vártuk már ezt a győzelmet, az elmúlt időszakban több jó meccsünk volt, de a végjátékokban rendre elbuktunk. Most is visszajött a debreceni csapat a második félidőben, de a végjátékban sikerült taktikus játékkal, jó döntésekkel megtartani, sőt növelni az előnyünket. Gratulálok a csapatunknak! Sok sikert kívánok a debreceni fiataloknak!

Kádár Tamás, a DEAC edzője: Jól kezdtük az első negyedet, de az első félidei védekezésünkkel nem lehetünk elégedettek, hisz az ötvenhárom kapott pont az rengeteg. Nem is tudom, mikor kaptunk ennyit egy félidő alatt… Örülök neki, hogy a második félidőben vissza tudtunk jönni a meccsbe, hét pontra felzárkóztunk, de ez rengeteg erőt vett ki a csapatból, így a végén már fejben is és fizikálisan is felőrölt bennünket a Békés.

OMNIA Pub & Food Békés – DEAC U23 90-73 (28-15, 25-21, 11-21, 26-16)

Békés: Koma 37/3, Krisztics 17/6, Balog G. 8, Lógár 8, Osiyemi 6/6, Szabó N. 6, Kertész 5, Vass 3/3, Nógrádi -.

DEAC: Asszú Á. 26/9, Gáspár M. 17/9, Pollák B. 14/3, Opre 6, Várbíró 5/3, Fábián Sz. 4, Tóth G. 1, Nemes D. -, Balázsi -, Neuwirth Bence -, Zsuga T. -.


Újpest-MT – Szolnoki Olajbányász KK U23 79-59 (21-16, 28-19, 12-13, 18-11)

Újpest: Nagy K. A. 17/6, Joó 15/3, dr. Franczva 12, Széphelyi 11/3, Rackley 9, Nagy R. I. 6/3, Surmann P. 4/3, Ipacs 3/3, Balogh A. 2, Pollák Á. -.

Szolnok: Csák B. I. 20/9, Pallai 14, Taiwo 6, Frikker 5/3, Rékasi 4, Kókai 3/3, Gilszki 3/3, Frank Á. 3/3, Arnóth 1, Komlósi -, Orbán B. -.

Az alapszakasz állása

H Csapat M Gy V Dp Kp Kül. Rel.pont
1. Pécsi NKA 13 11 2 1061 901 +160 0,923
2. Újpest-MT 13 10 3 1030 868 +162 0,885
3. Ceglédi KE 13 10 3 1061 912 +149 0,885
4. KTE-Duna Aszfalt II. 13 8 5 1015 950 +65 0,808
5. Concordia Motax KC Pápa 13 8 5 962 904 +58 0,808
6. SMAFC 13 7 6 969 978 9 0,769
7. Óbudai Kaszások 13 7 6 963 982 19 0,769
8. Szolnoki Olajbányász U23 13 6 7 886 918 32 0,731
9. Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 14 6 8 1119 1143 24 0,714
10. DEAC U23 12 5 7 762 878 116 0,708
11. Vásárhelyi Kosársuli 13 5 8 986 1045 59 0,692
12. Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub 13 4 9 964 1023 59 0,654
13. Knipl Kft. Bonyhádi KSE 13 4 9 1013 1073 60 0,654
14. OMNIA Pub & Food Békés 13 4 9 1059 1128 69 0,654
15. EKE Eger KOK 12 2 10 847 994 147 0,583

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés