Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Vereséggel kezdett Léván U18-as fiú válogatottunk

Bulgária magabiztos győzelmet aratott.

Bulgária U18 - Magyarország U18 82-51 (16-9, 20-13, 24-16, 22-13)

FIBA Youth European Challenger
Szlovákia, Léva, Sportova Hala Levice

Bulgária: Jekov -, Gerganov 12, Chitadze 9/3, Kamburov 9/3, Spirov 10. Csere: Gergov 10, Keremdchiev 15/6, Vachev 6, Terzi 3, Dimitrov 4/3, Mihov 3/3, Bachkov 1.

Magyarország: Tóth 4, Dunai 4, Paár 7, Bánfi -, Csuti 13/3. Csere: Vámos -, Ivkovic 2, Kelemen 1, Csendes -, Meszlényi 6, Kalassai 8/6, Várszegi 6/6.

U18-as fiú válogatott ma este elkezdte FIBA Youth European Challenger tornáját a szlovákiai Léván. Első ellenfelünk Bulgária volt a csoportban.

Gerganov sima ziccerére Tóth Barna leosztása után Csuti Kornél válaszolt a palánk alól. Hosszabb kosárcsend következett, miután mindkét oldalon hiba csúszott a befejezésekbe – a bolgárok két büntetővel vették vissza a vezetést a 4. perc közepén (4-2). Csuti gyönyörű horogdobására jött válasz a túloldalról, de Kalassai Martin hármasával mi vezettünk a negyed felénél (6-7). Bulgária gyors akciókat vezetett, melyek végén azonban rendre kihagyta a hármasokat, így Kalassai ziccerével tovább nőtt az előnyünk. A felvonás vége aztán ellenfelünké volt: Keremdchiev például egy jó és egy elrontott büntető, majd a támadópattanó után triplát dobott, ezzel a néhány másodperccel pedig már vezettek is a fehérmezesek (10-9). Keremdchiev könnyű kosara után időt is kért Pethő Ákos a 8. percben, de a negyedből hátralévő időben már csak két bolgár kosár született, 7 pontos hátrányban voltunk (16-9).

A második játékrész is Gerganov duplájával indult, amire a 12. perc elején Paár Márk válaszolt egy szép betörés után (18-11). Gergov kosarát követően Tóth a dudaszó pillanatában dobott be fordulásból, az alapvonal közeléből egy középtávoli tempót, majd az első negyedhez hasonlóan Tóth passzából Csuti volt eredményes, de sajnos nem tudtunk egy jobb sorozatot felépíteni ebből a két kosárból. Gerganov és Gergov újabb pontjait követően, a 15. perc elején újra magához hívatta övéit a magyar szövetségi kapitány (25-15). Tóth fejezett be határozottan egy akciót a palánk alatt, de ha mi kosarat szereztünk, a bolgárok is: Spirovot nem tudtuk fogni ekkor a palánk alatt, 13 pontra nőtt a differencia (30-17). Meszlényi Róbert is betalált, Kalassai pedig második tripláját is értékesítette. A félidő vége Vachevről szólt a bolgároknál, aki 6 pontot szerzett ekkor, így csapata 14 ponttal állt jobban 20 perc játékot követően (36-22).

Hiába szedtünk több pattanót (28-23) és több támadópattanót is (8-6) az első félidőben, 10 eladott labdánk volt, míg a bolgároknak csak 3. A büntetőket sem ellenfelünk (5/13), sem mi (0/6) nem dobtuk jól, a duplákban is jobban teljesítettek nálunk (14/26 – 8/21), és ezt nem tudta kompenzálni az, hogy 1-gyel több hármast értékesítettünk (1/10 – 2/13).

A fordulást követően Paár volt eredményes, de Spirov két kosárral válaszolt. Kamburov és Csuti percei következtek – a bolgár játékos technikai bemutatót tartott, a magyar center viszont triplát dobott, a palánk alatt pedig megállíthatatlan volt, mindketten 7-7 pontot szereztek rövid idő alatt (50-33). Ivkovic Milán első pontjainkat szerezte büntetőből, Várszegi Ádám pedig kintről talált be, de nem tudtunk közelebb kerülni ebben a szakaszban sem – a bolgárok 20 pont fölé növelték a differenciát Gerganov vezetésével. Utóbbi pedig még egy sima ziccert is kihagyott a játékrész végét jelentő dudaszó pillanatában, de így is 22 pont volt ellenfelünk előnye (60-38).

A negyedik negyedben Dunai Zétény Péter dobott szép középtávolit, majd egy szerzett labda után ziccert is, időt kért Bulgária (60-42). Gergov egy nagy zsákolással rendezte a sorokat, ziccert dobott, majd egy gólpasszt is kiosztott Chitadze hármasa előtt – most a magyar együttesnek kellett játékmegszakítást alkalmaznia (67-42). Várszegi második triplájára Keremdchiev válaszolt kintről, majd labdát szerzett, és ziccert dobott – a 34. perc közepén Pethő Ákosnak már a második idejét kellett kikérnie a negyed során (74-45). Paár három büntetőt szórt be a felvonás közepéig, Mihov hármasa azonban kompenzálta ezt, Meszlényi kosara után pedig Dimitrov is a triplavonalon túlról volt eredményes, először nőtt 30 pontra a távolság a 37. perc vége felé (80-50). Dimitrov és Kelemen Ádám váltottak egy-egy büntetőt ezt követően, de sokkal több már nem volt a mérkőzésben – végül Terzi büntetőjével született meg a 82-51-es végeredmény Bulgária javára.

Holnap este 21:00-tól Írország ellen javíthatunk.

Fotó: fiba.basketball
Forrás: hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EGYPAKSIZsarkovhajdúgyerekOmega SMCsippa Recent comment authors
EGYPAKSI
Olvasó

Na mivan sok cucika, most is jöhet a vélemény, megnyerték a tornát! lehet most is okoskodni…..

Omega SM
Olvasó

Sajnos várható volt. Nem a srácok miatt, hanem a stáb miatt. Rosszul összeválogatott karakterek, rém gyenge védekezés (rendszer szinten és egyénileg is), puha edzésmunka. Az U20 teljesítményén látszott, hogy keményen dolgoztak itt meg beszari módon állt hozzá szinte mindenki. És ez nem a játékosok hibája. Írország remélem meg lesz…

Csippa
Olvasó

Jah, hát ez az edző az Alba U20as csapatával, ami sztem bőven a legerősebb volt a mezőnyben, a négy emberes Kormendtol kapott oktató l filmet, nemtom, hova nyomtatják. Nyiregyen is hamar edzocsere lesz sztem….

Zsarkov
Olvasó

Góbi Ricsi, mint válogatott edző…, Istenem, mi jöhet még…, a harmadik edző azt hiszem Honvédos, belőle még lehet valami, csak nem két ilyen “edzőpápa” mellett

hajdúgyerek
Olvasó

Kiegészítve azzal, hogy párosult egy nagyon rossz dobáshatékonysággal (össz.: 42,9%, tripla – 19,2%, 2 pontos 42,9%, büntető – 42,9%). Néztem a meccset és “csodálkoztam”: sebességben, agresszivitásban, hatékonyságban… mindenben felül múltak bennünket. Kijöttek egész pályás letámadásra és “elvesztünk” + lecsapdáztak … Olyan volt, mintha a srácok elfelejtettek volna játszani, pedig láttam őket a junior országos döntőbe és sokan közülük extrát nyújtottak. Vagy ennyivel erősebb a bolgár utánpótlás bajnokság vagy jobb a kiválasztási módszerük a válogatottnál.

Omega SM
Olvasó

Egyetértek veled, azzal kiegészítve, hogy a dobó százalék azért volt rossz mert kemény volt a védekezés és nem tudtak komfortosan dobni, hanem kapkodni kellet. Üdv a nemzetközi porondon! A másik pedig az, hogy nincs irányító a cspataban csak a Csendes és a Meszlényi akik nagyon tehetségesek de még gyengék fizikálisan. A Tóth Barna és a Dunai jó játékosok de pontszerzők nem pedig irányítók. Sokszor az alsó posztos emberek mutogatták, hogy ki hova fusson a figurában…

Csippa
Olvasó

Pfff, nice…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés