Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

Vereséggel búcsúzott a Falco

Egészen közel volt a második idegenbeli győzelem.

Neptunas Klaipeda - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-83 (18-30, 27-10, 23-22, 19-21)

Bajnokok Ligája, D-csoport, 14. forduló
Klaipeda, Svyturio Arena
V.: Maestre (francia), Jevtovics (szerb), Kukelcik (szlovák)

Neptunas: Janavicius 8/3, Masiulis 8, Slavinskas 2, Gailius 21/9, Galdikas 12. Csere: Jogéla 2, Olisevicius 10, Sedekerskis -, Williamson 16, Mažeika 8.

Falco: Hooker 13/6, Curry 17/6, Benke 8, Filipovity 16/6, Lake 6. Csere: Perl 17/6, Washington 3, Bíró 3/3, Krivacsevics -.

A beteg Reddic el sem utazott Litvániába, a bokasérüléséből lábadozó Váradi pedig átöltözött ugyan, de nem lépett pályára a Falco idei utolsó BL-fellépésén.

Látszott, hogy már egyik csapat számára sem volt tétje a mérkőzésnek, felszabadultan játszott, és extrán dobott mindkét együttes az elején. A hetedik percben, 14-17-nél a Neptunas kért először időt. Hiába, az olló csak nagyobbra nyílt, szombathelyi oldalon a könnyű és időnként az extra dobások is beestek, 16-30-nál volt a legnagyobb a különbség. Az első negyedet Jogéla két büntetője zárta (18-30).

Felébredtek a litvánok, és elkezdtek zárkózni. 24-30-nál, másfél perc után időt kért a Falco. Hiába, 11-0-t futottak a hazaiak, és feljöttek egy pontra (29-30). Úgy kellett Bíró hármasa a sárga-feketéknek, mint egy falat kenyér, de 33-33-nál már egál volt. Sőt, a tizenötödik percben már a szenzációs második negyedet produkáló Neptunas vezetett. 38-33-nál újabb magyar időkérés következett, ez sem segített, 23-3-as szériánál volt a Klaipeda (41-33). A félidőre sikerült visszajönni a meccsbe, 45-40-nel fordultak a csapatok.

Hooker 2+1-es akcióját követően Lake kiegyenlített (45-45). Megrázták magukat a litvánok, előbb 55-46-ra, majd 63-54-re is elléptek. Aztán Filipovity rákapcsolt, kevesebb, mint két perc volt hátra a harmadik felvonásból, amikor 63-60-nál időt kért a Neptunas. A negyedik negyed 68-62-ről indult.

Folytatódott a hullámzás. 5-0-val feljött egyre a Falco, Perl ziccerével fordult is a kocka, három perc után, 68-69-nél időt kért a Neptunas. Becsületből hajtott mindkét együttes a győzelemért. Fej-fej mellett haladtak a felek, a hajrára visszavették a vezetést a hazaiak, akik a végén biztos kézzel büntetőztek, így bár közel volt az újabb idegenbeli bravúrhoz a magyar bajnok, emelt fővel, de vereséggel fejezte be nemzetközi szereplését a 2019/20-as évadban.

Ettől függetlenül le a kalappal a szombathelyiek előtt, akik a selejtezőkkel együtt összesen kilenc győzelmet szállítottak Magyarországnak a BL-ben, és újonc létükre majdnem 50 %-os mutatóval zárták a csoportkört.

fotó: fiba.com

HIRDETÉS

43 hozzászólás

43
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
30 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
wileyapafibenimakelovenotwar69derrylred-black01 Recent comment authors
red-black01
Olvasó

Két dolgot szeretnék mondani, az első a Falco-nak szól: gratulálok a BL-ben nyújtott teljesítményért! A másodikat lehet pont tőlem körmendi érzelműtől nem várnátok, de úgy érzem valaki nagyon túltol már egy témát. Tehát a második dolgot elsősorban Rouge-nak szánom: Rouge! Tényleg sokáig megálltam, mert jórészt csak mosolyogtam a közpénzes őrületeden, aztán egy picit bosszankodtam is rajta, csak úgy az általános igazságérzet miatt. Szerinted az egyik közpénz szivattyú, szerinted a másik nem. Szólok előre nem azon van a hangsúly hogy közpénz-szivattyú-e vagy sem, hanem azon hogy az egyik az, a másik meg nem. Alapkérdés: Ki miből ad, ki miből kap, kinek… Olvass tovább »

JR.Benitez
Olvasó

Én alapjában véve birom Rouget. Szereti a kosárlabdát, a csapatát. Nem buta ember az tisztán látszik. Általában el tudok vele diskurálni. Ami nála szerintem, mondom szerintem gond: Néha lecsúszik a sisak és akkor olyanokat képes kreálni amivel saját magát égeti. Magyarul valóban túltolja. De mivel ide szerintem az emberek nagy része szórakozni beszélgetni jár, és ő lehet igy kapcsolódik ki, nagyon megszólni sem lehet érte. Engem az Olaj75 vagy Sárgapárna keserít el. Szörnyű hogy ilyen emberek élnek kis hazánkban. Végére hagytam ami nekem felfoghatatlan. Tényleg azt hiszi egy drukker hogy az ő csapata szurkolótábora az isten, a gyűlölt ellenfélnél meg… Olvass tovább »

makelovenotwar69
Olvasó

Sajnos tényleg ilyenek vagyunk…
Általános lett, hogy valakit gyűlölni kell, és mindenhez ennek alapján állnak hozzá a (többnyire) megvezetett emberek.

Zsarkov
Olvasó

Összességében helytállt a Falco…, sok dolog kiderült, pl. Zolika nemzetközi szinten is megállta a helyét, folyamatosan játszott magas színvonalon, képes meccseket is eldönteni…, Filipovity még nem képes egyenletes teljesítményre, de többször hozott extrát, “berobbant” a mezőnybe, van benne potenciál…., és hát Szilárdról is kiderült, hogy a “legmagasabb” szinten súlytalan, középszerű…

derryl
Olvasó

Szerintem meg éppen Márkó volt az, aki szinte berobbant a porondra, az elvárt fölött teljesített bőven! Perlel együtt valóban, szinte a hátukon vitték a csapatot, amiért grat nekik!

Master1
Olvasó

Az egész sorozatot nézve a selejtezőkkel együtt, jár a dicséret a csapatnak. Viszont szerintem jogosan van egy kis hiányérzet a legtöbb szurkolóban, mert 4 vesztes mérkőzésen is 1-1 labdára voltunk a győzelemtől. Na sebaj első évben egy ilyen erősségű csoportban az 5. helyezés is kiemelkedő, megelőzve egy Brinidisit/PAOK-ot. A keret kapcsán több kérdés is felvetődik bennem. A legfontosabb az, hogy Reddic ezután milyen mentalitással fog pályára lépni a bajnokságban. Elég szép számokat hozott a BL-ben és nem lennék meglepődve ha már most lenne egy komolyabb csapattól ajánlata. Mint láttuk Washington teljesen alkalmatlan a pótlására és Lake sem az a minőség… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

A vezetőedzőnek át kell értékelnie megálmodott “szerelmeinek” teljesítményét.
Talán még időben van…
A teljes keretet használnia kell!

Master1
Olvasó

Ha már Washingtont megemlítettem. Számomra teljesen érthetetlen, hogy marad egész szezonban a csapatnál. Ha nem csak az 5 pontos/5,5VAL-os BL átlagát nézzük, ahol mind védekezésben mind támadásban borzasztóan teljesített 2-3 mérkőzés kivételével, hanem azt is hogy a magyar bajnokságban is ugyanolyan ötlettelen és esetleges játékra képes mindössze, akkor jogosan merül fel rengeteg szurkolónál, hogy miért is van ő itt. Sokan azt mondták róla, hogy okéoké nem tud semmit támadásban de jól védekezik. Ez egyáltalán nem igaz. El tudja váltani a kettő-kettőket viszont ezután egy-egyben bárki megveri. Illetve rengeteg kosarat kaptunk abból, hogy nem jól segített védekezésben vagy túlsegített. A legnagyobb… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

Hogy Washington miért van a csapatnál…Okorn az illetékes….Csak fel kéne tenni azt a szemüveget vagy betenni a kontaktlencsét? Mert a bajnokiakat is mostanság rosszul meccseli…

Rouge
Olvasó

Ez már megint cumi,
nem ezért a szarért
kaptok annyi közpénzt,
ennél még K. Lili is jobban teljesít a pénzünkből.

Leszopatták persze őt is…
de mégsem ennyiszer.

comment image

2lee14
Olvasó

Azért van különbség hogyha valaki a Bl be kap ki vagy a bajnokságban cumizik. Szerintem.

Hmafino1
Olvasó

Na már csak a közpénzkirály esszéíró hiányzott!

JR.Benitez
Olvasó

Pont háromszor annyi meccset nyertünk a csoportkörben mint az Olaj…..

pbask
Vendég
pbask

Hm… Ki rabolja le a Körmendtől Price után Kellert is? ?

ldd
Olvasó

Honnan tudod hányszor?
Te tartottad a gyergyát?
Tehetnél fel egypár képet…
De szerintem ez e győriek baja…

Leklibajsza
Olvasó

Jajj Rúzs, jaaaaaj…

Szerintem gázabb, hogy felnőttfilmet csináltok a magyar bajnokságból.Nem erre kapjátok azt a mérhetetlen sok közpénzt.

Egyébként hiányoltam az elmúlt két hétben a sírásodat.
Most nem tett tönkre titeket senki?
Mikor jön a 13.légiós?

Ev.Ok.
Olvasó

rúzsos rúzsos te is csak ezért jársz ide…

Marillion
Olvasó

Mostanság éppen nem a szolnokiak az illetékesek osztani az észt!

derryl
Olvasó

Mesélj légyszi ki most az ügyeletes okostojás?!

wiley
Olvasó

Ricsikerúzs! Majd gyűjtünk nektek 7. légiósra is… Csak ne sííírj!!! ??

Hmafino1
Olvasó

Az egész Bl menetelést nézve szép volt fiúk! Azért itt volt néhány okos aki 0-14-et jósolt!Ahhoz képest….

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Neptunasnak! A Falconak is voltak remek periódusai, kár, hogy volta második negyedben egy komoly hullámvölgy. A második félidő sokkal kiegyenlítettebb volt. A végén megvolt minden esély a győzelemre, de sorra rossz döntéseket hozott a csapat, így végül vereség lett. Ezt higgadtan, okosan játszva lehetett volna hozni. Ami jó, hogy sérülés nélkül sikerült megúszni ezt a meccset és idegenben is volt esély egy komoly csapat ellen. Remélem szombatig sikerül felkészülni, pihenni és minden energiát mozgósítva feledtetni a múlt hétvégi fiaskót.

Vince.Carter15
Olvasó

Ez is megvolt szokás szerint kikaptunk. Okornnak el kellene gondolkozni a távozáson. Kellert jó lenne idehozni teljes lenne a válogatott csak könnyebb lenne a sracoknak egyutt készulnének. Hagy Honvédozzanak csakk!

Leklibajsza
Olvasó

Ricsi pls…

Marillion
Olvasó

Böszmeség….

JR.Benitez
Olvasó

Beni és Juv hiányában ez bőven vállalható , sőt szerintem szép eredmény. Nyertünk 6 meccset amire senki még csak álmában sem gondolt előtte. Köszönjük srácok!

gyógyegér
Vendég
gyógyegér

Megint szégyenkeznem kell. Négy nap alatt kettő cumi. Az újonc után a rémgyenge litván csapat is simán átgázolt a falcón. Én szégyellem magam, de menni kell tovább.

Hmafino1
Olvasó

A neved méltó hozzád!!

2lee14
Olvasó

A neved hűen tükrözi micsoda ember lehetsz. Taps taps.

Marillion
Olvasó

gyógypatkány….

Ju1
Olvasó

Azt gondolom Beni és Reddic hiányában ez egy elfogadható vereség!Nem baj! Büszkék lehetünk rengeteg meglepetés győzelemmel a hátunk mögött. Jövőre folyt köv… (remélem)

Hmafino1
Olvasó

Azért itthon órákat gyakorolni a büntetőket!

2lee14
Olvasó

Hát igen…..

Marillion
Olvasó

+…. és Washington mit keres még itt? Nem volt Reddic itt volt a lehetőség…támadásban és védekezésben is légióstól /Okorn szavait idézve/ ez nagy rakás szar…

2lee14
Olvasó

Sajnálom mert nyerhető lett volna.A második negyed rendesen betehette a kaput. Volt pár érdekes fújás vagy éppen pont a síp maradt néma. De nem baj, ennek így kellett történnie. Szép menetelés volt ez, büszkék vagyunk rátok. Innentől marad a bajnokság és az MK. Legyen ez egy újabb sikeres szezon. Előre tovább az úton, hétvégén Alba, húzzuk be. Utána kis pihi, kinek több kinek kevesebb, és újult erővel folyt köv márciusban! Hajrá Falcooo!!!

pbask
Vendég
pbask

Kikaptunk még is azt mondom sokkal jobban fújtak,mint a 3 lófasz múlt hétről,mikor nyertünk.
Kicsit másképp játszottunk,mint vasárnap…
Reddicnek meg most jut eszébe,megakarja műttetni kezét.
Nice job.

JR.Benitez
Olvasó

Vége a BL kalandnak. Természetesen csak véletlen hogy pont most….

pbask
Vendég
pbask

Ezt mondom én is…

Redbid
Olvasó

Esetleg máris van egy jó ajánlata??
Láttunk már ilyet!

Marillion
Olvasó

Ha menni akar had menjen…viheti Washingtont is…..

2lee14
Olvasó

Valamiről lemaradtam?

Bozic
Olvasó

Ha tenyleg megmutteti es 5-6 het, akkor nem gaz a szitu. Aprilisra top lesz ismet.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés