Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Vereség Szlovákiától

Nem sikerült jól az Olimpiai Reménységek Versenyén a bemutatkozás Váradi Attila csapatának.

Magyarország - Szlovákia 62-73 (22-27, 16-16, 12-13, 12-17)

Olimpiai Reménységek Versenye, U16-os fiú felkészülési torna, 1. nap
Székesfehérvár

Magyarország: Kiss 12/3, Sipos 6, Ivkovics 13, Vámos 6, Hiezl 7. Csere: Tiborcz -, Kalassai 3, Horváth 5/3, Tóth 10/3, Czermann -.

Szlovákia: Koller 3/3, Novák 5/3, Hronsky 17/3, Halász -, Szabó 13. Csere: Körös 3, Istok - , Randuska 11/9, Bily -, T.Malovec 3, M.Malovec 10, Boros 8/6.

A magyar fiúk is Szlovákiával kezdtek, ahogyan a lányok, és az első negyed első felében még a mieink akarata érvényesült. Ezt követően azonban több labdát is eladtunk, aminek a vége rendszerint könnyű szlovák kosár lett – a vendégek 5 ponttal vezettek 10 perc játékot követően. A második negyed első felében tartotta 6-8 pont közötti előnyét a szlovák válogatott. A félidő végén a mieink többször is visszajöttek egyetlen pontra, ám a nagyszünetre visszaállt az első negyed után meglévő különbség (38-43) – írja az MKOSZ honlapja.

A fordulás után egy 8-0-val kezdett Szlovákia, így 13 pontra nőtt északi szomszédaink előnye (38-51). A szlovákok tartották is ezt a differenciát egészen a negyed végéig, amikor Hiezl Bálint pontjaival közelebb lopóztunk (50-56). A záró felvonást is jó védekezésekkel kezdtük, és többször is volt esélyünk arra, hogy akár egyenlítsünk, akár minimálisra csökkentsük a hátrányunkat. A szlovákoknak azonban mindig volt válaszuk, amikor mi a kosárba találtunk, a végjáték pedig már nem lett igazán szoros – végül 11 pontos vereséget szenvedett Váradi Attila csapata (62-73).

Edzői értékelés:

Váradi Attila szövetségi kapitány: Sok dologban kell még fejlődnünk, hogy felvegyük a versenyt divíziónk csapataival, de a legfőbb, hogy egyéni védekezésben kell előrelépni, mert csak ez után tudunk beszélni csapat védekezésről, ami a kosárlabdázás alapja.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés