Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Veljko Budimirnek nyolc éve már sikerült a csoda

A Szolnok 2011-es bajnokcsapatának példáját követné a Pécs.:

:

Nem akármilyen tettet hajtott végre a Pécsi VSK-Veolia, amely 0-2-es állásról állt fel a férfi elődöntőben az Egis Körmend ellen. A párharc szerda este, a vasi kisvárosban dől el, nagyjából nyolc óra tájban már tudni fogjuk, ki lesz a Falco ellenfele a fináléban.

Na, de ne szaladjunk annyira előre. Elképesztő, de nem példa nélküli, amilyen sorozatot a baranyaiak bemutattak. Olyan számtalanszor előfordult már, hogy egy párharc 3-2-vel ért véget, legyen szó akár negyeddöntőről, elődöntőről, vagy döntőről, az azonban, hogy az egyik fél 0-2-ről álljon fel, és egyenlítsen (pláne fordítson), ritka, mint a fehér holló.

Persze e sorokat olvasva is akadhat olyan játékos a PVSK jelenlegi keretéből, aki csak legyint. És hogy ki az?

Az egyik legérdekesebb, legizgalmasabb, fordulatokkal teli döntőt a 2010/2011-es szezonban rendezték, amikor is a többek között Obie Trotterrel, Horváth Ákossal, Ivory Clarkkal, Fodor Mártonnal, Báder Mártonnal, Trepák Zoltánnal, Grebenár Péterrel, és most tessék figyelni: Veljko Budimirrel felálló Szolnoki Olaj KK úgy ért fel a csúcsra, hogy finoman fogalmazva is pengeélen táncolt.

Történt ugyanis, hogy a többek között Hanga Ádámot, Damian Hollist, Simon Balázst, Jonathan Jonest, Keller Ákost, Bódi Ferencet, Hendlein Rolandot és Madár Andrást is foglalkoztató Albacomp azonnal nyerni tudott a Tiszaligetben, elvéve ezzel a piros-feketék pályaelőnyét. Ezt követően – majdnem hasonló arányban – a Gáz utcában is a Fejér megyeiek örülhettek, így már 2-0-ra vezetett Braniszlav Dzunics együttese. Ám a Szolnok nem adta fel, és végül kiénekelte a sajtot egyik legnagyobb riválisának a szájából.

A fehérváriak persze a mai napig vitatják a negyedik mérkőzés utolsó jelenetét, amikor is Hanga feltette ziccerben a labdát, a többit pedig láthatják a belinkelt videónkon is…

Íme emlékeztetőül:

1. mérkőzés: 2011. május 7.: Szolnoki Olaj – Albacomp 69 – 87
2. mérkőzés: 2011. május 10.: Albacomp – Szolnoki Olaj 88 – 67
3. mérkőzés: 2011. május 13.: Szolnoki Olaj – Albacomp 76 – 66
4. mérkőzés: 2011. május 16.: Albacomp – Szolnoki Olaj 76 – 77

5. mérkőzés: 2011. május 18.: Szolnoki Olaj – Albacomp 80 – 72

Érdekes, de Körmenden eddig nem volt jó ómen az alapszakasz-győzelem, a vasi piros-feketék még soha nem lettek bajnokok pályaelőnyről. Erről itt írtunk egy terjedelmes múltidéző cikket.

 

[totalpoll id=”19524″]

 

fotó: pvsk.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Hát…
Megmondom őszíntén ez elkerülte a figyelmemet …
Akkor Pécsett már 2 bajnok pattogtat …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés