Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végletekig kiélezett meccset nyert a DEAC

Többször is a Kecskemétnél volt az előny, a végjáték azonban a hazaiaknak jött össze jobban.

DEAC - KTE-Duna Aszfalt 89-86 (28-19, 18-27, 20-22, 23-18)

Bajnokság, 15. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Győrffy P. A., Farkas G., dr. Mészáros B. (Valovics I.)

DEAC: Dugat 13/3, Manigat 17/15, Borisov 21/3, Ivosev 18/6, Bognár 14/3. Csere: Polyák 6/3, Kósa -, Omenaka -, Velkey -.

KTE: Dimics 7/3, Wittmann 14/12, Green 7, Dramicsanin 18/12, Karahodzsics 11/3. Csere: Molnár M. 11, Djeraszimovics 15/6, Mészáros 3/3.

Vasárnap este zárult a férfi élvonalbeli bajnokság 15. fordulója. A kilencedik helyen álló DEAC fogadta a nyolcadik Kecskemétet, így közvetlen riválisok csatáját láthatták az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba kilátogatók. Legutóbb a második fordulóban találkoztak egymással a felek, és bár a félidőben még a DEAC vezetett, végül 14 pontos győzelmet arattak a hírös városiak. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy Berényi Sándor vezetőedző, Daniel Amigo játékára nem számíthatott sérülés miatt.

Triplaváltással indult a találkozó, előbb Dramicsanin, majd Ivosev talált be. Jobban kapta el a ritmust a DEAC, négy perc elteltével Dugat közelije már 13-5-ös vezetést jelentett számára. Ezután Borisov percei következtek, aki sem a büntetővonalról, sem mezőnyből nem tudott hibázni. Szépen lassan megléptek a hazaiak, Manigat triplája után már 23-10 állt az eredményjelzőn. Könnyen meg is maradhatott volna a tíz pont feletti differencia a negyed végére, de Polyák távolijára még Dimics időben válaszolt (28-19).

A második negyed elején gyorsan megrázta magát a KTE, és egy 11-0-s rohanással megfordította a találkozó állását. Ebben nagy szerepe volt Dramicsaninnak, aki két hármast is vállalt. Ezután egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, felváltva vezettek a felek. A 20. percben Mészáros hármasa után úgy nézett ki, hogy előnnyel vonulhat majd a nagyszünetre a Forray-legénység, ám Manigat elsüllyesztette második trojkáját. Erre még Djeraszimovics válaszolt büntetőkből, így egállal zárult az első félidő (46-46).

Kecskeméti pontok nyitották a harmadik etapot, de Bognár büntetőivel egyenlített újfent a Debrecen. Az előző tíz perc koreográfiája szerint alakult a játék abból a szempontból, hogy egyik csapatnak sem sikerült leráznia a másikat. A 28. percben aztán 58-62 után Molnár közelijével növelték előnyüket a vendégek, majd már kilenc ponttal is vezettek, amikor Wittmann dobott egy triplát. Időben kapcsolt még a DEAC, egy 7-0-s rohanást zárt le Dugat hármasa a dudaszó előtt (66-68).

Tartotta előnyét a záró játékrész elején a kecskeméti együttes, Dramicsanin duplája után 72-78-at mutatott az eredményjelző a 34. percben. Hazai szempontból Manigat rázta meg magát a legjobbkor, gyors nyolc pontjával visszavette a vezetést a csapatának. Izgalmas végjáték következett, egy perccel a vége előtt 85-84-re a DEAC-nál volt az előny. Hat másodperc volt hátra, Ivosevet faultolták a vendégek, aki kettőből kettőt értékesített a büntetővonalról. Wittmann kettőt bedobott, de ez ismét csak egyre hozta fel a KTE-t három másodperccel a vége előtt. Borisov duplája még belefért az időbe, így végül hárommal nyert a DEAC (89-86).

Kiemelt kép: Réti Attila

 

 

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
andrásderrylfalco2008kinemugralvaino Recent comment authors
kinemugral
Olvasó

Ez a bajnokság meg van bundázva!!!!!
Legalábbis a bírók terén

vaino
Olvasó

Szép volt fiúk, Hajrá DEAC! 🙂

Nagy örömmel olvasom, hogy egyre több az ellendrukker – ez a csapatot dicséri, csak így tovább! 😀

Az különösen szórakoztató, hogy olyan csapatok szurkolói “bíróznak”, akiknél évek óta hozzák fel az erősen megborított hazai pályát az aktuális ellenfelek, és a semleges szurkolók is…
Ha vennétek a fáradtságot, és holnap megnéznétek a mérkőzést, nem gondolom, hogy minket segítettek a játékvezetők. Ha hibáztak is, összességében abból sem mi jöttünk ki ebből jobban.

A kezdő légiós centerünk nélkül játszottunk, Bognár Kristóf nagyon jól teljesített. Bravó Vimpi, csak így tovább!!! 🙂

falco2008
Vendég
falco2008

Szombathely veletek! Hajrá!

german
Olvasó

A három spori azt sem tudta, hogy milyen sportág meccsét vezette. Elvtelenül, össze vissza, de leginkább a Kecskemét ellen fújtak.
Esélye sem lett volna a Deacnak ezt a meccset megnyerni ha nem ekkora hátszélben játszik. Eddig hazai pályán meggyőzőek voltak, most már úgy látszik segítség nélkül otthon sem megy.

red-black01
Olvasó

Nem akarom már megint a bb1-et piszkálni, de aki nem látta a meccset, vagy nem követte figyelemmel a fullcourtot, az szinte a lényegről nem értesül. Azért hogy 1-2 perccel előbb megjelenjen a tudósítás, a végét igen nagyvonalúan kezelte a cikk írója, Tóth Dávid. 85-84-nél a Kecskemét támadhatott gyakorlatilag a győzelemért, de Ivosev kisodorta Karahodzic kezéből a labdát, majd 6 mp-el a vége előtt ő faultolta Ivosevet (a faulton lehet vitatkozni, előtte egypár ilyent nem fújtak be). Ezután időkérés, jött a Kecsó. Először sima fault Bognártól (volt még benn), majd a bírók megtették azt a szívességet, hogy 3 mp-el a vége… Olvass tovább »

derryl
Olvasó

Játszatok ti is sárga-feketében!

J.R.Benitez
Olvasó

Gratula Debrecenbe! 6 emberrel játszottak gyakorlatilag az meg nem egyszerű ám…. FALCO!!!

redmiller
Olvasó

Remélem Győrffyt a mai ténykedése után nem erőltetik és elküldik egy kicsit “pihenni”! Ráférne…

Kováts Imre
Olvasó

A végjátékban a Kecskemét két támadást is elpénecolt, gyávák voltak, a betörés helyett a kockázatosabb távoli dobással kísérletezek.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Hihetetlen, hogy ezt a szürke, karakter nélküli Debrecent csak mi tudtuk eddig megverni idegenben ebben a szezonban!
Kezd bravúr kategóriának számítani az ottani győzelmünk,pedig akkor még le mertem fogadni, hogy amolyan kötelező szerűség volt…

Vadkakas
Olvasó

Kicsit szerényebben, ha lehet. Köszi.

Tamás
Olvasó

Szabolcs! Szürke Debrecen? Otthon? Te miről beszélsz? Igen, idegenben eddig nemhogy szürkék, feketek vagyunk, na de otthon…?Ezt te sem gondolod komolyan…Mintha a Bereny győzelme teljesen papírforma lett volna:) ha egy szolnoki, albás, körmendi vagy szombathelyi mondja, azt mondom lehet benne valami, de olyan valakitől, akinek a csapata most veletlenül fut egy jó szezont es mar átbillen a ló túloldalára??Nagyobb alazatot kérnek tisztelettel?

J.R.Benitez
Olvasó

Még nem futott jó szezont. Alapszakasz fele÷ középszakasz+ play off. Ez még hátra van. Majd júniusban legyen arc…..

Sterling
Olvasó

Üdv a fórumozóknak !
Ne haragudj, hogy szóvá teszem de pont egy jászberényi titulál “szürkének” meg “karakter nélkülinek” egy csapatot ? No offense, de az idei garnitúrátokat leszámítva melyik évben nem lenne helytálló ez a két megállapítás a jászberényi csapatra ? Való igaz, hogy még keresi az identitását egy kicsit a csapat de kicsit túlzásnak érzem ezeket a jelzőket.

Sterling
Olvasó

Üdv a fórumozóknak !
Meglehetősen mulatságos mikor egy jászberényi kosárlabdabarát (no offense kedves berényiek) titulál “szürkének” meg “karakter nélkülinek” egy csapatot. Tisztelettel megkérdezném, hogy az idei garnitúrát leszámítva ugyan mikor volt Jászberényben olyan csapat amire nem voltak hatványozottan igazak a fenti jelzők ?
Tény, hogy a csapat keresi még egy kicsit az identitását de elég unfair-nek érzem ezt a kommentet.
Hajrá DEAC !

kinemugral
Olvasó

playoffban legyen nagy a pofád te berényi senki!

andrás
Olvasó

A szürke, karakter nélküli csapatot többféleképpen lehet érteni, a szezon elejétől eltérően már 2-3-4 játékos is elő tud lépni egy 15 pontal Boris mellé, ez estéről estére változik, valóban nehéz így egy csapatnak megérkeznie, hogy nem tudják, kire készüljenek fel előre. Ez nem feltétlen rossz jelző, bár a kiismerhetetlen talán jobb lenne 🙂

A berény meg sokkal jobb csapat szerintem még annál is, amit a tabella mutat, én egy kupadöntőn sem lennék meglepődve.

Gulyás Csabit üdvözlöm Debrecenből, jó munkát végzett.

Horváth András

Ktopi
Olvasó

Grat Debrecenbe! Ügyesen kihasználták, hogy egy ilyen szoros meccsen 16 büntetővel többet dobhattak. Hajra Kecskemet!

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Debrecennek!
A három szürkének, főleg Győrffynek meg köszönöm, hogy 200 km utaztunk, hogy elcsesszék a szórakozásunk! Az hogy ellenünk befúják elfogadom, (kivéve a végén…), de hogy a javunkra a második félidőben szinte semmit! Bognár sokáig büntetlenül üthette Kemalt… Második félidőben azért nem kell ilyen hazafújás! Gyorffy, remélem lesül a képedről a bőr!
Mi is hibáztunk, de hogy esélyt se adnak….
Jó csapat a Debrecen! Megérdemlik, hogy kupában vannak, mi meg, hogy nem! Viszont ma azért nem Győrffyről kellett volna, hogy szóljon!

HeroKrisz
Olvasó

Mikor Wittmann 3 büntetőt dobhatot, Manigat meg kalimpált hogy a közönségtől füttykoncertet produkáljon… nagyon tisztességes, sportszerű volt:)))))))))) persze, ezt megnyerhettük volna ha picivel kevesebb hibát vétünk… de az eredmény beszél, úgyhogy gratula a Debrecennek!

Paks II
Olvasó

Györffy már múlt héten se tudta mit csinál,látom ma sem

Fishbed13
Olvasó

Én “csak” Fullcourton követtem a mérkőzést, de a 3. negyed után elképesztő volt a faultok közötti különbség …

HeroKrisz
Olvasó

A meccs végén mikor Wittmann 3 büntetőt dobott, Manigat meg hergelte a nézőket egy füttykoncertre… minden volt, csak nem sportszerű. Persze az eredmény beszél, úgyhogy gratula a DEAC-nak

andrás
Olvasó

Le a kalappal azok előtt, akik idegenben is elutaznak a csapatuk meccsére. A Kecsó nekünk egy mumus, ez az egylabdás meccs volt a legjobb forgatókönyv a Deac számára, amit előzetesen elképzeltem. (Egyébként is jobb csapatnak tartom a Kecskemétet annál, amit a tabella mutat jelenleg) Abban is biztos voltam, hogy Wittman félidei 3 pontja lesz vagy 17 🙂 nagy vezér. Valóban jobb fault-aránnyal mentünk neki az utolsó 3 percnek, a bíráskodás szerintem nem volt egyoldalú, a technikait a végén felesleges volt befújni csak azért, mert a támadó elesett, nem volt szép, de abszolút labdára irányult a fault, nem is értettem. Ahogy… Olvass tovább »

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés