Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve verte a Kaposvár az Oroszlányt

Nem bírták el a vendégek Dimitrijevics, Barnjak és Carev hiányát.

Kometa Kaposvári KK - MVM-OSE Lions 78-68 (23-11, 17-23, 17-20, 21-14)

Bajnokság, 17. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Kapitány Gellért, Földesi Ádám (Téczely Tamás)

Kaposvár: Borwn 14/6, Aris 18/12, Halmai 9/9, Gabric 15/6, Hughes 9. Cserék: Puska 3/3, Hendlein 4, Parsons 6.

Oroszlány: Ruják 9/3, Illés 24/18, Szabadfi -, Calloway 18/9, Krestinin 8. Csere: Mucza 5/3, Dorogi -, Henry 4.

Halmai triplával vette kezdetét a találkozó, Petersen, Hughes 2-2, Halami újabb 3 pontjával 10-0-ás villámrajtot vett Ivan Rudez csapata, természetesen Simon Petrov időt kért, Illés triplájával meg is szerezte első pontjait a mérkőzésen a vendég gárda. Gabric kosarára Calloway válaszolt egy hármassal, Gabric azonban egyből visszadobta azt, Ruják betörésével zárkózott a Lions (15-8). Brown dobott be két büntetőt, Calloway csak egyet, ahogy Hughes is, Brown betörésével érte el a 20 pontot a Kaposvár. A nemrégiben születésnapját ünneplő Heindlein is feliratkozott az eredményjelzőre, Mucza és Krestinin is otthagyott 1-1 pontot a vonalon, a negyedet Parson egy bedobott büntetője zárta. 23-11

A második negyed Illés hármasával kezdődött, majd dobott még egyet, apró szépséghiba, hogy Aris is elsüllyesztett egyet a kettő között. Hughes egy büntetőt dobott be, amivel kereken 10 volt közte, Calloway tört be szépen két pontért (27-19). Aris keze nem hűlt ki kintről, Illés gólpasszát Krestinin váltotta két pontra, ráadásul oda is ütöttek neki és a plusz egyet is mellé tette a center. Hughes megint 50%-kal dolgozott büntetőből, Halmai pedig a harmadik hármaskísérletét is pontokra váltotta (34-22). Illés újra villant távolról, majd még egyet, közben Hughes megint csak egy büntetőt dobott be. Hosszú kosárcsend után Calloway révén 5-re zárkózott az OSE, Puska azonban a túloldalon triplával válaszolt. Calloway és Ruják tett be 2-2 pontot a közösbe, a félidőt Hendlein kosara zárta, így a Kaposvár hat pontos előnnyel mehetett szünetre. 40-34

Krestinin verte meg szépen Hughest, Gabric középtávolról célzott tökéletesen, egymás után kétszer is. Calloway újabb triplát szórt be, Hughes dolgozott tökéletesen a palánk alatt. Illés és Calloway hármasaival hirtelen már csak egy pont volt a differencia a két gárda között, a kaposvári időkérés azonban rendet tett a hazai fejekben és egy duplával levegőhöz jutott a somogyi együttes (48-45). Mucza és Brown váltott triplát, majd ismét a hazaiak hátvédje villant, ezúttal egy betöréssel. Illés két tempóval megint felhozta a Lionst egy pontra, sőt Calloway révén át is vette egy pillanatra az OSE a vezetést, Gabric azonban gyorsan újra vezetéshez juttatta a Kaposvárt és 2+1-e lezárta a harmadik negyedet. 57-54

A záróetapot Aris középtávoli dobása indította, Parsons betörése és +1-e után már 8 volt közte. Az újszerzemény egy pontot a vonalon hagyott, Ruják triplájával igyekezett zárkózni az Oroszlány. Aris és Krestinin váltott kosarat, Gabric hármasával és Hughes büntetőjével azonban már 10 ponttal ellépett a hazai csapat. Megint Illés segített csapata segítségére, Parsons azonban zsákolt, Aris betörése után pedig már megnyugtató 12 pontos előnyt építettek ki a somogyiak, kevesebb mint 3 és fél perccel a vége előtt. Henry révén még megpróbált egy utolsó rohamot indítani az OSE, de Aris triplája lezárta a lényegi kérdéseket. A Kaposvár három vereség után győzött újra, az OSE sorozatban negyedszer kapott ki. 78-68

21 hozzászólás

21
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Cibuláre BucimbungalujoAluluAllenIversonMike21 Recent comment authors
Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez, mindenki kitett magáért; csapat, szurkolók egyaránt! Igaz, hiányos volt az OSE, bár mi sem voltunk teljesek. Külön gratulálok Halmainak és a túloldalon Illésnek! Az új emberünk a kezdeti zavar után nagyon is bíztató, jó fogás! Nagyot küzdöttünk, de ez a Zete ellen még kevés lesz.
Nagy élmény volt oroszlányi barátainkkal ismét együtt hangolódni, élvezni a hazai itókákat, Norbi finom bográcsos húsos káposztáját, Guba legendás lángosát! A hangulat már meccs előtt a tetőfokára hágott, amit a vendégszektorban tovább tupíroztak hihetetlen szurkolásukkal! Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek és tovább öregbíthettük történelmi barátságunkat! HAJRÁ KKKK/OSE!!!

Alulu
Olvasó

Persons védekezésbe sokat segíthet,igy talán ezzel a birka edzővel is meglehet az A csoportban maradás. A ZTE mecs után okosabbak leszünk.

HajraKapos
Olvasó

Valahogy most azt érzem, hogy a ZTE-t elkapjuk itthon. Nem a mai játék alapján, csak úgy. Bár azért sok pénzt nem tennék rá. 🙂

lujo
Olvasó

Egyébként hol játszátok a bajnokikat,
az új csarnokban, vagy a régiben?

Rubik75
Olvasó

Szerencsére a régiben

lujo
Olvasó

Köszi

AllenIverson
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez,nagyon fontos diadalt arattunk.Külön köszönet az OSE szurkolóknak ,hogy az időjárás ellenére is elkísérték szeretett csapatukat és ismét hatalmas hangulatot csináltak a vendég szektorba.Remélem mindenki épségbe hazaért.
Persons szerintem jó lesz,védekezése már most a helyén volt.
Mikeal jobban összszoknak és nem hiszem hogy gondjaink lesznek a palánk alatti dominanciával (csak attól félek későn érkezett)
Sajnos a tegnapi nap eredményie nem alakultak számunkra jól, a 8-hoz nem kerültünk közelebb
A sorsunk leginkább már nem a ki kezünkbe van,de azért kÜzdeni kell és nem szabad feladni amíg megvan a matematikai esélyünk a 8-ra.
Hajrá KKKK ,hajrá OSE

Mike21
Olvasó

Köszönöm!
“Ez a hely, ez a perc, ez a pillanat
Végtelen mámor, nyugalom
Hol a nap, meg a hold, ha ringanak
Feledem, hol van a tudatom
Ez a kincs, ami nincs, a mindenem
Rabul ejtve szállok, körözök
Ha belefér, maradok ez a nincstelen
Ember az Óriások között”
https://youtu.be/KfVBYBbNVqk

comment image

KKKfanta
Olvasó

Továbbra is azt mondom h gyenge a védekezés. Annyira behúzódunk rásegíteni h sorra maradnak ott a kinti emberek! Az első tökéletes védekezést idén most a 34. Percben láttam. (4. Negyed 3:20) úgy kellene mindig.
Az új gyerek jó lesz ez látszik. Viszont jelen pillanatban a szerkezetünk 4 db irányító, 4 db 4-es poszt 2 bedobó és 1 igazi center! Ezt annyira nem értem. De mindegy is.
Jah s a büntetőket BE KELL DOBNI!!!!
Továbbra is hajrá KKKK!

Answer
Olvasó

Gratula a győzelemhez,de ez a játék a zte ellen kevés lesz.egy kicsit talán jobban védekeztünk de támadásban nagyon sok volt a hiba.

Rubik75
Olvasó

Végig vezetve nyertünk,de az utolsó pillanatig izgulni kellett.Végre volt védekezés,ez jó a jövőre nézve.Parsonst néha még zavarta a gyűrű máskor már szerintem nem fogja.Jól jár vele a csapat,mert védekezesben viszont jól játszik.Nem nagyon tudták felrakni mellette a labdát.Végül de nem utolsó sorban gratulálok az OSE szurkolóknak ismét nagyot drukkoltak.Jó utat nekik hazafelé.

KKK72
Olvasó

Nagyon örülök ennek a győzelemnek, kellett mint egy falat kenyér.Gratulálok ! Tudom a győzelmet nem kell megmagyarázni de a csapat játéka talán előre mutató de engem nmem győzött meg. Rudez cseréi számomra érthetetlenek, persze biztosan én vagyok a hibás nem értem a koncepciót. Persze ha van ! Ez a játék ma elég volt de egy hét múlva a ZTE ellen szerintem nagyon kevés lesz.

KPSVRKK
Olvasó

Nagyon fontos győzelem volt, még él a remény.
Grarulálok!
A meccs nagy részében jó volt a védekezés és Parsons is szépen elkapja a fonalat. Erre lehet alapozni a következő időszakra.
Hajrá Kaposvár!!!

Parsons labdaszerzés-tömés csak nekem volt totál Nunnery? 🙂

Bebe
Olvasó

Parsosns elkapta a fonalat???????
Hat ez érdekes, én nem így láttam.
2/9 mezőnyből ez szerintem nagyon messze van az elkapta a fonalat sztoritól….

KPSVRKK
Olvasó

Elkapja.
Nem elkapta.
Ezt írtam.
Sztem jó lesz.

Bebe
Olvasó

Bocs, bocs!!
Félreolvastam!
Engem nem győzött meg, de nyilván nem egy meccs alapján kell dönteni, legyen igazad, és kapja el a fonalat!

Fantomas
Olvasó

Ha benn akarunk maradni lépni kell se edző se csapat se elképzelés

Redbleck88
Olvasó

Sülyedünk mint a csatahajó! Már nem a legjobb nyolc a cél hanem a bentmaradás! Tudom hogy voltak sérültek de ez így akkor is újabb vereség! Inkább lenne három erős légiósunk és játszanának a magyarok
mert az a jövő nézve hasznosabb lenne! Henry egy nagy nulla most elküldeném Pápaival együtt aki szinte az egész szezonban sérült! Negyedik év az első osztályban de messze a leggyengébb csapat!Gratulálok Illés Máté!

akisokatlatott
Olvasó

Szegény ose egyre szarabb. Az edzőt mihamarább lapátra kell tenni.

HajraKapos
Olvasó

Ja, és szép volt Halmai Dani! Így kell játszani, aki profi szeretne lenni. Nagy jövő áll előtted, csak továbbra is hasonló alázat a játék iránt. Gratulálok!

HajraKapos
Olvasó

Örülök a győzelemnek. Újabb kis lépés az “A” csoportban maradáshoz. Parsons szerintem közönségkedvenc lesz, van önbizalma, és nem esik kétségbe, ha 5-6 dobása is kimarad. 🙂 Hajrá Kaposvár!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés