Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve szerezte meg a bronzérmet a Pécs

Horti remekelt a festékben.

Naturtex SZTE Szedeák - Pécsi VSK-VEOLIA 80-100 (21-32, 26-27, 21-17, 12-24)

Orosz László Emléktorna, bronzmérkőzés
Kaposvár Aréna

Szeged: Miliszavljevics 12, Wirth 13/3, Krapic 17, Balmazovics 14/9, Asbury 13. Csere: Kerpel-Fronius G. -, Vágvölgyi 9/9, Balogh -, Olasz 2, Mayer -, Kerpel-Fronius B. -, Polányi -.

Pécs: Pongó 5, Diggs 17/6, Smith 15/12, Csirics 8/3, Horti 24. Csere: Aiken 11/3, Dragasevic -, Budimir 14/6, Kocsis -, Ruják 3, Antóni 3/3, Bíró -.

A Pécsi VSK-VEOLIA szerezte meg a bronzérmet a IX. Orosz László Emléktornán, miután 100-80 arányban verte a Naturtex SZTE Szedeák csapatát.

A találkozót Chris Smith triplája nyitotta, majd egyből egy “sapkát” is kiosztott, ami után Horti zsákolhatott. Idegesen kezdett a Szeged, amit jól jelez, hogy Balmazovics már két perc után technikait kapott reklamálásért. Hamarosan már 0-10 volt az állás a pécsiek javára. Ezután is látszott, a baranyaiak sokkal energikusabbak, mindig volt válaszuk a Szedeák kosaraira. (21-32)

A második játékrészben is rendszerint megtalálták Hortit a palánk alatt a társak, vele nem tudtak mit kezdeni a szegediek, míg a túloldalon Krapic és Wirth tartotta meccsben a csapatát. Sőt, Vágvölgyi két hármasa után három pontra feljött a Szeged, de Pongó faulttal együtt értékesített ziccerével visszaállította a kétszámjegyű különbséget. (47-59)

A fordulás után Asbury és Krapic kosarainak köszönhetően közelebb került Andjelko Mandics alakulata, de Horti továbbra is tarthatatlan volt a palánk alatt. Jól láthatóan mindkét együttes agresszívabb védekezéssel rukkolt elő, négy pontot faragott ebben a 10 percben a Szeged. (68-76)

A záró etapban sem tudtak újítani Wirthék, végig 8-12 pont volt a különbség, majd húszra duzzadt, így a Pécs végig vezetve, magabiztosan húzta be a bronzérmet a IX. Orosz László Emléktornán. 

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Kendeffy BotondPécsidrukker99pbask Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Horti 24 pont? Nem semmi. Nagyon nehéz elképzelni, hogy komoly meccsen tud 24 pontot dobni. Kíváncsi vagyok, hogy komoly bajnoki meccsen is tud-e ilyet?

Pécsidrukker99
Olvasó

Lassan alakul a csapat. Védekezésben van mit fejlődni még, de nem elbízva szerintem a felsőház meglesz idén is. A szegediek is szépen küzdöttek, gratulálok nekik is. A Paksnak sok sikert kívánok a Kaposvár ellen a döntőben.

pbask
Vendég
pbask

szegény Ruji leszállóágban van,ha nem kapja össze magát,könnyen b csoport lesz vége jövöre 🙁

Pécsidrukker99
Olvasó

Nem dobott sok pontot, de nagyon látszik rajta, hogy bizonyítani akar. Mindent belead szerintem. Ez még csak edzőmeccs volt, szezon közben kiderül, hogy mire képes. Csirke Feri biztos kihozza belőle ami képes.

pbask
Vendég
pbask

Talán a görcsösség megszűnik benne, és rendben lesz. Kotkot Hortiból is király centert csinált, tudja használni az erősségeit.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés