Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve nyert Kaposváron a Szolnok

A végén tudott csak közelebb jönni a hazai csapat.

Kometa Kaposvári KK – Szolnoki Olajbányász 88-94 (18-22, 22-27, 22-27, 26-18)

Bajnokság, 1. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Győrffy Pál Attila, Ádám József (Dernei Gábor)

Kaposvár: Aris 12/3, Puska -, Griffin 19/6, Gabric 13/9, Hughes 12. Cserék: Halmai 3/3, Paár 3/3, Krnjajski 16/9, Hendlein 8/3, Bogdán -, Csorvási 2.

Szolnok: Durham 11/3, Pallai 11/6, Williamson 14, Subotic 14/3, Barnes 5. Cserék: Pongó 6/6, Gavin 17/12, Rudner 2, Lukács 12/3, Révész 2.

Hughes közelije nyitotta a meccset, majd Barnes pöcizett vissza egy támadólepattanót a túloldalon. Az újonnan érkező Griffin is hamar beköszönt a hazaiaknál, ám erre is válaszoltak a szolnokiak, sőt, kicsit később a vezetést is átvették egy hármassal (4-7). Gabric középtávolija ért célt, de ahogy eddig is, most is azonnal jött a vendég találat, ezúttal Williamson ziccerezett, majd Subotic büntetőzött jól (8-11). Aris hármasból egyenlített, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok (15-15). Subotic középtávolija pontos volt, míg a kaposváriaknál Hughes csak az egyik egypontosát küldte a helyére, ráadásul a játékrész vége előtt Pallai triplája is beesett. 18-22.

Jobban kezdte a második etapot az Olajbányász, végül Griffin egy triplával állította meg a vendégek futását (21-27). Ivan Rudez is érezte, hogy kisebb gödörbe került a csapata, Durham középtávolija és egy hazai eladott labda után időt kért (21-29). Aris betörése és Gavin büntetői jelentették a következő pontokat, egyelőre nem tudott közelebb férkőzni a somogyi alakulat, amikor jött Hendlein triplája és Gasper Potocnik időkérése (26-31). Barnes jól célzott, de Gabric azonnal reagált egy erőszakos betöréssel. Durhan nagy trojkát dobott, majd Gavin is hármast értékesített, jött az időkérés a kaposváriaktól, hiszen így elment több, mint tízzel a Szolnok (28-39). Gabric triplázott, de Durham a sarokból válaszolt (31-41). Továbbra is tartotta a kétszámjegyű differenciát az Olajbányász, ám Hendlein visszatett támadólepattanójával bejött tíz alá a Kaposvár, ami lendületet adott a somogyiaknak, Krnjajski is jól tört be (37-43). A szolnokiak időkérését követően igazi triplapárbajba mentek bele a felek, végül kilencpontos szolnoki előnnyel zárult a félidő. 40-49.

A fordulás után Hughes közelről tette a gyűrűbe a labdát, amire Williamson két büntetővel válaszolt, majd jött Aris és csinált egy 2+1-es akciót (44-51). Hiába Gavin távolija, Krnjajski is jól célzott, maradt a közte hat, amikor Lukács állhatott oda a vonal mögé. Az első bement, a második kimaradt, de Gavin megint betalált a sarokból, ráadásul Subotic is büntetőzhetett (48-59). Megint kezdett lendületbe jönni a Szolnok, időt kért Ivan Rudez. Ez sem lassított le az Olajbányászt, már tizenöt volt közte, amikor jött Krnjajski hármasa a sarokból (51-63). Subotic centerezett, majd Halmai ugrasztotta talpra a hazai publikumot egy hármassal (54-65). Aris két labdát is eladott egymás után, kezdett megint meglépni a piros-fekete alakulat, hazai szempotból jókor jött Krnjajski kiharcolt sportszerűtlen hibája, igaz, ebből csak egy pontot tudott hozni a somogyi gárda (55-69). Továbbra is elképesztően hatékonyan triplázott a Szolnok, így megnyugtató előnyben várhatta a záró etapot. 62-76.

Durham és Krnjajski adta meg az utolsó felvonás alaphangját, majd Pallaitól jött egy középtávoli (64-80). Griffin szerzett négy pontot egymás után, időt kért Gasper Potocnik (68-80). Williamson zsákolt látványosat, míg a túloldalon Griffin fejezett be egy szép akciót. Akárhányszor lehetőséghez jutott a Kaposvár, mindig jött egy jó védekezés, majd egy gyorsindítás a szolnokiaktól, de Griffin hármasa még életben tartotta a reményeket (73-84). Durham betörése célt ért, majd Hughes egy technikai hibát kapott. Ez feltüzelte a hazaiakat, akik fel is jöttek tíz pontra, de Subotic egy hármassal gyakorlatilag lezárta a találkozót. A Szolnoki Olajbányász végig magabiztosan kosárlabdázva nyerte meg a Kaposvár elleni szezonnyitót még úgy is, hogy az utolsó percben Gabric két hármast is bedobott. 88-94.

Fotó: Szolnoki Olajbányász Facebook

27 hozzászólás

27
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
Mike21RougeBezseKaposkosár KKKKPSVRKK Recent comment authors
Mike21
Olvasó

A tudósításból sajnos kimaradt, pedig megérdemelné a méltatást, ahogy az álló vastapsot is, melyet kapott Dr. Néber Árpád “Néber Doki”, aki minden jelentős sikerünknél (Bajnoki címek, Kupagyőzelem, Nemzetközi meccsek stb.) ott volt 83!! óta, nekem ő jelenléte, személye egyet jelent a Klubbal, mióta jártam mindig ott volt biztos pontként, ha ránéztem a kispadra a szakmai stáb állandó tagjaként. Szép gesztus volt a Klubtól az idénynyitón köszönteni. Borzasztóan erős, megható pillanat, emlékezetes momentum volt a szűnni nem akaró tapsvihar, remélem ebből sikerül erőt merítenie, a legjobbakat kívánom! Gratulálok az Olajnak a győzelemhez! Szinte végig vezetve, teljesen megérdemelten nyertek. Örülök, hogy ilyen… Olvass tovább »

Rouge
Olvasó

Kaposváron ritkán nyerünk..mèg az ABA ligás csapatunk is 20-szal kapott ki…

A győzelemért jár a GRATULA,
a Kaposvárnak sok sikert,

MINDÖRÖKKÉ OLAJKA!

KPSVRKK
Olvasó

Most néztem meg a statokat, érdemes.
Kicsit jobb százalékkal dobtunk, mezőnyből 2 pontos azonos, hármasból + 1 nekünk.
Az Olaj 9 pottal több büntetőt dobott be.
Ebből tanulság számunkra talán a faultok időzítése. Az agresszív betörések megállításának ideje késett gyakran, lábon gyorsulni kell.

Bezse
Olvasó

Jobb volt a Szolnok. Támadásban és védekezésben is. A triplákat meg brutálisan dobták , cspatszinten (!!!) 50%-val. Nálunk tetszett, hogy játszottak a fiatalok , forgatva volt a csapat , teljesen más filozófia és pedagógia mint Ádám vagy Lazic. Jó lesz ez, én optimista vagyok.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Gratula Szolnokra jobb volt ma a csapatuk!
Sok sikert nekik továbbiakban !
Nekünk ez lesz még jobb is és kell pici türelem de ez a csapat még sokkal többre hivatott !

KPSVRKK
Olvasó

Lesz ez jobb is.
Ha javul, gyorsul a védekezés, majd jobb lesz a befejezés is.
Gratulálok az Olajnak, jobbak voltak!
A szurkolásban is. Tomislav kérte a szurkolást, de ma nagyon karcsú volt, nem ragadt át a többségre. Van egy szerethető csapatunk, mikor, ha nem most?
Jó lenne ebben is fejlődni, mert ma lehet, előbb felpörgött volna a csapat.
Ne a Körcsarnokra várjunk, toljuk neki előtte is!
Hajrá KKKK!

SárgaPárna
Olvasó

Jöhet is gyors mini alapozás Szolnokon!

Knézy Ernő
Olvasó

Az szilverhelyre kéne inkább?

Vicces fiú vagy, Sully
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak, megérdemelten nyertek! Nagyon erős keretük van, Pallai és Lukács nagyon jók, jó őket látni. Potocnik is jól meccselt, ezzel a kerettel lehet is, de mindig jókor kért időt, amint belelendültünk volna. De a mieinket is jó látni, végre más stílus van, tényleg szerethető csapat, a fiatalok közül mindig van 1-2 ember, aki hozzá tud tenni. Nagyon nem szerencsés a sorsolásunk, most kell a csapat, a fiúk mellett maradni és egy esetleges halványabb kezdés után is szurkolni nekik, mert ez szerintem jó lesz.

KKK72
Olvasó

A jobb csapat nyert ! Nem a játékvezetőkön múlt, hogy nyertek. Sok sikert az Olajnak a bajnokságban Csak azt nem értem miért kell olyan játékvezetőt küldeni akit a meccsen kell oktatni, hogy milyen helyzetet hogy kell megitélni. Nem fúj be egy sporszerűtlent a Szolnok ellen másik játékvezető gyorsan oda rendeli és korrigál, fúj egy “szándékost” a következő támadásnál Ádám rögtön vissza adja a labdát a Kaposvárnak a következő támadásnál egy másik fújással. Győrffy spori miért erőlteti ha nem megy.

Zsolt76
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak, ma jobbak voltak. A csapat nem lesz rossz. Örültem, hogy a fiatalokhoz hozzá mert nyúlni az edző akik éltek is a lehetőséggel. Hajrá Kaposvár!!!

Milivoj
Olvasó

Amiben jobbak leszünk, mint tavaly az az, hogy végre van igazi irányítónk, Gavin extra, Williamson stabil nagyon, Subotic, az Subotic, Pallai, Lukács nagyot lépett előre, Pongó lassan kezdi megtalálni magát, Rudner, Révész hasznos tagjai a rotációnak, egyedül Barnes-nál vannak kételyeim, de hátha neki még kell egy kis idő…

Piffinger
Olvasó

Hajrá Olaj!!!

Pallai Tomi, Lukács nagyon biztató.

Rubik75
Olvasó

Jó mérkőzes volt egy jó Szolnok ellen.Kellemes meglepetés volt a csapat játéka.Védekezés jobban össze lesz rakva egy szebb idény elé nézhetünk mint az utóbbi pár évben.Tetszett,hogy Rudez játszatja a fiatalokat.Különösen Halmai játéka tetszett az ifjak közül.Ha így folytatja szép jövő állhat előtte.A cikkhez csak annyit,hogy végig azért nem vezetett az Olaj,15-13nál mi vezettünk.Igazából nincs jelentősége csak így pontos.

Answer
Olvasó

Végre nem streetball.a védekezésük sajnos nagyon gyenge.De ez ez egy jóval szerethetőbb csapat mint a tavalyi.A fiatalok is nagyon tetszettek,kivéve Bogdán Beni.ő inkább e B csoportos játékos benne sajnos nincs több.

AllenIverson
Olvasó

Gyerekek,amíg nem tanulunk meg védekezni addig ez lesz.Az a Boris nálunk a mezőny legjobbja akire egy lyukas garast nem tettem volna??Na meg az első meccsét játszó Griffin.Többi légiós??Értem en hogy a fiatalokat fel kell építeni,de az hogy Griffin meg Mike majdhogynem végigmozizza a 2 . negyedet az nem fér bele. Most kaptak lehetőséget a fiatalok amivel szerintem úgy ahogy éltek is.Pl Márkó és Bence játéka és agressziója engem meglepett grat nekik es így tovább. A védekezésen nem keves meló van javítani,de hosszú a szezon es nem lehetetlen. Nekem csak az fáj hogy ezt a mai szolnokot verhettük volna egy kissé… Olvass tovább »

KKK72
Olvasó

Borisz a felkészülési meccseken is hozta magát nem volt meglepő a jó játéka. A fiatalok tényleg sokat javultak. Halmai előtt nagy jövő állhat Márkó is kezd “tökösebb” lenni, csak hát nem a fiataloknak kell megnyerni a mérkőzést. Sokszopr azt éreztem ha több magyar van a pályán jobban megy a játék. A dán irányító ma Borisz nyomába sem léphetett. A többiekről inkább nem írok semmit .

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok a Szolnoknak, végig fegyelmezetten kontrollálta a játékot! Védekezésünk nem volt elég agresszív, sok külső dobást engedtünk, kevés volt a lepattanó, sok az eladott labda… Nem volt bennünk annyi potenciál -mint pl. tegnap az ASE-ban-, hogy nagyobb hátrányból fordítsunk. Jobb játékkal, megérdemelten győztek a vendégek. De van CSAPATUNK, tehetség, tartás és alázat, ebböl lehet építkezni! Szerintem sok örömet tartogatnak még a somogyi szurkolóknak. HAJRÁ KAPOSVÁR!!!

Rózsabimbó
Olvasó

Megy ez, csak csinálni kell!
A 4.negyedre azért rendesen elfáradt mindkét csapat!
Hajrá Olaj!

HajraKapos
Olvasó

Gratulálunk a Szolnoknak, megérdemelten nyertek. Sajnos, ha egész nap játszanánk, sem tudtunk volna ma nyerni. Megyünk tovább, a jobbtól nem szégyen kikapni. Hajrá Kaposvár!!!

fanaticfantastic
Olvasó

Korrekt! Sok sikert a továbbiakban nektek!

Rózsabimbó
Olvasó

Sok sikert, sok győzelmet a továbbiakban!
Hajrá Kaposvár!

Barro
Olvasó

Jó ez a Kaposvár, értékes lesz még ez az idegenbeli győzelem, nem sokan fognak itt nyerni. Grat a csapatnak.

Olajheart2
Olvasó

Szép volt fiúk!! Az első meccs sohasem könnyű! Mindkét csapat nagyot küzdött! Tudom nem egyszerű 10 játékos között elosztani a perceket, de több percet Pallai Tominak és Rudner Gabinak! Csak az OLAJ

Knézy Ernő
Olvasó

Szép volt,Fiúk??

fanaticfantastic
Olvasó

Így is van. Hajrá Olaj! Jó,hogy tegnap,párna és még néhányan megtippelték a tutit….:D

fanaticfantastic
Olvasó

Rendben. Párnánál ez nem igazán tipp volt,hanem kívánság…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés