Connect with us

Bajnokság

Végig vezetve nyert az OSE

Nem volt meg az átütő erő a Kecskemétnél.

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-74 (18-15, 17-12, 28-25, 19-22)

Bajnokság, 10. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Benczur T., Tóth C., Minár L.

OSE: Anderson 5/3, Abell 17/12, Bíró 14/6, Bailey 10, Anda -. Cserék: Kucsora 3/3, Morgan 2, Illés 9/3, Garamvölgyi 6, Hayes 16.

Kecskemét: Wittmann 11/9, Thomas 6, Djeraszimovics 16/6, Kucsera 2, Karahodzsics 12. Cserék: Lewis -, Pesakovics 4, Dramicsanin 20, Horti 3.

A férfi élvonal 10. fordulójában a 2-3-mal álló Kecskemét látogatott az 1-2-es mérleggel rendelkező OSE Lions csapatához.

Lendületesebben kezdett a Kecskemét, amely igyekezett Karahodzsics játékát kihasználni a palánk alatt, a rajta védekező Anda hamar be is ütött két faultot. A vendégek válogatott centere már hatnál járt, amikor Abell triplájával megszületett az első oroszlányi kosár. A magyar sportszerető embereknek jó emlékeket felidéző 3-6-os eredmény a csapatoknak is megtetszett, egészen 4 perc 40 másodpercig ez állt a táblán. Két egymást követő támadásban is pontot dobott az OSE és fordított, ezután folyamatosan változott a vezető gárda kiléte, végül Illés ziccerével minimális előnnyel a hazaiak jártak előrébb. 18-15.

5-0-val indította a második játékrészt az Oroszlány és a kialakított 6-8 pontos különbséget tudta is őrizni a csapat (25-19). A következő percekben megtorpant a Kecskemét, két villámgyors támadással már tízzel ment az OSE, másodszor is időt kért a negyedben Váradi Kornél vezetőedző. Egy ideig úgy tűnt, hogy sikerült rendeznie a sorokat a vendégeknek, de a fehér-mezesek sikeresen verték vissza a felzárkózási kísérletet. 35-27.

Djeraszimovics hármasával indult a második félidő, amire öt hazai pont érkezett válaszként (40-30). Hullámzó volt a találkozó, igazán egyik csapat sem tudta elkapni a ritmust, kis léptekkel feljött kettőre a Kecskemét. A kritikus pillanatokban behullottak a hazai triplák, így nem jött össze az egyenlítés. Szinte a semmiből aztán eladott két labdát és elrontotta az újabb felzárkózási kísérletét a KTE, plusz tizeneggyel fordulhatott az utolsó etapra az OSE. 63-52.

A záró negyed forgatókönyve is hasonlóan alakult, mint a többi, amint felcsillant a vendég remény, eladták a labdát és ziccerezhetett az Oroszlány (65-55). Hiába küzdött nagyot a Kecskemét -négy is volt közte-, nem volt meg az átütő erő, mindig tudtak újítani a hazaiak, akik végig vezetve, a mérkőzést kézben tartva szerezték meg a győzelmet. 82-74.

Fotó: OSE Lions Facebook

26 hozzászólás

26
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
lddPbaskLuffanatSzűcs GáborDennis Recent comment authors
ldd
Olvasó

A csapat eddigi meccseit látva, az a véleményem, hogy
ameddig megértik az edzőt és csapatjátékot játszanak (nem önzőznek) minden meccsen van győzelmi esélyük.
Ha mindenki, magát és a statját akarja bűvölni, esélyük sincs.
Amúgy, az anyag szerintem 6-10 -re jó.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Tévés meccsek továbbra is rendben vannak. Lehet, hogy nem a legmagasabb a színvonal, de jönnek a győzelmek.

Dennis
Olvasó

Köszönjük Remy!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Brávó, OSE, brávó, Abell !

Gecse J. Márió
Olvasó

Izé, ezt csak én nem tudom értelmezni: “Szinte a semmiből aztán villámgyorsan elrontotta az újabb felzárkózási kísérletét a KTE”. Úgy néz ki, hogy Morgan ( csak 7 percet kapott ma, van valami oka?) és Pesakovic (22 perc alatt 4 VAL…) nem magyar 1. osztályú szintű légiós.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Morgan nem üti meg a szintet, szerintem. Ahogy sajnos Anda sem. A kecskeméti légiósról majd red elmondja mit gondol.

Szűcs Gábor
Olvasó

Anda közel 10 perc játékidővel nem tudott lepattanót szedni. Ennyi idő alatt min 2-3-at össze kellett volna hozni.

redmiller
Olvasó

Szerintem megszünt az eddigi hierarchia és a labdák ezért nem megfelelően vannak elosztva! Óriási gondnak érzem, hogy Cleveland alig irányít, pedig akkor van általában használható támadásunk! Amikor még nem irányít, labdát se kap… Szinte felesleges a rendszerben… Wittmann irányítóként erőltetni szerintem felesleges…. Pesakovic szerintem az összedölt hierarchia áldozata… Ő egy jó játékos volt eddig, de itt nem tudja azt játszani, amit tudna… Legrosszabb Markó esete! Tud dobni, általában eredményes is, mégis alig van labdája. Ma is két rádobása volt az első félidőben! Másodikban hozta fel a pontjait, de ennél ő többet tud…. Nagy bajok vannak itt! Mutatja a csapatban meccs… Olvass tovább »

Pbask
Olvasó

Jól látod,bár Körmend ellen Wittmann jól volt használva,járt a labda.
Számomra az az érdekes hogy kétarcú a csapat.Egyik meccsen nagyon jól megy,én is rácsodálkozok,másikon pedig totál betli. Sokat leírtál,többet is mint amit én láttam belőletek,de ez főleg az edző felelőssége,kialakítani a hierarchiát,kezelni az egókat.Erre is utaltam egy hete,de sokaknak nem tetszik,mert végülis Falco múlttal rendelkező emberről van szó.

redmiller
Olvasó

Másik problémám, hogy Lewis és Kucsera csak egy félidőt van használva, míg pl. az OSE a semmivel sem jobb fiataljait jobban használja! Tavaly mindkét játékos kapott együtt majdnem annyi időt, mint a fiatal szabály előtt! Büszkék voltunk, hogy ebben előrébb tartunk, erre most megkapják a kötelező perceket és gyakorlatilag onna el vannak felejt e, mégha az öregeknek szarul is megy…

Luffanat
Olvasó

Hát, ha te még kínzod magad azzal, hogy elolvasod ezeket a “tudósításokat”, akkor úgy kell neked 🙂

Csak az Oroszlány
Olvasó

Szép volt fiúk !!! Most meg kell hogy dicsérjem Birò Olivért most ugy játszott ahogy egy Birò Olivérnek kell.
Anda még mindig semmi, de összeségében szép győzelmet arattunk .Szép volt fiúk !! A kecskeméti szurkolóknak jò utat hazafelé. Hajrá Ose

Dennis
Olvasó

Múltkor Olivért és Bradleyt lehúztam, most megkövetem magam, nagyon jól játszottak, plusz Máté is extrát nyújtott. Kucsora Csabinak meg üzenem, csak így tovább!

Tamás
Olvasó

Könyörögve kérem a kecskeméti vezetést, Pesakovicot takarítsák már el innen. Értem, hogy szerb, meg cimbora, de nézzünk már rá a számaira… Normális helyeken egyetlen ilyen szánalmas meccs után elküldenék a légióst, nálunk meg futószalagon szállítja a rosszabbnál rosszabb teljesítményeket, bármiféle következmény nélkül…

Zsarkov
Olvasó

Gratuláció Oroszlányba! Kecsón mi a koncepció? Mert az látszik, hogy nyugdíjas, totyogó délszlávokkal és a kiöregedett magyar válogatottakkal nem tudják átlépni az árnyékukat…, a “félpénzű” oroszlányi fiatal, atketikus rookie-k és a szürke eminenciás magyarok lejátszották őket…, ár-érték arányban nem kicsi a deficit

Dennis
Olvasó

Ezt a Kecsót a szakértők felsőházba várják, még Ivko jelenléte sem segített….

redmiller
Olvasó

Ebben elég sok igazság van… 🙁

Somogy011
Olvasó

Gratuláció jár Oroszlányba , néha kicsit döcögve de teljessen megérdemelten tartotta othon a pontokat !

Csippa
Olvasó

Ez a Pesakovic borzasztó gyenge játékos, de Horti is komédia, amit eddig produkál..

Dennis
Olvasó

Hortit cseréljük el Andára, mit szólsz hozzá? 😁

Csippa
Olvasó

Jelen állapotukban 2 dolog szól Anda mellett: még “szabályfiatal” és Hortihoz képest sztem kb 1/5ét keresi, szal jóval kevesebb kidobott pénz 😉

Sajka
Olvasó

Nem volt valami egetverő színvonal, az OSE megérdemelten nyert. Ez a kecskeméti csapat, ha nem igazán megy Witzmannak a mákos dobás (lásd a Körmend ellen), akkor gyakorlatilag nincs sok esélye.

redmiller
Olvasó

Megint töketlenkedtünk támadásban és egymással veszekedtünk egymás biztatása, felpaprikázása helyett…. Hol van az egymásért harcolás??? Körmend ellen legalább egy szikrányi volt! Előtte, utána semmi…

Komoly gondok vannak a fejekben… Pedig évek óta nem volt ilyen erős keret és pénz…

Falcoman
Olvasó

Évek óta szinte ugyan ez a keret . Nekem nagyon unalmas lenne nézni ezeket a szerbeket Karahodzsicsot meg Djerat 😏

Gecse J. Márió
Olvasó

Én nem gondolom olyan erősnek ezt a keretet. Ha tényleg több a zsé, mint eddig, akkor az összerakója nem a legjobban végezte a dolgát!

redmiller
Olvasó

Két névadó főszponzor azért elárulja…

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés