Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve nyert a Kecskemét, jöhet az ötödik meccs

Hiába hajrázott nagyot a Körmend.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 81-76 (28-22, 12-14, 26-17, 15-23)

Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor (Fekete László)

Kecskemét: Pollard 22/6, Jaramaz 6/3, Milutinovics 13/6, Kucsera 11/9, Karahodzsics 12. Cserék: Wittmann 12/9, Ivkovic 3/3, Kiss 2.

Körmend: Stokes 8/3, White 20/9, Martinez 2, Szavics 3/3, Gordon 20. Cserék: Doktor -, Takács 6, Ferencz 8/3, Durázi 8/6, Henry 1.

Egy hosszan végigtámadott akció végén Pollard rögtön beköszönt egy hármassal, Gordon volt harcos a túloldalon (3-2). Karahodzsics kapott labdát a festékben, majd Pollardnak osztott ki egy gólpasszt, jobban kezdett a KTE (7-2). Újra Karahodzsics talált be, végül White törte meg a hazaiak nagy futását egy saroktriplával (9-5). Pollard azonnal reagálni tudott egy 2+1-es akcióval és bár Stokes betörése célt ért, egyelőre majdnem mindegyik támadását sikeresen fejezte be a Kecskemét (14-7). A játék képét tekintve nem történt változás, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (16-9). White és Stokes kosaraival lopta a távolságot a Körmend, ám Ivkovic sarokhármasa jókor jött a hazaiaknak még úgy is, hogy kisvártatva Gordon zsákolt (21-14). Ferencz jól szállt be a padról és Durázi is jól célzott távolról, villámgyorsan feljött egyre a vasi alakulat, de jól hajrázott a Kecskemét. 28-22.

Kucsera a sarokból talált be a második felvonás elején, majd egy szerzett labdát követően egy ziccert is értékesített, átlépte a tízet a differencia (33-22). Kicsit leült a meccs, de ezt a hazaiak bánták a legkevésbé, akik így továbbra is megbízható előnyben kosárlabdáztak. Takács tudott szépíteni, ráadásul négy pontot szerzett zsinórban, ezzel pedig lendületbe jöttek a vendégek, Stokes középtávolija is pontos volt, időt kért Forray Gábor (33-28). Ez sem lassította le a piros-feketéket, igaz, a hazaiaknak elsősorban nem is a védő, inkább a rámadóoldalon akadt problémájuk, ugyanis hosszú percekig nem tudtak gyűrűbe találni. Wittmann egy hármassal törte meg a jeget, míg Gordon csak az egyik büntetőjét dobta be. Kiss Dávid szépen fordult le az emberéről, majd Milutinovics is hozzátett egyet (39-30). Bár több lehetőségük is volt a hazaiaknak ahhoz, hogy a tízet is átlépje megint a különbség, végül egy huszáros hajrával feljött négyre a Körmend. 40-36.

A nagyszünetet követően Durázi egyből egy triplával hozta fel egyre az övéit, Wittmann egy gyorsindításos ziccerrel válaszolt (42-39). White is távolról talált be, egyenlített a Körmend, Karahodzsics tudott reagálni egy közelivel, ám Gordon visszatette a saját támadólepattanóját (44-44). Milutinovics távolijával próbált megint ellépni a KTE, de jókor jött Ferencz betörése a vendégeknek, igaz, Milutinovics azonnal bedobott egy újabb triplát (50-46). Ferencz csak egy büntetőt dobott be, ráadásul könnyen játszotta át a vendégek zónáját a Kecskemét (52-47). Gordon közelijére Pollard triplája érkezett, majd utóbbi két büntetőt is dobhatott – az első ment be (56-49). Durázi vitt végig egy gyorsindítást, Karahodzsics szerzett újabb kosarat a hazaiaknak (58-51). Jaramaz triplájával megint kétszámjegyű lett a differencia, jött is a menetrendszerű időkérés a vendégektől (61-51). Milutinovics kapott egy technikai hibát, de ezt sem tudták kihasználni a vasiak. 66-53.

Kucsera nagy triplájával elment tizenhattal a negyedik negyed elején a Kecskemét, egy vendég időkérés után White szépített (69-55). Bár magabiztosan vezetett a KTE, kezdett bajba kerülni, ugyanis Mulitinovics már korábban kipontozódott, ráadásul megközelítette a tízet a Körmend, Forray Gábor időt is kért (69-58). Pollard egy büntetőt dobott be, miközben Gordon maradt üresen a túloldalon, majd előbbi egy támadóhibát is vétett (70-60). Sokáig nem örülhettek a körmendiek, Ferencz is hibázott, majd kapott egy technikait is (71-60). Pollard verte meg szépen az emberét, majd Stokes triplája akadt be (73-63). Elképesztően nagyot futott a Körmend, ám a fordításra már nem maradt lehetőség, ami azt jelentette, hogy a Kecskemét kiegyenlítette a párharcot, a mindent eldöntő ötödik meccs dönt majd arról, hogy ki jut be a fináléba. 81-76.

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
23 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
EmánuelHunbasket HighlightSzhelYJólnézünkMIKIJR.Benitez Recent comment authors
Emánuel
Olvasó

Kucsera víz hordó fiuhoz képest nem volt rossz

Hunbasket Highlight
Olvasó

Kecskemét vs Egis Körmend
⚪️81 -76?
(28-22, 12-14, 26-17, 15-23)
2-2 az állás
https://youtu.be/tnsWjH751MQ

redmiller
Olvasó

Nincs hangja…

JólnézünkMIKI
Olvasó

Forray Gábor az egyetlen magyar edző a Top4 kategóriában! Folytassa, Fofó!

JR.Benitez
Olvasó

Figyelj Gecse. Higgadj le, legyél már egy picit türelmes. Már nem kell sokat aludni és harmadszor is láthatod élőben ahogy elhozzuk a hálót.

JR.Benitez
Olvasó

Normális MTE szurkolóktól elnézést, nekik jó szurkolást vasárnapra. Lehet elmegyek megnézni

Motoros
Olvasó

Senki sem kíváncsi rád, már a saját szurkolótársaid is lenéznek????.

Motoros
Olvasó

Nem baj majd veszünk helyette, nekünk a döntő is nagy szó lesz????

JR.Benitez
Olvasó

Gecse… told már el a biciklidet a pajtába, aztán várjuk mairól az irományodat. 5.meccs külön műfaj, ott tényleg bármi lehet. Érzésre sima hazai, de ha rágörcsölnek van esélye vendégeknek. Gordon magas emberként sokadszor játszik 35+ percet, ez számomra hihetetlen.

Motoros
Olvasó

Ki kérdezett itt téged sárga?
Szapuld tovább a saját csapatodat, ja ott már leépítettek a többiek????.

JR.Benitez
Olvasó

Azt se tudod mit beszélsz itt szomorúságodban… vigasztalja pici szívedet hogy van nálatok a vezetőségben aki alig várja a 3.hálótok elhozását.. MTE vezetőségben Falco szívvel…. fordítva nekem biztos nem tetszene, de hát nem vagyunk egyformák. Az életben is vannak olyanok akik tudnak tükörbe nézni, és vannak akik nem. Vannak akik bármit megtesznek szeretteik szebb , jobb, boldogabb, életéért, és vannak akik nem. Miket beszélek ez nem ide tartozik. És nem is rád vonatkozik….. Ekkora pojáca az életben hogy lett még nagyobb a neten, döbbenet…. Többit inkább kitöröltem, egyrészt mert megkért rá vki, másrészt meg egyenlőre tartom magam hogy nem égetlek… Olvass tovább »

Motoros
Olvasó

Egy ilyen győzelem után itt károgsz??

A csapat összekapta magát. Hatalmasat küzdött. Nagy hátrányban sem adták fel. Meg az utolsó másodpercekben sem.

Előzmény: Jr. Benitez (8966)
?????
????

Natko
Olvasó

Körmendi vagyok,és
a Körmendnek szurkolók, szerintem most kiderült, hogy kinek van jobb erőnléti edzője ?

Gézuka
Olvasó

Kabaréba illik amit a Körmend csinál…

redmiller
Olvasó

Az álom folytatódik!
Az éjjel soha nem érhet véget! ?Körmendre megyünk vasárnap…

Marillion
Olvasó

Aztán meg Szombathelyre?

redmiller
Olvasó

Én mennék!
Válogatott úgy se volt…. ?

Marillion
Olvasó

Na akkor vasárnap meglátjuk melyik csapat játékosai tudnak jobban ráfrissülni a mindent eldöntőre!

pirosf
Olvasó

Melyiknek örülnél jobban?

Hebri
Olvasó

Őszintén szólva azt hittem, hogy a Körmend behúzza ezt a meccset. Így viszont a lélektani előny már a Kecsónál van! Itt már nincs esélyes, stb, hazai pályán inkább a Körmendnek van veszítenivalója. Aztán majd vasárnap kiderül…

Tibor
Olvasó

Jó mérkőzés volt,csak a játékvezetők tették tönkre a bénaságukkal amit technikával akartak kombenzálni.

Dennis
Olvasó

Gratulálok a Kecsónak a győzelemhez.
Motorosnak üzenem, hogy ha kisírta magát várjuk a legújabb szösszenetét. ?

Motoros
Olvasó

Sirni csak a győztesnek szabad kisgyerek, persze te ezt nem tudhatod, mivel már hetek óta nyaraltok a bányában????

Dennis
Olvasó

Azért ennél többet vártam tőled kedves barátom! ?

Motoros
Olvasó

Mindenkinek a saját szintjén válaszolok, neked ez jutott????.
Barátaid a vájárok kisgyerek????.

red-black01
Olvasó

Nem szoktam magamra visszahivatkozni, de 3 nappal ezelőtt többek között ezt írtam:

“Ha továbbra is így dobjuk a büntetőket, az meccsekbe kerülhet. A büntető olyan mint a védekezés, nagyobb részt koncentráció.
A fontosabb megjegyzés:
ha azt hisszük elég lesz elmenni Kecskemétre és majd a hazait behúzzuk, nagyon ráb@szhatunk, ezt pedig nagyon komolyan mondom.
Wittmann és Pollard nem fog mindig 1/11-et dobni, akkor sem ha a nyakukon lógunk.”

Egy dolgot nem láttam ezenkívül jönni, hogy a fiúk mellékkereset után néznek és eladunk 22 labdát, ami nagyjából egy jólmenő sportszerbolt havi forgalmának felel meg. 😉

piros710321
Olvasó

22 eladott labda, ebből Stokes 9, ezzel nem lehet nyerni! Vasárnap behúzzuk aztán bármi lehet…. Hajrá Körmend!

Emőkefan
Olvasó

szerintem behúzzátok! Otthon jobbak vagytok!! Hajrá Falco

Marillion
Olvasó

Körmenden tudják hogy a Falco várja az ellenfelét a döntőben…igy is fognak ezekután hozzáállni!

SzhelY
Olvasó

ezt ,hogy érted?

caseyjones
Olvasó

Gratulálok a KTE-nek! Idén a Szeged mellett a Kecskemét a bajnokság meglepetéscsapata. Abszolút nem gondoltam volna, hogy ez a KTE négy közé jut, de még azt se, hogy nyolc közé – most meg még arra is van esélyük, hogy döntőzzenek.

Redbid
Olvasó

De azért ha döntözik a Körmend, akkor csak az MTE lesz az év meglepetéscsapata nem?? 🙂 Vagy ez már máshol is természetes, nemcsak Körmenden? 🙂

De nem kérdés, hogy a többi említett előtt is le a kalappal, bár én a Szeged mellett, (helyett?) az OSE-t is említeném!!

andrás
Olvasó

Remélem Wittmann kidobja a Körmendet a mindent eldöntő meccsen, bár őket sem bánnám a döntőben.

piros710321
Olvasó

Örülj a másik cikk alatt, hogy ekkora mázlitok volt….

Pbask
Olvasó

András debreceni, csókolom

Redbid
Olvasó

Na jó, csak ne ilyen nyíltan, ne ilyen nyíltan 🙂
Ez még nálam is “kiveri a biztosítékot” 🙂

Egyébként gratula a döntőhöz!!

apasas
Olvasó

A remény hal meg utoljára….?

Twin Peaks
Olvasó

Egyértelmű Falco- KTE döntő lesz!

balldontlie
Olvasó

Szarok voltunk, szó se róla, de azért aki egy küldésbe rakja Prakschot meg Földházi, az konkrétan nem normális.

Roundmend
Olvasó

Földházi vagy a Praksch adott el 22 labdánkat? Nincs az a top bíró aki egy ilyen stat-számmal megment egy csapatot a vereségtől

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés