Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve győzött a Sopron

Borisov is visszatért a hazaiaknál.

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-77 (25-21, 27-19, 18-20, 25-17)

Bajnokság, 15. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Győrffy P. A., Söjtöry T. F., Makrai M. (Hartyáni Zs.)

Sopron: McGill 20/3, Myers 21/9, Ford 16/3, Sitku -, Montgomery 16. Cserék: Halász 7/3, Fazekas 5/3, Takács 3/3, Borisov 5/3, Werner 2.

Szeged: Persons 20/3, Cook 9/6, Szatmári 3/3, Bognár 6, Alston 18. Cserék: Balogh -, Keller -, Polányi -, Hunt 18, Kerpel-Fronius 3/3.

Egy gyönyörű McGill-Montgomery összjátékkal indult a találkozó és bár Szatmári triplából azonnal fordított, Ford is betalált kintről (5-3). Ezután elkezdett ellépni a Sopron, köszönhetően egy jobb periódusnak (13-7). Alston és Persons vezérletével kapaszkodott a Szeged, amelytől mindig jött egy-egy jó dobás a kulcspillanatokban, sőt, Persons közelijével már csak egy volt közte (18-17). A negyed végéig sikerült még egyszer eltávolodnia ellenfelüktől a soproniaknak, ahol hosszú kihagyás után Milos Borisov is visszatért a pályára. 25-21.

A második felvonást is jól indították a soproniak, két és fél perc után megléptek nyolccal, időt kért Simándi Árpád (30-22). Hunt zsinórban szerzett négy pontot, elkezdte lopni a távolságot a Szedeák, ráadásul Montgomery közelijére Bognár tudott válaszolni (32-28). Sokáig megmaradt a közte 4-6 pont, de aztán megint tudott váltani a játék ritmusán az SKC, meglett a közte tíz (38-28). Sikerült kozmetikázniuk az eredményen a szegedieknek, amikor Fazekas a sarokból dobott be egy triplát, ezzel megállítva a vendég próbálkozást. A félidő előtt még tudott hajrázni egyet a Sopron, tizenkettő pluszban mehetett nagyszünetre a hazai csapat. 52-40.

Szép akcióval nyitotta a második félidőt a Szeged, de azonnal jött a válasz a túloldalon. Hiába fejezték be sikeresen az akcióikat a vendégek, rendre kosarat kaptak a soproni visszatámadásokból, őrizte kétszámjegyű előnyét az SKC (57-46). Nagyot küzdve feljött hatra a Szedeák, időt kért Kosztasz Flevarakisz (59-53). Werner fejezett be egy hazai akciót, nem hagyta magát a Sopron, ráadásul Halász triplája is beesett (64-53). Innen már nagy változás a játék képét tekintve nem történt, tízpontos előnnyel várhatta a negyedik negyedet a Sopron. 70-60.

8-4-gyel indított a záró felvonásban a Szeged, de Borisov lélektanilag fontos pillanatban küldött a helyére egy hármast, majd Montgomery zsákolt (79-68). Magabiztosan tartotta kézben az előnyét innen már a Sopron KC, amely tovább folytatta a jó sorozatát. 95-77.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

18 hozzászólás

18
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Papp Bence GáborpaprikaSzimbaAranyalbaGolo Batio Recent comment authors
Papp Bence Gábor
Olvasó

Gratulálok a Sopronnak, eggyel (vagy másféllel) magasabb szinten játszoddak a szegediekhez képest. A kritikus pillanatokban az SKC pontra tudta váltani a próbálkozásait, ellenben velünk. Cook év elején olyan jó (bár önző) handlinget és movementeket villantott, most meg mintha nem is akarna küzdeni a csapatért. Ezen a meccsen alig érzett valamit.

Szimba
Olvasó

Szerencsére a görög lekapta Halászt még időben.A csapat nagyon együtt van, az alapszakasz végére 4-ben lehetünk! Hajrá Sopron!

zetomee
Olvasó

Gratulálok a csapatnak, hiszen ismét közös siker volt. Végre van aki figyeli az egymás ellenit is. Ilyen szoros versenyfutásban ez nagyon kellett, hogy a +18-ot elértük.
Nagyon nehezen lett bedarálva a szegedi csapat, mindig visszajöttek a meccsbe. Ha lenne még egy normális légiós a csapatukban még előrébb lehetnének.
Diggsnek óriási köszönet, hogy így is vállalta ezt a 3 hónapot, szerintem nagyon sokan szívesen látnánk újra Sopronban.
Bízzunk a görög csoda folytatásában Pakson, legyen egy kis atomhasítás.
Hajrá Sopron!
Egészséges új évet mindenkinek!

sobis
Olvasó

Köszi a tippet kálmánlaci!
Továbbra sem találsz el semmit meg Sopron fóbiád is van. Myers ismèt tudása szerint Sitku nem nyer az edző váltások mindenki más egèsz jól jött ki belőle. Kostas ma is lemeccselte az ellenfèl “edzőjèt”.

hajrabulls
Olvasó

Gratuláció a Sopronnak, egyértelműen megérdemelték. Ha meccs előtt azt mondja valaki, hogy Alston és Hunt egyenként dobnak 18 pontot, azt reagáltam volna, hogy akkor tuti nyerünk. De nem számoltam volna azzal, hogy Cook végtelen önzőzése ezt is képes lehúzni. Kétség sem fér hozzá, hogy rá gondolt Szrecsko, mikor az egyénieskedésre panaszkodott. Temérdek értelmetlen 1-1 (néha 1-2, 1-3), aminek rendre eladott labda a vége, vagy ha el is jut a dobásig, köze nincs a gyűrűhöz. Cserébe legalább védekezésben az utca embere is megveri 2 leütésből. Egyedül azt nem értem, hogy miért nem hozta le Simándi és küldte fel helyette Kellert. Úgy… Olvass tovább »

nemKalman
Olvasó

SKC✌️SKC ?

Skcforever
Olvasó

Nagyon jó meccs volt, gratula mindkét csapatnak. Nálunk mindig volt egy extra, így úgyérzem, végig vezetve, teljesen megérdemelten nyertünk. Múltkor nem értettük a Szeged-Szolnok meccs után miért volt balhé, hát ma megértettük? ilyen agyatlan csürhét mint ez a szegedi légiós fogat régen láttunk a magyar bajnokságban? Mutogassál csak drága Persons, annál szebb volt mikor letakarodtál a pályáról? És ami a legfontosabb, hogy a végjátékban a görög lemeccselte a szegedi edzőt, így az összesítésben is jobbak vagyunk, nem is értettük, hogy -15nél és másfél percnél miért a győzelemre ment és nem az összesítésre. Mindegy ez a ti gondotok, a mi csapatunknak… Olvass tovább »

Milo
Olvasó

Na végre valaki? Azért remélem a kupában összekerülünk velük és lesz még egy találkozónk a Persons, Cook párossal? Csak, hogy már az első nap is jó hangulat legyen a kupán.

Skcforever
Olvasó

Pedig Persons amúgy kurva jó játékos, kár hogy pöcs? sok sikert a kupában!

sobis
Olvasó

Meccsenként 30 rádobás hát sok labdája van…

Golo Batio
Olvasó

Mondjuk ahhoz be is kellett volna jussatok a kupába.

Aranyalba
Olvasó

Szolnoki írta, de oda se neki 😀

Skcforever
Olvasó

Te szerintem Persons és Cook csoporttársa voltál az egyetemen?

paprika
Olvasó

Jól megveritek őket? Rámentek hősiesen harmincan a kettőre és hatalmas diadalt arattok? Mert kb.ezt nézem ki belőletek…

magister_officiorum
Olvasó

Szép volt, Fiúk! Diggs-nek köszönünk mindent, minőségi légiós volt, visszavárjuk! A következő ellenfelek is verhetőek, bízzunk a legjobbakban! #Κώστας

SopronKCfan
Olvasó

Diggsnek köszönünk mindent amit a csapatért tett ebben a majdnem 3 hónapban!!
Bármikor szívesen látunk Sopronban hosszabb időtartamra! ?
Legjobbakat!

Hunter76
Olvasó

EZ AZ!! Óriási gratula, hajrá Sopron! BUÉK Mindenkinek! SKC!

SopronKCfan
Olvasó

Tombol a lelátó, Kostas a varázsló!
Zsinórban a 6.!! Jövő héten Paks meg Falco, hát nem lesz könnyű, de meglehet!
Hajrá Sopron, hajrá SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés