Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig vezetve, de vért izzadva verte a ZTE a Honvédot

A Honvéd ismét kemény ellenfélnek bizonyult.

Budapesti Honvéd SE - Zalakerámia ZTE KK 76-83 (20-27, 21-17, 19-21, 16-18)

Bajnokság, 4. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Jv.: Cziffra Csaba Zsolt, Farkas Gábor, JAKAB László Imre (Páli dr. Kálmán)

Honvéd: Simon 3, Tanoh Dez 14/6, Mijovics 23/9, Demeter 14, Völgyi 13. Cserék: Hajdú 6/3, Takács -, Kopácsi 3/3, Peringer -.

Zalaegerszeg: Trice 11/3, O'Reilly 22/3, Polster 11/9, Smith 9/3, Ostojic 9. Cserék: Keller 7/3, Zsíros 5, Rakicevic 9/3, Csuti -, Simó -.

O’Reilly kosárral kezdődött a mérkőzés, Demeter egyenlített ki (2-2). Az amerikai két büntetővel folytatta a pontgyártást, Völgyi középtávolról volt eredményes, Polster pedig egy triplával jelentkezett (4-7). Völgyi 50%-kal célzott a vonalról, Trice szép betörés után növelte a zalai előnyt, Tanoh Dez viszont megszerezte a Honvéd első hármasát (8-9). Polsternek jól sikerült a bemelegítés, újabb sikeres kinti dobást eresztett el, Simon büntetőjével és Völgyi kosarával kapaszkodott a fővárosi alakulat (11-12). Osztojics szerezte meg első pontjait, Polster pedig megmutatta bentről is tud pontot szerezni, Mijovics pedig egy triplát dobott válaszul (14-16). Smith süllyesztette el a negyed harmadik zalaegerszegi hármasát, Demeter volt a mérkőzésen az első, a hazai játékosok közül aki hibátlanul büntetőzött, Smith szép betöréssel reagált (16-21). A negyed vége kisebb büntetőpárbajba torkollott, Mijovics, Zsíros és Keller sem vétett el dobást, O’Reilly és Demeter pedig mezőnyből talált be. 20-27

 

Osztojics a büntetőivel kezdődött a második negyed – az első két percben ezen kívül egyik háló sem rezzent meg -, Polster harmadik hármasa szakított véget a rossz sorozatnak (20-32). 2 perc 30 másodperc után a hazaiak is felkerültek az eredményjelzőre, Demeter dobott be egy büntetőt, Völgyié lett az első sikeres kísérlet mezőnyből (23-32). Trice kosarával ismért 10 fölé ment a differencia, Mijovics sorozatban hat ponttal tartotta életben a fővárosiakat (29-36). Tanoh Dez két jó büntetővel öt pontra csökkentette a különbséget, Smith reagált rá először, majd O’Reilly és Rakicsevics talált be középtávolról (31-42). Simon szakította meg a Honvéd kosárcsendjét, Mijovics és Hajdú pedig gyors öt pontot tett még ehhez hozzá (38-42). A negyed végi büntetőzésből a vendéglátók jöttek ki jobban, így a ZTE végül három pontos előnnyel mehetett a szünetre. 41-44

A második félidő elején büntetőkkel menekült a ZTE,  aztán Demeter kosarára O’Reilly válaszolt (43-50). Keller megszerezte első hármasát, majd O’Reilly sem hibázott kintről, így már 12-2-es futásban volt a Zalakerámia (43-56). Demeter és Mijovics igyekezett kirángatni a Honvédot a gödörből, és bár Völgyi duplája után 10 alá is benéztek a hazaiak, Osztojics ziccerével ez visszaállt. Demeter újból eredményes volt, majd Mijovics büntetői is célba találtak, sőt utóbbi hármasával hosszú idő után egy labdára zárkózott a hazai csapat (55-58). Rakicsevics triplája juttatta némi levegőhöz a vendégeket, majd a Honvéd eladott labdáját O’Reilly büntette, Mijovics volt az ismét, aki távolról válaszolt (58-63). Rakicsevics gyönyörű zsákolása után, Völgyi tört be két pontért, a negyedben ezután már nem változott az eredmény. 60-65

A záró felvonás Kopácsi triplával indult, majd Smith tört be és szerzett kosarat (63-67). Demeter kettesével újra csak két pont volt a különbség, Zsíros a triplával visszaállította a negyed kezdetekor fennálló differenciát (65-70). O’Reilly értékesített egy büntetőt, majd Rakicsevics talált be közelről, Völgyi és Tanoh Dez négy pontra hozta vissza a Honvédot (69-73). Trice öt perccel a mérkőzés vége előtt dobta első hármasát, az ötödik kísérlete volt sikeres, Tanoh Dez a vonalról szerzett két pontot (71-76). Osztojics csak egyet, Tanoh Dez a sarokból süllyesztett el egy triplát (74-77). O’Reilly nagyszerű tempóval érte el a 20 pontos határt, Tanoh Dez bátor betöréssel vetette észre magát (76-79). Osztojics tett vissza egy ziccerből lepattanót, O’Reilly pedig hét pontra növelte az előnyt egy perccel a vége előtt, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. 76-83

Fotó: Bálizs Zsuzsa

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Balogh JánosKimaranDennisRózsabimbóKék-Fehér Recent comment authors
Kimaran
Olvasó

Annyit hozzátennék a meccshez, hogy nyilván szembetűnőbb, amikor rosszul fújnak a sporik, de tegnap a Cziffra, Farkas, Jakab trió teljesen korrektül, következetesen levezette a meccset. Rég voltam úgy ZTE meccsen, hogy egyszer sem hördült fel a nép a sporik ellen, de ha nem tévedek ez tegnap sikerült. Grat! (ha már mostanság úgy is gyakran téma a játékvezetes – sajnos)

Rózsabimbó
Olvasó

Szavazzunk:
Jenő kell 1-es, Jenő nem kell 2-es!

Kék-Fehér
Olvasó

Fontos győzelem, gratulálok a csapatunknak! A Honvéd kerékkötője -aki volt játékosunk is- Simon Kristóf 33 perc 1 VAL érték. Nem első osztályba való teljesítmény. Hajrá ZETE!

Dennis
Olvasó

Az OSE ellen nyerőember volt!

Balogh János
Olvasó

5 évente egyszer pont kijön neki a lépés… Ha éppen nem sérült, akkor meg zakózik egy hatalmasat. Évek óta nem mutatott semmit, soha nem volt első osztályú játékos.
Simon az NBI/A szégyene.

Gézuka
Olvasó

Hortit jó volt látni a hazai kispad mellett/mögött 😀 Kár hogy nem ő kommentálta és kommentálja a meccseket. Gyökér Nézi Jenci helyett simán beülhetne, legalább nézettség is lenne és nem “angol” sávon kell nézni.

Pumukli
Olvasó

TF edzőképzés, Akadémiák játékos képzés. Magyar edzők, magyar játékosok, magyar szív a pályákon. Szerintem ez kell, hogy szintet lépjünk. A légiósok már rég nem példaképek: kiégve, önmagukat felülértékelve érkeznek a bajnokságunkba. Sziv nélkül betliznek meccsről meccsre. Abban sem vagyok biztos, hogy a város nevét tudják, ahol játszanak.

bbzte
Olvasó

Nagyon gyengén játszottunk….szerencsére így is meglett. Honved szívós volt….Nagyon kiegyenlített a mezőny idén…bárki bárhol bárkit megverhet. A végén úgyis az fog bent maradni, aki nem megy csődbe a bajnokság végéig ( sajnos sanszos, hogy lesz(nek) elobb befejező(k))…Most kicsit lehet pihenni köv meccsig. Győzelemhez gratula!

zterulez
Olvasó

Muszáj mindig kárrogni?

bbzte
Olvasó

Csak leírtam a véleményem. Sztem nem károgtam. Az pedig hogy mindig…..ezen jót derültem.

zterulez
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak az első idegenbeli győzelméhez!

Sajka
Olvasó

A ZTE rosszul játszott, a Honvéd kapart küzdött, de ez kevés volt egy légióssal, meg az NB I-ből korábban kikopott játékosokkal. (Simon, Völgyi, Peringer, Demeter)
Valaki mondja meg, hogy miért ül 5 szürkeöltönyös edző (köztük Alekszics) a padon és miért folyik a Honvédnál angolul az időkérés, holott mindössze egy légiósuk van?? Nyelvet tanulnak a játékosok??

krsz
Olvasó

Van egy olyan érzésem, hogy nem a Honvéd lesz a kieső. A playoffra igazolnak 1-2 jó légióst, és simán bennmaradnak, de az is benne van a pakliban, hogy valamelyik csapat összeomlik menet közben pénzügyileg.
Mondjuk a bennmaradás nagyban függ majd a levitézlettektől is, hogy bejön-e nekik egy sérülés, vagy hányszor betliznek olyan óriásit, mint ma pl Fakezű Simon, aki 33 perc alatt összehozott 3 pontot úgy, hogy hatból semmit dobott hármasból, hatból egy kétpontosat, de még a büntetőiből is csak egy ment be. Csapatkapitányként.

Sedmakfun
Olvasó

Azt hiszem, a Honvéd bizonyítja, mennyire tévút az 5 légiós rendszer. Nyugodtabban játszanak a magyar srácok, mert nem heten vannak egy helyre. Én visszahoznám a 2+1 módit. Enélkül nem lesz fejlődés. Vajon erre a szövetségben mikor jönnek rá??

Ja, Knézy továbbra is egy elfogult tuskó.

Érett Banán
Olvasó

Minden szavad igaz!

Gézuka
Olvasó

A gond az (nem nekem), hogy akkor tudod a rengeteg TAO és minden egyéb támogatással el kellene számolni. Csak gondolj bele, ha fiatalokat kellene gyártani – értsd utánpótlás – akkor azokba fektetni kell, és nem lehet “haverbarátsógorkoma” embereknek átpasszolni… légiós készen van, azzal nincs gond, még akkor sem ha pénznyelő feketlyuk. Most zéró számonkérés van minden szinten… csak végig kell nézni az edzőket kik ülnek utánpótlás padokon stb. A meglátásoddal pedig csak egyet tudok érteni. Szövetségben? Rájönni? Ezek? Sose.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés