Connect with us

Bajnokság

Végig tartotta magát, majd fordított az OSE

Az utolsó percekre elfáradt a Kecskemét.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - OSE Lions 82-86 (24-22, 20-21, 19-19, 17-24)

Bajnokság, 23. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Nagy V., Fodor A.

KTE: Wittmann 6/6, Thomas 10, Djeraszimovics 5/3, Kucsera 3/3, Karahodzsics 19. Cserék: Lukács 6/6, Jaramaz 13/3, Dramicsanin 13/9, Horti 7.

OSE: Washington 22/3, Anderson 9, Abell 12/6, Bailey 19/3, Anda 4. Cserék: Illés 11/9, Kucsora -, Garamvölgyi 5/3, Morgan 4.

Közel egy percet kellett várni a mérkőzés első kosarára, amelyet Anda szerzett meg egy támadólepattanó után. A túloldalon Karahodzsics egy szép centerezéssel válaszolt (2-2). A találkozó elején a vendégek játszottak lépéselőnyben, de rendre egyenlített a KTE (7-7). Washington és Bailey összjátéka után utóbbi zsákolt nagyot, ám Kucsera hármasával a mérkőzésen először megszerezte a vezetést a Kecskemét (10-9). Bailey továbbra is nagyszerű formában kosárlabdázott, míg a hazaiaknál jobban eloszlottak a pontok, aminek köszönhetően egyre jobban kezdett ellépni Váradi Kornél legénysége (20-14). A negyed hajrájára felpörgött az Oroszlány és egy 2-8-as futással ki is egyenlített, de Karahodzsics egy zsákolással visszavette a vezetést. 24-22.

A magyar válogatott centere nyitotta a második negyedet két büntetővel, viszont erre négy ponttal válaszolt az OSE, újra egál volt az állás (26-26). Két sikeres távolival jelentkezett a KTE, közeli kosarakkal tartotta a lépést a vendég csapat (32-30). Bailey továbbra is energikus volt a palánkok alatt, időt kért Váradi Kornél (32-32). Továbbra is felváltva érkeztek a pontok, Anda támadólepattanója után ismét előnybe kerültek a piros-feketék, Lukács azonnal egy hármassal válaszolt (40-38). Abell betörése után megint egyenlő volt az állás, viszont az utolsó egy percet a Kecskemét nyerte. 46-43.

A második félidő elején sem tudtál dűlőre vinni a dolgot a felek, Washington sarokból elengedett távolija után újfent egál volt (48-48). Dramicsanin hat pontot szórt egymás után, amivel ezúttal huzamosabb ideig élni is tudtak a kecskemétiek és őrizték a nem nagy, de ezen a meccsen magabiztosnak mondható előnyüket (61-54). Sebastjan Krasovec időkérése után rendezte a sorait az OSE és felzárkózott egy pontra – köszönhetően többek között Illés öt pontjának -, végül Jaramaz zárta a harmadik etapot. 65-62.

A negyedik negyed legelején hosszú idő után fordított az Oroszlány, újfent felváltva vezettek a felek, szinte minden támadásból kosár született (70-71). Jaramaz jó százalékkal dolgozott a mezőnyből, viszont Thomas csak az egyik büntetőjét dobta be, Illés pedig a sarokból célzott pontosan (73-74). Bailey is betalált, öt perccel a vége előtt időt kértek a hazaiak (73-76). Kicsit hektikus volt a találkozó, voltak remek periódusok, de olyan is, amikor sorozatosan csak eladott labdák és elhibázott lehetőségek jöttek. Állandósult az oroszlányiak előnye, újra szünetet kért Váradi Kornél (75-80). Plusz héttel fordultak az utolsó két percre a vendégek, majd Thomas talál utat a gyűrűig (77-82). Karahodzsics kritikus pillanatban követett el támadóhibát, ezzel pedig egy perccel a lefújás előtt öt pontos előnyben labdához juttatta az Oroszlányt. Innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet a vendégek, akik végig tartották magukat, majd az utolsó öt percben sokkal magabiztosabban kosárlabdáztak a Kecskemétnél. Ezzel meglett az OSE tizedik sikere a szezonban, míg a KTE sorozatban nyolcadszor szenvedett vereséget. 82-86.

Fotó: Oroszlányi SE Facebook

15 hozzászólás

15
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
13 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
hopehelyOroszlanyi BanyaszmrfoxdonnarummaEllenív Recent comment authors
hopehely
Olvasó

Sztojan Ivkovics és Váradi Kornél “szépen” építi a KTE-t, lassan, de biztosan elérik a ZTE-Jászberény szintet!
Sztojan, Kornél? Jól érzitek magatok?

mrfox
Olvasó

Gratula OSE!

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi! Nektek kitartást, megtisztulást!

donnarumma
Olvasó

Gratula az OSE nak, szép győzelem!
A KTE re ráférne egy kis pihenő!ott vannak,ott vannak, de egy kicsi mindig hianyzik

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Köszi!
Igen, erre alapozott szerintem a stáb is. Két nagyon hirig meccs után volt a Kecsó, a fiatalnak nem mondható magjával. Tudatosan készülhettünk arra, hogy elfáradnak a végére.

Ellenív
Olvasó

Gratula a csapatnak,jól játszottunk.A három rigó, hanem teljesít erőn felül akkor 15 pontal nyerünk.

Öregkosár
Olvasó

Illésnek külön gratula! 🙂

Somogy011
Olvasó

Gratula OSE!
💙❤️🖤

redmiller
Olvasó

Ez már gáz, ami itt megy… Ha nem lett volna szünet, akkor azt mondom kifújtunk, de nem hiszem, hogy a Szeged meccs üt ennyire vissza…
Gratulálok az Oroszlánynak!

elfogult vagyok
Olvasó

A KTE maximális tiszteletet érdemel! Sűrű programjuk mellet is jók voltak! Szerencsénkre mi bírtuk jobban erővel.
SZERENCSÉNK volt, annak ellenére, hogy a játékvezetők nem így akarták! (Az első két negyedbe 14/6, volt a dobott büntetők aránya, ami igaz a végére 22/16-ra “módosult”. A pad szinte rögtön technikait is kapott amikor reklamált.) Azért talán már megérdemelnénk, hogyha lejátszottunk 45 NBI/A-s meccset, majdnem két szezont (nem rossz eredménnyel!) ne nézzenek ránk újoncként, és a szabálykönyv mindenkire érvényes lehetne! Tisztességgel alázattal viselkedünk, ez lenne a minimum (bocs, hogy nem lettünk “TF”)!
Mindenek felett a KTE tiszteletet érdemel! Az idei szezon mindenkinek ilyen kusza.

Megamegmondo
Olvasó

🤡

Dallas
Olvasó

8 vereség zsinorba ,avagy hogy csinálj 9-8-ból 9-16-ot ,durva mélyrepúlés.

Ball don't lie
Olvasó

Sokadszor írom le: Teljes megújulást Kecskemétre!!! (Bár tudjuk hogy fejétől bűzlik a hal, és a teljes kecskeméti kosárlabda be lett kebelezve utánpótlástól a felnőttig…)

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Szép volt fiúk, gratulálok!! HAJRÁ KKK/OSE!!!

bányász
Vendég
bányász

Úgy tűnik a KTE elfáradt a végére, mi viszont frissen jobban koncentráltunk.
Szép munka!
Hajrá OSE!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés