Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Végig dominálva nyert a ZTE

Duren 49 VAL ponttal húzta az övéit.

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 96-66 (27-17, 23-20, 23-14, 23-15)

Play-out 10. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
V.: dr. Mészáros B., Kovács N., Lengyel Á. (Faidt M.)

ZTE: Duren 29/9, Donaldson 22/15, Polster 5/3, Vuko 9, Szabó 20/6. Cserék: Völgyi -, Csuti -, Szalay 3/3, Simó -, Antóni 2, Bonifert 6/3.

KTE: Wittmann 7/3, Thomas 16, Djeraszimovics 4, Kucsera 3, Horti 10. Cserék: Lukács 2, Körmendi -, Cserkó -, Jaramaz 8/6, Dramicsanin 14/6, Fazekas 2.

A Kecskemét ellen, hazai pályán kezdte a tízmeccses play-outot a Zalakerámia ZTE KK. Két, szurkolóinak az alapszakaszban egyaránt csalódást nyújtó csapat találkozott egymással szerdán este, a kupadöntő árnyékában Egerszegen, akik a bajnokság zárószakaszában szerették volna bizonyítani, tudnak jobban is játszani az eddig látottaknál.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Öten is betegséggel-sérüléssel bajlódtak a ZTE-nél a napokban, így nem ment simán a felkészülés Heinrich Róbert tanítványai számára. A régi-új vezetőedző a Szolnok elleni, januári győztes mérkőzésen ült utoljára a kék-fehérek kispadján hazai pályán, szerette volna, ha a nehézségek ellenére sikerül ismét rátalálni Szabóéknak a sikeres útra. A KTE egylabdás meccset húzott be Oroszlányban, Váradi Kornél együttese pedig szerette volna zsinórban harmadik győzelmét is megszerezni vendégként.

Az öt zalai sérültből végül ketten vállalták a játékot, Wiggs és Glenn viszont nem léptek pályára, mindketten korábbi sérülésüket érezték még, Simon Kristóf pedig a talpát fájlalta. A vendégeknél Karahodzsics bár átöltözött, csak a kispadon ült.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Jól kezdte a mérkőzést a Zalaegerszeg, három triplát is szereztek gyorsan a kék-fehérek, köztük Polster Attilával. 16-5-re lépett meg a ZTE, amire Dramicsanin próbált válaszolni, ám zsinórban szerzett nyolc pontja csak arra volt elég, hogy ne nőjön még jobban a különbség. Bonifert palánkos hármasa is kellett hozzá, hogy tízpontos előnnyel vonulhasson a kisszünetre a házigazda, melyben Duren már 4 gólpassznál járt. Jól játszott a ZTE, különösen Duren volt elemében, aki 12 pontot szorgoskodott össze a második negyedben. Egyszerűbb, ám hatékony játékokkal operált a tartalékos Egerszeg, sokkal jobban „haraptak”, mint a korábbi mérkőzéseken, ennek is volt köszönhető az 50-37-es félidei állás.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

7-0-val nyitott a ZTE, ezzel pedig a lényegi kérdések el is dőltek. Polster ismét jól szállt be, de Szabó Zsolt is magára talált, nem csupán a lepattanókat, de a pontokat is szorgalmasan gyűjtögette „Szöszi”, akit az egész család elkísért, Horti Dóra pedig is boldogan konstatálhatta, hogy remek napot fogott ki az erőcsatár – ráadásul testvére, Horti Bálint sem játszott rosszul a vendégeknél. A szintén nagy kedvvel játszó Donaldson látványos zsákolásával már 22 pontra nőtt a zalai fór, 73-51-el zárult a 3. játékrész.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A negyedik negyed elején Antóni Csanád is megszerezte első pontjait kék-fehérben, estében talált be, amit az egész csapat megünnepelt. A KTE teljesen szétesett, amit 15 eladott labdája is jelzett. Az utolsó percekben lehetőséget kaptak az alapszakasz során kevés alkalmat kapó zalai utánpótláskorú játékosok is; Simó Bence, Csuti Kornél és Szalay Domonkos is pályára lépett. Utóbbi szerezte a találkozó utolsó kosarát: hárompontosa után a csarnok valamennyi zalai szimpatizánsa felugrott és ünnepelte a jövő nagy zalai tehetségének tartott fiatalt. 96-66 lett a vége, a ZTE ilyen arányban is megérdemelten nyert az indiszponáltan kosarazó kecskemétiek ellen. A ZTE vezére a 29 ponttal, 8 assziszttal és 11 kiharcolt faulttal 49 (!) VAL-ig jutó Tyreek Duren volt, de Szabó Zsolt erős dupla-duplája és Tonko Vuko harcossága is kellett a győzelemhez, melyért ezúttal valamennyi pályára lépő egerszegi játékost dicséret illeti. A Kecskemétnek csak felvillanásai voltak ezen az estén, a 15 eladott labda és a 20%-os távoli dobások pedig megpecsételték sorsát.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
Borbély LajosKék-FehérMásikVégétFújdMeg4eventeVB365LaBe Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Jó a cikkben a két fotó.

Kék-Fehér
Olvasó

Végre győztünk. Tartalékosan álltunk fel és így is sima lett a vége. Simon Kristóf statikus játéka 1 db 3 pontosa és átlag 2-3 eladott labdája cseppet sem hiányzott a csapat játékából.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Grat, hajrá, Zete !

4eventeVB365
Olvasó

Ez a Fazekas valami elképesztő nagy antitalentum.. hogy lehetett egyáltalán válogatott ? A másodosztály szintjét nem uti meg.. magas és ennyi , basketball iq 0 , szörnyű pick and rollok , semmi értelme zarasok , a mozgása pedig hihetetlen darabos

LaBe
Olvasó

Nem játszott a 2 fék, nyertünk is. Ennyi. Remélem idén már nem is játszanak. Hozzáteszem ilyen beleszarok Kecsót még nem láttam. Hajrá ZTE!

Ball don't lie
Olvasó

Teljes megújulást a kecskeméti kosárlabdában!

*Z*T*E*
Olvasó

Egy ennyire jól küzdő minden labdáért csúszó mászó Kecskemét ellen bravúr lett volna kikapni…
Ennek az alsóháznak semmi értelme!

kentin
Olvasó

Hop-hop!
Heinrich állva meccselt = GYŐZELEM!!!

Kekfeherek
Olvasó

Gratulálok Srácok! Csak így tovább! Hajrá ZTE!

KovàcsIstvàn
Olvasó

Lassan ujra kezd beérni Heinrich munkája, ideje lesz már lecserélni!! V. Kornéliusz már felvette a kapcsolatot a Madagaszkári elit liga 2, 3.helyezettjének, fülöp-szigeteki másodedzőjével!!! Bravó, bravo

torma
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez,ez már értékelhető kosárlabdázás volt.Az elejétől fogva látszott,hogy itt mi akarunk nyerni.Azt is érdekes volt látni,hogy a kevesebb létszám , az most sokkal többet ér(t).Én már nem játszatnám a többi hátralevő meccseken azokat a játékosokat ,akik most hiányoztak. Fontos azonban azt is látni,hogy a kecsó most fogatlan oroszlán volt.

Minden6ó
Olvasó

Gratulálok SZTÁRics Minden6ó Kornélka 101.győzelméhez!A jövő klubigazgatója Tóth Ádám majdnem hazahozója,Gumi jobbkeze… Aki nem ért egyet azt feljelenti!Hajrá SZTÁRICS ZTE KK…

Chilmark
Olvasó

Jászberényiként ünnepélyesen jelentem, hogy végérvényesen lesz.phatjuk magunkat.

Tomi
Olvasó

Tévedtem a meccs előtt. Simon és az olasz oldalbordája nélkül nagyot léptünk előre. Ehhez persze kellett az is, hogy a Kecsó lesz@rja a meccset, de ez nagy lépés volt a bennmaradás érdekében.
Nem mondom, hogy indokolt Durant és Donaldsont 38-39 percet játszatni, de a 49 VAL az egészen értékelhető teljesítmény.

zetekosarak
Olvasó

Aztaqrva! Én ezt elengedtem már, erre… Gratulálok, de ezt folytatni kell, hogy értelme legyen.

redmiller
Olvasó

Kemal nélkül ez borzasztó lyukas volt….

kecsó
Olvasó

Valljuk be, vele se lett volna jobb… Talán nem 30-al kapunk ki hanem 15tel

Milo
Olvasó

Jah, Kemal hiánya miatt kaptatok 51pontot a két kis amerikaitól?? Maradjunk inkább a motivációbeli különbségben szerintem.

redmiller
Olvasó

Nem azt mondtam, hogy nyerünk, de nem esett volna ennyire szét a védekezésünk! Borzasztó lyukas volt…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Na, meg a támadásnál is hiányzott a 2 dobott pontja…

Gese
Olvasó

Helyette volt egy másik válogatott…

Tomi
Olvasó

A Zetében a kezdő center és kezdő 3-as mellett hiányzott még Simon is.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés