Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Védettségi igazolvánnyal lehet menni kosármeccsekre?

Gulyás Gergely bejelentése.:

:

Védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni a sporteseményeken, köztük a nyári futball Európa-bajnokság mérkőzésein is – mondta el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Amennyiben a járványhelyzetnek megfelelően ismét nézők előtt rendezhetnek majd sporteseményeket, kötelező lesz a védettségi igazolvány felmutatása

– mondta.

Bár a miniszter elsősorban a foci Eb kapcsán beszélt erről, az elhangzottakból úgy tűnik, a magyar bajnoki versenyrendszerekre nézve is ez lehet a szabály.

 

78 hozzászólás

78
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
20 Comment threads
58 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
garciaGézukaMásikVégétFújdMegSajkaArtur Doki Recent comment authors
pirosf
Olvasó

Amikor még nem volt oltóanyag,mindenki azt kiabálta,hogy lehet az,hogy a 21.században ennyi idő kell egy vakcinának…amikor meg lett,akkor meg jöttek a hangok,hogy-hogy ilyen hamar elkészült??!!?
A zemberek már csak ilyenek.

Gézuka
Olvasó

nincs szükség ilyen jellegű “cikkekre”

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Éljen, éljen Gulyás elvtárs és a Párt !

Sajka
Olvasó

Baszki…
Itt mindenki olyan okos, hogy akkor biztos meg tudjátok mondani, hogy a spanyol Ambiente Rivoli Blanco-Rosiers Negro csempéhez milyen csemperagasztó kell. 🙂 🙂

garcia
Olvasó

minden csemperagasztó jó hozzá.

PajtiBá
Olvasó

Ennyi képzett virológust még egy portálon sem láttam…
Mindenki szúrassa magát (aki úgy gondolja), egyébként meg HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!!!

Rouge
Olvasó

Hát a fasz se gondolta, hogy a Merkely, Rusvai meg a Karikó Katalin is irkál ide…

Artur Doki
Olvasó

Szarnak ezek a kosárlabdára,
Csak a foci EB…ott meg legalább félházat szeretnének kicsikarni.
Igaz,hogy már több helyszín is behelentette,hogy nuku néző….
Mindegy,hagyjuk.

redmiller
Olvasó

Aha! Tavaly pont a Fradi legnagyobb BL meccsei előtt fújták le a sportrendezvényekek látogathatóságát, ráadásul a Magyar Labdarúgó Válogatott is akkor játszott fontos meccset..

Az EB meccseken meg pénz szempontjából mindegy, hogy van – e néző, mert 1 hónappal előtte át kell adni a stadiont az UEFÁnak… Ország így is, úgy is megkapja a pénzét

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Csak a tisztánlátás kedvéért…Arról az időszakról írsz, amikor már százával haltak meg a magyar emberek, ugye?

redmiller
Olvasó

Mert a Fradi megéli a tavaszt, mi???
Amúgy meg azóta sokkal többen hunynak el…

Harry Bell
Olvasó

Naívak vagytok. Ez a bejelentés csak a foci EB miatt van. Majd kijön a rendelet, hogy teremsportra nem vonatkozik.

redmiller
Olvasó

Oltáspárti vagyok és több okom is van rá! Részemről nem probléma, sőt örülök, ha oltottan legalább végre meccsre mehetnénk! Van egy rakat orvos ismerősöm, elolvastam egy rakat szakcikket és egy közel 100 éves oltástól nem félek! TBC, kanyaró, tetanusz és egyéb oltásoktól se lett semmi bajom, de itt valószínűleg senkinek sem…. Több tízezren kutatták a vakcinákat, nemzetközi tapasztalatokat osztották meg egymás közt a kutatók és rengeteg pénzt fektettek a kutatásokba, köztük országok! Ráadásul 21. századi technológiával egy információs társadalomban! Aki még azt hiszi, hogy ezzel akarnak mérgezni, az hülye… Sokkal egyszerűbben és olcsóbban meg lehetne oldani úgy, hogy észre sem… Olvass tovább »

csocsa
Olvasó

Teljesen egyet értek veled.?

donnarumma
Olvasó

“Oltás nem a fertőzéstől, hanem egy durvább lefolyástól véd meg!”
A fertőzéstől is véd…..a többi jogos

redmiller
Olvasó

Igen, helyesebb lett volt volna, hogy többnyire megvéd a fertőzéstől, de ha el is kapod, olcsóbban megúszod

donnarumma
Olvasó

Ok

Marillion
Olvasó

Idézem őnt….a TBC kanyaró,tetanusz és egyéb oltásoktól sem lett semmi bajom….igen….és ezektől szintugy nekem sem…mert koromnál fogva végig oltottak engem is ezekkel mint kótelezö oltásokkal! De arról akkor miért nem beszélűnk hogy a felsorolt oltások nem pár hónappal az előállitásuk után …hanem sok sok évek tapasztalata (már bőven az ezredforduló előtt is) megbízhatóak voltak és nem kellett kétszer beadni meg évente ismételten beadni hogy betölthesse a védóoltás szerepét! Itt meg az idö sűrget alapon dobták a piacra a vakcinákat….mert nem volt idö a részletesebb hatástanulmányozásra….ez az egész egyfajta kisérletezés fillinget is mutat jelenleg……amelyik szervezet bírja annak jó lesz akié meg… Olvass tovább »

redmiller
Olvasó

Amiről te beszélsz, az abban az időben volt, mikor az információ, a kutatási eredmények lassabban terjedtek. Arról nem is beszélve, hogy jóval kevesebben kutattaták sokkal fejletlenebb technológiával…
Az oltás alapja több vakcinánál 100 éves tapasztalatokra épül! Az mRNS az új típusú.

Korábbi oltások tovább tartanak? Igen, mert azoknak hosszútávú hatásáról a sok évtized alatt van tapasztalat! Arról nem is beszélve, hogy az emberiség azokban az időkben messze nem volt ennyire mobilis, tehát variáns is nehezebben alakult ki! A koronavírus elleniről még nincs tapasztalat, de majd lesz! Akkor kiderül, hogy meddig véd a variánsoktók!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

H1N1 elleni oltást kaptatok a tesóiddal?

Tomi
Olvasó

Ha lesz ilyen szabály, akkor az biztos, hogy addig nem lép életbe, amíg nem kapja meg mindenki, aki kérte.
Az lesz problémás, aki mondjuk a háziorvos ellenjavaslata miatt nem kapta meg az oltást. Vele szemben valóban diszkriminatív lenne ez a dolog, vagyis azokkal szemben is akik nem kérik, de ők hoztak egy döntést, aminek lehetnek hátrányos következményei.
Egyértelmű hogy azért lengettték be ezt jó előre, hogy motiválják az embereket. Én megértem mindkét tábort, de egy világjárvány felülírja a hétköznapokat. Mindenki dönthet, aztán viseli a következményeit.
Nekem már zsebben az igazolás.

balldontlie
Olvasó

Azért ha az az alaptézisünk, hogy az emberek egészsége a legfontosabb, akkor azért azok, akiknek az oltás ellenjavallt, azok valszeg vírus szempontból is rizikócsoportba tartoznak, szóval velük szemben nem feltétlenül diszkriminatív. Az már más kérdés, hogy onnantól kezdve, hogy van, akinek még esélye sincs oltásra, van akinek jár a nyugati, van akinek esélye sincs nyugatira, stb stb, az egész oltási rendszer diszkriminatív, szóval nem kell csodálkozni semmin… De ez az egész most arról szól, hogy az UEFA azt mondta, hogy olyan helyen nem lehet meccs, ahol még korlátozzák a sportesemények látogatását, így hát ha covidos savat köpködő patkány-piranha keveréket hullanának… Olvass tovább »

krsz
Olvasó

F@sza. Egészséges vagyok, fiatal vagyok, vigyáztam eddig magamra és a környezetemben élőkre is, nem kaptam el a vírust, regisztráltam oltásra, de még csak időpontom sincs.

Felfoghatatlan, hogy épp az egészséges, munkába járó, nem fertőzött emberek vannak NEGATÍVAN DISZKRIMINÁLVA.

donnarumma
Olvasó

Tisztelt krsz..mivel természetesen,nem tesztelteted magad minden nap, ezert nem tudhatod, hogy : egészséges vagy, nem kaptad el a vírust, nem vagy fertőzött egy adott pillanatban…Így azt sem tudhatod, hogy kiket fertőzöl meg tudtod nélkül, akik már lehet, hogy nem lesznek olyan szerencsések, hogy tünetmentesen vészeljék át a “betegséget”..
Pont ezért javasolják”mindenkinek” az oltást.

Buborka
Olvasó

Ebben az eszmefuttatásban az a logikai bukfenc, hogy az oltás nem a fertőzéstől véd meg, hanem csak az esetleges megbetegedés esélyét csökkenti, illetve a betegség lefolyását gyengíti. Tehát az oltott ugyanúgy megfertőződhet, és meg tud fertőzni másokat.

donnarumma
Olvasó

Az” ugyanúgy” nem igaz, mert jöval kisebb százalékban ….
Az igaz hogy átadhatja, de nyílván nem tudja, hogy akinek átadja, Ő oltott és védett a nagyobb bajtól vagy sem…Mint ahogy az sem tudhatja, ha”egeszseges es eddig nem kapta el” hogy ha elkapja, nem lesz e nagyon súlyos a betegség..szóval megint csak ott vagyunk…a bukfenc is a kiinduló guggolással kezdődik, de úgy is végződik?

donnarumma
Olvasó

” Pfizer-vakcinára van adat, amely azt mutatja, hogy 30 százalékkal csökkenti a megfertőződés esélyét, illetve, hogy a megfertőződött, vakcinált személy kevesebb vírust terjeszt” Karikó Katalin
Talán Ő egy picit ért hozzá

Buborka
Olvasó

Lehet szavakon lovagolni, pl. a 30% sem 100%, tehát a mondandóm lényegét, miszerint egy oltott is tud fertőzni, nem cáfoltad meg.

donnarumma
Olvasó

Karikó Katalin a szavakon lovagol?
nem is volt az célom, mert az nyílvánvaló, hogy tud…
de az elég szomorú, ha Neked az teljesen mindegy, hogy 30%-kal több vagy kevesebb a beteg…
mert a így egészségesnek maradható +30% nak biztos nem az

krsz
Olvasó

Hol olvastad azt, hogy nem tudom, hogy elkaptam-e a vírust? Élelmiszeriparban dolgozom, rendszeresen tesztelnek mindannyiunkat.
Nem voltam fertőzött, soha nem termeltem antitestet, maradjunk ennyiben.
Szóval én, aki vigyáztam eddig is magamra, szívok jó nagyot.

redmiller
Olvasó

Tudok olyanról, aki 2-3 embernél többel nem találkozott, de ennyi is elég volt! Pedig óvatos volt, de a covid utolérte… Kórház lett belőle, szerencsére kijött!

donnarumma
Olvasó

Honnan tudnád? Most amikor ide írsz elkaptad e pont vagy sem? Csak nem egy Covid tesztgépen ülsz-inkubátorban….?max azt tudhatod, hogy az utolsó teszted negatív lett(ha gyorsteszt,az meg ugye negatív eredménynél ca 65% os)..az azóta eltelt időben bármi megtörténhet..

Marillion
Olvasó

Régen nem volt ilyen modern az orvos tudomány és mégis elég volt egy védöoltást megkapni és az egy életre szolt az adott betegség ellen….! ezzel szemben mi van most az hogy nem elég 1 oltás minimum 2 kell….és szellöztetik hogy évente ismétlendö! Akkor most miröl is beszélünk? És teszt nélkűl meg simán ráolthatnak egy olyan emberre aki akkor éppen tűnetmentes….ennyit arrol hogy nem néznek mást mint csak a beoltottság számát,aztán ujra egymásra engedni a lakosságot! Az nem is számit hogy csőkkenő vagy emelkedő tendencia….

redmiller
Olvasó

Beoltás előtt le kell adni egy nyilatkozatot, ami arra kérdez rá, hogy elkapta – e! Mellette olyan tüneteket kérdez, amiket egyszerű beteg nem feltétlenül köt a covidhoz….
Amúgy öcsémnek mondta a háziorvos a gyorstesztet, én a gyerek anyjával megcsináltattam egy éjszakával korábban.

Marillion
Olvasó

Hát igen….ez az oltás elötti kérdezzz felelek….éppen mit érzek meg hogy érzem magam….csak közvetlen az oltás elötti teszt ami szerintem nem elhanyagolható…és akkor ha épp negatív vagyok bátrabban szuratok! Csak persze ezt a lehetöséget ki finanszírozná meg a milliós lakosságnak? Fizesd ki magad ha jót akarsz magadnak!

donnarumma
Olvasó

“de még csak időpontom sincs.”
Ez miatt meg ne aggódj, mert eddig akikkel én beszéltem erről, mind 2 nappal előtte tudták meg!Holnapután 10:30 oltás

pirosf
Olvasó

A gyerekek nem mehetnek meccsre?

Buborka
Olvasó

14 év alatt biztos nem oltanak, szerintem nekik nem kell majd igazolvány

redmiller
Olvasó

Engem ez nem érdekel! Így is, ugyis jogosult leszek menni,
Talán a többséghez képest jobb fizikai állapotban vagyok, de a brit mutánssal nem kockáztatok! Elsőt már megkaptam! Várom, hogy végre ne egy vacak pincében kelljen edzenem alapgépekkel….
Nagyobbik öcsém nem akarta oltatni magát, de látva, hogy a sógora több mint 3 hétre kidőlt, inkább az oltást választotta! Ennyi.

lakers24
Olvasó

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd a fehérvári asszonykórus lehet a leghangosabb szurkolótábor?

PajtiBá
Olvasó

Csaxólok, hogy az oltási igazolvány 6 hónapig érvényes. Az őszi szezon kezdetén mindenki megy újraszúratni magát, hogy kedvenc csapatát láthassa élőben?

kokter
Olvasó

Az az igazolvány, amelyet oltás miatt kapott valaki, annak nincs lejárati ideje. Csak annak van, amelyet a fertőzésen való átesés miatt állítottak ki.

royalka
Olvasó

Csak szólok, hogy miért szólsz hozzá hülyeséget, ha fogalmad sincs a dologról? Kétfajta igazolvány van. Az egyiket a betegségen átesettek kapják, 6 hónapig érvényes, rajta van a lejárati idő. A másikat az oltottak kapják, csak az első oltás időpontja van rajta feltüntetve. Mivel nincs még WHO állásfoglalás arról, hogy meddig véd a vakcina, így értelemszerűen nincs is ( még) lejárati ideje. Ezek a jelenlegi tények, olvass, tájékozódj. Pont az ilyen tudorok a legjobb pánikkeltők, ezt megtapasztalhattuk minden téren az uccsó 1 évben sajnos. Jó egészséget Mindenkinek!

Lightbringer
Olvasó

Nem lesz elég 2x szúratnod magad. Teljesen mindegy mi van az igazolványodon. Minden évben, vagy félévben fel kell venned majd az új adagot.

KovàcsIstvàn
Olvasó

Igy van! Kb. 2023-ig minden évben oltati kell majd magukat akik kérik, vagy már “oltakoztak”!!

KKK72
Olvasó

Nincs rajta érvényességi idő !

Jagerman
Olvasó

Várható volt, hogy a nyitással egyidejűleg, akinek védettségi igazolványa van az kvázi “többlet jogosítványokhoz” jut. Többek között, ezért is oltattam be magam, mondjuk nyilván elsődleges szempont az egészség védelme volt. Egy oltást követően már egyébként kevéssel küldik az oltási igazolványt. Amúgy is a népesség 80%-nak be kellene magát oltatnia, mert különben soha az életben nem ér véget ez a rémálom. Szóval mindenki menjen oltakozni…:)

Kekfeherek
Olvasó

Miért kell a kormánynak beleszólni más életébe. Mindenki eltudja dönteni mi veszélyes neki és mi nem. Aki nem szeretné beoltatni magát akkor ő nem csinálhat semmit?!

Aranyalba
Olvasó

Rengeteg mindent csinálhat: bevásárolhat a Tescoban, feladhat lottót, vehet cigit és futhat az utcán, stb.

Redbid
Olvasó

Pláne, hogy itt helyben látja az ember micsoda tömeget bírnak összeverbuválni egy-egy alkalomra!
Közel lakunk a kórházhoz, ma már három utcában volt nehézkes a közlekedés, mert annyi volt csak az autó.
Mi pl. oltatnánk családostól, de amíg ezt látom, addig kétszer is meggondolom!

Baszketboll
Olvasó

A probléma az, hogy sokan az ‘eldöntést’ keverik a ‘jó döntéssel’. ? Jó döntést csak az tud hozni, akinek ehhez megvan a kellő tudása (nem “csak” megfelelő végzettsége). Ez pedig, ebben az esetben, a népesség kevesebb, mint 1%-nak van meg (pl. politikusoknak sem). További gond az is, hogy az öntudat, ami arra a (jelen esetben veszélyes) következtetésre juttatja az embereket, hogy döntsenek maguk, pedig erősen túlteng a népességben. Mivel általában senki sem szeret a magas egójáról leesni a valós tudásának szintjére, ezért ha (figyelembe véve a fenti számokat) a bejegyzés alá 1 like-nál többet kapok 99 dislike ellenében, már megérte… Olvass tovább »

Kekfeherek
Olvasó

Én nem vagyok az oltás ellen. Hiszek a virusba is. Félek a vakcinától nem tudom, hogy reagálna szervezetem rá. Ezért nem itélhet el senki..

Buborka
Olvasó

Érdekes, hogy az emberek többsége jobban fél az oltás következményeitől, mint a fertőzés szövődményeitől.

Penge101
Olvasó

megértem az embereket, hogy is bizna benne amikor aláíratják, hogy saját felelőségedre adatod be és se a kormány se a gyártó nem vállal felelőséget a következményekért

Gatei
Olvasó

Ezt hol kellett aláírni? Velem csak egy hozzájáruló nyilatkozatot irattak alá, amiben csak az szerepelt, hogy beolthatnak Covid19 ellen, illetve egy kérdőív az egészségi állapotról. Semmi mást nem kellett aláírnom.

KKK72
Olvasó

Hát ezzel az aláírással vettél magadra minden felelősséget az oltással kapcsolatban.

redmiller
Olvasó

Szerinted…
Még a papírt se láttad, de felülsz a neten terjengő hülyeségeknek…

Marillion
Olvasó

És akkor most kijelenthető hogy te már biztonságban vagy? Végűl is az orvosok helyett te magad adtál egészségűgyi alkalmasságot egy kérdöiv alapján….hááát…..

Marillion
Olvasó

Ott a pont! Meg sokakat az bizonytalanít el hogy egy oltással nem kerül őrők és végleges védettségbe biztonságba! Azért ennél komolyabb tol-ig idövallumot is kihozhattak volna ezekböl a vakcinákbol! Mégiscsak egy modern világban élűnk…vagy nem!?

PajtiBá
Olvasó

Ez nettó DISZKRIMINÁCIÓ!
… vagy lemaradtam valamiről és kötelezővé tették az oltást?!

Aranyalba
Olvasó

Egy sportrendezvényre való belépésnek több feltétele is van, ezeket a pályarendszabály foglalja magába. Ha ebbe beleteszik, hogy oltás nélküli személy nem vehet részt a rendezvényen, az egy ugyanolyan szabály, mint az, hogy erősen ittas személy sem vehet részt.

Artois
Olvasó

Pedig erosen ittas szemelybol azert szokott egy par lenni?

Aranyalba
Olvasó

Azért írtam bele az erősen szót, mert így talán kicsit hitelesebb. A csontrészegeket azért nem szokták beengedni (általában) 😀

Olajheart2
Olvasó

Én ugyan egy korty alkoholt sem iszom ,de láttam már jókat a meccseken ?❤?

Marillion
Olvasó

Hát ha beleteszik a feltételekbe az oltás igazolást,akkor szerintem egy jo ideig elég foghijjasak lesznek a csarnokok…már csak az átoltottság mértékének lehetösége miatt is…..

KKK72
Olvasó

Osztom a véleményedet !Bár én pont azért oltattam be magam, hogy tudjak meccsre járni. Különben ha nem lenne ez a plasztik kártya nem szurkáltak volna engem sem.

Rouge
Olvasó

“…és a bajnoki döntőt élőben nézzük, ott leszünk a lelátón…”

Csak nem Rouge-nak lesz megint igaza? :);):)

crazybasket
Olvasó

Eddig se találtál es semmit, elhagyhatod a “megint” szócskát, és ezt sem fogod sajnos, mert a foci EB csak júniusban kezdődik, amire a bajnokság véget ér, és hatványozottan arról volt szó a tájékoztatón! De bízzunk benne hogy kivételesen eltalálod, mert legalább X ember mehetne!

Rouge
Olvasó

A múltkor még lehülyéztél,
most meg már bízol benne
hogy eltalálom…tudod mit, maradjunk annyiban, hogy ha ott lehetünk a döntőn,
akkor nyugodtan kinyalhatod a seggem.

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

rúzsos, jó a kommunikációd

Rouge
Olvasó

Kösz haver…nem kell köntörfalazni.

A faéknek is egyenesen odabaszol a baltával és akkor megérti.

Üvegtigris
Olvasó

Mire lehet menni nem kell várni az oltásra túlkínálat lessz belőle.

Vulcano
Olvasó

Aki pedig nem idős, nem krónikus beteg, nem tanár és vár az oltásra az meg majd otthonról tapsikolhat. Na elmentek ám a pics@ba.

Olajheart2
Olvasó

Szerintem mire lehet menni lesz vakcina

Olajheart2
Olvasó

Mindenkinek aki akarja..

Aranyalba
Olvasó

Aki regisztrált az oltásra, a bajnoki döntőig megkapja azt, tán még az elődöntőig is. Az, hogy azt a 6 milliót , aki nem regisztrált, ez hogy érinti, az más kérdés. Mivel ez nem az az oldal, ahol azon kell vitázni , hogy jó-e a vakcina vagy sem, csak annyit írok, hogy mindenki eldöntheti, hogy beoltatja-e magát vagy sem, a rendező viszont azt döntheti el, hogy kit enged be a saját rendezvényére.

Olajheart2
Olvasó

+1

Redbid
Olvasó

Igen és amúgy a rendezőnek ez az “érdeke”, és nem is a minél nagyobb bevétel!
Ergo nem eldöntheti, hanem így kell döntenie!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés