Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Vb-selejtező: Megvan az ötödik győzelem

Oda-vissza megvertük a hollandokat, igaz ezúttal hosszabbítás kellett hozzá.

Magyarország – Hollandia 91-86, h.u. (12-15, 22-14, 22-24, 22-25, 13-8)

Vb-selejtező, J-csoport,
Budapest, Tüskecsarnok,
Glisics (szerb), Aunkrogers (lett), Salins (lett)

Magyarország: Govens 15/3, Vojvoda 22/15, Benke 21/9, Allen 9/3, Keller 5. Csere: EIlingsfeld 11/3, Perl 6, Váradi 2, Horti -.

Hollandia legjobb dobói: Franke 23/3, Van der Mars 19, Kloof 14/3.

Az első kosár a hollandoké volt – De Jong révén -, Allen egy hármassal fordított. Nem sokáig örülhettünk, hamar visszavették a vezetést a vendégek, és az első negyedben inkább az ő akaratuk érvényesült. A védekezésünkkel nem volt különösebb probléma, de kintről nem dobtunk jól (1/7). Pontszegény tíz perc után 12-15 volt az állás.

Vojvoda egy triplával egyenlített, majd nem sokkal később újabb hármasával már a vezetést is visszavette a mieinknek (20-19). Megint jöttek a hibák mindkét oldalon, a 16. percben Ivkovics lépéshibát reklamált, amiért technikait kapott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végére sikerült picit meglógni, 34-29 volt a félidő. Lehetett volna akár még több is, de az utolsó pillanatban Váradi és Allen is rontott egy leindítás végén.

Govens jól játszott (fotó: Zsu)

Mi kezdtük a második félidőt, pedig a hollandoknak kellett volna, némi közjáték után helyreállt a rend. 4-0-val indítottak a vendégek, a 24. percben újra ők vezettek (39-40). 42-42-nél Benke faulttal együtt dobott triplát, amiből 3+1-es akció született. Govens vette vállára a csapatot, 50-44-nél időt kértek a hollandok. Szerencsére gyengén büntetőztek a narancs mezesek (6/12, szemben a mi parádés 15/15-ünkkel szemben). Vezettünk már héttel is, a végén Perlt faultolták ziccerdobás közben, de nemhogy kosár nem lett belőle, még szabálytalanságot sem ítéltek a játékvezetők, így 56-53-ról indult a záró felvonás.

Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, Benke és Eilingsfeld is eredményes volt kintről. 64-57-nél Benke újabb 3+1-es kosarat szerzett (3/3 volt ekkor a triplamutatója). 12-4-es szériával kezdtünk, átlépte a tízet a különbség. Az etap derekán, 69-61-nél Perl ellen ítéltek technikait. A hollandok nem adták fel. Már úgy tűnt, a zsebünkben van a meccs, de elkapkodtuk a végét, 4.4 másodperccel a vége előtt Franke bedobott egy triplát, amivel kiegyenlített, így 78-78 után jöhetett a hosszabbítás.

Hosszabbítás döntött Allenék javára (fotó: Zsu)

Van der Mars büntetőivel hosszú idő után újra a hollandok vezettek. Allen – szintén büntetőkből – egyenlített. Govens visszavette az előnyt, ugyancsak két egypontossal. Kloof viszont csak egyet dobott be. Vojvoda a kígyótérről dobott triplát, 85-81-nél időt kértek a vendégek, 1:15 volt ekkor vissza. Eilingsfeld pontozódott ki, pedig nem is ő volt szabálytalan, Franke két büntetőjével háromra csökkent a különbség. Vojvoda ezúttal egy extra duplát tett hozzá, majd Allen célzott jól a vonalról. Benke labdát szerzett, faulttal együtt dobott kosarat, ezzel el is döntötte a találkozót, még akkor is, ha a büntetője kimaradt.

Ötödik győzelmüket aratták Perlék (fotó: Zsu)

Fotó: Zsu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés