Connect with us

B-csoport

Vaskó György: A kapcsolat a pályán és a pályán kívül is kiemelkedő

Fejben már a rájátszásra is készül a Nyíregyháza.:

:

Fejben már készülnek a rájátszásra, de előbb a hátralévő három alapszakasz mérkőzésüket szeretnék megnyerni Nyíregyházán. A csapat fiatal bedobójával, Vaskó Györggyel beszélgettünk.

A Rátgéber Akadémia legyőzésével gyakorlatilag bebiztosították az alapszakasz győzelmüket, ráadásul már zsinórban tizennégy megnyert találkozóval állnak, a Hepp Kupa győzelemről nem is beszélve. Nem kis eredmények; hogyan értékelné eddig a szezont?

– Nagyon örültünk a kupagyőzelemnek, amikor bejutottunk a négyes döntőbe, onnantól már nem titkolt célunk volt, hogy meg is akarjuk nyerni, hiszen ez még nem sikerült nekünk az elmúlt években. Örülünk, hogy a bajnokságban is így szerepelünk és így összeállt a csapat, mindenki tudja a helyét, hogy kinek mi a feladata védekezésben a támadásban is. A kapcsolat a pályán és a pályán kívül is kiemelkedő, ezt tekinteném az erősségünknek. Együtt vagyunk.

És egyénileg?

– Az előző szezonokhoz képest most sokkal többet vagyok a pályán, aminek nagyon örülök, de ez persze a fiatalszabálynak is köszönhető. Mint sok fiatalnál, nekem is kicsit hullámzóbb a teljesítményem, egy-két jó meccs után van olyan, ami nem úgy sikerül. Azokat a dolgokat, amiket megbeszélünk és amiket az edzők kérnek, azt mindig próbálom végrehajtani és a lehetőségekhez mérten mindig a legjobbamat szeretném nyújtani és így segíteni a csapatot.

Kiss Benedek érkezésével gyakorlatilag egy posztrivális jött az ön számára a csapathoz, mennyire változott meg a játéka, a szerepe az együttesben?

– Januárban, amikor érkezett a Benedek akkor ki is hangsúlyozta a vezetőség, hogy nem riválisnak hozzák úgymond, hanem azért, hogy egy hasznos játékossal bővüljünk és javuljanak a rotációs lehetőségeink, vagy hogy egy esetleges sérülés esetén legyen plusz merítési lehetőségünk. Úgy gondolom, hogy Siska János és a stáb jól menedzseli a játékperceket, jól el vannak osztva. Ha van egy eldőlt meccs, akkor nem játszatják feleslegesen azokat a kosarasokat, akik a szezon során több percet átlagolnak és olyankor mi, fiatalok is több lehetőséghez jutunk. Szerintem ez nagyon jól megvan szervezve.

Egy fiatalnak mindig fontos kérdés, hogy kitől, mit tanulhat a legtöbbet egy csapatban. Nyíregyházán gyakorlatilag mindenki a segítségére lehet, ha szükség van rá, de ha meg kéne nevezni valakit, akkor kitől tud ellesni a legtöbbet?

– Szerintem Bus Iván csapatkapitányként erre külön odafigyel, próbálja űzni, hajtani a fiatalabbakat, de mondhatnám akár Mohácsi Mátét is, aki játékosként és ügyvezetőként is buzdít minket.Ubillát is idesorolnám, aki az edzéseken és a meccseken is olyan szituációkat tud megvalósítani, amit nem nagyon láttunk eddig és abból is lehet tanulni. Akár egy kettő-kettőnél ahogyan kiosztja a labdát, vagy megtalálja az üres embert, de mondhatnám a mentalitását is, hogy például tréningen egy 5-5 elleni játék alkalmával is ugyanolyan keményen küzd, mintha mérkőzésen lenne.

Fejben készülnek már a rájátszásra?

– Természetesen még az alapszakasz hajrájára koncentrálunk, ahol még három meccsünk van vissza és meg is szeretnénk nyerni mind a hármat. Persze már készülünk fejben és nézegetjük, hogy kik lehetnek a lehetséges ellenfelek.

Kinek örülne a legjobban?

– Bevallom őszintén, hogy mindegyik csapatot elfogadnám, de ahogy nézegettük – bár lehet még változás -, valószínűleg a Rátgéber Akadámiával fogunk játszani. Ők egy nagyon jó együttes, idegenben is megszorongattak minket. A rájátszás egy más kávéház, ott már nincs sima meccs, minden tétre megy, nem lehet hibázni.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
CosmoandrásPbaskpecs007Bezse Recent comment authors
Cosmo
Olvasó

Attól függetlenül, hogy tetszik, vagy nem tetszik, próbáljátok megérteni és elfogadni ezt a stratégiát, amit a Sharks választott. Nyilvánvalóan különmegállapodásuk van a bb1-el, amivel az égvilágon semmilyen probléma nincs. Nincs a teljes B csoport leszarva, rendszeresen vannak fordulóösszefoglalók, de ha adott csapat ezeken felül további médiamegjelenéseket szeretne, annak médiamegállapodásokat kell kötnie a felületekkel, és ez a világ boldogabbik felén így működik. Ez a sportmarketing szerves része. Az, hogy adott anyagok milyen minőséget képviselnek az egyéni ízlés kérdése, de könyörgöm, ne az legyen már a szimpatikus, hogy “a többiek csendben teszik a dolgukat”. Ez a magyar “bocs hogy élek” mentalitás része,… Olvass tovább »

MAFCdrukker
Olvasó

Nem azt írtam, hogy az a szimpatikus, azt írtam, hogy szerintem ezzel a nyíregyházi játékosokra nehezedik egy plusz mentális teher, míg a többiekre nem. Hogyan lenne a MAFC-nak pénze úgy médiamegállapodásokra, ha egyetlen játékos leigazolására sem volt pénzünk, és vezetőedzőként is a klubelnök-tulajdonos dolgozik? Hogy ezzel szurkolókat szerezhet egy csapat? Ha a szabolcsi hírportálokon lennének róluk cikkek (lehet, hogy vannak is), akkor bizonyára. De a bb1-en nem hiszem, hogy népszerűbbek lettek volna ettől, legalábbis a kommentekből nem ez jön le.

Cosmo
Olvasó

Persze, erre írtam, hogy ezt is érezni kell, hogy mivel nyerhetsz, mivel veszthetsz. De ha pl adott lehetséges támogató azt látha, hogy országos médiumban viszonylag állandó elérése van egy csapatnak, az pozitív oldalra billentheti a mérleget. Lehet, hogy ezzel plusz teher nehezedik, de valójában az lenne az ideális, ha MINDEN játékosra ilyen plusz tehet neheződne (egy boldogabb, jobban finanszírozott világban) mert a klubok figyelnének arra, hogy tolják a saját tartalmaikat.

Alapvetően csak az zavar, hogy mindegyik sharks cikk alatt jönnek a puffogó kommentek, mintha ördögtől való lenne az effajta tartalom.

andrás
Olvasó

Ezek szerintem nem szponzorált cikkek,hanem ök veszik a fáradtságot és beküldik a cikket a médiának igy kvázi a bball1 helyett is dolgoznak.
A lehetöség adott más csapatnak is

MAFCdrukker
Olvasó

Először engem is felbosszantott ez a nyíregyházi nyomulás, de aztán arra jutottam, hogy csinálják csak nyugodtan. Ezzel csak az ő magabiztosságuk nő, meg az ellenük szurkolók tábora. Tőlem meg is duplázhatják a róluk szóló semmitmondó cikkek gyakoriságát. A többi csapat teszi a dolgát csendben, szerintem ezzel csak ők kapnak egy kis helyzeti előnyt, egy halvány esélyt a bravúrra.

pecs007
Olvasó

Ennyi irigy embert…
Lehet máshol is inkább erre kéne áldozzanak a sok hülyeség helyett.
A világon mindenhol vannak ilyen szerződések, kosár és focicsapatonál is. Én inkább gratulálok a Nyíregyháziaknak, lehetnének ők a követendő példa.

Pbask
Olvasó

Csak elég visszás hogy rajtuk kivűl az egész b csoport le van szarva és nem foglalkoznak velük.

Bezse
Olvasó

Ellenfélként mondom, tök normális gyerek lett a Gyuri. Kadettben még túl nagy volt az arca , de pozitívan változott.

kiara
Olvasó

Ennyire elcseszett marketingstratégiát, mint amit a Nyíregyháza tol, én még nem láttam. Mire eljutnak az A csoportig – ha eljutnak -, akkorra mindenki utálni fogja őket. Több a semmitmondó cikk róluk, mint a MAGYAR VÁLOGATOTTRÓL. A marketingesetek köpjön fel egyet, és álljon alá.

Common
Olvasó

Hahó BB!Volt pár mérkőzés a zöld és a piros csoportban is többek között.Nagyon sok játékos van még akik szívvel,lelküket kitéve küzdenek csapatukért.Lehet,hogy tehetségesebb mint sok agyon szponzorált játékos.

MAFCdrukker
Olvasó

Azért én bízom benne, hogy pénteken kicsit kiengednek alapszakaszgyőzelmük tudatában (nem csak gyakorlatilag, hanem már matematikailag is ledolgozhatatlan az előnyük); így talán lehet esélye jó formában lévő csapatunknak a szabolcsi megyeszékhelyen.

Artur Doki
Olvasó

Újabb szponzorált cikk…
Szerintem az élvonalban sincs csapat,akikkel ennyi írás foglalkozna heti rendszerességgel,mint Czingiékkel.
Kicsit vicces.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés