Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Váradi Kornél szerint szervezettségben és összeszokottságban nőhetünk a portugálok fölé

“Majd a bemelegítés alatt derül ki, hogy Vojvoda Dávid tudja-e vállalni a játékot.”:

:

A mai napon Portugália ellen megkezdi a világbajnoki selejtezősorozatot a magyar válogatott. A mieink már szerdán megérkeztek a Porto vonzáskörzetében található Matosinhosba, így kellő idejük volt kipihenni a hosszú utazást, valamint maradt idő az ellenfél feltérképezésére is. Nem volt egyszerű dolga a csapatnak, hiszen a találkozó előtti tréningen már más berendezés várta őket, mint a szerdai átmozgató edzésen, ráadásul a hideggel is meggyűlt a baja a fiúknak.

– Ez a két edzés azért arra nem elegendő, hogy belakjuk a csarnokot, de kicsit körbejártuk a terepet. A szerdai edzéshez képest gyűrűt és palánkot is cseréltek, illetve nincs túl meleg sem, de próbálunk a saját dolgunkra koncentrálni, hogy az minél jobban menjen és nem a körülményekkel foglalkozni – mondta a BB1.hu-nak Váradi Kornél, aki a Sztojan Ivkovicsot helyettesítő Pór Péter munkáját segíti.

A fiatal szakembernél afelől is érdeklődtünk, hogy mi az a szegmens, amiben a portugálok fölé tudunk nőni.

– Szervezettségben és összeszokottságban. Ha minél jobban tudjuk játszani azokat az eltervezett dolgokat, amelyek már hosszú ideje jól működnek, akkor szépen lassan feléjük tudunk kerekedni.

Mint ismert, Váradi Kornélt nemrég nevezték ki a 2023-ban Magyarországon rendezendő U19-es világbajnokságra készülő válogatott szövetségi edzőjének, de a felnőtt csapatnál ez lesz az első alkalom, hogy hivatalos találkozón ott ül majd a kispadon.

– Minden szinten megtiszteltetés a hazádat képviselni, természetesen most is az. Minden tudásommal azon vagyok, hogy én is tudjak segíteni a csapatnak.

A tréner kitért a sérültekre is, a bokáját fájlaló Vojvoda Dávid szereplése egyelőre kérdéses.

– Az majd a bemelegítés alatt derül ki, hogy Voja tudja-e vállalni a játékot. Mellette többen küszködtek kisebb problémával és ezek a sérülések ilyen rövid idő alatt nem múlnak el, de bízunk benne, hogy mindenki a lehető legjobb formában tud majd pályára lépni Portugália ellen.

A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő Portugália-Magyarország összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. Az E-csoport másik mérkőzését, azaz a Franciaország-Montenegró  találkozót 20:30-kor rendezik.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés