Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Váradi Kornél megalkuvást nem tűrő csapatot ígér

A kaposvári együttes oldalán kérdezték az új vezetőedzőt.:

:

– Miért döntöttél a kaposvári szerepvállalás mellett?
– Az U19-es debreceni világbajnokság után vissza szerettem volna térni a magyar NB I./A-csoportba, onnan folytatva a munkát, ahol a vb-projekt előtt abbahagytam – felelte vezetőedzőnk, Váradi Kornél. – Amikor leültem beszélni Puska Zoltánékkal, olyan terveket vázoltak fel, ami közel áll hozzám. Azaz építsünk egy jó csapatot, úgy, hogy közben építsük be a magyar játékosokat és fejlesszük a fiatalokat, s hozzájuk igazítva válasszuk ki a légiósokat. Ez az elképzelés szimpatikus volt, ezért igent mondtam. Természetesen azt is figyelembe vettem, hogy én is fejlődhetek a somogyi vármegyeszékhelyen, hiszen minden új tapasztalás egy újabb lépcsőfok lehet számomra.

– Mennyire ismered a csapatot?
– Maximálisan figyelemmel kísértem a magyar kosárlabdát, ráadásul több fiatallal együtt dolgoztam az utánpótlás válogatottnál. Augusztustól aztán még jobban megismerjük egymást, hiszen akkor kezdődik a közös munka.

– A szurkolókat mindig az érdekli a legjobban, milyen kosárlabdát láthatnak a következő szezonban.
– Az edzői filozófiám egyik fontos szerepe, ami a modern kosárlabda alapja is a tranzíciós játék védése és a lepattanók kontrollálása, hiszen e nélkül nem lehet stabil a védekezés, s így a csapat sem. Remélem ez minél hamarabb a lehető legmagasabb szintre fejlődik. Ezután jön az, hogy mi mennyi tranzíciós játékot tudunk vezetni, illetve a mérkőzés képéhez igazítva megtalálni a támadójátékunk egyensúlyát.

– Térjünk át a vb-re, mely a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének a főprojektje volt, mennyire vagy elégedett a szerepléssel?
– Abszolút pozitívan értékelem a nemzeti együttes szereplését. Amikor belevágtunk, az volt az elsődleges cél, hogy – csúnyán fogalmazva – ne verjenek agyon minket. Ezt messze túlszárnyaltuk, hiszen nyertünk két mérkőzést, és egyik találkozókon sem játszottunk alárendelt szerepet, megmutattuk a karakterünket, s kiadtuk magunkból azt, ami bennünk volt. A végére fizikálisan elfáradtunk, de a torna közben, s ezt nem kifogásképp említem meg, betegség gyötörte a csapatot, s néhányan sérüléssel bajlódtak. Olyan magas szintű kosárlabdával találkoztunk a debreceni tornán, melyből sokat lehet tanulni, remélem a vb-n szerzett tapasztalatokat minden játékos és klub fel tudja majd használni.

– Kaposváron sok fiatal tehetséggel dolgozol majd együtt, előnyt jelenthet, hogy négy éven át utánpótláskorú sportolókkal foglalkoztál?
– A tehetség egy adottság, az, hogy milyen játékos lesz a sportolóból, a mentalitásától is függ, ahogy attól is, megtudja-e lépni azokat a szinteket, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy valakiből profi sportoló váljon. Ezen kell következetesen dolgozni a fiatalokkal, érezzék, tudják, mit, miért csinálnak, mitől lesznek jobbak. Fontos, hogy nem szabad nagy elvárásokat támasztani feléjük, mert ahogy a sajtótájékoztatón is említettem, a fiatalok beépítése mindig hullámvasút. Azt tartom a magyar kosárlabda jövőjének, hogy minél több jó magyar játékos legyen, hiszen ez a honi bajnokság és a válogatott érdeke is.

– Már többször is említetted a mentális felkészítést, nagy hangsúlyt fektet erre?
– Kosárlabdaedzőként a saját pedagógiámmal, korábbi tapasztalataimmal tudok segíteni, de szükséges, hogy a fiatalokkal jó mentálszakemberek dolgozzanak.

– Mit üzensz a szurkolóknak?
– Kemény szezon elé nézünk, s biztos nagy szükség lesz arra, hogy a legnehezebb pillanatokban is együtt legyünk, összezárjunk, hiszen együtt erősebbek vagyunk. Tudom, hogy Kaposváron fontos szerepet tölt be a kosárlabda, tudom, hogy fanatikusok a szurkolók. Azt ígérhetem, mindent meg fogunk tenni a pályán azért, hogy a szurkolók elégedettek legyenek, azaz harciasan lépünk fel minden ellenféllel szemben, és mindig a tudásunk legjavát fogjuk nyújtani.

Forrás: delfinek.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
KPSVRKKneszojjabeletréfabélaTomi 80hajramagyarkosarlabda Recent comment authors
tréfabéla
Olvasó

Edzői nyilatkozatok univerzális kisokos! Ezzel már bárki lehet tréner szerintem. Október – Még nem szokott össze teljesen a társaság, és az új filozófián alapuló taktikai elemeket sem tudták teljesen elsajátítani a srácok. November – A küzdeni akarással nem volt gond, de még a kirakósból hiányzik 1 darab, ennek a játékosnak a mielőbbi szerződtetésén dolgozunk. A szurkolóktól még egy kis türelmet kérünk. December – A versenynaptár nem nekünk kedvez, a rengeteg utazással és terheléssel év végére elfáradtak a játékosaink. A karácsonyi szünet után újult erővel folytatjuk, a szurkolóknak kellemes ünnepeket kívánunk Január – Több szoros meccset is a végjátékban buktunk el,… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

+
És még annyi, hogy Szeptemberben már kimondható, hogy nagyon jó a csapatban kémia, a fiúk edzés után együtt kávéznak a teraszon.
Idén azért legyen más a forgatókönyv, ha kérhetném! 🙂

hajramagyarkosarlabda
Olvasó

Mondjuk ha ezt a vb-t ,,abszolút pozitívan, messze célokat túlszárnyalva” értékelik akkor tényleg nincs több kérdés:) hajrá magyar kosárlabda..

Tomi 80
Olvasó

Hát igen…. Mindenki hajtogatja hogy “szemlélet váltásra” van szükség. Na de hát milyen szemlélet váltás az, amikor sikernek könyvelünk el egy abszolút bukást? Sőt.. eleve úgy indultunk neki, hogy itt már minden dobott pont bravúr… Lehet itt mutogatni, mert Fofó már elkezdte, hogy u12 meg u14-ben van elbaszva minden … Ok én elhiszem. De ha a legfelső szinten is ez a szemlélet akkor mit várunk???

Bilbao
Olvasó

Annyira vicces h Magyarország vezető kosaras portálja napi egy cikket tud kipréselni magából…

neszojjabele
Olvasó

Nem rég kerestek embert cikkíráshoz. Jelentkeztél?

zterulez
Olvasó

Mitchell Smith pedig ma aláírt a görög 1.osztályba a most feljutott ASK Karditsas B.C. csapatához.

Csakegyfan
Olvasó

Na ez most hogy jött ide?

zterulez
Olvasó

Úgy, hogy ideírtam. 🙂

Answer
Olvasó

Minden évben ez a nagy sablon szöveg.kicsit uncsi már.maradjuk annyiban hogy cél a bentmaradás aztán majd meglátjuk.

Kaposkosár KKK
Olvasó

Bizalom megvan szurkolunk hogy szurkolhassunk neked és a csapatnak!
Üdv Kaposvárott!

skarpskytt
Olvasó

Legyen így! Sok sikert!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés