Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

Váradi Kornél lett a KTE vezetőedzője

Hivatalos.:

:

Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartott a KTE-Duna Aszfalt egyesülete, amelyen bejelentették, hogy a vezetőedzői feladatokat a továbbiakban Váradi Kornél látja el.

Váradi Kornél végigjárta a kosárlabda utánpótlás-válogatottak összes korosztályát játékosként (U16, U18, U20), majd háromszor a felnőtt címeres mezt is magára ötlhette. A Falco KC Szombathellyel bajnoki címet ünnepelhetett 2008-ban. Hat évet töltött az élvonalban, majd egy térdsérülést követően nehéz döntést kellett meghoznia, és visszavonult a profi játékos pályafutástól, akkor már a Szolnok kosárlabdázója volt.

Ezt követően az edzői szakma kihívásai felé fordult. A szombathelyi U16-os és U18-as csapatokkal bajnoki aranyérmeket nyert, az U20-as gárdával pedig bronzéremig jutott. Ezt követően felkérték, hogy a Falco KC felnőtt csapatának másodedzője legyen, és olyan szakemberekkel dolgozhatott, mint Bencze Tamás, Andjelko Mandics, Kálmán László, illetve Szrecsko Szekulovics.

2013 és 2015 között elvégezte a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) edzői képzését, amely átfogó, nemzetközileg is versenyképes tudást nyújt azoknak a szakembereknek, akik fiatal tehetségek fejlesztésével, képzésével foglalkoznak.

A szombathelyi évek után, 2017 nyarától vezetőedzői posztot vállalt Sopronban az A-csoportos együttesnél, majd távozását követően 2018-ban szerződött Kecskemétre, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub Kft. kötelékeibe.

Az Akadémián az U18-as együttes vezetőedzőjeként dolgozott az elmúlt két évben, idén a korosztállyal bejutottak az ország legjobb 16 csapata közé.

A KTE-Duna Aszfaltnál az NB I/B-s csapat vezetőedzője, illetve az A-csoportos együttesnél Forray Gábor segédedzője volt. Ezen munkáin túl tavaly szeptember óta az U20-as férfi kosárlabda-válogatott edzője is Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány mellett. Mint ismeretes, Forray Gábor a következő szezonban az Alba Fehérvár vezetőedzői feladatait látja el, így a kecskeméti vezetőedzői posztra egy agilis, a KTE játékrendszerét jól ismerő szakemberre volt szüksége a klubvezetésnek.

Két éve a kecskeméti vezetők azért hívták Kecskemétre Váradi Kornélt, mert alkalmasnak tartották arra, hogy az Akadémián a fiatalokkal, majd pedig idővel a felnőtteknél kiteljesedhessen, szakmai tudása és karaktere profi edzővé tegye. Az elmúlt két évben megismerte a hosszú évek alatt felépített kecskeméti modellt, így nem véletlen, hogy a klub vezetői őt nevezték ki a KTE- Duna Aszfalt vezetőedzőjének a 2020/21-es bajnoki évadra – áll a klub közleményében.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
derrylMendezAnswerLozBoban Recent comment authors
derryl
Olvasó

Nekem szimpi volt Kornél mint játékos, különösen, mikor nálunk pattogtatott. Sajna a soproni kezdet az nagyon mélyvíz volt, remélem, azóta pallérozódott, tanult az elmúlt időszakban! Segíteni kell neki, kell a vérfrissítés az edzői karba a magyarok közül is, merni kell vállalni a kockázatot, mellesleg gondolom, árban sem mindegy! Respect Kecsóra!

Pbask
Olvasó

Szakmusz Sztojánusz.

Answer
Olvasó

Ebbe is is bele fog bukni.

Mendez
Olvasó

Ne magadból indulj ki.

Tom67
Olvasó

Sopronból ha jól emlékszem 11 vereség 0 győzelemmel távozott

Prophet
Olvasó

7 vereség és 1 győzelem. Legközelebb tájékozódj előbb.

redmiller
Olvasó

Remek ajánlólevél! Fofó se indult jobban a JKSÉ-nél! Ma meg élcsapat edzője

Ball don't lie
Olvasó

Ktekosar.hu:
“Eztán is fontos lesz számára a folyamatos tanulás, ehhez minden segítséget meg fog kapni, mert a stáb mellett lesz egy olyan szakmai mentor, akitől bármikor tud útmutatást kapni.”

Ez a voldemorti, “akit nem nevezünk nevén” szakmai mentor Sztojan Ivkovics?

Egyébként sok sikert, nem lesz könnyű dolga.

Pbask
Olvasó

XDDDD ez a fogalmazás tényleg üt xD
Tudjukki.

redmiller
Olvasó

Elég egyértelmű, ezért kár volt őt még nem bejelenteni…

Boban
Olvasó

Megvan az új báb Fekete helyett. ??

Pbask
Olvasó

+1 ez mindenhova beleüti az orrát..

wolf88
Olvasó

Az új edző páros a képen?:) Kíváncsi leszek,hogy kik fognak jönni, na meg hogymit sikerül kihozni.Hajrá Kecskemét!

redmiller
Olvasó

Végre! Kicsit sokáig csúszott a bejelentés, de már hivatalos! 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés