Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Váradi Kornél: A fiatalokra nagy szerep fog hárulni

A légiósok a héten állnak munkába.:

:

Váradi Kornél vezetésével kezdte el a felkészülést az NB I./A-csoportos férfikosárlabda-bajnokság 2023/2024-es szezonjára a Kometa Kaposvári KK.

– A fiatalokkal már másfél héttel ezelőtt elkezdtük a közös munkát – fogalmazott Váradi Kornél, a minap kinevezett vezetőedző. – Most már a komplett magyar mag edzésbe állt, s a hét folyamán megérkeznek a légiósaink is. Az elején felmérjük, ki, milyen állapotban van, s nagy hangsúlyt fektetünk a fizikális felkészítésre. A jövő hétvégén már előkészületi mérkőzést játszunk, hogy lássuk, ki, hol tart, s az azóta eltelt idő alatt, mit sikerült felépíteni. Minden tréningen előkerül már a taktika védekezésben és támadásban is, a felkészülési találkozók pedig arra szolgálnak, hogy lépésről lépésre figyelemmel tudjuk kísérni a fejlődést.

Összeállt a játékoskeret, az együttes négy légióssal vág neki a bajnokságnak.

– Nagyon fontos volt a kiválasztásnál, hogy az adott kosárlabdázó ne csak jó játékos, hanem jó személyiség is legyen, ezért próbáltuk alaposan feltérképezni őket – tette hozzá Váradi Kornél. – Olyan tapasztalt sportolókat kerestünk, akik több fiatal mellett is jó teljesítményt tudnak nyújtani, s segítik a tehetségeink fejlődését. Hiszen gondolni kell a jövőre is, mert az a cél, hogy minél több magyar és U23-as játékos épüljön be a csapatba. Természetesen a felelős gazdálkodást is szem előtt tartottuk, s úgy érzem, ennek is maximálisan eleget tettünk.

Paár Márk az előző szezon előtt, Halmai Dániel a mögöttünk hagyott idény közben, Antalics Dániel pedig pár napja kötött profiszerződést a klubbal, azaz van merítési lehetőség.

– A jelenlegi helyzetünkben ez az út, hogy bátran „használjuk” őket – hangsúlyozta a vezetőedzőnk. – A rotációban mindenképpen nagy szerepet fognak kapni, viszont ahogy már többször is elmondtam, ez egy hullámvasút. Végig nagyon fókuszáltnak kell maradniuk, a legjobbjukat kell nyújtaniuk, hiszen fontos láncszemei lesznek a csapatunknak. Én amúgy is bátran dobom a mélyvízbe a fiatalokat, s bízom benne, hogy ők is hozzá tudnak tenni a játékunkhoz.

Öt előkészületi mérkőzést vív a csapat, s részt vesz a paksi Morgen Ferdinánd Emléktornán, illetve megrendezik az immáron hagyományos kaposvári kosártornát, mellyel Orosz László emléke előtt adóznak.

– Olyan csapatokat csapunk össze, mely találkozók után be tudjuk magunkat pozicionálni a bajnokságba – emelte ki. – De egy felkészülési összecsapás teljesen más, mint egy bajnoki, hiszen a gyakorlást szolgálja. Kiderülnek az erősségeink, a gyengeségeink, amiken még dolgozni kell, s ilyenkor sohasem az ellenféllel, csakis magunkkal foglalkozunk.

A teljes cikk itt elérhető.

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Kováts ImreBenabelazterulezKKKfantaKareem Abdul-Jabbar Recent comment authors
Kováts Imre
Olvasó

Puska Zoltán: “Sajnos az eredményességi elvárások ismeretében a csapatba egyidőben történő több játékos beépítése irreálisnak tűnő feladat”

Benabela
Olvasó

Ivkocic 3éves terve, nyilatkozat 2022-03 : “A három évvel ezelőtti érkezésemkor a Kaposvár utolsó előtti volt és egyszer amikor a feleségemmel megtekintettünk ott egy mérkőzést, jelen volt Szita Károly polgármester is. Összenéztünk és azt mondtuk, hogy nem szabad hagyni, hogy ez a csapat kiessen. Sok gond volt minden téren, értve ezalatt az utánpótlást, a felnőtt csapatot, a klub működését. Megbeszéltük, hogy három év alatt visszatesszük Kaposvárt a kosárlabda térképre. Úgy gondolom, hogy bátran kijelenthetjük, ez sikerült.”
23-24es szezon: stabil bentmaradás
22-23as szezon: 12.hely
21-22: 9.hely
20-21: 12.hely
19-20: 12.hely (lezárták a bajnokságot)
18-19: 12.hely
no comment…

Kováts Imre
Olvasó

A szerény helyezés mellett, senki nem tudott akkora kárt okozni!

zterulez
Olvasó

Tiszteletreméltó hozzáállás, remélem sikeresebb lesz, mint pár éve nálunk a “fiatal magyar mag” projekt.

KKKfanta
Olvasó

Ez a fiatalok beépítése szöveg is. Látszik hogy egy volt tanár az ügyvezető! Mit gondol meddig lesznek itt a fiatalok egy 9-12 hely csapatban?? Hova építjük be? Mire beépülne elviszik a nagycsapatok több pénzért! Mert ha a Paárral a Halmaival meg a Puskával is 10 éves szerződésünk lenne kivásárlási lehetőség nélkül akkor megérteném! De hagyjuk már, melyik fiatal akar hosszútávon alsóházi csapatban játszani amelyik jó????

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“Én amúgy is bátran dobom a mély vízbe a fiatalokat,
s bízom benne, hogy ők is hozzá tudnak tenni a játékunkhoz”
Évek óta hangzik el ilyen-olyan formában ez a beszéd.
Jönnek-mennek az edzők,
kivétel nélkül mindegyik mond egy jó szót a fiatalokra.
Ám ez csak elméleti lehetőség, a gyakorlat mást mond.
Alig kapnak perceket.
Légiósok nélkül szarni sem tudunk, ez a szomorú igazság.
Ha korlátoltak az anyagi lehetőségek,
miért kell azt “felvizelni” 4 középszerű légiósra?
Azt a pénzt 3 minőségibb játékosra lehetne elkölteni.
Így a fiatal játékosok fejlődhetnének abban a bizonyos mély vízben.
Ezzel a jelenlegi 5 légós szabállyal nem lesz ütőképes válogatottunk.
Már 4-5 NBA kaliberű játékosunk lehetne, partiban lehetnénk másokkal.

KPSVRKK
Olvasó

A lényeg kimaradt az idézetből:

“Esztendők óta összerázódott a mezőny, ezért minden meccsnek óriási tétje van. A jelenlegi helyzetünkben a reális cél a stabil bent maradás lehet, s az, hogy a magyarjaink fejlődjenek, épüljenek be a csapatba. Természetesen minden mérkőzésen ki fogjuk hozni magunkból a maximumot, de ehhez nagy szükségünk lesz a szurkolóink támogatására is.”

Szomorú, hogy ennyi pénzt sikerült összekalapozni, de itt tartunk.

Én személy szerint köszönöm a józanságot.
Tudjuk mire számíthatunk, minden kis sikernek örülni kell, hátha a fiatalok meglepetést okoznak.
Hajrá Kaposvár!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés