Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Váradi Benedek: Büszke vagyok az első évemre légiósként

A válogatott alapemberével beszélgettünk.:

:

Kezdjük az értékelést a csapat szempontjából, a BL-ben nagyon kevéssel maradtatok le a továbbjutásról, hiszen azonos mérleggel zártatok a Manaresával, a bajnokságban pedig ötödik meccs után lettetek ezüstérmesek. Félig teli vagy félig üres a pohár?

Nyilván ezt nehéz megmondani ilyen rövid idő után. Ami a szezon elején a célunk volt, azt teljesítettük, hiszen a BL-ben ott voltunk a legjobb 16-ban – ahogy említetted végülis egy labdán múlt a továbbjutás, ami sajnos nem sikerült -, a bajnokságban pedig a döntő volt kitűzve, aztán az, hogy majd meglátjuk ki lesz az ellenfél a döntőben. Senki ellen nem mentünk volna feltett kézzel, ahogy ez látszott is végül a Zalgiris ellen. Szerettük volna megnyerni a bajnokságot, tudtuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, ettől függetlenül bebizonyítottuk, hogy milyen jó csapat vagyunk, hiszen gyakorlatilag az ötödik meccs utolsó percéig versenyben voltunk az aranyéremért. Szerintem remek idényt zártunk, persze a kupában nem jött össze a jó eredmény, történtek dolgok a csapat körül amely mint kiderült nagyobb hatással volt ránk, mint szabadott volna, viszont összességében – ahogy beszéltük a szezon után az évzárón – amit kitűztünk, azt elértük.

Egyénileg hogyan értékeled a szezont? Ez volt az első éved légiósként. Mik a legnagyobb tapasztalataid ezután a szezon után?

Aki ismer az tudja, hogy soha sem vagyok teljesen elégedett, de az első szezonom volt ez légiósként, nagyon sok új dologgal találkoztam, igazság szerint olyanokkal is, mely rutint igényeltek, ezt nyilván tapasztalat útján lehet megtanulni. Összességében elégedett vagyok, nyilván lépésről-lépésre végig haladhatunk, hogy például az Eb miatt később csatlakoztam a kerethez, ráadásul az ujjsérülésem is hátráltatott, de ettől függetlenül sikerült gyorsan bekapcsolódnom a munkába, a csapattársakkal és az edzőkkel sokat dolgoztunk. Kicsit döcögősen indult az idényünk, de szépen összeálltunk, mindenki tudta hol a helye és mi a dolga és ez tényleg szépen működött is az előbb említett kupaszereplésig. Sajnos akkor belekerültünk egy gödörbe, hoztak két új játékost, engem feltoltak kettes pozícióba, nyilván Marcus Foster mögé kerültem a rotációban, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom. Az edzőkkel többször is beszélgettünk azzal kapcsolatban, hogy mit hogyan kell csinálnom, hiszen gyakorlatilag egy új szezon kezdődött számomra, de büszke vagyok magamra és azokra akik segítettek – család, barátok és akiknek kikértem a véleményét – ebben a szituációban. Bele akartam állni, nem megfutamodni, ezzel bebizonyítva, hogy hasznos tagja tudok lenni a csapatnak, tudok segíteni és ez így is alakult. Nagyon sok mérkőzésünk volt – 67, ha jól emlékszem -, kellett is az, hogy minél többen legyünk. Sajnos nekem is közbejött egy váratlan deréksérülés, de szerencsére rendben voltam utána. A rájátszásban leszűkült a rotáció, ennek én voltam az egyik megszenvedője, ott oltam a csapat mellett és amikor szükség volt rám, akkor mindenben segítettem és mindent beleadtam. Úgy érzem ezzel is csak több lettem és ezzel is fejlesztettem a karrieremet. Másfél hét itthonlét után, ezt egy sikeres első légiósévnek tudom be, tele volt kihívásokkal és örülök, hogy ezekből így jöttem ki. Büszke vagyok arra, hogy a litván bajnokságban ezüst érmet szereztem egy ilyen nagynevű gárda tagjaként, azt gondolom ez egy szép dolog, olyan amilyenről egy ember csak álmodik pályafutása kezdetén.

Nyilván te is tudod, a zuhanyhíradóban mindig keringenek pletykák. Sokat lehet arról hallani, hogy távozol és esetleg hazatérsz. Van esetleg már ezekről valami konkrétum, vagy mivel csak most ért véget a szezon ezzel felesleges foglalkozni?

Egyelőre nem foglalkoztam ezzel, nekem még szerződésem van a Rytasszal, mindkét fél részéről opciós, hogy maradok-e. Emiatt nem is nagyon gondolkodtam el eddig a váltáson, hiszen most lett vége a bajnokságnak, még a Rytas stábjának nagy része is pihenését tölti. Természetesen az ember tervez és gondolkozik sok féle forgatókönyvön, ezzel én is így vagyok, olyan döntést akarok hozni, amely a legjobb karrierem szempontjából.

Mi a program a nyárra? Sok időd nem lesz pihenni, szerencsére a válogatottnak fontos jelenése van augusztusban Lengyelországban.

Őszintén szólva, most egész sok pihenőidőm van a korábbiakhoz képest, már másfél hete itthon vagyok és a válogatottal majd egy hónap múlva kezdjük a felkészülést. Persze kevésnek tűnhet ez, de az, hogy a nemzeti csapatot képviselhetjük egy olimpiai előselejtezőn az nagy megtiszteltetés és elképesztően örülök neki. Most még lehet foglalkozni a rehabilitációs feladatokkal, pihenni, mindenféle olyan dologra koncentrálni, amire szezon során nem jut(ott) idő a saját testünkkel kapcsolatban. Majd elkezdem az aktív pihenést is, aztán jöhet az erősítés, szóval a szokásos nyári program. De mindenképp fontos mentálisan is, hogy most több időnk van pihenni, hiszen bár erről keveset beszélünk bár, de a fizikális rész mellett ez is nagyon fontos.

Fotó: Girgász Péter

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
29 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MadisonXeroJohnyxMarillionWombat Recent comment authors
Madison
Olvasó

Azért én a megszokott csatározások mellett szeretném megkérdezni a helyiektől, mit hallani: valóban reális esély van rá, hogy hazatér?

Xero
Olvasó

Nem volt olyan rossz külföldi szezon! Talán sikerül kintmaradni..
Azért valahol hihetetlen, hogy több hozzászólás van egy rövid interjúhoz, vagy egy 20 éves játékos Falco-ba igazolásához, mint ahhoz, hogy az Alba megtartotta a bajnokság egyik legjobb magasember légiósát.. 🙂

heraklith
Olvasó

“Vegyük meg, majd csak jó lesz valamire. Meg legalább nem az ellenfélnél játszik” – szólt az öreg.

SárgaPárna
Olvasó

😂😂😂😂😂

Pojaca
Olvasó

A naplementében az öreg azon gondolkodán,
Gyere fiam haza csak te is szaporán.
Ezüst garasainkat immár arannyá kovácsolván
Boldogan nézegetve a 💵 – t a bankkártyán!
Modellünket büszkén hangoztatva alkalomattán,
Szomszédfalut csúnyán leparasztozván.
Túrista fiaink új szezonunk őszi hajnalán,
Ismét arénánk parkettáján pattogtatván!

All right reserved

Johnyx
Olvasó

Nevedhez híven egy Pojáca vagy (adok egy á betűt, mivel nem sikerült megvásárolnod a szerencsekerékben)

Pojaca
Olvasó

A művészet maga a stílus! Gyere öreg, alkoss nálam jobbat, különben feleslegesen ne koptasd tovább az elavult klaviatúrádat!

Pojaca
Olvasó

Most akkor ősztől visszakapja Zolikától a csk szalagot? Never walk on tour alone… 🙈

Vulcano
Olvasó

Most neked nem mindegy hogy Beni vagy Zoli szopat le titeket sorozatban a 12. zakótokon ellenünk?😀

Mendez
Olvasó

Nehéz elviselni szerencsétlen homokosnak meg a fogyatékos mordorinak ezt a megalázott szerepkört.
Pedig az idei vergődés is garantált lesz, földbe lesznek döngölve szokás szerint.
🙂

Motoros
Olvasó

1x minden véget ér…..
😁😋🤣😁

Mendez
Olvasó
Motoros
Olvasó

Hahaha, nyugat.hu😁🤣😁🤣

Voltunk, Vagyunk, Leszünk….
❤️🖤

Mendez
Olvasó

Akkor megnyugodtam, ezután is mehetünk hálót vágni. 😂😂😂
✂️✂️✂️

Motoros
Olvasó

A sajátodat szerezd vissza először a Perrytől🤣😁😋😁

Mendez
Olvasó

Ezt csúnyán bebuktad homokos, mert vissza lett szerezve. 🙂
Csak győzzem kivárni amíg ti ugyanezt megteszitek… 🙂 🙂 🙂

Motoros
Olvasó

Perrytől biztos nem attika😁🤣😋😂.
Floridában lóg a nappalija falán😂😁😋🤣
🗑️🗑️🗑️🗑️

Mendez
Olvasó

Nem is tőle kellett visszaszerezni, hanem az Olajtól.
Ezt pedig megtettük.
Akárhogy is próbálod szépíteni ezt a hálós dolgot, sajnos nem tudsz jól kijönni belőle.
Ahogy a 3/3-ból sem.
🏆🏆🏆
😂😂😂

Motoros
Olvasó

Ez nagyon gyengusz volt attika, igy a reggeli műszakod előtt,,,
😁😂🤣😁

Marillion
Olvasó

Homokos…a Kőrmend mikor szerzi vissza a kétszer is levágott hálótokat? A Szertárból azóta is hiányzik!

Motoros
Olvasó

A KŐrmend sosem😁🤣😂😁
Nyelvész érdekel?
😂🤣😋😁

Marillion
Olvasó

Az igen de te nem! Múltkor te is tele voltál elbaszott szavakkal az nem tünt fel ugye te moslék! Ui.Másban a szálkát is magadban meg a gerendát sem!

Marillion
Olvasó

Nyelvész érdekel? Mert olyan hogy Silverhely sincs a Magyar szótárban!

SárgaPárna
Olvasó

És itt a “voltatokon” van a hangsúly… 😂😂😂😂

Marillion
Olvasó

Falcofóbiás bohóc!

Motoros
Olvasó

Miért bántod a párnát, hisz ő is Silverhelyi🤣😁😋😂

Mendez
Olvasó

Na te lúzer ha már annyira nyelvészkedni akarsz, silverhelyi, körmendi, pécsi, tudod, általános iskola első osztály, helységnevek -i képzővel mindig kisbetű.
Saját magadból csinálsz hülyét állandóan.
😂😂😂

Motoros
Olvasó

Gondoltam hogy neked erős lesz megérteni attika, hogy esetleg direkt írom folyamatosan nagybetűvel a Silverhelyit.
Sajnálom ha neked ez nem tetszik , de a jövőben is így fogom😂😁😂😁.
Nem sütötte meg a napocska💥 nagyon a kis buksidat mostanában?
😁😂😋😁

Marillion
Olvasó

Értjük homokos…akkor te ezek szerint direktben vagy ekkora bőszme is ! Inkább pontosítsd hogy már a génekben alapból hordozod viszed tovább az őseid stilusát!

Motoros
Olvasó

Neked a véredben van a helyesírás
😁😋🤣😂

Motoros
Olvasó

Túrista 2.0…..

Wombat
Olvasó

Tőletek miért nem jut el senki külföldre?

Motoros
Olvasó

Sztm ennek azért nézz utána még 1x🤣😁😂🤣

Borbély Lajos
Olvasó

Kedves BB1! Valami konkrétum, esetleg statisztika? Így eléggé gyengécske ez az írás.

heraklith
Olvasó

Szombathelyi honlapról lévén szó, nem illendő azt az 5 pontot és 1 gólpaszt nagy dobra verni.

ChampWest🥇
Olvasó

8.3 – 2.8 -3.3
Tipik mordori ferdítés 😀 😆

ChampWest🥇
Olvasó

Gáláns kitérő válasz : D

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés