Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Váradi Benedek: A franciák kihasználtak minden apróbb hibát és egyből meg is büntették ezeket

“A fő cél az volt, hogy a portugálok elleni mérkőzést meg tudjuk nyerni.”:

:

A világbajnoki selejtező második fordulójában a magyar válogatott Franciaországtól szenvedett 78-54-es vereséget hazai pályán.

A mérkőzés során Váradi Benedek közel 24 percet töltött a pályán, ezalatt 8 pontig, 4 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott.

A kaposvári találkozót követően a helyszínen kérdeztük a válogatott irányítót a meccs utáni gondolatairól, illetve megkértük, értékelje az elmúlt két forduló eseményeit:

– A Franciaország elleni összecsapás egy nagyon nehéz, nagyon fizikális mérkőzés volt, de igazából erre számítottunk is. A franciák kihasználtak minden apróbb hibát és egyből meg is büntették ezeket. Támadásban azért is voltunk ritmustalanabbak, mert kicsit nehezebben vettük fel velük a versenyt. Ez lehet, hogy a fáradtság számlájára is írható. Azt gondolom, hogy a küzdéssel ma sem volt probléma, én büszke vagyok mindenkire a csapatból, és megyünk tovább – mondta, majd a selejtezőablak értékelésével folytatta.

Nyilván nagyon örülünk annak, hogy Portugáliában sikerült győznünk. A fő cél az volt, hogy az első mérkőzést meg tudjuk nyerni. Természetesen itthon, Magyarországon is szerettünk volna örömöt okozni a szurkolóknak, de azt gondolom, hogy a mérkőzést reálisan nézve ez a vereség is benne volt. Ezt majd megpróbáljuk kijavítani a következő selejtezősorozatban.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
IstiPistidonnarummaKovacsRedbidHeindrich Recent comment authors
IstiPisti
Olvasó

Nekem az a legnagyobb problémám , hogy a meccs előtt többen úgy gondolták , hogy nyerhetünk , vagy szoros mérkőzést játszhatunk . Nem tudom , hogy mire alapozták ezt a várakozást , hiszen hasonló erősségű csapattal soha nem játszottunk .Az , hogy ennél még 2 szinttel jobb a francia B válogatott /az A -ról ne is beszéljünk / , már csak hab a tortán . Lehet ettől még szeretni a csapatot , mert legyőzte a fényévekkel gyengébb portugálokat ,de nem kell többet belegondolni , mint ami a realitás . Ez a csapat a vb mezőnyt figyelve erősen a gyengébb vége… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

Gyorsabbak voltak+kintről is jól dobtak+a palánk alatt is magassági fölényben voltak! Így azért elég nehéz jól védekezni…. Klasszisokkal atletikusabb volt az ellenfél.Minden kétes labda az övüké volt. Még a centerük is gyorsabban felszedte a földről, mint Zozó. Könnyű kosárra, gyors indításra meg esélyünk sem volt. Ha kivédekeztük, mire felnéztünk, már mind az 5 francia velünk szemben állva várta a támadást! A védekezés részen én a probákozást hiányoltam. Üssünk oda, ha kell minden támadásnál, vagy zónázzunk vagy valami. Olyan hitehagyottnak, beletörődöttnek tűntünk hátul. Lehajtott fejjel, tűz nélkül. Itt a kapitány is belenyúlhatott volna(b@ssza földhoz a táblát vagy ilyesmi) A nagy különbség(pontban)a… Olvass tovább »

Heindrich
Olvasó

Védekezés kritikán aluli volt. Külön nem is kell kiemelni hogy Kellerből bohócot csináltak. Támadásban pedig elmaradtak az ismerős játékvezetők által befújt faultok. Szokatlan de ez a legmagasabb szint. Azelőtt kikaptunk ahogy elkezdődött a meccs.

donnarumma
Olvasó

Képzeld el ,hogy a még lassabb Tóthból,Csorvásiból,Cakarunból stb. milyen bohócot csináltak volna!
Támadásban
Nem is kell faultot fújni.Itt ugyanis védekeztek! Nem tudtuk Őket lábon megverni.
Arról nem a játékvezető tehet, ha a hazai mérkőzéseken a védők nem szemből, hanem oldalról és hátulról akarják-tudják-próbálják szerelni a betörő játékosokat!
Ha lábon előtte maradna, ott sem lenne fault a kontakt.(kosálabda elemi 1.osztály)

Xero
Olvasó

Hát ez most így sikerült. Remélem tanulunk az esetből és legközelebbre amit lehet, javítunk.
Elég fáradtan is mozgott a csapat, de nagyon hiányzott a megfelelő védekező taktika. Pedig a bírók engedték a fizikális küzdelmet, ami egyèbként a Falconak kedvezni szokott..
Persze bárki bármit mond, a francia “D” csapat is magasabban jegyzett bajnokságok/csapatok játékosaiból áll, amit sajnos be is mutattak..
Nembaj srácok, mindent bele a következő meccsen!

Redbid
Olvasó

Ne érts félre, mert nemzetköziben a magyar csapatoknak szorítok, de nagyon rossz az összehasonlítás, hiszen a Falco ilyen szintű csapat ellen még soha nem játszott! És meg se haragudj rám, de egy kicsit ez úgy is néz ki, mintha a Falco játékosok simán bírták volna ezt a totális kosárlabdát, és valami más okozta a földbe döngölésünket, de az igazság az, hogy itt most ők is ugyanúgy nagyon kevesek voltak! Mint ahogy mindenki! Váradi is, aki amúgy hazai szinten egy jó védőnek számít, úgy verték meg, hogy semmilyen ellenállást nem tudott tanusítani. Kellert azért nem említem, mert ő az első passz… Olvass tovább »

Kovacs
Olvasó

Az utolsó bástya nem mindig utolsó bástya volt. Rendszeresen ott kezdték el a 2-2 játékot, amit nem jól oldottak meg, Pór Peti időkérésnél ki is hangsúlyozta ezt, hogy szinte kamu zárást ad a francia és egyből mozdul el belőle, ne segítsék túl. Az időkérés utáni első támadásnál is ugyan úgy benyaltuk, mint addig. Lehet, hogy túl görcsösen akartak a srácok hazai pályán. De a franciáktól nem szégyen kikapni. Menni kell tovább.

Xero
Olvasó

Rendszeresen rosszul csináltuk az elváltást szerintem és Ákost többször is úgy verték meg 1-1-ben, hogy egy gyors kisemberrel maradt ott.. Szerintem sok esélye nem volt.

Xero
Olvasó

Most elolvastam újra, amit írtam és így sem értem, hogy honnan szeded ezt.. Én annyit mondtam, hogy egyes játékosainknak ez a bírói felfogás kedvezni szokott. Meg azt, hogy nem volt védekező taktika és összeszokottság, amit én edzői hibának is látok elég nagy részben. A végén pedig kiemeltem, hogy ez a francia csapat fényévekkel erősebb, mint a magyar.. Úgyhogy igazából nem látom, hol van neked ebben ellentmondás az általad leírtakkal.. De amúgy természetesen ezért nem haragszom senkire 🙂

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“a franciák kihasználtak minden apróbb hibát”
Ejha! ez aztán a bizonyítvány magyarázata.
Az apróbb hibák abból álltak, hogy a védelmünk átjáró ház volt.
Úgy mentek rajtunk keresztül mint kés a vajban.
Rossz volt ezt nézni Beni, a tévét majdnem földhöz vágtam.
Előjönni apróbb hibákkal magyarázatként, elképesztő.
Hiányzott egy akkurátus edző, aki összeszedett volna benneteket,
feltehetően a Sztole, a “pusmogó” Pór helyett.

hullahopp
Olvasó

Mégis mit mondjon? Volt egy szar meccsünk a világ élvonalába tartozó franciák ellen, akik még C-csapattal is lemostak minket a pályáról, ahol a kispadról is ULEB kupás játékosok jöttek be. Nyilván mindenki mindig győzelmet akar látni a magyar válogatottól, én is, de azért ne kezeljük már őket úgy, mintha a Lakatlan-szigetektől kaptunk volna ki… És igen, minden apróbb hibát kihasználtak, amik esetleg a portugálok ellen beleférnek, ellenük pedig nem. Ezért ők az olimpiai ezüstérmesek és világbajnoki harmadikok és nem pedig mi, vagy a portugálok. Ilyen egyszerű, lesz még jobb meccsünk is, a velünk azonos erősségű, vagy egy kicsivel erősebb csapatokat… Olvass tovább »

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Oké, hogy “le-hullahoppozol” …
meg sem említettem a “győzelem” szót,
biztos voltam a franciák erősségében.
Puhányok voltunk, nem tettük oda magunkat,
nulla védekezés, úgy mentek el mellettünk mintha ott sem lettünk volna.
A korrektebb ellenállást gyakorolhattuk volna,
amire szükség lesz majd a továbbiakban.

hullahopp
Olvasó

Félreértés ne essék, nem lehurrogni akartalak, csak egy ilyen csapat elleni meccs után szerintem máshogy kell a kritikát is megfogalmazni. Nem gondolom azt, hogy ne akartuk volna – erre a magyar csapatra ez mindig is igaz volt -, egyszerűen ekkora (talán egy kicsit kisebb) a sebességbeli és a fizikális különbség a két keret között. Azért mentek úgy el mellettünk, mintha ott sem lettünk volna, mert olyan gyorsan járatták a labdát, hogy néha még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés