Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Van, mire büszkének lenni! Szenzációs játékkal, horvát-veréssel fejeztük be a vb-selejtezőket

Nem jutottunk ki, de emelt fővel búcsúzunk a sorozattól.

Magyarország - Horvátország 84-65 (24-16, 24-17, 18-15, 18-17)

Világbajnoki seljetező
Aréna Savaria, 3000 néző
Yohan Rosso (FRA), SergiySascduck (UKR), Markos Michaelides (SUI)

Magyarország: Váradi 2, Vojvoda 21/9, Benke 3/3, Jones 8/3, Keller 14/3. Csere: Perl 6, Horti 2, Eilingsfeld 9/6, Ferencz 17/15, Filipovity 2.

Horávtország: Katic 14/3, Kruslin 9/3, Peric 8/3, Marcinkovic -, Bilan 12. Csere: Mustapic -, Planinic 11, Vukovic 3/3, Uljarevic 3/3, Perkovic 2, Ljubicic -, Nakic 3/3.

A magyar válogatott által kivívott tiszteletet mi sem bizonyítja jobban, hogy 3000 néző várta a világbajnokságról már biztosan lemaradó Vojvodáékat Szombathelyen. A horvátok elleni mérkőzés azonban így sem volt tét nélküli. Nekünk fontos volt, mert nem mindegy, hogy milyen “kalapból” várhatjuk a következő sorozatok sorsolását, míg a csoportmérkőzések során kvalifikációt szintén nem szerző, horvátoknak újságíróik szerint egy érdekes FIBA-szabály miatt kellett mindent megtenni a győzelemért.

Horvát kosárral kezdődött a találkozó, Katic volt eredményes. A vendégek öröme azonban nem tartott sokáig. Jarrod Jones triplával válaszolt. Jól elkaptuk a fonalat, Jones, Váradi és Keller kosarával 8-4-re vezettünk. A vendégeknek szemmel láthatóan nem tetszett a szigorú védekezés, de Bilan egyéni megoldásaival tartották a lépést. A negyed második felében nagyon beindult Vojvoda Dávid. Egymás után szottyant a tripla és a dupla. A magyar válogatott kiválóságának újabb triplája után a horvátok időt is kértek, 21-13-ra vezettet Magyarország. A magyar válogatott ennek ellenére megőrizte nyolc pontos előnyét a negyed végéig. 24-16.

Keller Ákos ezúttal is nagyot küzdött – Fotó: www.fiba.com

A második negyed Eilingsfeld triplájával kezdődött, és Kellerék harcos játékával folytatódott. A Franciaországban légióskodó center zsákolásával a 14. perc végén már 33-22-re vezettünk, Benke Szilárd triplája után pedig már 36-22 volt az eredményjelzőn. Sztojan Ivkovics 38-26-nál kért először időt. Sikerrel. Benke Szilárd újabb triplája után már 15 pont volt az előny, majd miután Eilingsfeld is betalált a vonalon túlról, 46-29-re vezettünk. A dudaszó előtt egy kicsit kozmetikázott az eredményen a horvát válogatott, de biztató eredménnyel vonulhattunk szünetre. 48-33.

A második félidőt sok hibával kezdte mindkét csapat, de Perl Zoltánék őrizgették 15 pont körüli előnyüket. A vendégek érezték, hogy ez az utolsó esélyük “megfogni” a mérkőzést, de többször is csak faulttal tudták megállítani a magyar támadásokat. A nemzeti csapatunkon pedig látszott, hogy mindenképpen feledtetni akarja az olaszországi kisiklást. A negyed felénél 56-37-et mutatott az Aréna Savaria eredményjelzője. A folytatásban sem változott a játék képe, a magyar válogatott irányította a mérkőzést, a horvátoknak a felzárkózásra sem volt esélyük. Ferencz Csaba triplájával már 21 ponttal is vezettünk. Vukovic utolsó másodperces távolija rontott egy kicsit az összképen, de így is magabiztosan robogtunk a sorozat méltó zárása felé. 66-48. 

Vojvoda Dávid szenzációsan játszott – www.fiba.com

Az utolsó negyedben a magyar válogatott nem elégedett meg a győzelemmel, végig koncentrált játékkal vigyáztunk a megszerzett húsz pontos vezetésre. Nem volt elveszett labda, nem volt feladott támadás. Vojvoda igazi vezért volt, két perccel a vége előtt már felállva tapsolt a teljes Aréna Savaria, Ferencz Csaba újabb tripláját pedig valóságos “vasi-hangrobbanás” követte. A csapat nagyon akarta ezt a sikert, és mindent el is követett érte. 84-65.

Igazán megható pillanat volt, amikor a lefújást követően a játékosok összekapaszkodva a kezdőkörben elénekelték a magyar himnuszt. Nagy pillanat. Egy nagy csapattól.

A magyar válogatott ma ismét megmutatta, hogy nem véletlenek az elmúlt évek sikerei. Egymásért küzdő, remekül összerakott társaság, amely nem véletlenül volt versenyben az utolsó pillanatig a világbajnoki részvételért.

Van, mire büszkének lenni, és ha a megkezdett alázatos munka folytatódik, akkor merészebb álmokat is szövögethetünk a minden bizonnyal hazai rendezésű következő Európa-bajnokságon.

Kiemelt fotó: ugytudjuk.hu

HIRDETÉS

55 hozzászólás

55
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
30 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
33 Comment authors
olaj75makelovenotwar69CsapajevderrylCaptainObvious Recent comment authors
olaj75
Olvasó

Kedves Szerkesztők! Nem lehetne ezt a vén hülye Bagár..,Androméda stb.nicknevű egyént illetve hozzászólásait törölni? Olyan jól indult újra ez az oldal pár hónapja moderálás,stb. Kár lenne a trollokat érvényesülni hagyni.sztem tudják kire,kikre gondolok.Köszönöm!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Kedveskéim, akárhányszor olvasom is újra ezt a czikket, mindig a hatása alá kerülök. A hatás pedig az, hogy nem tudok ahhoz eleget enni, amekkora a hányingerem tőle… 🙁

makelovenotwar69
Olvasó

Jó színvonalú, szórakoztató, látványos meccs volt. Sok assziszt, lepattanó, valódi csapatmunka. Ezért mindenképpen dicséret illeti a játékosokat és a stábot, kapitányostól.
A TV közvetítés most OK volt, Knézy a CSAPATNAK szurkolt és nem egyes embereknek, őt is magával ragadta a játék, szerintem jó volt hallgatni.
Szép este volt ez a kosárbarátoknak és azoknak is akik csak véletlen néztek bele!
A játékosok értékelésével nem foglalkoznék most, mindenki hajtott, sokkal jobb mentalitás uralkodott, mint Olaszországban. Gratulálok mindenkinek. Pozitívan említeném Ivkovicsot is, aki fel tudta rázni a srácokat a nagy zakó után.
Hajrá magyar kosárlabda!

Csapajev
Vendég
Csapajev

A győzelemhez gratula! Most jól játszottunk, mindenki felvette a ritmust és odatettük magunkat.
Attól tartok azonban, hogy ez szép győzelem továbbra is eltakarja majd a valós gondokat. Kevés az épkézláb válogatott szintű játékos, az utánpótlás gyenge, Ivkovics pedig ismét a mennyekben van.

derryl
Olvasó

Nyertünk? Nyertünk! Örüljünk neki? Igen! Kezeljük helyén ezt az apró sikert, egy rém gyenge, harmadik sorral kiálló horvát csapatot vertünk meg, egy tét nélküli meccsen. Az igazi értékmérő a pénteki derbi volt, az megmutatta, hol a helyünk Európában, a világról ne is beszéljünk. Ez most arra volt jó, hogy a maestro megint ömlengjen (lehet “evakuált” is <>), egy pillanatra elfedje a gondokat a sportágban, minden csodás, de sajna lent a gyökerek ugyan olyan rothadtak, mint előtte. A fiúknak grat, éltek a lehetőséggel, nem rajtuk múlott a végső siker, ennyit tudnak, ez ehhez volt elég atöbb, csak álomkategória. A Jenő pedig… Olvass tovább »

J.R.Benitez
Olvasó

Nagyon adom!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Teljesen egyetértek mindennel, amit írsz, egyetlenegy ténybeli hibát ejtettél, ugyanis ez NEM a horvát 3. sor volt. Hanem kb. a 8.,9. …

derryl
Olvasó

Nem számoltam, bocsi, csak úgy ex katedra

CaptainObvious
Olvasó

Azért túllihegni nem kell, ahogy Knézy -képernyőre élvezek- Jenő tette. És ez az ember kosarazott… A nyálas ömlengések jelentősen csökkentették a közvetítés értéket. Szép győzelem, de abba a tipikusan magyar hibába esik itt is több hozzászóló, hogyha nyerünk, akkor az egekig magasztalják a csapatot, ha vesztünk, akkor pokolba küldik. Ez egy horvát C csapat volt, 4-5 ember hiányzott, kb. a legjobbakból 1 volt itt. A továbbjutásra nem volt esélyük, az a fiba “szabály”, amiről itt irkáltak szerintem hülyeség, az esélye 0,01%. Minimális motivációval érkeztek, letettek egy tisztes iparosmunkát az asztalra, mert nem szerettek volna arcot veszíteni, de ennyire volt elég.… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Szép győzelem volt a tartalékos horvátok ellen. Gratula minden játékosnak és az edzői teamnek! Ritkán győzünk ilyen simán egy nálunk magasabb szinten jegyzett csapatot.

De ne felejtsük el a varese-i meccset és magát a tabellát sem. Sajnos nem volt reális esélyünk a vb-re, a litvánok, olaszok, de még a lengyelek is előttünk járnak. Ha teljes csapattal áll fel mindenki, még rosszabb a kép.

A marketing és sikerpropaganda ellenére sem vagyunk az európai elithez közel. Az tény viszont, hogy stabilizáltuk a helyünket a középmezőnybe. Ismerve imádott játékunk hazai helyzetét és a strukturális gyengeségeit, ez sem kis eredmény. Ezt is meg kell becsülni.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ennek a czikknek a “hangulata” már-már megközelíti a felcsúti Páncsó – stadion avatójának emelkedett, pátoszos köszöntőit. Közben meg mindenki tudja, akinek nem sötét (NER-)lyuk van az agya helyén, hogy IGAZÁBÓL hol is tart a magyar (férfi)kosárlabda. (((kábé mint a magyar foczi))) 🙁

HajráKörmendHajráVas
Olvasó
SárgaPárna
Olvasó

Én egyszerűen nem értem a fanyalgókat. Szégyenteljes pár ember hozáálása.
Ez egy fantasztikus meccs volt, egy fantasztikus csapat, fantasztikus győzelme…
Tartalékos volt a horvát válogatott, de így is magasabban jegyzett játékosokból állt, mint a mienk.
És amúgy nekünk is voltak hiányzóink. Hanga nem kockáztatja a karrierét, Lóránt meg szépészeti műtéten van, mert lassan indul a fesztiválszezon.

J.R.Benitez
Olvasó

Gratula srácok! Vojvoda nagy vezér volt. Húzta magával többieket. Mindenki hozzátett valamit, igazi csapatmunka volt. Oké hogy tartalékos volt a horvát válogatott, de tudnak ők ennél sokkal jobban is játszani! De ma nem hagytuk, és ez az igazi nagy teljesitmény! Bravó! MAGYAROK!

mte01
Olvasó

Tét nélkül, teljesen felszabadultan játszottunk és meg is lett az eredménye egy sima meccs.
Gratulálok a csapatnak!
Hajrá MAGYAROk!

mte01
Olvasó

*MAGYAROK

missfortune599
Olvasó

Szép volt! Govens se rossz de Jones jobb honosított játékosnak

falco2008
Vendég
falco2008

Édes Istenem..

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mondjad!

falco2008
Vendég
falco2008

Humor Harold :))

donnarumma
Olvasó

Ez szép volt.Gratulálok

pbask
Vendég
pbask

rájöttem vmire:
gyengébb játékosok keressenek valakit, legyen ezmegaz, hogy váljanak apává.
vojááááááááá nak, és fepunak jót tett, amerikát is képesek leszünk megverni.

mte7
Olvasó

Te beteg vagy…ennyi..

pbask
Vendég
pbask

tök jól látom, fepu vojáááá szárnyal azóta 😀

Viggiano
Olvasó

Az a baj a teóriáddal, hogy te ugyanolyan hulladék maradnál, akkor is ha 100 gyereked születne!

pbask
Vendég
pbask

De méregzsák vagy 🙁 Puszi

Viggiano
Olvasó

Puszilgasd a masikvegetfujdmeg haverodat! Voja és Fepu nevét meg írd nagy betűvel, mert minden tiszteletet megérdemelnek!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Szeretjük is őket. Én téged is nagyon SZERETLEK.

Skcforever
Olvasó

Szép volt fiúk!
Köszönjük!!:)

Vadkakas
Olvasó

Voja és Keller respect, de főleg: Köszönjük Fepu! Váradi és Jones nem válogatott szint. Perlnek nincs önbizalma.
Mindenesetre gratula. Szép győzelem.

Gecse J. Márió
Olvasó

Eddig kétségbe vontam Ivkovics válogatási elveit, bár én laikusként nem érthetek hozzá, de ma JENŐ (így, csupa nagy betűvel!!!) felnyitotta a szemem, hisz ahogy mondta: “minden játékosnak szeme van!” Nekem eszembe sem jutott volna ez alapján szelektálni a válogatottba a játékosokat, de ha jobban belegondolok, ez tényleg nem egy utolsó szempont… A játékosoknak (is) jár a gratuláció, de Krézi Eugene ma minden vitt! 🙂

hajramgyrk
Vendég
hajramgyrk

De amúgy az megvan hogy elég lett volna itthon megverni az olaszokat, vagy idegenben megverni a lengyeleket vagy a horvátokat? 😀 mert mindegyikbe benne volt simán, hogy megtudjuk verni őket.

Gecse J. Márió
Olvasó

Ne légy ünneprontó, nyertünk, és amúgy is: Ivkovics épp most szomorkodik, hogy nem jutott ki a válogatott a VB-re! 😉

Hubie Brown
Olvasó

És akkor mi lett volna?

Koops
Olvasó

Szép volt srácok! Öröm volt nézni benneteket! Jövöbe is csak így tovább! 😉 ?
Hajrá Magyarország!

Okos
Olvasó

gRATULA! De perl és váradi nagyon mély gödörben van ,nagyon bénnák!!!!Falconak drága mulatság ez aperl gyerek visszahozatala!Hajrá kkk!!!!

Aramis
Vendég
Aramis

Te tényleg marha okos vagy!
Perl Zoli 11 gólpasszát nem magyarázom neked, mert ha fel tudnád fogni, hogy mi az akkor nem lenne ekkora pofád onnan az alsóházból!

derryl
Olvasó

Mezőny 1/9. Ezt is tedd hozzá, veretes. 25mp-es légióstól ez is szép.

Olajheart
Olvasó

Gratulálok fiúk. Fantasztikus este. Öröm volt nézni. Hajrá magyarok.

hajramgyrk
Vendég
hajramgyrk

egyébként Hanga simán megkérhette volna a klubját hogy engedje el péntekre egy meccsre, szerintem ő még edzés nélkül is tudott volna segíteni. A letteknél is ott van 3 euroligás játékos ma, mivel idegenben kell nyerniük és kinn vannak a VB-én. De mindegy hogy Hangával vagy nélküle úgy is kikaptunk volna Olaszországban, mert ivkovic szétrotálta volna a meccset. Ma mivel a játékosok 20 másodpercnél többet voltak a pályán ezért tudtak is pontot dobni.KÖSZI IVKO ISTEN VAGY!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

SRÁÁCOOK, GRATULÁLOOK!!! ?????????? Egy kosárnagyhatalmat győztünk le, teljesen megérdemelten! A horvát kosárlabda világszinten kiemelkedik, igaz a legnagyobb sztárjaik nem voltak jelen, de ez így is hatalmas siker!! Közönségünk nagyon király volt ma is!! Ilyenkor jó magyarnak lenni. Hát, Szombathely eddig valóban bevehetetlen, ámde válogatott szinten biztosan. Ez a válogatott hatalmas szívvel játszik minden meccsen, van szisztémánk, ezen az úton menjünk tovább. Ezért is legyünk Rájuk büszkék Sztojannak is gratulálok, és Mindenkinek, akiknek a legkisebb közük is volt a mai szenzációhoz. Játékosoknak, Stábnak, Szombathelyi Szervezőknek, a teljesség igénye nélkül természetesen! Külön gratulálok Fepunak és Vojcinak! És Jenő most tetszett, jól beleéli… Olvass tovább »

PCorey75
Olvasó

Még jó,hogy Vojvoda és Ferencz ilyen jól ismeri a szombathelyi palánkot.

Beniben
Olvasó

Gratulálok, hogy tétnélküli meccsen a “zs” horvát válogattat legyűrtük! Mit legyűrtük, megsemmisítettük őket! Jenő pazar volt!

pbask
Vendég
pbask

mert mennyivel jobb hogy ti meg kupa első napját feladjátok barátom?

Beniben
Olvasó

Melyikre gondolsz az elmúlt 5 évből? ???

Halász László
Vendég
Halász László

Ezért kár volt reggel felkelned

Aramis
Vendég
Aramis

Pedig mennyire szurkoltál onnan Mordorból a horvátoknak…
“Zala megye, zala megye, az ország szégyene, röhög rajtuk, röhög rajtuk egész Vas megye!”

Beniben
Olvasó

Atyaég….?

csakazete
Olvasó

Inkább gratulálj a válogatottnak! Ennek itt ma nincs helye! Én ott voltam és tapsoltam Zozónak és Beninek is! Ma más meccs volt, ha esetleg észrevetted kisbarátom!

WSreborn
Olvasó

Ez egy válogatott meccs volt halló!!!!!!

Halász László
Vendég
Halász László

Köszi

mte7
Olvasó

Hajrá Magyarok!!!
Szép volt…
Voja…
Fepu…Fepu…Fepu..

pbask
Vendég
pbask

na ez szép volt

szebe
Olvasó

A csapatnak jár a gratuláció, de muszáj megjegyeznem, hogy jenő a szokásosnál is kellemetlenebb elménnyé varázsolta a mérkőzést.

SopronKCfan
Olvasó

Na ez volt az a meccs, amit reggelig néztem volna. Megdobbant az a bizonyos magyar szív. Azt vártam már Knézy mikor fakad dalra. Keller triplájánál sikerült. Szép volt fiúk! Hajrá Magyarok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés